HEMLÄNGTAN

dom senaste månaderna har jag längtat hem otroligt mycket.. Jag vet faktiskt inte vad de är exakt men jag tror de började när allt närmade sig julen. Kanske inte så konstigt när de då är tid för familj och traditioner. Men de har Hållt i sig även efteråt och jag vill bara hem.. Hem till min hund, familj & vänner. Alla barn jag har omkring mig som växer för fort så jag inte hinner med! Även bara få känna av lant livet i Delsbo.. Att få Hoppa in i bilen och köra till en vän i skoterstövlar och mjukisbyxor, dricka kaffe och bara vara.. Andas den friska luften och va omringad av den fina naturen som vi har där hemma..  Just nu 185000 mil ifrån mig! 6 månader kvar tills jag ska hem och njuta av allt jag nämnde ovan. Och jag hoppas på mer än allt att denna gång ska VI få göra detta tillsammans, jag och Saleh. Att dom inte stoppar han en än gång från ett Sverigebesök av värdelösa anledningar. (Orkar inte ens tänka/skriva om de) Så patetiskt att jag vill skratta men även gråter ibland när sanningen kommer ikapp. Men en sak är säker att till Sverige ska han… Men när de blir får vi se. 

Vackra hem, Hälsingland i mitt ❤️

   
    
 

ARABISKT BRÖLLOP

igår sa jag att vi inte hade några planer för helgen, men Saleh kom på att vi va bjudna på bröllop sådär 5 timmar innan det började. Så vi åkte på salong båda två. Jag fixa mina naglar och ögonbryn och Saleh rakning och huvudmassage haha. Det är ju ett STORT plus här i Kuwait att de är billigt att gå till en salong och fixa till sig. Igår betala ca 70 kr. Sagt och gjort va vi klar för en kväll på symphony hotel där bröllopet skulle hållas, och vilket drag alltså. Allt av högsta kvalité lokalen, buffén, palestinsk dansgrupp, filmkamror, storbilds tv, DJs m.m och självklart stog brudparet i centrum iklädd fantastiska kläder. Det som imponerar mig Ennu mer är att hela festen sker utan alkohol och folket dansar som aldrig förr, de känns som det sker väldigt sällan hemma i Sverige. Som att vi behöver den där alkoholen för att våga dansa och släppa loss. Men här är det de normala att en fest går till såhär utan alkohol och alla har jätte roligt  dansar, sjunger, och släpper loss och tillmed en annan som jag inte van vid detta dras med i denna fantastiska energi och har hur kul som hälst! Tog faktiskt inte många bilder då de ej va i min tanke levde mest i de ”moment” vi va i just då. Men helt klart en av det bästa och roligaste kvällarna här i Kuwait. Många vackra minnen väcktes även för mig och Saleh, vi stog ju där själv som brudpar för ett och ett halvt år sen, men då hade jag verkligen inte tid att inspektera och se allt runt omkring som igår när jag va gäst. 

   
    
    
  

HELG & JULSTÄD

då va det helg igen, så skönt med sovmorgon! Vaknande halv 12 gick upp och städa undan julen medans jag drack morgon kaffet. Det va mysigt men det blev ju väldigt tomt när alla julsaker va borta. Känner mig faktiskt ganska vuxen nu när jag Hållt i min första jul själv, annars har alla jular varit med mamma och då bär hon alltid ”huvudansvaret” men denna jul firades här i Kuwait utan henne och jag bar de ansvaret samt visa Saleh med familj hur en traditonell jul ser ut för oss. Dom älskade det och vi hade riktigt mysigt, även om Saleh va svettig av julstress innan julafton, haha. 

Resterande av helgen har vi faktiskt inga planet alls.. Mer än att hämta saleh’s mamma från flygplatsen ikväll. ”Vintern” här i Kuwait börjar gå mot Sitt slut och tempeaturen ligger på 20-22 grader på dagstid. För mig har de ju endå varit rätt varmt denna ”vinter” vad jag annars är van vid, men det har blåsigt otroligt mycket och varit 3-5 grader visa dagar. När det är 0 gradigt eller varmare här under ”vintern” går alla banans med mössa, vantar och täckjacka haha. 

Ha en trevlig dag, så ses vi snart! 

