Basket-tisdag

Vissa dagar är bara rätt menlösa, iaf känns dom så.

Tycker jag inte gjort något vettigt idag,  och då har jag ändå hunnit med att jobba, träna och varit och glott på en basketmatch.

Det sistnämnda var tack vare att jag vann en tävling på Facebook där jag fick 2 friplåtar till Sundsvall Dragons match mot Nässjö. Tackar min HG som garanterat hade ett finger med i det hela 😉

 

 

 

image

Dragons vann i en match som var rätt färglös. Känns som basketen i denna stad tyvärr är döende.
Minns när jag själv lirade vilket bra tryck på basketen det var i Sundsvall då.

Dragons har som enda lag i stan vunnit SM-guld, och 2ggr.
Men nu verkar intresset vara i en rejäl svacka. Det var riktigt tomt på läktarna, vilket är himla trist.

Lirade som sagt själv i nästan 11 år, så basketen ligger mig varm om hjärtat.
Hoppas det verkligen vänder igen.

Nu ligger jag och försöker hålla mig vaken en stund till så att jag kanske sover mig igenom hela natten. Något jag tyvärr inte har gjort på de senaste 10-15 åren.

 

image

Godnatt 💋

Kram & blåmärken 💕

Vobb

Nya tatueringar!

IMG_20160304_125948

Var ju ner till Stockholm förra veckan för att fortsätta på min DC-sleave.
Motivet blev Wonder Woman på insidan av armen, på biceps-delen och den tog sin tid.
Vi började strax innan 13 och blev klar ca 20.30, alltså 7½ timme.
Var rätt mör efteråt 😆 

Dagen efter så fortsatte vi men då blev det på baksidan av vänster axel där vi slängde på några hus och Batman-signalen. Jag var rätt trött efter dagen innan så pass att jag somnade en stund när Diego tatuerade mig, hahaha 😆
Har tyvärr inget foto på denna än eftersom vi glömde fota den och den sitter för långt ifrån att jag ska kunna fota den själv så att det blir bra. Men det kommer, håll utkik på min Instagram, thevobb 😉 

Så nu är det bara finslipa och sånt kvar, sedan är DC-sleaven klar! 🙂

12814014_994236440646565_7284188755850053348_n

Men jag är inte klar med tatuerandet, nu är det benet och ryggen som står på tur. 🙂
På benet lutar det mot att det blir ett He-Man & Skeletor-motiv och på ryggen funderar jag på att göra ett stort lejonhuvud 😀
Har ingen riktigt relation till lejon mer än att jag tycker att det är ett vackert djur, är väl inte spikat i sten att det blir det motivet men är helt klart intressant.
Diego sa även han att det är en bra idé och det skulle ta typ 4-5 sittningar.

82eeb92856d8b2cae29f6890224cc65e il_570xN.382134677_so6e

Ska fundera länge innan jag bestämmer mig, men He-Man & Skeletor-motivet är så gott som klart. Nu gäller det bara att hitta den rätt bilden, eller så låter jag Diego skissa upp en bild också kör vi på den.

Är även sugen på att göra något wrestling-relaterat eftersom det har varit en stor del i mitt liv.
Får se om jag kör något sånt på andra benet 😆 

Det är som folk brukar säga, göra man en tatuering så är man fast 😉

Trevlig måndag alla sköna! <3

Kram & blåmärken

Vobban

Stalkern från Italien

Hade inte tänkt att göra en stor sak av det men efter en händelse i helgen så känner jag att jag tyvärr måste göra det ändå.

För några veckor sedan när jag var och tränade så dök det upp en märklig figur. Han följde/följer mig på diverse sociala medier, och kommer från Italien.
I början så gjorde han inte så mycket väsen ifrån sig men efter ett tag började han kommentera mina foton på Instagram. Efter det började han skriva till mig på Facebook, typ VARJE jäkla dag.
Jag skrev och sa åt honom att om han inte lugnade ner sig så skulle jag blocka honom.
Vilket han inte verkade förstår utan fortsatte att skriva till mig.

