Jäkla saldotak…

Jag kilade in på min mobil- affär igår. Presenterade glatt att jag hade problem med att ringa och smsa och fick grym service för alla i butiken tyckte jag var så glad och snäll (helt otroligt egentligen… tänk att man kan vara sur innan man gett någon en chans att hjälpa till). Efter 20 min sökande på 3G nät och grejer visade det sig att jag hade själv skapat problemet med att införa något jäkla saldotak som inte får överskrida 300 kr. När det har gjort det tas alla tjänster bort. De sa att jag skulle ge det 24 timmar och sen skulle det fungera igen. Innan jag seglade iväg med ett leende gav en av killarna mig en dricka och jag konstaterade som så många gånger förr, ett leende tar oss längre.

Fjärilstatuering

Jag är verkligen inne på att tatuera mig nu. Tänkte en söt liten fjäril på insidan av vristen i höjd med ankeln typ. Har man haft samma tanke i minst två veckor och fortfarande vill det är det en smart idé sa en tjej på jobbet till mig, om inte så är det bara att skippa det! Ja… i think i will! 

Nöjd hantverkare!

Min second-hand byrå är färdigmålad! Efter slipning och tre lager vit färg står den nu och skiner i mitt rum. Fyndade den för 190 kr i en möbelaffär i stan och då var den i ungefär samma färg som det mörkbruna på gitarren. Men nu så! Är sååå nöjd!

Tillbaka i vardagen

Jag tror alla vet den där speciella känslan när man började skolan efter ett långt sommarlov. Min familj bodde ute på landet hela min barndom och jag träffade knappt kompisarna något under alla 9 veckor. Sen var det dags en morgon i augusti. De nyinköpta kläderna för skolstarten, nya Nalle-Puh väskan från Paris satt på ryggen och ut från den stack en röd papprulle med motiv av Musse Pigg på för att slå in den nya matteboken jag stort skulle skriva ”Therese 3A” i. Man satt förväntansfull och sprallig i benen i bilen på väg till skolan och lyckan att se alla kompisar var alltid lika stor. Ett nytt schema, ett nytt klassrum, nya platser i bänkraderna och en massa berättelser om vad som hade hänt oss alla under sommaren. Alla var längre, solblekta i håret och fräkniga. Det var speciellt! Men det jag kanske minns bäst är när vi åkte hem igen, slängde på oss badkläderna och hoppde i sjön hemma. Jag flöt runt på en luftmadrass och önskade att jag kunde stanna tiden, om så bara för ett tag. 

Rutinerna var aldrig klockrena för mig tror jag. Jag har alltid älskat friheten. Av den anledningen tror jag också att jag var den som inte grät på skolavslutningen i 9:an som de flesta gjorde och att jag var den som somnade lyckligt kvällen då jag hade tagit studenten. Jag älskar att veta att jag får styra vad som händer i livet, att mina beslut är det som leder till min verklighet. Min skoltid var fantastisk, underbar på alla sätt och vis och jag hade helt grymma vänner och lärare. Jag älskar att lära mig saker och jag har alltid varit den som gärna hörts på lektioner. Både skratt och svar på frågor. Men det har alltid varit något som jag tror de flesta känner – jag längtade ofta ut från klassrummet. 

Det handlar om friheten tror jag. Och kanske sjön. Eller havet. Jag måste ha det där inom räckhåll. Likadant känns det idag. Jag har slutat mitt första jobbpass, helt underbara kollegor, jobb och trevliga kunder. Men jag saknar det där extra. Känslan av friheten… Att jag är precis där jag vill stanna tiden och bara leva. Strävar vi alla ständigt efter det eller upplever vissa det jämt?

Finbesök och Australien-bo

Igårkväll kom bästa vännen Nea och killkompisen Daniel över till mig. Efter lite olika klädval satte vi oss ute på balkongen med filtar och tända ljus. Satt med varsit glas vin och snackade ända fram tills det var dags att dra sig ut. Det blev en riktigt bra utgång det med! 

Idag ska jag äntligen få träffa min vän som varit bortrest, vad jag tycker är alldeles för länge.. hehe, i Australien och nyligen kommit hem! Wiie  🙂 Senare tänkte jag hinna med en lång powerwalk, siktar mot 1 mil, det har faktiskt blivit min grej det senaste halvåret- musik i hörlurarna och på med joggingskorna. Och självklart med appen RunKeeper, har ni inte den skulle jag tipsa om att ladda ner den! Absolut grym då man ser distans, tid och kalorier på sitt träningspass. Check it out 😉

Weekend

Har min sista semesterhelg nu innan det är dags för jobb igen. Har varit bortrest 3 veckor i Spanien så att ha lämnat sandstränderna och ett blått glittrande hav känns lite vemodigt men samtidigt är det väl som alltid skönt att komma tillbaka i vardagen! 

Vi styrde upp en utgång igår efter att ha badat och simmat hela kvällen. Det var på med nya partyklänningen och svarta klackarna! Kuligt! Idag blir det en lugn ”packa-upp” dag och så ska jag ta tag i lite målande och powerwalka i solen. Har en liten byrå som ska målas vit och har inte tagit mig tid till det. Det ska det bli ändrig på! Skön lördag! Hoppas ni också har det bra!

Klänning från Zaras sommarkollektion och klackar från Bianco.

Första inlägget

Hej! Nytt forum! Tänkte börja blogga här nu! Är väl med i för många bloggforum kan jag erkänna och har väl på några endast blivit den där tjejen som upptar bloggnamnet någon annan suktar efter. Ni vet de som kanske startade en blogg 07 med namnet ”therese” och sen lämnat det där utan något inlägg. 

Theres heter jag, är snart 20 år, jobbar och umgås med vänner och tränar på fritiden. Stort intresse för mode och att resa. Tänkte på den här bloggen dela med mig av mitt liv och hoppas ni vill följa. Enjoy! 🙂