En tragedi… Men änglar finns

Hej alla…

Som alla vet är livet oerhört skört och kan slås i spillror när du minst av anar det, det fick en familj i min hemort Ljusdal erfara igår, när lågorna slukade deras liv i ett enda stort eldinferno. Familjen står nu med två små barn och ett tredje påväg med kläderna dom hade på sig kvar, av deras hus, liv och alla ägodelar är det bara en rykande kolmila och murstocken kvar.

Svårt att ens försöka sätta sig in i deras tankar, men vi får tacka högre makter att ingen kom till skada. Satt idag och kollade runt på olika köp & sälj sidor på Facebook, alla orter har ju sådanna. Och mitt intresse fångades av en lite annorlunda eftersökning. När jag läst hela beskrivningen så hade jag inte långt till tårarna och känslan att jag måste göra nått blev stark.

” En familj med tre barn och en bebis påväg står efter en brand nu utan sitt hem och alla sina ägodelar. Jag tänker att vi tillsammans kan hjälpas åt för att underlätta lite för familjen i denna fruktansvärda kris. Jag har pratat med anhöriga för att få klarhet i vad som är allra nödvändigast i dagsläget.
Det som behövs i första hand är:
(annat är såklart också välkommet)
Kläder/vinterkläder/ytterkläder till barn:
* Pojke storlek 98 (kön är knappast relevant i detta läget men jag nämner det ändå) skor 25
* Flicka storlek 110 skor 29
* Pojke 116-120 skor 30
Även bebiskläder mottages tacksamt
Kläder vinterkläder/ytterkläder skor:
* herr storlek L 33/34 skor 43
* Dam från stl L och uppåt. skor 39-40
Leksaker
Blöjor storlek 6
Vällingmått
Vill ni vara med och hjälpa till?
1: Ni kan skicka PM för kontakt att lämna det ni önskar skänka hemma hos
….. A……
Kl bla bla blavägen  65
82794 Ljusdal
2: Ni kan skicka PM till Cecilia eller Sarah (se info ovan) för att bestämma träff centralt i Ljusdal eller Järvsö för att mötas upp och lämna det ni önskar skänka till familjen
Skriv en kommentar här under om det är något ni undrar, annars skicka PM till någon av tjejerna ovan för att bestämma hur, när och var ni kan lämna det ni vill skänka.
Tillsammans kan vi göra skillnad !  <3 ”

10940422_10152968587036343_8012835281124656638_n

Så löd annonsen/uppmaningen, många kommentarer och hjälpande händer som sträcktes ut strömmade redan in i kommentarsfältet, men jag tänkte att detta kunde göras lite bättre ändå. Har ett rätt stort kontaktnät och jag i min tur uppmanade lokala klädbutiker att ställa upp och det gör dom. och jag delade även länken på min privata facebook sida och uppmanade folk & företag att hjälpa till, innom loppet av ett par minuter så hade mitt inlägg fått över 30 likes och över 35 delningar och det kom kommentarer runt om hela Hälsingland, företag erbjöd kläder, Blöjor m,m. och det hela fick mig att börja le väldigt stort. Kändes bra att kunna bidra med detta, hela vägen in i hjärteroten. tog knappt 20 min att sitta och fippla med detta men jag vet att det kommer betyda massor för den drabbade familjen. Så vad vill jag med detta inlägg, framhäva mig själv som dagens ängel? kanske, men jag är knappast ensam, alla är stora och varma människor som delat, skänkt, och dragit ingång denna hjälpauktion.  Det är ett levande bevis på sann kärlek och medmänsklighet, och det är det kära vänner jag vill framhäva.

" sträck ut en hand, du vet aldrig när du själv behöver en "

830 (1)

Foto: Robert Johansson / Helahalsingland.se

830

Foto: Robert Johansson / Helahalsingland.se

Läs hela artikeln här!

 


drömmer mig bort….

Hej alla…

ligger nu i sängen och skriver, kollar ut igenom sovrumsfönstret, -3 grader och snön faller. Har länge drömt mig bort flertalet gånger till varmare breddgrader, en resa eller varför inte flytta till solen och värmen. Men ska inte klaga egentligen, inte ens ett år sedan jag fick uppleva ett av mina drömresemål, 3 veckor i Miami, Florida. Det var ju så himla nice. Varmt, grymt uteliv, vackra stränder, vackra människor, ett varmt hav. längtar tillbaka. Bjuder på tre stycken bilder ifrån Miami Beach, Miami´s kanske finaste strand. love it!

IMG_1446

IMG_1633

IMG_1625

Nä dags att göra slag i saken, ny resa ska planeras, blir nog inte en långresa denna gång, men  Europa har har ju många fina pärlor att bjuda på, kanske Mallorca igen. Är ju en ö som jag inte kan få nog av, vet inte hur många gånger jag har varit där, men ledsnar aldrig. Kanske man skulle ta och bila ner denna gång? och passa på att se lite fler länder när man ändå reser ner.

Alternativen är många och finns otroligt mycket att välja på, tar gärna emot tips på resmål, men håll er gärna inom Europa  😉 Och om det är någon som vill ha några restips om Miami och Florida så får ni hojta till, kan dom flesta oaser som är värda att besöka, klubbar, stränder, och sevärdheter and what NOT to do 😉 😛

Så nu är det dags att slå igen denna för idag, och drömma mig bort bland kritvita stränder, vajande palmer och män i speedos.

puss & sweet dreams

/f

Smells good

hej alla..

är ju en riktigt parfym freak, har alldeles för många, men man kan ju inte få nog av parfymer. Tänkte därför dela med mig av mina favoriter, lägger även in länkar till varje. Brukar köpa mina parfymer via Parfym.se, dom har ett bra sortiment, exklusivt som lite billigare.

