Julaftons Dukning

På julafton dukade jag med vit duk vid stora matsalsbordet redan en vecka innan för att jag hade lust. Då blir det ju också mycket mindre stressigt i slutet om man har klart allt sådant här._MG_6072 Temat var en blandning av stjärnor, svartvitt och naturmaterial med inspiration från vintern. En bukett rosor, liljor och grönt ståtade i mitten av bordet!_MG_6076 Varje persons kuvert såg ut såhär: Tallrikarna var våra vanliga Arv från Ikea och så putsade jag upp ärvda gamla släktsilvret (tips på bästa putsmetoden hittar ni HÄR) Servetten är från H&M Home som jag knöt ett papperssnöre runt samt stack en grankvist i._MG_6077Beskrivningen till tomtenissens skor hittade jag i en pysseltidning och var riktigt meckig i början. Gjorde x antal försök på hotellrummet i Bryssel innan jag lyckades men sedan gick de på löpande band. De är gjorda av en vanlig svart servett som jag limmat vita knappar på från olika klädesplagg (det följer ju ofta med extraknappar, spara dem!) Den lilla stjärnkulan gjorde jag precis som julgrankulorna i granen; målade dem med målarfärg och när de torkat klippte jag ut en stjärna från en servett och fäste med decoupagelack.
_MG_5808Glas för must (blodgivargåva) och vatten (Ikeas Pokal vinglas). Även bland besticken fanns dubbla upplagor av gafflarna då den mindre gaffel var sillgaffel. Tanken med att även tallrikarna var dubbla var att den mindre var till det kallskurna och den större till det småvarma. _MG_6078På duken placerade jag ut mina egna stjärnljusstakar av målad saltdeg, vitdoppade kottar och små silverstjärnor. _MG_5813 Duka fint är verkligen superkul, man äter med ögon med som min svägerska sa så klokt._MG_5814

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.