Till slut så blockade jag honom på både Facebook & Instagram och istället så började han följa mig på Snapchat istället. Och där började han att skriva till mig och även skicka bilder.
Jag blockade honom även där, men han gjorde nya profiler och fortsatte med sitt förföljande.
Jag blockade och blockade och trodde att han till slut hade gett upp… Trodde jag.

En dag stod han utanför mitt gym och väntade på mig, först såg jag inte att det var han. Jag trodde att det var någon som tränade på gymmet som bara stod där utanför.
När jag lämnade gymmet så hejade han, jag hejade tillbaka men såg inte att det var han utan jag gick förbi och började vandra hemåt.

Efter bara några meter så märkte jag att det var någon som följde efter mig, och då slog det mig att det kanske var han. Men samtidigt tänkte jag att det skulle vara overkligt att han tagit sig hit för att leta upp mig.
Jag gick iaf ner mot torget och märker att han fortfarande är efter mig, då bestämmer jag mig att gå en helt annan väg för att försöka komma ifrån honom, samtidigt började jag sms:a diverse vänner för att se om någon kunde komma och plocka upp mig. 

Får inte några svar direkt så jag bestämmer mig att gå mot polisstationen för att det kanske skulle skrämma bort honom. Jag ökar takten och när jag precis är vid polisstationen så hinner han ikapp mig. Jag låtsas som om jag inte vet vem han är och han berättar att han är mitt ”fanatic italian fan”. Han erkänner alltså att han är fanatisk, och skrattar lite.

Jag spelar dum och säger att jag inte riktigt känner igen honom och samtidigt gör jag mig redo att smälla till honom om han kom närmare. Han säger att han åkt från Italien för att träffa mig, att få fota mig, typ bli min vän. Jag känner att jag måste hålla mig lugn för man vet ju aldrig vad en sån där tok kan göra. Fysiskt är jag inte ”rädd” för honom men han skulle ju lätt kunna ha en kniv eller varför inte en pistol?

Jag låter han ta två bilder och då ringer min mobil, det är en vän som bor precis vid polisstationen och jag säger åt honom att släppa in mig i trappen fort.
Jag säger åt stalkern att jag måste gå men han frågar då när han kan få träffa mig igen, vilket jag snabbt hittar på en historia att jag ska bort och inte skulle komma hem förrns några dagar senare. Vilket man märker att han blir besviken över. Men jag säger hejdå och skyndar mig till min polarens trapp. Stalkern står kvar där en stund utanför innan han sedan försvinner.

Jag ringer polisen när jag kommer hem för att se vad jag kan göra. Dom skickar 3 poliser hem till mig och d frågar ut mig om situationen. Jag berättar allt för dem och visar dem även foton på stalkern. Dom säger att det finns inget just nu dem kan göra men OM det upprepas så var det bara att ringa dem igen.

Jag gömde mig hemma hela helgen, blev nojig att han skulle dyka upp hemma hos mig.
Ville inte ta några chanser.

Efter det hör jag inte av honom något mera fram tills nu i helgen.

Jag hade tatuerat mig klart och dragit iväg till IKEA för att umgås med Annica & Marcelo då Diego ringer mig. Han säger att stalkern har varit till studion och frågat efter mig.
Jag börjar skratta och tror att Diego driver med mig, jag säger att jag inte går på den men Diego fortsätter säga att det är sant. Jag tror fortfarande inte på honom och säger att vi syns senare.
Strax efter att jag lagt på luren så får jag ett sms från Diego med ett foto, på fotot står Diego med stalkern bredvid sig!!!!
Det var alltså sant och jag kunde knappt tro det, jag kunde fan inte tro det.
Från att ha varit på ett kanonbra humör så fick jag som en klump i magen.

Som tur var så visste Diego om honom eftersom jag berättat för honom om den första händelsen, så han skötte det hela bra när stalkern dök upp på Tumba Tattoo.

