Sommarplågan

Kevin Lyttles Turn Me On är nog en av de värsta sommarplågorna ever, om inte den värsta. Riktigt hemsk oavsett. Har du någonsin känt en obehaglig eftersmak av Sex on the Beach utan att faktiskt ha druckit skiten?

Försök att förställa dig den känslan.

Nu vet du på ett ungefär. Och det är precis vad den här låten är, sliskig utav bara helvete som Sex on the Beach. Och det syftar både till texten och det tonläge Lyttle använder. Sliskiga sommardrinkar i all ära, det finns helt okej sådana, men Sex on the Beach är inte en av dem.

Urk. Jag vet inte om man kan hata en låt mer.

Peace!

Skapad:
19 September 2014, 23:11
Läst:
3668 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Advent Children

Två år har gått sedan händelserna i Final Fantasy VII. Midgar ligger i ruiner efter Sephiroths komet, och överlevarna har grundat en ny stad, Edge, som vuxit fram intill ruinerna. Cloud och Tifa bedriver en leveransfirma där, men Cloud som fortfarande brottas med skuldkänslor för Aeris död (Sephiroth spetsade henne med sitt Masamune-svärd), lever som en enstöring och helt isolerad från allt vad sociala kontakter heter. Det känns alldeles omöjligt att förlika sig med tanken att han kanske inte alls kunde ha förhindrat mordet. Till råga på allt har han drabbats av den antagligen obotliga sjukdomen Geostigma, samma sjukdom som Denzel har, en föräldralös pojke som Cloud och Tifa tar han om.

En vacker dag försöker energibolaget Shinras VD Rufus Shinra få tag på Cloud för ett uppdrag, som går ut på att stoppa Kadaj och has kumpaner. Kadaj, Yazoo och Loz är inkarnationer av resterna av Sephiroths själ. De är på jakt efter det de påstår är deras moder, som de ska kunna använda för att återskapa Sephiroth. Modern är i själva verket Jenovas kvarlevor, det som Kadaj hävdar korrumperar planetens energiflöde, och på så vis är orsaken till Geostigma.

Cloud, som fortfarande har enorma skuldkänslor, vägrar dock att hjälpa till. Han känner sig totalt värdelös. Men när Kadaj kidnappar Barrets adoptivdotter Marlene och ett gäng Geostigma-sjuka barn, där ibland Denzel, ändrar sig Cloud och inser att han måste stoppa Kadaj. Mer uppenbart varför blir det också efter att Cloud blivit räddad av Vincent från striderna i den bortglömda staden, och får reda på att Kadaj kanske försöker återskapa Sephiroth.

Det är med andra ord hans strid att utkämpa igen. Men inte utan hans gamla vänner Barret, Cid, Red XIII, Tifa, Vincent och Yuffie. Men också Aeris vars död han är tvungen att förlåta sig själv för.

Advent Children utspelar sig alltså två år efter Final Fantasy VII, i samma dystra värld, fast där det nu finns en gnutta hopp när planeten återhämtar sig. Huvudpersonerna är följande:

Cloud Strife: Prisjägare förr med bakgrund i militären, driver numera en leveransfirma tillsammans med Tifa. Men han brottas med enorma skuldkänslor efter Aeris död, något han aldrig kunnat förlåta sig själv för och det påverkar honom massor. Frågan är om han kan finna sitt kall. Röstskådisar är Takahiro Sakurai (japanska) och Steve Burton (engelska).

Tifa Lockhart: Driver tillsammans med Cloud en leveransfirma och agerar modersfigur åt Malene och Denzel, två barn som försvinner när Kadaj skickar ut sina underhuggare för att leta efter Jenova. Tifa har dock inte glömt bort sina kampsportskunskaper. Röstskådisar är Ayumi Ito (japanska) och Rachael Leigh Cook (engelska).

Denzel: Föräldralös pojke som är svårt sjuk i Geostigma. Numera bor han hos Cloud och Tifa efter att Cloud funnit honom utanför Aeris kyrka. Röstskådisar är Kyosuke Ikeda (japanska originalversionen), Kazumu Izawa (japanska directors cut-versionen), Benjamin Bryan (engelska originalversionen) och Aaron Refvem (engelska directors cut-versionen).

