Min födelsedag!

Den innehöll allt kan man säga 🙂

Kliva utanför sin comfort zone, mys, god mat, fantastisk dryck, paket, överraskningar på löpande band, trevligt sällskap, massa skratt och tyvärr tårar skulle man väl kunna summera min dag! 

Jag ladda upp hemma med lite vin och Roxette på högsta volym, hur bra är inte Roxette? Helt galet att jag typ ”glömt bort” dem.

Vid strax innan 17 mötte jag upp Yasmina, hade ingen aning om vad vi skulle göra men redan efter typ 10 meter var vi framme vid en frisörsalong… där gick vi in!

Många tankar for runt i mitt huvud, ska jag klippa mig? Nääää de har jag ju nästan precis gjort. Ska jag få fransförlängning? Näää då skulle jag ju inte ha sminkat mig innan. Naglar? Näää de fanns inte där…. Vi satte oss ner då vi tydligen väntade på en Elisabeth som inte var där. 

Det tog inte lång tid innan jag såg på disken vad de var, HÅLTAGNING!!! Jag har ju inte hål i öronen och Yasmina har tjatat att jag ska ta men aldrig riktigt saknat att ha de samt rädd för smärta och känt att nu är jag ändå så gammmal 🙂 så hål blev de… svin nervös måste jag säga!Efteråt gick vi till Urban deli och tog ett glas vin.


Så himla mysigt att bara sitta och prata, skratta och mysa 🙂

Efteråt var de vidare för middag på vassa eggen där Amad, Nayomi, Berntd och Emma väntade med ett glas bubbel!

Vi tog en galet bra meny med typ trerätters smakmeny, så tre olika förrätter, 3 olika kött till varmrätt och efterrätt!


Fick paket…


Efteråt blev de barhäng hos Yasmina och Amad till långt in på natten!

/Marie 

Fortsätt läsa

De gäller att passa på :)

Fyllde på med gotti för mitt hår!

I går hade vi på EM Event möte med Paul Mitchell som ligger i Hammarby sjöstad! Asså vi har så roliga grejer på g…. Stay turned!

Hur som, när jag ändå var där passade jag på att fylla på med lite nya produkter då det är vinter på ingång. Precis som huden så påverkas vårt hår av de olika årstiderna. Jag använder numera bara Paul Mitchells produkter, de är fantastiska för mitt hår och luktar så gott! 

Som jag sagt förut så är ju mitt hår rätt tacksamt, man kan göra vad som utan att de slits och lägger jag de i mittbena ligger de kvar eller väljer jag snebena så ligger de på plats. Men hur som…. något jag ALLTID drabbas av när de börjar bli kallt är elektriskt hår, gaaaaahhhhh, så jobbigt! Så i går blev det ett balsamspray mot just elektriskt hår. 

Testade den i går kväll innan jag gick ut och so far soooooooo goooood! Inte ett hårstrå ville ställa sig rätt ut.


Blev även en present till min lilla Sunis, ett Shampoo man inte behöver skölja ur, perfekt för både hundar och katter som INTE gillar vatten 🙂 

Sen fick jag något väldigt spännande med mig, prov på en ny produkt som kommer snart, Marula!


Shampoo, balsam, hårmask och olja. Återkommer när jag testat 🙂

//Marie 

Fortsätt läsa

I morgon är de min dag :)

Happy B day 2 meeeee!

I morgon är det min dag, helt sjukt att jag fyller 35, alltså TRETTIO-JÄVLA-FEM! Inte trodde jag att jag skulle leva mitt liv som jag lever de i dag. Inte konstigt man har ålderskris när livet man planerat inte visar sig bli så.

Jag har slutat planera!

Hur ska jag fira? Ingen aning mer än att jag ska vara klar 17:00 i fin kläder 🙂 vet iaf att jag har de bästa sällskapet!


//Marie 

Fortsätt läsa

Läskigt värre….

Usch vilken obehaglig serie!

I går kväll satt jag i Skype möte till 23:30 och sen var tanken att störta i säng, så blev de inte 🙂

Har haft lite sömnproblem senaste veckan, de är något jag haft hela mitt liv till och från, ärvt av min pappa, han är likadan. Hur som… jag satte på lite play på de program jag missat och när jag plöjt dessa var klockan närmare två. 