Tack och lov så lyckades jag undvika stalkern och tog mig ifrån Stockholm utan att stöta på honom.
Kommer imorgon kontakta polisen igen och se vad vi kan göra åt stalkern, det börjar bli riktigt obehagligt.
Finns risk att jag spöar upp honom rejält om han dyker upp igen.
Jag skrev ett inlägg på Instagram som var riktat mot stalkern där jag berättade att jag inte vill träffa honom, inte prata med honom och inte bli hans vän.
Dyker han upp igen så kommer jag se till att han blir arresterad.

Det hela känns så jävla overkligt, att en person från en helt annat land är så pass besatt av mig att han åker hit och letar upp mig.
För frisk verkar han ju inte vara eftersom då borde han förstått att jag inte vill träffa honom, med tanke på att jag blockat honom överallt.

Trodde att jag skulle slippa denna person och troligtvis så är nog inte denna mardröm inte över än…

Här har ni 2 foton på honom så ni ser hur han ser ut. Första bilden är den som Diego skickade till mig. Och den under är det fotot han tog när han dök upp första gång. Kolla min blick så ser ni att jag inte uppskattar situationen.

IMG_09761 IMG-20160101-WA0010

Vad ska jag göra??

Vobban

153 dagar…. Vad ska vi med all denna snö??

12393698_960754173980545_947577833_n

153 dagar…. Vi har för mycket snö!
Vi behöver inte ha så här mycket snö, även om vi har haft mycket mycket mera än vad vi har nu.
Nä det skulle räcka om snön bara låg från typ Lucia till en vecka efter nyår.
Den enda bra funktionen för snö är ju att det blir ljusare ute men det kan man ju alltid lösa genom att få upp mer eller starkare lampor 🙂

Dags att kötta!

Kram & blåmärken <3

tumblr_njjem64IWM1unxi6do1_500

Vobban

P.s. GE MIG SOMMAR NUUUU!!!!!! 👿

152 dagar… Äntligen helg

weekend

Jamen då var det helg igen, känns konstigt att bara ha jobbat 2 dagar denna vecka och redan helg 😛
Men låg ju sjuk 3 dagar, och hade fan hellre jobbat än haft den jäkla febern & huvudvärken som jag hade…
Puh!

Satt och kollade statistik på min blogg och såg något som förvånade mig väldigt mycket.
Det står att mitt senaste blogginlägg har över 1000 visningar! 😯 
What the hell hände??
Hur kunde jag få så mycket?
Med tanke på att jag knappt gör någa reklam för bloggen så är det lite halvknasigt att den hade så många visningar härom dagen.
Weird….

Super_8_Poster

Ligger just nu och glor på Super 8 på TV4, en helt ok rulle som jag hade stor förhoppningar på när jag såg den på bio. Tyvärr så levde den inte upp till den hypen som trailern gav den, men filmen är helt ok ändå.

Snapchat-4851700241237323540

Ja just fan, jag vann IGEN på triss men som vanligt inte några stora summor…
Köpte 6st och vann på 4 av dem… Hahaha 😆

Kram & blåmärken <3

Vobban

151 dagar… I have a bad feeling about this one

2353405

Först, 151 dagar utan godis, ostbågar/chips, dricka & skräpmat( Mcdonken, Bitline, BurgerKIng m.f.)
49 dagar kvar till målet är nåt, yay! 🙂

Har legat sjuk sedan i tisdags, feber och världens jäkla huvudvärk.
Har knappt kunnat sova på nätterna för att det har känts som om jag skulle brinna upp.
Men på dagarna har jag varit toktrött och frusit som om jag hade legat näck ute i snön 😛
Idag har det känts bättre och jag går tillbaka och jobbar imorgon, gillar inte att bara vara hemma och inte göra något. Att inte kunna varken träna eller jobba är grymt frustrerade.
Hoppas ni att man får vara fri från diverse sjukdomar fram till semestern i juli, haha 😛

Har en konstig känsla i magen, att något dåligt är på väg att hända.
Vad vet jag inte men har bara en sådan konstig känsla, vilket inte behöver betyda något.
Men men, man vet ju aldrig… Hoppas bara att det inte är ”en kniv i ryggen” igen….