Marlene: Barrets adoptivdotter som Tifa alltid har varit extramorsa åt. Hon blir en av nyckelpersonerna när Cloud finner sig själv igen och inser vad han måste göra. Röstskådisar är Miyu Tsuzurahara (japanska originalversionen), Sumire Morohoshi (japanska directors cut-versonen), Grace Rolek (engelska originalversionen) och Ariel Winter (engelska directors cut-versionen).

Kadaj: Skapad på mystiskt sätt ur resterna av Sephiroths själ, som han nu är fast besluten att återskapa. Men då behöver han först ha Jenova, den sista pusselbiten. Han är beredd att terrorisera, tortera, misshandla och nästan vad som helst för att få det han vill ha. Röstskådisar är Shotaro Morikubo (japanska) och Steve Staley (engelska).

Rufus Shinra: Son till energibolaget Shinras av Sephiroth lönnmördade VD, själv också förmodligen död tills han uppenbarar sig i rullstol framför Cloud, och ber honom att stoppa Kadaj som Shinra haft problem med ett tag. Rufus är mycket hänsynslös och grym, men en slug ledare. Framför allt bär han på en hemlighet som är av stort intresse för Kadaj... men vad? Röstskådisar är Toru Okawa (japanska) och Wally Wingert (engelska).

Aeris Gainsborough: Clouds kärleksintresse och sista medlemmen av en urgammal folkstam, som mister livet när Sephiroth kommer farande med sitt 20 fot långa svärd. Cloud har aldrig kunnat komma över hennes död eftersom det var hans uppgift att skydda henne. Men kan hon få honom att förlåta sig själv? Aeris själ är med Cloud hela tiden. Röstskådisar är Maaya Sakamoto (japanska) och Mena Suvari (engelska).

Vincent Valentine: Försöksperson i ett av Shinras genetiska experiment som resulterat i att han inte åldras, men också att han kan förvandla sig till olika monster. Hans hat gentemot företaget har dock en till anledning, han var nämligen kär i Lucrecia Crescent, Sephiroths biologiska moder. Att stoppa Sephiroth och alla försök till hans uppståndelse har mer eller mindre blivit hans uppgift i livet. Röstskådisar är Shogo Suzuki (japanska) och Steve Blum (engelska).

Sephiroth: Resultatet av Shinras genetiska experiment som de utförde på hans biologiska moder, Lucrecia Crescent, genom att utsätta henne för Jenova. När han växer upp blir han en mycket kraftfull tillgång till Shinra, men utvecklar sedermera ett hat gentemot allt och alla, och fast besluten att bli gud. Men när han spetsar Aeris väcker han vrede hos Cloud som hämnas genom att döda honom. Sephiroths själ finns dock kvar, ur den har nämligen Kadaj och hans grabbar uppstått. Röstskådisar är Toshiyuki Morikawa (japanska) och George Newbern (engelska).

Rent animationsmässigt är Advent Children suverän! Men kanske inte lika bra som The Spirits Within, en film som också går under namnet Final Fantasy och är CGI-animerad. I Advent Children är datoranimeringen uppenbar, men i gengäld är rörelserna de facto mindre robotiska i jämförelse med The Spirits Within. Advent Children är också väldigt mycket mer actionbetonad, något som datoranimering lämpar sig utmärkt till. Den riktiga skillnaden mellan The Spirits Within och Advent Children uppenbarar sig dock snarare i hur trogen man är Final Fanasy-konceptet, på den punkten är Advent Children den klara vinnaren.
Oavsett visar Square att de är otroligt skickliga med datorer och animering.

Röstskådespeleriet är fantastiskt. Man har lagt ner mycket tyngd på att få replikerna och rösterna att låta så realistiskt som det bara går. Och jag har sett många filmer där inlevelsen helt och hållet har saknats, men så är inte fallet i Advent Children.

I överlag, faktiskt en mycket sevärd film. Särskilt om man är ett fan av Final Fantasy VII.

Peace!

