Brava Brava Bravissima

Titeln är en replik ur The Phantom of the Opera, det är the Phantom som talar till Christine efter en fantastisk tolkning av rollen som Elissa i Opéra Populaires tolkning av Hannibal. Och nu försvinner jag helt och hållet in i musikalen.

Men inte allt för olikt Christines framgångar på scenen i Paris på 1800-talet, slog denna unga dam från Pittsburgh på 2010-talet USA med häpnad, när hon klev ut på scenen i femte säsongen av America's Got Talent och sjöng Ó Mio Babbino Caro ur Puccinis Gianni Schicci. Det ledde till en andraplats i finalen, men det slutade inte där. Hon har utvecklats något enormt de senaste fyra åren. Hon har släppt fem album, hon har sjungit för Barack Obama och Oprah Winfrey, hon har sjungit utomlands. Men nu är hon tillbaka på scenen där allting började på allvar för fyra år sedan.

Här är hon med Think Of Me ur The Phantom of the Opera, Jackie Evancho!

Och jag säger bara wow.

Peace!

Skapad:
22 September 2014, 23:59
Läst:
5146 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Torsk mot ett bottenlag... igen

Den dåliga formen mot lagen i botten av tabellen fortsätter.

Storstryk mot Falkenberg borta... AIK på kafferep.
Storstryk mot Örebro borta... AIK på kafferep.
Storstryk mot Henkeborg borta... AIK på kafferep.
En skitlöjlig torsk mot Halmstad hemma ikväll... AIK på kafferep.

Och sedan undrar man varför the fuck det inte blir något SM-guld? Inte blir det något guld om man har den attityden på plan i alla fall. Bollen ska in i mål och den ska in fler gånger i motståndarens mål än i det egna målet. Det är så man vinner matcher.

Nu får man väl tacka Henkeborg för hjälpen, men hur många jävla sådana chanser till ska vi få? Vi ligger 6 poäng efter gröthalsarna med 6 omgångar kvar. Ska AIK vinna guld måste gröthalsarna förlora hälften av matcherna och AIK måste vinna i stort sett alla.

Peace!

Skapad:
21 September 2014, 21:40
Läst:
4265 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Inga EM-matcher på Friends Arena

Alla säger det. AIK-fansen, spelarna, landslaget, publiken och arrangörerna. Alla håller med om en sak: Friends Arena är ett stort misslyckande, och nu ställer sig UEFA också i det ledet.

Friends Arena får inga matcher i EM 2020.

Grattis Arenabolaget!
Grattis Jernhusen!
Grattis PEAB!
Grattis SvFF!
Grattis Fabege!
Grattis Solna Stad!

Arenan ni byggde och är så stolta över är under all kritik. Att AIK måste spela på den i 10 år är förjävligt.

Peace!

Skapad:
20 September 2014, 22:23
Läst:
3909 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Sommarplågan

Kevin Lyttles Turn Me On är nog en av de värsta sommarplågorna ever, om inte den värsta. Riktigt hemsk oavsett. Har du någonsin känt en obehaglig eftersmak av Sex on the Beach utan att faktiskt ha druckit skiten?

Försök att förställa dig den känslan.

Nu vet du på ett ungefär. Och det är precis vad den här låten är, sliskig utav bara helvete som Sex on the Beach. Och det syftar både till texten och det tonläge Lyttle använder. Sliskiga sommardrinkar i all ära, det finns helt okej sådana, men Sex on the Beach är inte en av dem.

Urk. Jag vet inte om man kan hata en låt mer.

Peace!

Skapad:
19 September 2014, 23:11
Läst:
3693 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Advent Children

Två år har gått sedan händelserna i Final Fantasy VII. Midgar ligger i ruiner efter Sephiroths komet, och överlevarna har grundat en ny stad, Edge, som vuxit fram intill ruinerna. Cloud och Tifa bedriver en leveransfirma där, men Cloud som fortfarande brottas med skuldkänslor för Aeris död (Sephiroth spetsade henne med sitt Masamune-svärd), lever som en enstöring och helt isolerad från allt vad sociala kontakter heter. Det känns alldeles omöjligt att förlika sig med tanken att han kanske inte alls kunde ha förhindrat mordet. Till råga på allt har han drabbats av den antagligen obotliga sjukdomen Geostigma, samma sjukdom som Denzel har, en föräldralös pojke som Cloud och Tifa tar han om.