Dags att jaga kudden och förhoppningsvis drömma om något gött inatt.

P.s. ca 5 veckor kvar tills det är dags att dra ner till Stockholm och härja igen! 😈 

1446379395-9793

Kram & blåmärken <3

Vobban

147 dagar…. Slappsöndag

12530766_933713186715037_1470538212_n

Idag har jag inte gjort mycket vettigt, förutom att jag tog en väl förtjänt sovmorgon, samt en tripp till gymmet 🙂

Helgerna går på tok för snabbt, man borde vara ledig fredag också. Varför inte?
Jag anser att man jobbar för mycket, livet kan ju inte gå ut på att jobba och sova bort livet?
Under min sista tid på fritidsgården så jobbade jag bara 4 dagar i veckan, jag var alltid ledig torsdagarna. Vilket var riktigt nice 🙂
Skulle lätt kunna göra det igen men jag gissar att det inte går att göra på det jobbet jag har nu.
Så man får bita ihop och bara acceptera att det är som det är….. Eller?

Kollar just nu på Man of Steel, en jäääävligt skön rulle!
Ser mycket fram emot Batman v Superman: Dawn of Justice som kommer inom några månader.PEPP!!!
Under 2016 kommer det ett gäng med intressanta filmer, bla Deadpool, Rouge One, X-Men Apocalypse, Captain America – Civil War och som redan skrivet, Batman v Superman – Dawn of Justice.
Ser ut att kunna bli e tt bra år för oss superhjältenördar 🙂

Batman-V-Superman-Logo-HD-Wallpaper

Kram & blåmärken <3

Vobban

146 dagar… Sjukt uttråkad

 

 

12568334_1551403215183564_871031938_n

146 dagar avklarade, går ju som på räls just nu 🙂

Denna vecka har gått jävligt enkelt faktiskt, första på väldigt länge som jag inte känt något sug efter godsaker. Med mitt vanliga ”tur” så lär väl den kommande veckan bli tvärtom och riktigt jävlig 😛

Idag har jag varit en sväng till gymmet och köttade rygg. Skulle egentligen kört biceps och axlar men hittade ingen övning där det inte gjorde ont i axlarna så jag ändrade och körde rygg istället.
Ska köra ett knäböjspass här strax, ska bara motivera mig först, haha 😛

Har varit väldigt trött denna vecka, sovit sämre än vanligt. Måste hitta en lösning på sömnproblemet, annars kommer jag bli galen…
Har sovit dåligt i många år nu, faller aldrig riktigt in i någon djup sömn utan vaknar flera ggr varje natt. De få gånger som jag sovit bra är när jag har varit ute och partajat, vilket jag nu inte gjort på väldigt länge.
Testade sömntabletter men tycker det inte var någon skillnad så jag slutade med det. Vill helst inte proppa i mig en massa piller för att kunna sova riktigt.
Jaja, får se om jag kan lösa det på något bra sätt…

Uttråkad som sagt och vill att januari samt februari ska springa iväg snabbt, eftersom jag ska ner till huvudstaden 3-4 mars för att tatuera mig igen. Har insidan på vänster biceps kvar, samt litegranna på baksidan av vänster axel att fylla på med något.
På insidan av biceps funderar jag på att göra Wonder Woman, så har jag ju iaf en kvinna i mitt liv 😉
Bak på axeln har jag funderat på en hel del och det lutar åt att det blir Gotham City eller Arkham, eftersom jag redan har Batman öå plats där. Men får snacka ihop mig med Diego och se vad vi bestämmer oss för.

wonderwoman

Nä nu pallar jag inte att skriva något mera…

Kram & blåmärken <3

Vobban

140 dagar avklarade, 60 kvar!

11352309_644059465693644_213647017_n

I 140 dagar har jag nu klarat mig förbi utan att ha ätit godis, chips & ostbågar, dricka & skräpmat(alltså mat från ställen som Mcdonken, Burger King & Biteline).

Kanske inte låter så speciellt men om man ser tillbaka hur jag ätit förr så är det iaf för mig en stor bedrift.