Tog då ett dumt beslut att kolla på nya serien svartsjö. Fy vilken läskig serie, och där låg jag ensam i mörkret klockan alldeles för sent och titta. Super rädd var jag.

Men den var bra, riktigt bra så kommer definitivt kolla vidare, men INTE så sent 🙂


Har ni inte sett den rekommenderar jag den, den går på TV3 och viaplay och endast ett avsnitt är släppt.

Ha en fin dag,

Marie 

Fortsätt läsa

Norrmejerier- Sponsrad video

Vad äter du till frukost?

Dagens viktigaste mål, frukosten. Många struntar i den men för många är det mest heliga målet på hela dagen. Jag älskar frukost, jag kan gärna äta de till lunch och middag också 🙂 Mejeri har alltid funnits på bordet i Sverige, vare sig det är mjölk, yoghurt eller grädde. Jag älskar mejeri i alla slag och dessutom försöker jag gå över mer och mer på laktosfri. Norrmejeri har ett brett utbud av laktosfritt.

Norrmejerier Ek. Förening är Sveriges nordligaste mejeriförening och ägs av ca 500 lokala bönder varav 400 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län.

I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Gainomax®, Fjällfil®, Fjällyoghurt® och Norrgott®. Norrmejerier sysselsätter drygt 500 årsanställda och omsätter ca 1,8 miljarder kronor per år.

Varför välja Norrmejeri? Jo det finns många anledningar såklart men vi vet ju alla att de flesta jobben finns i tätbefolkade städer, men där kan man inte ha kossor hur som så genom att köpa Norrmejeri bidrar vi till fler jobb.

 

//Marie

*sponsrat inlägg*

Fortsätt läsa

Jag är tillbaka :)

Behövde distansera mig lite!

I bland behövs man ta en paus, jag var påväg att spricka och vart tyvärr tvungen att ta bort något i mitt liv vilket blev att blogga bland annat. 

Jag har haft 8 dagar bloggfritt och man kan säga att de varit full rulle 🙂

Jag jobbar just nu me att sluta säga ja till allt, att inte själv ta allt ansvar och kontroll på allt. Jag är inte klar men kommit en bra bit på vägen 🙂 

Så vad har hänt senaste veckan? OMG! Massor!

En kryssning som var något utöver de vanliga, asså jag döööööör! What happens on Birka STAYS on Birka! Men förstår ju varför man åker en gång vart 10e år! Hur som…. Skaldjursbuffén var GRYM, dans i discot och spa dagen efter, resten är censurerat!


Pizzamys hemma med Yas och Nayomi dagen efter och skratt åt kryssningen. 


Haft massor med klasser, jobbat med två event som EM Event har i november och tjejmiddag i går med mina fina tjejer!


Sen  har jag sökt ett jobb som jag sååååååå gärna vill ha! Asså ååååå, tror tyvärr inte jag får de men snälla håll era tummar. De är ett 6 mån konsultuppdrag som skulle passa mig som handen i handsken! Ett stort mediabolag som typ alla vill jobba på…
Vad mer har hänt? Jo jag klarade mitt reset så nu får jag döma ett år till, yeeeaaahhhhh! Har önskat Grekland, Ungern och Norge till att börja med nästa år.

Sune är sjuk 🙁 Han går på beta blockerare vilket är en kamp att få i han varje dag. Sen var vi tillbaka i tisdags och tog blodprov. Sköldkörteln var ok vilket var de jag var mest rädd för. Hans njurvärden är precis på gränsen, ena värdet precis under de andra precis över och tyvärr är de inget som går tillbaka utan nu ska vi bara hålla de i schakt med att ändra hans kost. Sen va hans blodsocker inge vidare heller men veterinären trodde de berodde på att han var så stissig och nervös hos dem, hon tvivlade starkt på diabetes men ville ändå att jag skulle komma in med ett urinprov. Asså urinprov???? Huuuur tar man de på en katt??

Jo då de går, man byter ut all sand till opoppade popcorn, de suger inte upp och när de sen kissat så kan man ta de. Katter går inte på låda som är tom….. Får se hur de går.

Helgen på ingång, i morgon showcase i studion och på lördag fyller 35, TRETTIOFEM!! Galet!