   Så här såg vår julgran ut i år, tacka Gud för att ikea finns i Kuwait annars vet jag ej om de går och få tag på julgran + dekoration

  Lillebror va här och gjorde julen komplett 

  Saleh va tomte, haha! 

  Bästa svärmor, gillande våra nya traditioner 

  Här är resterande av saleh’s familj som kom på julaftonskvällen. 

MIN DAG

började med ett tandläkar besök, skräckslagen som jag va från senaste besöket när jag gick själv och dom knappt förklara vad dom gjorde förens 4 bedövningssprutor och en rotfyllning senare fick saleh snällt ta ledigt nån timme från jobbet och följa med idag. Men.. De gick mycket bättre än väntat. En lugn och sansad tandläkare som förklara steg för steg och de ca inte mer än en liten lagning på ett hål den här gången tack och lov. 

Efter detta tog jag en taxi till jobbet och blev bara där 3 timmar idag pga av tandläkar besöket men har nog jobbat igen de här hemma då jag skulle göra ler figurer barnen ska få måla imorgon på aktivitet timmen… Här är mitt seriösa försök till sköldpaddor och fiskar barnen läre inte bry sig så värst mycket om detaljerna, jag hoppad bara dom ser vad de föreställer haha.. 

   
  Så mer än så här händer det inte idag, kanske fixar en repris från gårdagens filmkväll jag och Saleh hade!   

EN DAG PÅ JOBBET.

jag har ju sen några månader tillbaka fått ett nytt jobb, faktiskt 5 månader sedan, får jag det till nu när jag räkna.. Tiden springer iväg. Detta jobb fick jag genom en kompis mamma som precis i den stunden jobbade hårt för att öppna denna nya förskola inom ett par dagar, jag gick på interjuv och fick börja dagen där på. 

Efter detta har mitt liv blivit till det bättre här i Kuwait, jag trivs som fisken i vattnen på förskolan men konceptet från en förskola i Sverige känner jag är annorlunda. Detta är mer som en ”skola” tänkte berätta här nedan en vanlig dag på jobbet.  

Så här ser byggnaden ut    
Reception/ingång

 Arbetstid 07-13.30

08-08.15 SAMLING. Vi börjar dagen med morgonsamling, då är alla klasser med. Sjunger alltid arabiska & engelska sånger samt Kuwait’s nationalsång. 

08.15-09.00 ENGELSKA LEKTION. har jag engelska lektion med barnen i min klass, beroende på vilken dag det är lär jag in olika saker. Ex-> Mån=siffror tis=bokstäver ons=färg och form. Självklart kör vi inlärning med lek i, så barnen tycker de är kul och intressant. 

   
  
Mitt och barnen som är från 2-3 år’s klassrum.

  

Men jobbar även i denna bok ca 15-20 min per dag.

09.00-09.30 LEKSTUND brukar bli utom hus eller inne på ”gymmet” 

   
   

09.30-10.00 FRUKOST här-

  

10.00-10.45 ARABISK LEKTION då går jag på rast. 

10.45-11.15 AKTIVITET i form av måla, sago stund, gympa, eller typ rummet här nedan där vi har leksaker i form av kocentration.

  

11.15-11.45 MELLANMÅL i cafet som kag visa vid frukosten. 

11.45-12.15 AKTIVITET nr 2. Ex nån av de jag nämnde innan. Vi har shcema för vilka avktiviter vi ska göra också. 

12.15-12.30 FÖRBERD HEMGÅNG. Då ska vi fixa håret, byta kläder/blöja ifall de behövs. 

12.30-13.30 FRITID OCH HEMGÅNG här leker vi oftast med lego, läser saga eller kollar på film medans barnen hämtas av receptionisten när föräldrarna kommer. Om inte föräldrarna vill komma och se vad barnen gör när de kommer. 

Godmorgon 

vaknande upp med en fruktansvärd svullen och ond hals, känns som jag inte varit annat än sjuk sen jag besökte Sverige i mitten av oktober. Nu har jag varit bra under 2 veckor tills imorse kom det som en käftsmäll igen.. Hoppas på att de blir bättre snart efter ett ”rök-stop” och massa te! Nog om det tog mig iallafall väg till jobbet och sitter nu på min rast precis druckit kaffe och juice i solen. Hoppas alla som kikar in haft en bra/bättre morgon en en annan.. 

Plikten kallar.. Bye Bye. 

