Vilodag

Idag så gick jag upp relativt tidigt, för att vara semester..kl 9 var jag uppe för att möta upp Malin som är nere i skåne 2 dagar. Vi begav oss ut på en låång och skön powerwalk på mer än 1 timme. Så de får räcka för idag, min vilodag bestod alltså av lite pw. skönt att starta dagen sådär!

Kom hem i lagom tid, satte mig och åt en god frulle,kaffe, lite yoggi o hallon och 2 knäckebröd med vars ett stekt ägg på.. Sen fick jag ett ryck att städa.. så de blev 2 timmars städning med allt vad de innebär. torka av allt, damsuga & tvätta golven. En sak som jag också gjorde som jag aldrig gör var att rensa och torka bland kryddhyllan och besticklådorna. Bör göras oftare 😉 Känns en aning tomt på hyllan nu! 

När jag steg upp från sängen idag hade jag en enorm träningsvärk. Blir alltid som värst för mig 2 dagar senare + bodystepen igår. Så de sitter fint med vila idag.. 

 

Min påhittade röra som ja nu skrivit om 2 dagar gjorde jag äntligen igår och jag måste säga att den blev riktigt goood!!

1. Här pressade jag först ner en lime, ner med en vitlöksklyfta och svartpeppar. Jag ställde in de i kylen medans jag gjorde de andra så de fick stå och dra till sig.

2.Hackade ner både broccolin och blomkålen i relativt små bitar. Eftersom jag ville ha den rå tycker jag de är goadare med mindre bitar.

3. 4dl lätt creamfraice och 2 dl gräddfil. När jag var i affären visste jag inte vilket som skulle bli godast så därför jag tog lite av varje. Hällde även i de sista av den naturella yoghurten 1.5%. Tänkte först ha i majonäs, men de kändes för flottigt.. Även om de är bra fett. Finhackad rödlök fick också hänga med ner, tog 2 st. Salt peppar och häll i lime och vilöksröran. Då de kändes som de ändå var något som fattades, hällde jag i pytte lite senap. Och de var pricken över i:et. Sätt in de i kylen någon timme så allt tillsammans får stå och dra åt sig alla olika smaker.. 

4. Igår gjorde jag fetaostfyllda färsbiffar, i dem hade jag salt peppar även lite curry.. Strödde över den sista festaosten jag hade över röran. Taaadaaa. GOTT!

Lite tips som jag tror kan vara gott att ha i är tärnade äpplebitar. Sen tänkte jag också om de inte hade kunnat bli lite spännande med knaperstekt bacon?

Har lite över som jag ska äta till lunch nu, kanske skulle provat de där med baconet 😉 

Njut av dagen!!

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.