Varför jag valde att sluta med allt detta var för att jag kände att jag inte mådde speciellt bra.
Jag sov inte speciellt bra heller och träningen gick inte någe vidare.

Så jag kände att det var dags för en förändring i livet, och kosten var det som fick bli det jag började med. Vilket egentligen bara var tänkt att hålla på i 30 dagar för att se hur min kropp skulle reagera. När jag nådde 30-strecket så kände jag att jag hade mera att ge så jag bestämde mig för 30 dagar till och sedan fortsatte det.

När jag kom till 50 dagar bestämde jag mig för att gå för 100 eftersom nu rullade allt på i rätt riktning och jag kände bra motivation.

När jag började närma mig 100 dagen så tänkte jag faktiskt sluta, min hunger efter godsaker blev bara större och större. Varje dag kände jag att jag ville köpa mig en tårta och dyka ner i den med ansiktet. Men jag bet ihop och kämpade på.

100:e dagen var här och jag började fundera om jag skulle gå för 1 år!
Men det målet kändes riktigt tungt och jag satte 200 dagar som nästa mål.
Och idag är jag på dag 140 och det känns riktigt jävla bra 🙂

Visst, det har blivit enklare ju längre tiden har gått men jag kan fortfarande känna en enorm hunger efter choklad och en viss mat.
Jag var in på en pizzeria härom dagen för att växla och det var som att få en smäll i ansiktet när jag klev där. Lukten som kom farande in i min näsa var bland det bästa lukterna jag någonsin känt av. Pizzabagaren stod och skar av kebab-bitar och jag började nästan att dregla.

Jag såg till att skynda mig ut där ifrån så snabbt jag kunde efter att jag hade fått min växel, bestämde mig där och då att jag ska slå länge som jag kör vidare INTE sätta mig i en liknande situation igen, hahaha 🙂

12362289_566478573509711_754015180_n

I denna kamp har jag funnit en kärlek till en annan mat, sushi! <3
Förut kunde jag knappt titta på sushi, jag tyckte det både såg och smakade jävligt illa.Men när det var som jävligast och jag nästan fick ett återfall så beställde jag sushi istället för skräpmat, enbart för att stilla min hunger. Oavsett hur illa det smakade så skulle jag ju mätta magen. När jag tog första tuggan så var det som om sushi hade fått en helt ny smak och det smakade helt jäkla underbart! 🙂

Så varje söndag numera kör jag Sushi-söndag! 🙂

60 dagar kvar till 200-strecket och jag har börjat fundera på vad jag ska göra om/när jag klarar av det. Skulle va rätt fränt att gå för ett helt år, men då behöver jag klara av sommaren som kommer bli extremt jobbigt, speciellt när jag har semester.
Som det är nu så käkar jag nästan bara skolmaten på jobbet, både lunch och middag eftersom jag köper oftast med mig matlådor hem. Jag HATAR att laga mat, så ju mindre av det jag behöver göra ju bättre mår jag 🙂

Men när väl min semester kommer så blir det ju slut på matlådor, om jag nu inte kan komma på ett fiffigt sätt att kunna köpa matlådor även då.
Ska allt klura ut ett sätt, tänk hjärnan, TÄNK! 🙂

Ska försöka göra ett ryck gällande bloggen och försöka berätta om min kamp mot en bättre livsstil, lättare sagt än gjort 😉

12362124_890536297726843_1921419814_n

Kram & blåmärken <3

Vobban

Jag är en jävla klant!

Jäklar vilken värme vi haft dom senaste 2 dagarna, kunde större delen av sommrarna vara så skulle man ju inte behöva kolla efter utlandsresor 🙂
Ska bli sämre väder till veckan, vilken chock!!! 😯 
Men jag har 1 vecka kvar att jobba och vädret får gärna vara mildare under den för det är rätt jobbigt att jobba i den värmen som varit.

Men när jag går på min semester så måste fan värmen tillbaka!

