Snälla tänk på VILKEN mat ni köper till julbordet- reklamsamarbete!

Svensk fågel!

Med mindre än en vecka kvar till jul fylls alla affärer med ännu mera mat, det ges erbjudande om det ena med det andra om du köper 3 för 2 osv.. Men jag vill med detta inlägg göra er uppmärksamma på att ni kollar vad ni köper för något och vart de kommer ifrån, och då framför allt gäller detta kött/fisk/fågel.

Är det verkligen värt 20 kr extra i fickan med vetskap att djuret du köpt blivit uppfödd under helt groteska förutsättningar? Smakar maten verkligen så mycket godare för att man tjänat en tia eller två?

Vill man inte köra veggo mat hela julbordet så tycker jag man kan kolla efter vissa märkningar, och denna gång tänkte jag tipsa om Svensk fågel. På Svensk fågels hemsida står det:

Branschorganisationens märkning med den Gula Pippin garanterar att kycklingen och kalkonen är kläckt, uppfödd, slaktad och förädlad i Sverige – oavsett vilken produkt det rör sig om. Men den är också mer än bara en ursprungsmärkning. Den Gula Pippin garanterar en frisk och salmonellafri kyckling eller kalkon som vuxit upp under goda förhållanden, i skydd av ett flertal stränga kvalitetsprogram, på gårdar som arbetar klimatsmart.

För mig som går mot mera veggo mat blir ju otroligt glad att läsa att Svensk fågel tar detta ansvar, det  gör det lättare för mig som köttätare att äta kött i bland, men givetvis kollar jag ALLTID vad för kött jag äter. Sverige har strikta regler redan vad gäller kötthantering men Svensk fågel tycker inte att det räcker och för att vara medlem i Svensk fågel gäller att du följer ytterligare regler. 1. Följa branschens regler vad gäller kvalitet och kontrollprogram. 2. Följa Svensk fågels krav vad gäller transport samt slakt  3. genomgå utbildningar kring djurhälsa, djurvälfärd samt livsmedelssäkerhet.

Kolla in filmen de gjort om just detta:

Kram M

*detta är ett samarbete med Svensk fågel*

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.