Skapad:
18 September 2014, 23:13
Läst:
3429 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Tävla mot tuben

Vad kan man göra för kul i London, förutom att kolla på Big Ben och Tower Bridge? Man man tävla mot tuben som herrn i denna video:

Han klev alltså av tunnelbanan vid Mansion Street, kutade hela vägen till Cannon Street och klev på tåget där.

Vart i Stockholm skulle det funka tro? Slussen-Medis? Där kan man kuta ner för Götgatsbacken... men man ska komma upp också förstås.

Ett annat förslag är Gullmars-Globen.

Peace!

Skapad:
17 September 2014, 19:39
Läst:
3457 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Spännande med nya riksdagsmän

Riksdagen har verkligen förändrats sedan igår. Numera huserar 49 sverigedemokrater där jämfört med de 20 som fanns där förut. Nu är det nästan 30 fler... eller man kan ju säga 30 nya. Szilag Érik ersattes av Markus Wiechel, men William Petzäll ersattes tydligen aldrig... förrän nu.

Och det är riktigt goa herrar som kommer in... eller?

Linus Bylund är dömd för våld mot tjänsteman.

Roger Hedlund är dömd för misshandel med politiska motiv.

Och så har vi Runar Filper som är dömd för flertalet brott.

Och de få tillträde till landets högsta beslutande organ... god damn it. :/

Peace!

Skapad:
16 September 2014, 00:00
Läst:
3858 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Tyvärr...

Ett ännu starkare Sverigedemokraterna...

You fucking blew it!

Peace!

Skapad:
14 September 2014, 21:27
Läst:
4072 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Snart dags för val

Imorgon är det val till riksdag, landsting och kommun, och min enda uppmaning till dig som har rösträtt är att rösta. Du har nämligen möjlighet att påverka resultatet, bara genom att gå till din vallokal (vars adress finns på röstkortet) och lägga en valblankett.

Varför ska du rösta?

Om du är en soffliggare som tror att din röst inte kommer att spela någon roll tror du helt fel. Varenda liten röst räknas, det innebär alltså att varenda liten röst kan utgöra skillnaden mellan det ena blocket och det andra. Du har alltså möjlighet att påverka valresultatet med din röst. De som ska rösta på Sverigedemokraterna vet, de kommer alla att gå och rösta, de kommer att göra vad de kan för att påverka. Därför är det din medborgerliga rättighet, utan din medborgerliga plikt att rösta, om du inte vill att Sverigedemokraterna ska ha någon makt det vill säga.

Extra viktigt är därför att du inte röstar blankt. Varje ickeröst kan man säga ger Sverigedemokraterna eller Svenskarnas Parti en fördel i valet. Vill du minimera deras inflytande ser du till att rösta. Det hjälper inte att rösta blankt för att du är missnöjd och inte ser Sverigedemokraterna som något alternativ.

Så kort och gott, gå och rösta, lägg din röst på ett parti, kanske det som ligger dig närmast rent ideologiskt. Kom ihåg, mandaten fördelas efter röster per parti, blanka röster påverkar över huvud taget inte mandatfördelningen. Du kan rösta blankt om du vill, men då bidrar du till att högerextrema och populistiska partier får större inflytande. Är det vad du vill? Det hoppas jag i alla fall inte.

Så gå och gör din plikt imorgon, gå och rösta. Det tänker jag göra.

Peace!

Skapad:
13 September 2014, 23:19
Läst:
4256 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Göran eller Jöran?

En och annan har väl noterat att det både finns en Göran Hägglund och en Jöran Hägglund i svensk politik. Men vad är skillnaden förutom stavning på namn?

Göran Hägglund är sittande socialminister i regeringen och Kristdemokrat.

Jöran Hägglund är landshövding i Jämtlands län och Centerpartist.

Peace!

Skapad:
12 September 2014, 22:17
Läst:
4518 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

2-0 blev 2-2... och 2-3

Allsvensk premiär i hockey, AIK börjar som vanligt starkast, men slarvar bort en vinst till förlust efter straffar. Inte bra om AIK ska komma tillbaka till SHL nästa år.

Fast å andra sidan ska man inte säga något efter en omgång. Oavsett... man ska inte slarva bort en seger. Inte bra.

Peace!

Skapad:
11 September 2014, 23:51
Läst:
4635 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.