Planer blir de men dock vet jag inte mer än att jag ska vara redo 18:00 på kvällen. Spännande 🙂

Adios amigo,

Marie 

Fortsätt läsa

En återkommande seriös fråga jag får som PT

Doping. Blodvärden. Hälsan allmänt och hur man kan få högre blodvärden för att prestera bättre på högintensiv nivå? Doping är rätt högaktuellt ämne efter senaste Norge skandalen. Doping görs för att trycka upp blodvärden för att prestera bättre inför en tävling. Jag som lever med låga värden ger mitt svar här. 

Hur påverkas träningen av lågt eller högt blodvärde? Fick frågan idag gällande träning i samband med låga blodvärden och hur det påverkar kroppen och träningen. Doping, jag tar starkt avstånd! Men kan förstå varför man gör det….

Till att börja med så är ett ”normalt” blodvärde på 120-155g/liter för kvinnor och 135-170g/liter för män (Mängden av det röda blodfärgämnet som kallas hemoglobin mätt i gram per liter blod) hemoglobinet finns inne i det röda blodkropparna och ju mer värde = desto bättre syretransport och syreupptagningsförmåga, och ju lägre värden = mindre syretransport och därmed sämre uthållighet då musklerna kräver mer syre under träning. Kort beskrivet, men påverkan är stor! 

Tex vid doping om vi kollar på idrottseliten så kan en kvinnas värden ligga på 170 och på män har man mätt på 180! Och det är pga doping då dessa värden INTE går att preppa över maxgränsen utan att fuska. Det ger ett hum om vad ett högt hemoglobinvärde har för betydelse inom idrott när man vill åt extrem uthållighet. Men även inom vanlig träning kan en person vara en bättre löpare pga bra/normala blodvärden än en person med låga/onormala värden. Då vi pratar om syretillförseln till musklerna under påfrestning. 

Så svaret på frågan lyder: med låga blodvärden har man svårare att prestera på hög/intensiv nivå under en längre tid, ex vid ett lopp så kan musklerna bli trötta av att inte blodet upptar tilltäckligt med syre för att orka, jämfört med en person med normala värden. Hänger du med?

Mitt blodvärde ligger normalt på 90-92g/liter (vilket är jätte lågt) men den kan gå upp till 93-94g/l om jag tränar normalt och regelbundet. Så träning är bra även om värdet inte är högt/normalt så producerar kroppen fler röda blodkroppar i samband med träning. 

Kolla dina värden om du känner dig orkeslös, snabbt utmattad och blir ovanligt trött. 

Doping är absolut INGET alternativ!!! Det finns ingen mening att dopa sig. Men nu förstår man varför man gör det…

🙂 

Yaz

Fortsätt läsa

Bjuden hit :)

Det damp ner en väldigt speciell inbjudan till Blå hallen som jag ska gå på. Känns kul och mäktigt att få uppleva detta fina ställe som för mig känns kungligt och exklusivt! Bild lånad från Sveriges Radio, det blir nog ingen balklänning eller kungligt men fint ska det vara och anledningen till att jag blivit bjuden på detta är mitt engagemang i flyktig krisen så denna inbjudan träffar mer i hjärtat än prestigen i sig 🙂

Tjohooo sa kungen!

Yaz

Fortsätt läsa

What happens on Birka…

Hej!

Jag hade en väldigt intressant o sjukt rolig kryssning med tjejerna Miss M o Nayomi! Efter flera månaders tjat från min dotter om att få åka på kryssning så blev det äntligen av 🙂

Det var Birkas skaldjurskryssning och vi prickade in KICKI Danielson hahaha! Tyvärr såg inte jag henne över alla pensionärer som stod i kö för att få en skymt. Istället spenderade vi kvällen/natten på dansbands-discot, och det mina vänner är verkligen sjukt hysteriskt kul!!! Att se folk ladda och dansa loss, och det är fan inte vackert! Hade typ träningsvärk i magen dagen efter av allt skratt…!!!

Kvällens bravader blev busigt värre, alltså jag blir inte förvånad längre!

Dagen efter blev det bad på deras spa, tyckte det va fräscht och fint. Det har nog slutat m discot där på nätterna för det stank inte sprit o urin, det va riktigt bra o första gången jag badade där.

Lite städade bilder på oss:

BADET 🙂

BUFFEN!

FÖRFEST/FIX PÅ RUMMET

UTSIKT FRÅN HYTTEN

PREPPAR DANSGOLVET 🙂

Så det var en annorlunda resa.

😉

Yaz

Fortsätt läsa