 

11667448_10152868612502136_3614714137329946425_n

Hahaha jag lyckas med det mesta jag 😆 

Imorse så vaknade jag 05.45 av att larmet på mobilen tjuter och jag flyger upp när jag ser vad klockan är. Får lite panik, slänger på mig kläderna och börjar småspringa mot jobbet.
HInner upp till jobbet på 10minuter och är bara några meter från portarna
när jag ser på mobilen att det är Lördag……

😳 😳  😳 

Hahaha så jäkla klantigt av mig,
måste av misstag ha kryssat i att larmet skulle va igång även idag 🙂

Kunde inte göra annat än att skratta åt eländet och vandra hem igen.

Idag har jag bara tagit det lugnt, just nu ligger jag och glor på Sommarkrysset, ja det fanns inget annat vettigt att titta på just nu.

Imorgon ska jag försöka styra upp att åka och bada, annars kommer jag att smälta bort….

 

Kram & blåmärken <3

Vobban

Söndag, 21 Juni…. Mjukglass!

11376469_1636797773205540_416087642_n

Idag blev det sommarens första mjukglass!
Helt ok men jag börjar misstänka att många av dom som säljer mjukglass här i Sundsvall säljer gamla vofflor 😡 
Glassen är god men vofflorna är stenhård och smakar typ papper, inte ok!

Jag minns när jag var liten och var på Liseberg. Där hade dom nog dom fetaste mjukglassarna någonsin!
Fet voffla, sedan var det glasskulor och uppe på var det mjukglass 😈 
Jäääääääävligt mumsigt!
Hade varit trevligt om nåt ställe här istan kunde börja köra med fräschare vofflor till sin mjukglass.

Jag tror jag ska försöka söka upp Sveriges bästa mjukglass, har ni några tips så hojta till! 🙂

Kram & blåmärken <3

Vobbster

Gla Midsommar… Yay?

10931333_10152835105387136_596559088252292892_n

Då var det midsommar igen, yay…

Har inget planerat för dagen och det känns rätt skönt.
Kände mig febrig imorse så orken att hitta på något har inte varit precis stor.
Men men jag överlever, det gör jag alltid 🙂

Kan inte med ord beskriva hur mycket jag längtar efter semestern, längtan är så stor att det nästan gör ont.

Inte för att jag planerat in något speciellt under semester, men behöver en massa ledighet för att återhämta mig, samt ladda energi inför hösten.
Satt och kikade efter en sista minuten-resa igår men hittade inget som lockade, det lutar åt Cypern iaf. Var där 2011 och det var riktigt jäkla skönt där.

Denna sommar ska jag lägga energin på rätt folk och inte fastna där jag inte hör hemma.
Tar bara för mycket energi och tid.
Har lagt för mycket energi på fel personer nu i flera år, så det är dags att lägga tiden på dom människorna som betyder mest och ger mest tillbaka.

Ska även ta mig tid och måla lite, akryl för att vara mer exakt.
Fyndade lite färg, penslar och målardukar på Dollarstore av alla ställen.
Är grejerna någorlunda bra så kommer jag inhandla lite mera där ifrån.
Ska kika på lite olika motiv jag tänkte ge mig på, lutar lite åt zombie-hållet.
Kanske ett zombie-ansikte? 🙂

Sitter just nu och velar om jag ska ta mig en tripp till gymmet, har endå inget annat vettigt att göra. Och har inte tränat på flera veckor nu, pga skador och motivationsbrist.

Hoppas iaf att alla ni där ute har en kanonbra avslutning på denna midsommarafton! 🙂

11425417_10152836470652136_6151389584737720050_n

Kram & blåmärken <3

Vobbster

Huvudstaden, gör er redo!

batman1

04.45 ringer larmet imorgonbitti, tåget går 05.30 mot huvudstaden.
Som tur är så åker jag snabbtåget och slipper bytet i Gävle, vilket betyder att jag slagga några timmar och ladda energi för 2 dagars tatuerande 🙂

Motivet är inte helt klart än mer än att det iaf ska vara Batman. Eftersom vi kommer köra både Torsdag och Fredag så kommer vi hinna med att täcka mycket av min vänsterarm.

