Min blogg flyttar

Jag kör vidare på min ursprungliga blogg! Jag har haft ett uppehåll i nästan ett år men nu känner jag lite mer inspiration igen. Men nu är det åter till början.

Min blogg är det rätt blandat innehåll. Nu har jag dessutom kategorier på olika ämnen så det blir lättare att hitta i historiken. Vill man tex titta på bilder från plåtningar förr i tiden klickar man bara på ettiketten ”modeller” så kommer allt relaterat till modellplåtningar upp. Annars är det teknik, miljörelaterade saker, dataspel, film och teknik jag skriver om plus en del annat förståss.

här finns min blogg som uppdateras dagligen
http://tonykollberg.blogspot.com/

 

 

Ett ekologiskt och grönare Europa

Snart är det EU val, jag tycker miljön är viktigaste frågan just nu samt ekonomin förståss, men det går ju hand i hand.

Långsiktigheta lösningar är de bästa för framtiden
Det som gäller nu är att sätta ekonomi i nya lösningar och byta ut gammal teknik mot modernare och effektivare lösningar, dvs konvertera omoderna lösningar till nya lösningar än försöka fortsätta hålla lliv i dåliga lösningar bara för de är billigast just nu.

Tänk hur det hade sett ut om man satsat rätt för 10-20 år sendan vad mycket problem vi hade sluppit som består pga kortsiktigalösningar som gjordes bakåt i tiden.

För mig står valet mellan Centerpartiet eller Miljöpartiet, jag tror jag får singla slant om vilket det blir.

Carl Schlyter tycker jag är en riktigt bra kandidat.
http://svtplay.se/v/1537160/carl_schlyter_om_eu

Bloggen fortsätter

Min blogg fortsätter , men inte här. Kör vidare på min ursprungliga blogg.

Jag kommer mest skriva om teknik, spel och lite politik (mest miljörelaterat) som ligger mig närmast om hjärtat.  Framöver kommer jag börja skriva på IDG.se

Jag ska försöka komma igång med video-bloggande med framöver, vi får se hur det blir med det. Några inlägg blir det nog här på finest men inte i samma takt som förr.

Tony Kollbergs blogg
http://tonykollberg.blogspot.com/

Windows 7 imponerar

Windows närmar sig Mac OS X
Jag har just installerat och kört Windows 7 RC1, jag tycker det börjar närma sig Mac OS X, menyerna är mycke snabbare och mer smootha än någonsin i Windows och de flesta irritationsmomenten som fanns i Vista är som bortblåsta. Den här gången har Microsoft äntligen lyssnat på rätt folk och användare.

Jag kommer skriva mer om detta i min blogg
http://tonykollberg.blogspot.com/