1#. YSL La Nuit De L’Homme, EdT

3365440646933

     Min absoluta favorit, finns ingen som klår denna! pure love! Klicka på bilden för att komma till parfym.se

 

2#. DOLCE & GABBANA
Light Blue Living Stromboli Pour Homme, EdT

dolce-gabbana-light-blue-pour-homme-living-stromboli-eau-de-toilette-125ml_5

              Fräsch doft! Passar alla, ligger alltid i min väska. Klicka på bilden för att komma till parfym.se

 

3#. YSL L’Homme Libre, EdT

827163_L

                                                                                              YSL är YSL, exklusivt! älskar dom! Klicka på bilden för att komma till parfym.se

What is love?

Hej alla…

har länge funderat på när/var/hur man hittar kärleken och den omtalade Mr Right, känns som att jag har provat allt och lite till snart, kysst en hel del riktiga grodor och börjar smått ge upp tankarna på att hitta min drömprins. Han som får mig att gå på rosa moln, han som får mig att le, skratta och känna att jag lever.

Tankarna är många och flertalet gånger har jag tänkt som säkert många andra ”vad är det för fel på mig?”

Men tror ärligt att det faktiskt inte är något större fel på mig, utan att man är åt helvete för kräsen & ytlig, och att suckta efter  MR GREY egentligen inte är målet i jakten på kärleken, man varit så upptagen att granska CM på motpartens kroppsdelar, instagrambilder och tjecka Facebook statusar, han känner den och den personen, det tror/vet jag har gjort att man faktiskt missat guldklimpen som stått precis framför näsan på en.

Så detta vill jag säga att bögvärlden är ytlig, och att alla ska vara helt rostfria från topp till tå. Men som Norrlänning jag är så skrämmer inte lite rost mig.

Så kära år 2015, må detta året bli mitt, lite 5-56, spackel & grovt sandpapper finns och jakten på den sanna kärleken kan börja.

Puss / f

image

Filmtips

hello…

tänkte dela med mig av lite filmtips… 3 favoritfilmer som ligger mig varmt om hjärtat.  filmer jag kan se om och om igen, och dom berör lika mycket varje gång i både sinne & hjärta.

1#  Förr eller senare exploderar jag

älskar den!!!

älskar den!!!

2#. Weekend

weekend_ver2_xlg

3#.  Brokeback Mountain

a69319pyp4i

30 år

Hej alla…

Sitter nu vid mitt köksbord och pustar ut lite, lång och slitsam dag. Jag och min syster håller på att tömma vår fars hus, efter dryga 30 år har han fattat beslutet att sälja huset och flytta till lägenhet, och nu ska allt resas ut, och herre gud vad med prylar och saker man samlar på sig. Det tar ju aldrig slut, är man klar med ett skåp eller förråd så kommer nästa fullpackat med saker, prylar, kläder och annat skrot, och visst är det skönt att huset äntligen får nya ägare men, det som gör det hela jobbigt är att dom skall ha tillträde den 13 mars, Härligt, då vet ju jag vart jag kommer tillbringa all ledig tid fram till dess.  hus på 150 kvm, en stor lada på typ 600 kvm & en gillestuga med stort föråd på 100kvm som skall plockas ur och städas. Allmänt kaos och grejer överallt men börjar se ljuset i denna mörka tunnel nu. Nu kan det bara bli bättre.

SAM_2624

Detta var vad jag hitta i skåpet för ” vaser ”

SAM_2622

Så det var vell stort sett vad min söndag har gott ut på, plockat, burit, packat ner, SLÄNGT massor av saker och pryar, och nu kan jag äntligen stänga dörren om mig och det är tyst och skönt, tänt lite ljus hemma nu, bl.a ett av mina absoluta doft ljus från Dream Candle, dyra som attans, men dom är ju så fina och doftar magiskt. Verkligen värda att lägga slantar på.  Jag har fastnat för Wedding Flower, doftar sommar tycker jag. Dessa doftljus avger en behaglig doft, inte som Ikeas ljus, där känns det ju som att man står mitt i ett parfymeri. 😛

Så nu ska jag försöka njuta lite till av denna söndag, innan det blir dags att gå och lägga sig. Imorgon väntar en ny arbetsvecka med nya utmaningar.

Ha en fantastisk fortsättning på denna söndagskväll.

Puss / f

ps. måste ju dela med mig av en bild jag hittade idag, tagen 1990, jag är 3 år, och syrran är allt annat än snäll. det ser ni ju på hennes flin. men men 25 år har gått, och fast du min kära syster har varit en riktig ”skitunge” många gånger så är du helt underbar, älskar dig! <3

Jag 3 år, syster 8 år, syskonkärlek

Jag 3 år, syster 8 år, syskonkärlek

 

Im Back….

Hej alla…

Nu har jag haft ett stadigt uppehåll från bloggandet ett tag, närmare sagt sedan den 15 December. Flera olika anledningar som har bidragit till detta och jag har fått frågan nu 100-tals gånger om vart jag har tagit vägen, om jag slutat skriva, m,m

Men nej, lusten finns fortfarande kvar att bomba er med mina tankar, idéer och galna upptåg, mina händelser i livet, tips med mera,  Så ni kan vara helt lugna att jag med all säkerhet kommer fortsätta. 🙂 Som ni kanske ser så använder jag mig av en ny portal, dags att ta klivet ur bebisportalen där jag har hållit till sedan 2009, shit va tiden går, har några år på nacken nu. Men vad gör det, man blir ju snyggare, mer erfaren och visare med åren sägs det.

Så mina vänner, ny portal, ny energi och nya möjligheter.

tills vi hörs, ses igen, Må gott

puss / f

1908453_10152413511631570_5033023764386690376_n