Ska ju täcka över mina gamla tatueringar, solen och tribal-bandet som gjordes i tidig ålder.
Ska bli intressant att se hur Diego tar sig ann den utmaningen eftersom dom gamla gaddningarna sitter ju där dom sitter och är nog inte världens enklaste att täcka över.
Men jag litar helt på Diego och detta klarar han garanterat 🙂

Har precis packat klart väskan och håller på att kika på The Perfect Storm som visas på 9:an just nu. Är riktigt pepp inför denna resa, ska bli skönt att komma bort några dagar och göra något annat än att bara jobba, träna, äta & sova.

Surrade lite med Marcelo tidigare idag och det är inte helt omöjligt att vi styr upp något under Fredagskvällen. Lutar åt några timmars Fifa-lirande, hahahaha 🙂

Just fan, gjorde illa mig igår och det verkar som det kan vara en muskelbristning i baksidan av högerlåret.
Jag var med och lirade brännboll på jobbet med klassen jag jobbar och skulle kuta till ena basen när jag hör att det smäller till och att det hugger till i baksidan av låret.
Brukar ha rätt hög smärttröskel men detta gjorde riktigt jäkla ont och kunde knappt komma upp från toan för att det gjorde så jävulusiskt ont.
Det har känts lite bättre idag men det hugger till lite då och då och gör sjukt ont.
Tack och lov har jag tigerbalsam som hjälper till lite, gör det fortfarande ont när jag kommer hem från Stockholm så får det bli en tripp till Vårdcentralen nästa vecka.

 

IMG_20140826_214923 

 

Nä nu slänger jag in handduken, ser ni mig i huvustaden dom kommande dagarna så var inte rädd att heja! 🙂

Kram & blåmärken <3

Vobban

Morsdag… Årets jobbigaste dag….

  24160_376638757135_1281037_n

Morsdag, en dag som jag helst sover bort….

Dagen då vänner och bekanta hyllar och gratulerar sina mammor överallt, och jag får alltid en klump i magen denna dag.

Min relation till min mamma är inte den bästa och tänkte berätta lite varför.

Jag växte upp med skilda föräldrar,  bägge hade stora problem med alkoholen.
Jag minns inte så mycket av min tid hos min farsa innan jag och min lillebror flyttade ner till våran morsa i Varberg. Det lilla jag minns av den tiden är bara kaos….

Alla trodde väl att det skulle bli en bättre historia nere hos morsan, och visst till en början var det faktiskt bra. Vi flyttade till ett område som heter Håsten, jag, min lillebror och morsan. Våra två systrar fanns med där ett tag men dom flyttade innan det riktiga kaoset började.

Morsan skötte sig som sagt helt ok ibörjan, nån fest lite då och då men inget märkvärdigt.
Jag kommer ihåg att jag tyckte att morsans vänner alltid var konstiga, trevlig men konstiga. Man träffade dom oftas bara när morsan hade fest hemma.
Alla var mest glada i början, iaf vad jag kan komma ihåg.

Jag kan inte minnas om det var något speciellt som hände så att allt bara vände och vart kaos, det bara blev så.

Festerna var nu inte bara på helgerna utan även på vardagarna/kvällarna.

Morsan började supa även på dagtid, vilket hon inte gjort förut.
Man kunde komma hem från skolan en tisdag och hitta henne och några av hennes vänner festande som om det vore helg.

Jag fick känslan av att morsan inte brydde sig om något.
Jag kommer ihåg en händelse när morsan kom aspackad och halvt påklädd till skolan och började skälla ut lärare.
Även om jag bara var typ 8-9år så minns jag att jag skämdes nåt så in åt helvete. Vill bara springa iväg och inte återvända.

Det tog inte lång tid innan Sociala fick nys om våran situation och det bestämdes att jag och min bror skulle få en fosterfamilj. Där vi skulle bo varannan helg så att vi skulle få chans till lugn och ro samt att morsan skulle kunna skärpa till sig.