  

Ett halvår tillbaka

Det ar ett bra tag sen jag oppna min blogg, tiden har verkligen sprungit ivag och bloggen for lixom ifran mina tankar. Men pa senaste tid nar jag kommit in till vardagen igen sa har jag funderat pa att oppna den igen eftersom jag skaffade den av en anledning, dels att memorera min vardag och livet i kuwait och aven sa nara och kara ska kunna folja mig fran sverige.

sa innan jag kommer igang pariktigt ska jag dela med mig av mina hojdpunkter under sommaren och hosten.

  • Hade en fantastisk hemvistelse i sommras pa 1 och 1/2 manad
  • Mote upp min man i turkiet dar vi gick pa festival och halsade pa hans mormor och morfar
  • akte vidare till indien dar vi besokte 3 fantastiska platser
  • kom hem till Kuwait, och inte lange darefter fick jag drom jobbet pa en forskola, mer om de sen for de ar valdigt annorlunda fran vara ”svenska” forskolor.
  • Min bror va har pa besok over jul och nyar

en dros med bilder kommer ocksa sa de blir ite mer inlevelse i det hela.  kan fran och med nu saga att de va basta sommaren i hela mitt liv!

IMG_3305 IMG_3307 IMG_3314 IMG_3327 IMG_3430 IMG_3435 IMG_3442 IMG_3540 IMG_3555 IMG_3573 IMG_3638 IMG_3810 IMG_3813 IMG_3820 IMG_3824 IMG_3832 IMG_3854 IMG_3924 IMG_3939 IMG_3968 IMG_3972 IMG_3993 IMG_4016 IMG_4025 IMG_4046 IMG_4104 IMG_4122 IMG_4227 IMG_4328 IMG_4340 IMG_4345 IMG_4348 IMG_4419 IMG_4432

vilka minnen och tillbaka blickar! aterkommer snart i NUTID.. bye bye

 

Allt & lite till

har väl hänt sen senast jag kika in här. Det är idag 5 dagar sen jag landa i Sverige. Anledningen till detta är för att medans Saleh och jag fixar mitt familje-visum i Kuwait får jag

  1. Inte va kvar i landet (Kuwait)
  2. Alla papper och en läkarundersökning ska fixas av mig personligen i Sverige. 

Så medans detta fixas så får jag även en semester på hemma plan, det känns otroligt roligt och skönt samtidigt som jag såklart saknar mannen något otroligt. Men vi har gjort upp en bra plan och möts upp i Turkiet när allt är klart och får en semester vecka ihop efter allt jobb med visum m.m delar med mug av lite bilder sen jag kom till Sverige. 

   
  

Bor hos min bästa vän jennifher nu i Stockholm när hela processen med visumet görs härifrån.

  

Mamma & brosan kom ner till Stockholm och vi åkte på kryssning och fira lillebror 20 år! Lyx och mys delux med familjen 

            

De klassiker jag saknat i matväg       

Och.. Impulsiv som vi är ändra jag hårfärg! 

 

Work event 

I onsdags hade vi ett jobb event att anlända till, och som vanligt va det buffé i alla dess former och jag tänkte en än gång dela med mig av bilderna av det lyxiga maträtterna och efterrätterna.  

           

Och den här outfiten hade jag under dagen.  

     

Vi hade en väldigt trevlig stund och det va väldigt kul att prata med alla på performance (där jag jobbar) om annat en business snacket. Perfekt slut på jobb veckan och nu är helgen här igen!.. Mer än välkommen. 

Vardags mys

Sitter på jobbet nu tog mig en liten paus med kaffe och cigg. Allt vände på en dag från att knappt ha nåt att göra på jobbet till ett full späckat schema. För mig känns det bara possetivt. 

igår kväll va planen först att se en film efter att två kompisar varit och hälsat på men vi skippa det och tände ljus, satt på avslappnings musik och gav varann en 1/2 timmes massage istället med hemma gjord avokado juice och rostade majskorn som snacks. Det behövs inte mycket för att få till en mysig stund tillsammans där man både slipper elektronik och ta hand om varann mitt i vardagen. Förut hade vi minst sånna här kvällar två gånger i veckan men det har lixom inte blivit av nu på senaste tiden då vi prioriterat annat så de va underbart att få till denna stund igen och vi bestämde oss för att göra detta till en rutin som förut.