2013 börjar i Thailand

Hej alla underbara människor! Gott nytt år och jag hoppas att ni kommit bra in i det nya året. Mig går det verkligen ingen nöd på. Jag är med underbara Springtime travles i Thailand på träningsresa. Jag har varit instruktör här borta sedan den 22:a dec och stannar tills den 20:e jan. Våra dagar består av morgonjoggar, yoga, danspass, vattengympa, fantastisk mat , massa sol, bad och samvaro med underbara resenärer och ledare. Jag skulle rekommendera alla att åka med på en av Springtimes många träningsresor Snacka om att få Valuta för pengarna . Gå gärna in på www.springtime.se och se vad som kunde passa dig! 

Jag har haft turen att både ha pojkvän och kusiner med mig delar av resan så jag har känt mig som hemma här borta. 🙂 

Nyår firade vi i Bangkok , vilket var en helt otrolig upplevelse. Komers, människor, fest, rooftop bars, massage och glädje för att summera upplevelsen. 🙂 

Jag ser ljust på
Framtiden och längtar efter att komma hem
Och ta tag i ”vardagen” . Har en massa spännande projekt på
Gång. Nya och gamla . Vi ses i det nya året !

Med kärlek

Tobias 

No subject1

Idag bar det av med våran lilla Nissan LEAF till upplandsväsby och Tomasz första ridsession i Sverige. Han är så fin på hästen. Vi hade en fantastisk eftermiddag. 
Ikväll har vi haft besök av Gabriel och bjöd på fantastisk chilli von carne!

Med kärlek

Tobias 

No subject1

Igår var det öppning av klubben ”Lola” som ny regerar i Wallmans salonger. Jag hade med mig tre vänner och en pojkvän. 
Supertrevlig kväll i goda vänners lag. Stället ställer jag mig ännu så länge lite skeptisk till.. 
Hoppas det blir bättre 

Med kärlek

Tobias 

Tomasz har flyttat in

Hur stort är detta??  Hur jäkla stort som helst! Det viktigaste är att jag känner bara förväntan och glädje. Igår kom han hit . Hit för att stanna.
Tobias har efter 35 år lagt singellivet på hyllan och blivit sambo! Fort har det gått , det är vi medvetna om, men man kan heller inte ha ett långdistansföehållande med någon man älskar i Polen. Så det var bara för Tomasz att packa sina väskor och pallra sig hit 🙂 Det känns såååå rätt. 
Igår när jag kom hem från en fantastisk helg i Leksand med föreläsningar och danskonvent låg han här hemma i VÅR lägenhet . Jag väckte honom med en kyss på kinden och hälsade honom välkommen till ”Casanova de la karlsson- Józiewicz” 

En sådan stor dag för oss båda firades tillsammans med våra vänner ute i Stockholms nattliv. En underbar kväll som kantades av idel lika underbara människor. Tomasz kände sig mer än välkommen och jag vet att vi går en ljus framtid till mötes. Imorgon skall han på sin första jobbintervju, och vi håller alla tummar… 

Bilder från Leksand och gårkvällens firande. 

Med kärlek

Tobias 

Tobias blir sambo!

På lördag är glädjens dag. På lördag flyttar nämligen Polens finaste exemplar in på mina 31 m2 och jag bor för första gången med en pojkvän och jag är så glad och det känns så rätt. Jag längtar efter att dela ”vardagen” med Tomasz och se hur jag tacklar det. Längtar efter att få dela livets små och stora begivenheter med honom och få lov att möta framtiden och se vad den har på lager för oss. Jag fick precis ett SMS från Tomasz där han skriver ” i have never in My life woken Up this happy For no particular reason”. Jag älskar dig Tomasz!

Denna veckan har varit något kaotisk ( inget ovanligt, men så här direkt efter några veckors semester känns det ovant) 
Började Lördagen med invigningar av två nya ”Friskis” anläggningar. En i Södertälje och den andra i Åkersberga. Mia var så snäll och körde
Mig mellan jobben så att jag skulle hinna. 🙂 
Avslutade kvällen med ett annat event och sedan en galen utgång med Hasse, Jon och Henke. 

På söndagen var det några timmars undervisning innan det skulle liggas på soffan och tittas film. ( mindre kaotiskt)

Måndag ”fråga Olle” inspelning. Jag har sagt Nej till att medverka i programmet åtskilliga gånger men då producenten Mia är en av mina finaste vänner, tog jag tjuren vid hornen, åkte till filmhuset och talade ”Porr” i 2,5 timmar. Träffade massa intressessnta människor som valt att ta andra vägar än jag själv i livet. Bland andra satt sveriges mest internationellt kända porrstjärna, Puma Swede, i studion. En mycket vältalig tjej som bokstavligen legat sig till toppen 🙂 

Tisdag hade jag först en radiointervju med radio Dalarna inför helgens stundande danskonvent där uppe. Varefter jag åkte upp till Upplands Väsby för att rida. Jag och fantastiska Lena gav oss ut på hästryggen i skog och mark och ja fick uppleva några av de mest fantastiska och livsbejakande timmarna i mitt liv. Att galoppera i en lång uppförsbacke är något som varje människa någon gång skulle få pröva. Då vet man att man lever! Hästar är mäktiga djur!

På eftermiddagen flög jag ner till Trelleborg för att undervisa några fantastiska skånedamer i paso double och cha cha . Stämningen var på topp och jag tog nog upp emot 500 idol kort. Tack tjejer för en mysig kväll. 
Sov hos min goda vän blå på natten och missade dessvärre ”kristallen” . Men man Kan inte vara överallt , även om jag försöker. 