En vacker dag försöker energibolaget Shinras VD Rufus Shinra få tag på Cloud för ett uppdrag, som går ut på att stoppa Kadaj och has kumpaner. Kadaj, Yazoo och Loz är inkarnationer av resterna av Sephiroths själ. De är på jakt efter det de påstår är deras moder, som de ska kunna använda för att återskapa Sephiroth. Modern är i själva verket Jenovas kvarlevor, det som Kadaj hävdar korrumperar planetens energiflöde, och på så vis är orsaken till Geostigma.

Cloud, som fortfarande har enorma skuldkänslor, vägrar dock att hjälpa till. Han känner sig totalt värdelös. Men när Kadaj kidnappar Barrets adoptivdotter Marlene och ett gäng Geostigma-sjuka barn, där ibland Denzel, ändrar sig Cloud och inser att han måste stoppa Kadaj. Mer uppenbart varför blir det också efter att Cloud blivit räddad av Vincent från striderna i den bortglömda staden, och får reda på att Kadaj kanske försöker återskapa Sephiroth.

Det är med andra ord hans strid att utkämpa igen. Men inte utan hans gamla vänner Barret, Cid, Red XIII, Tifa, Vincent och Yuffie. Men också Aeris vars död han är tvungen att förlåta sig själv för.

Advent Children utspelar sig alltså två år efter Final Fantasy VII, i samma dystra värld, fast där det nu finns en gnutta hopp när planeten återhämtar sig. Huvudpersonerna är följande:

Cloud Strife: Prisjägare förr med bakgrund i militären, driver numera en leveransfirma tillsammans med Tifa. Men han brottas med enorma skuldkänslor efter Aeris död, något han aldrig kunnat förlåta sig själv för och det påverkar honom massor. Frågan är om han kan finna sitt kall. Röstskådisar är Takahiro Sakurai (japanska) och Steve Burton (engelska).

Tifa Lockhart: Driver tillsammans med Cloud en leveransfirma och agerar modersfigur åt Malene och Denzel, två barn som försvinner när Kadaj skickar ut sina underhuggare för att leta efter Jenova. Tifa har dock inte glömt bort sina kampsportskunskaper. Röstskådisar är Ayumi Ito (japanska) och Rachael Leigh Cook (engelska).

Denzel: Föräldralös pojke som är svårt sjuk i Geostigma. Numera bor han hos Cloud och Tifa efter att Cloud funnit honom utanför Aeris kyrka. Röstskådisar är Kyosuke Ikeda (japanska originalversionen), Kazumu Izawa (japanska directors cut-versionen), Benjamin Bryan (engelska originalversionen) och Aaron Refvem (engelska directors cut-versionen).

Marlene: Barrets adoptivdotter som Tifa alltid har varit extramorsa åt. Hon blir en av nyckelpersonerna när Cloud finner sig själv igen och inser vad han måste göra. Röstskådisar är Miyu Tsuzurahara (japanska originalversionen), Sumire Morohoshi (japanska directors cut-versonen), Grace Rolek (engelska originalversionen) och Ariel Winter (engelska directors cut-versionen).

Kadaj: Skapad på mystiskt sätt ur resterna av Sephiroths själ, som han nu är fast besluten att återskapa. Men då behöver han först ha Jenova, den sista pusselbiten. Han är beredd att terrorisera, tortera, misshandla och nästan vad som helst för att få det han vill ha. Röstskådisar är Shotaro Morikubo (japanska) och Steve Staley (engelska).

Rufus Shinra: Son till energibolaget Shinras av Sephiroth lönnmördade VD, själv också förmodligen död tills han uppenbarar sig i rullstol framför Cloud, och ber honom att stoppa Kadaj som Shinra haft problem med ett tag. Rufus är mycket hänsynslös och grym, men en slug ledare. Framför allt bär han på en hemlighet som är av stort intresse för Kadaj... men vad? Röstskådisar är Toru Okawa (japanska) och Wally Wingert (engelska).