Varannan helg blev sedan varje helg och det slutade med att vi fick bo där på veckorna och åka hem och bo hos morsan på helgerna.
Vilket även det sket sig rätt snabbt tyvärr…

Jag kommer ihåg en händelse när det var dags att åka hem till morsan under helgen och vi hann knappt komma innanför dörren så gick morsan igång. Hon sa att vi inte ställt skorna på rätt plats och att hon kunde inte ha det så.
Hon ringde upp fosterföräldrarna och bad dom komma och hämta oss.
Jag tror vi hann vara hemma i typ 20-30min innan vi fick åka tillbaka.
Jag gissar att jag och min bror inte ingick i hennes helgplaner, vilket garanterat var att festa och kröka.

 

314445_10150368180827136_1375511521_n

Jag har ofta undrat vad våra vänner och bekanta tyckte om oss och våran familj.
Var ju inte så att man ville ta med sig vänner hem eftersom man inte visste i vilket tillstånd morsan skulle vara i.

Jag minns en gång när en klasskompis skulle sova över hos oss och att han sedan sprang hem mitt i natten eftersom det spårade ur i våra lägenhet.

Festerna vart vildare och morsan och hennes ”vänner” blev bara fullare och kaosigare ju mer tiden gick. Morsan bråkade med sina bekanta och det slutade ofta med skrik och glaskrossning.
Jag brukade ofta lägga huvudet under kudden och ville bara att det skulle bli morgon och hoppas att morsan skulle blivit nykter igen.

Det slutade med att jag och min bror till slut flyttade tillbaka upp till våran farsa 1990, som hade tagit tag i livet och lyckats fått tillbaka vårdnaden om oss.

Det finns så många händelser som jag upplevt att jag ibland undrar om hur fan jag lyckats ta mig dit jag är idag.
På nåt konstigt sätt han jag hittat någorlunda rätt väg att gå och haft tur att träffa på rätt människor på vägen.

Jag har väldigt dålig kontakt med min morsa idag, jag har lite koll via min ena syster som har koll på morsan.
Jag har inte träffat henne sedan början på 2000, jag åkte ner till Varberg och träffade henne och hennes dåvarande snubbe.
Jag hade pratat med henne via telefon innan jag åkt ner och då hade hennes gubbe typ ”hotat” mig. Att jag inte skulle tro att jag kunde komma dit och bara ta morsan ifrån honom.
Förstod att det var alkoholen som talade men kunde inte låta bli att känna att jag skulle vilja mosa honom.

När jag väl träffade morsan och gubben så såg jag vilket benrangel till människa han var och jag skulle inte behövt ta i för att mosa varenda ben i hans kropp om jag velat.
Istället så tog jag han i hand och han såg riktigt rädd ut, han hade nog inte föreställt sig att jag skulle se ut som jag gör.
Han stammade fram att jag kunde kalla honom för pappa, vilket jag då sa åt honom att det kunde han drömma om, och bad honom hålla sig undan den tiden jag var där nere.
Han försvann snabbare än Bolt på 100 meter 🙂
Jag var bara nere en dag, så jag och morsan hann inte med så mycket mer än att prata lite hur allt var nu.

Efter det så hördes vi några ggr till via telen, tyvärr var vissa av dessa samtal mindre roliga eftersom hon ringde packad.
Jag slutade att svara efter en tid eftersom det väckte så jäkla mycket dåliga minnen i mig.

Hon fyllde år här rätt nyligt och jag tänkte ha ringt och grattat henne men lät bli för att jag inte visste riktigt vad jag skulle säga.

Som ni kanske förstår så är jag inget stort fan av Morsdag, men förstår att många andra är.
Jag önskade att jag kunde haft samma relation till mina päron.
Jag önska att jag haft en mamma & pappa som funnits där på samma sätt som många av mina vänners föräldrar funnits för dom.
Tyvärr kan man inte backa tiden och göra om, om det gick skulle jag stått längst fram i den kön för att åka tillbaka.

314445_10150368180837136_1719904520_n

Men men, grattis morsan och alla andra mammor där ute…

Kram & blåmärken <3

Vobban