Igår onsdag gjorde jag mitt första besök på Solvalla. Vilken vacker plats det är!! Jag skulle vara konfrencier på en av deras ”tjejkvällar” som de har ca 4 gånger om året. Tillsammas med Raffe lotsade jag ungefär 200 tjejer genom de 12 loppen och underhöll så gott jag kunde. Jag kan ju absolut ingenting om trav , utan ställde dumma och lärorika frågor till Raffe som är en riktig travguru. Vi hade en fantastisk kväll och jag somnade mycket nöjd vid 01:00 tiden med massa nya kunskaper om kuskar, spel och hästar . 

04:40 ringde klockan och 05:44 gick tåget mot Leksand i morse . Nu har jag tre dagsr av föredrag, inspirationsklasser och danskonvent framför mig. Om ni inte har något för er från fredag kväll till lördag eftermiddag, kom till molnbyggen strand och dansa med mig. Inga förkunskaper krävs och vi går igenom lite grunder i de latinamerikanska danserna, svettas lite och skrattar mycket. Det kostar 1900:- och då ingår förmiddags fika, lunch och eftermiddags fika på lördagen. Vi börjar 17:30 på fredag kväll! 

Välkomna!

Med kärlek

Tobias 

Vilken kväll i Polen !

Jag trodde faktiskt inte att det skulle vara en så ”Big deal” att träffa Tomasz föräldrar i hans barndomshem i Lubin 7 mil utanför wroclaw? Visst var jag nervös och ville göra ett bra intryck, men inte förrens 6 timmar senare på väg hem i bilen och tårarna trillar ner för kinderna förstår jag att det faktiskt varit en rejäl anspänning som just släpp. 

Jag är mållös över hur Tomasz föräldrar, som bara för två månader fick chockbeskedet att deras son var Bög och skulle flytta till Stockholm med en svensk dansare, Behandlade hela situationen? Inte nog med att de skulle träffa sin sons nya POJKvän, det var också tvunget att ske med att Tomasz konstant översatte, då de inte talar engleska och min polska fortfarande är lite ringrostig. Men det gick ändå!! Med massor av tålamod, en spektakulär insats av Tomasz, användning av de få glosor jag kan på
Polska och en massa massa kärlek gick det! Det gick dessutom långt långt över förväntan . Kramen jag fick av både herr och fru Józiewicz när vi skulle åka hem, var så innerlig att jag brister i gråt varje gång tänker på den. …

Att så tidigt efter sin sons ”utkommande” kunna lägga sina egna känslor åt sidan och ta in en ny människa med så
Mycket kärlek gör mig varm i hela kroppen och får mig åter att tro att ”allt är
Möjligt” . Jag är sååå tacksam att jag fått uppleva den här dagen, att få känna mig såå välkommen in i Tomasz familj som att det vore det mest självklara i världen .( vilket det borde vara, men långt ifrån är)  Jag hoppas alla får uppleva det någon dag. Mitt hjärta smälte idag och jag fick ännu en fantastisk familj vid sidan av min egna. 

Nu återstår bara en sak. För Tomasz att träffa karlsson släkten. Pappa Bertil, mamma Ingegerd, bror Daniel och farbror Börje.. Det blir inte lätt! 🙂
MEN Jag har inga tvivel på att det kommer gå hur bra som helst. 
( trots att han inte är
Rörmokare 🙂 

Lägger även med två bilder på målningar Tomasz har gjort!! Hade ingen aning om att han båda är en otroligt begåvad konstnär och även spelar gitarr? Mannen är full av överraskningar <3

Med kärlek

Tobias

Möte med svärföräldrarna i Polen !!

Idag gäller det! Idag gäller det att hålla tungan rätt i munnen och göra ett bra intryck. Vi är nu på väg till Lubin, Tomasz hemstad, för att hälsa på svärföräldrarna som inte talar ett ord engelska… 
Hur gör man ett bra intryck då? Som tur är så har vi Tomasz fantastiska syster, Kasia, med oss som stöd.
Jag har nu varit nere i Polen och besökt Tomasz och hans vänner sedan i söndags och jag är överväldigad över både staden wroclaw och hans vänner! Sådan gästfrihet och fantastiska människor . Vi har skrattat och umgåtts och jag känner verkligen att jag fått en hel grupp med nya underbara människor. Det verkar även som om dom gillar mig? Great success! 

Håll tummarna för mig nu! 

Med kärlek

Tobias 

Äntligen Gabriel!

Igår var den stora dagen här. Igår samlades alla vänner och bekanta till mina finaste vän Gabriel Forss på Wallmans Salonger för att fira släppet av hans bok ”äntligen” . Här berättar han öppenhjärtligt hur han efter många års strävan och tvivel lyckats förena de tre G:na som så länge verkade omöjliga att säga i samma mening. Gabriel, Gud och Gay. 

Boken handlar inte så mycket om att komma ut utan dilemmat som Gabriel stått inför då han försökt kombinera sin starka gudstro och homosexualitet. 

Trots att vi alla som var på bokreleasen igår länge känt till situationen , så var det en sådan stor lättnad i rummet igår. Inte längre något som gömdes i mörker utan bara en lycklig Gabriel som äntligen bara kan vara helt sig själv. Jag älskar dig Gabriel och jag vet att du kände all den kärlek som riktades mot dig i går ! Du är värd all lycka min fantastiska vän!! 

Med kärlek

Tobias