Aeris Gainsborough: Clouds kärleksintresse och sista medlemmen av en urgammal folkstam, som mister livet när Sephiroth kommer farande med sitt 20 fot långa svärd. Cloud har aldrig kunnat komma över hennes död eftersom det var hans uppgift att skydda henne. Men kan hon få honom att förlåta sig själv? Aeris själ är med Cloud hela tiden. Röstskådisar är Maaya Sakamoto (japanska) och Mena Suvari (engelska).

Vincent Valentine: Försöksperson i ett av Shinras genetiska experiment som resulterat i att han inte åldras, men också att han kan förvandla sig till olika monster. Hans hat gentemot företaget har dock en till anledning, han var nämligen kär i Lucrecia Crescent, Sephiroths biologiska moder. Att stoppa Sephiroth och alla försök till hans uppståndelse har mer eller mindre blivit hans uppgift i livet. Röstskådisar är Shogo Suzuki (japanska) och Steve Blum (engelska).

Sephiroth: Resultatet av Shinras genetiska experiment som de utförde på hans biologiska moder, Lucrecia Crescent, genom att utsätta henne för Jenova. När han växer upp blir han en mycket kraftfull tillgång till Shinra, men utvecklar sedermera ett hat gentemot allt och alla, och fast besluten att bli gud. Men när han spetsar Aeris väcker han vrede hos Cloud som hämnas genom att döda honom. Sephiroths själ finns dock kvar, ur den har nämligen Kadaj och hans grabbar uppstått. Röstskådisar är Toshiyuki Morikawa (japanska) och George Newbern (engelska).

Rent animationsmässigt är Advent Children suverän! Men kanske inte lika bra som The Spirits Within, en film som också går under namnet Final Fantasy och är CGI-animerad. I Advent Children är datoranimeringen uppenbar, men i gengäld är rörelserna de facto mindre robotiska i jämförelse med The Spirits Within. Advent Children är också väldigt mycket mer actionbetonad, något som datoranimering lämpar sig utmärkt till. Den riktiga skillnaden mellan The Spirits Within och Advent Children uppenbarar sig dock snarare i hur trogen man är Final Fanasy-konceptet, på den punkten är Advent Children den klara vinnaren.
Oavsett visar Square att de är otroligt skickliga med datorer och animering.

Röstskådespeleriet är fantastiskt. Man har lagt ner mycket tyngd på att få replikerna och rösterna att låta så realistiskt som det bara går. Och jag har sett många filmer där inlevelsen helt och hållet har saknats, men så är inte fallet i Advent Children.

I överlag, faktiskt en mycket sevärd film. Särskilt om man är ett fan av Final Fantasy VII.

Peace!

Skapad:
18 September 2014, 23:13
Läst:
3454 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Tävla mot tuben

Vad kan man göra för kul i London, förutom att kolla på Big Ben och Tower Bridge? Man man tävla mot tuben som herrn i denna video:

Han klev alltså av tunnelbanan vid Mansion Street, kutade hela vägen till Cannon Street och klev på tåget där.

Vart i Stockholm skulle det funka tro? Slussen-Medis? Där kan man kuta ner för Götgatsbacken... men man ska komma upp också förstås.

Ett annat förslag är Gullmars-Globen.

Peace!

Skapad:
17 September 2014, 19:39
Läst:
3485 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Spännande med nya riksdagsmän

Riksdagen har verkligen förändrats sedan igår. Numera huserar 49 sverigedemokrater där jämfört med de 20 som fanns där förut. Nu är det nästan 30 fler... eller man kan ju säga 30 nya. Szilag Érik ersattes av Markus Wiechel, men William Petzäll ersattes tydligen aldrig... förrän nu.

Och det är riktigt goa herrar som kommer in... eller?

Linus Bylund är dömd för våld mot tjänsteman.

Roger Hedlund är dömd för misshandel med politiska motiv.

Och så har vi Runar Filper som är dömd för flertalet brott.

Och de få tillträde till landets högsta beslutande organ... god damn it. :/

Peace!

Skapad:
16 September 2014, 00:00
Läst:
3884 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Tyvärr...

Ett ännu starkare Sverigedemokraterna...

You fucking blew it!

Peace!

Skapad:
14 September 2014, 21:27
Läst:
4097 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.