Over The Rainbow

Så här på natten tar vi och bjuder lite på Olivia Newton-John och den klassiska balladen Over The Rainbow från The Wizard of Oz. 

Den här var ju med i en scen i Face/Off med John Travolta och Nicholas Cage, när Castor Troy attackerade sitt eget gängs högkvarter tillsammans med Sean Archers killar. Adam, Castors son, lyssnade på Over The Rainbow under tiden som räden pågick. Bakgrundsmusiken är något jag länge har undrat över, men på något vis kanske John Woo ville att den som tittar ska uppleva striden ur en femårings synvinkel, det vill säga inte uppleva över huvud taget. Scenen är jävligt sjuk, men jag har ju alltid varit en sucker för brutala skottscener.

Nu åter till ämnet. Så här lät det för en dryg vecka sedan då Jackie Evancho sjöng Over The Rainbow på Songwriters Hall of Fame efter att den tilldelats 2014 års Towering Song Award.

Towering Song Award är för övrigt en utmärkelse som varje år tilldelas en sång/låt, som under många år har haft ett stort och unikt kulturellt inflytande. Take Me Out to the Ballgame och When the Saints Go Marching In är två sådana låtar, båda har dessutom blivit utsedda till Towering Songs (2008 respektive 2006). I år vart det alltså Over The Rainbow.

Och jag är mållös angående Jackie Evancho, den tjejen alltså bara växer och växer som artist och sångerska. Hon var redan grym för fyra år sedan när hon knep andraplatsen i America's Got Talent, nu är hon betydligt bättre än vad hon var då. Kanske för att hennes röst har mognat en massa sedan hon var 10.  

Peace!

Skapad:
22 juni 2014, 02:31
Läst:
2827 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Messi avgjorde på övertid

Det stod 0-0 i över 90 minuter, sedan kom Messi och avgjorde på övertid. 

Ja jag förstod väl att Argentina skulle vinna matchen och att det målet satt långt inne, men det hade varit lite kul om Iran hade fått med sig en poäng ikväll. Det hade varit en skräll värd sitt namn. 

Nåväl, Iran kan fortfarande gå vidare. Det är om Nigeria kryssar eller torskar mot Bosnien ikväll och Argentina spöar skiten ur Nigeria i sista omgången. Då har Iran allt i egna händer och allt som krävs mot Bosnien är en seger. 

Annars är det ma'assalam Iran. 

Peace!

Skapad:
21 juni 2014, 23:44
Läst:
2539 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Och där var England ute

The land of toffee and soccer? Naaah. England åkte ut ur VM på samma sätt som Spanien! Efter två raka jävla förluster i gruppspelet.

I say burn in hell!!!

Och jag säger fuck vad Costa Rica är bra i år. Och tack vare att Costa Rica slog Italien går de vidare till åttondelsfinal, vilket i sin tur betyder pengar till AIK eftersom Celso Borges är uttagen till laget. Det betyder också att Celso Borges går upp i värde och AIK kan räkna med en jävligt saftig check vid försäljning. 

Inget snack om den saken, han ska fan inte gå för några snuspengar om han blir såld.

Peace!

Skapad:
20 juni 2014, 20:25
Läst:
2546 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Guldbaksmälla

Den spanska framgångssagan fick ett snabbt slut när regerande världsmästarna åkte ut efter två raka förluster i gruppspelet. Aldrig någonsin har det hänt att världsmästarna åkt ut så fort. 

Aldrig. 

Och aldrig tidigare hade Chile slagit Spanien heller, så den 18 juni 2014 gick således till fotbollshistorien som den dag då Chile slog Spanien för första gången och då regerande världsmästarna åkte ut på två raka första gången. Spanien blev dessutom korat till sämsta regerande världsmästarna genom tiderna. Nu fattas bara att regerande världsmästarna ska åka ut l kvalet till nästa VM! För enligt en regeländring som började gälla VM 2006 är inte längre regerande världsmästarna direktkvalade, utan bara värdnationen.

Varför inte egentligen? Mycket kan hända med ett landslag på ett par år. 

Peace!

Skapad:
19 juni 2014, 23:15
Läst:
2622 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

En ursäkt till att inte behöva prestera?

Jag reagerar ganska sällan på idioti på annat sätt än att tycka att människan som yttrade sig eller gjorde något är en klant. Men nu händer det faktiskt också att jag tar åt mig och då måste jag ryta till lite. Förra gången jag lackade på något handlade det om republikanerna i Michigan som fick igenom ett lagförslag om att slopa den fria aborten. I Michigan måste man nu för tiden skaffa sig en speciell våldtäktsförsäkring. 

På hemmaplan görs jämförelser mellan rasifiering och fetma. I detta blogginlägg står alltså följande: 

En vän till mig berättade att som barn så var han lite överviktig. Även om klasskompisar ibland kunde kalla honom tjockis så såg han sig aldrig själv som tjock och framförallt såg han det inte som ett problem. Det var först när skolkuratorn i bästa välvilja frågade honom om han blev retad för att han var överviktig som det gick upp för honom att han var ”tjock”. Helt plötsligt fick han insikten om att han varit annorlunda hela sitt liv och att det var något fel på honom trots att han känt sig normal hela tiden. Denna nya insikt gjorde honom ledsen och deprimerad. Precis samma sak gäller när man klassar folk som rasifierade.

Längre ner i inlägget drar hon denna slutsats: 

Rasifiering är nog bara en ynklig ursäkt till att inte behöva prestera.

 What? Jag är tjock, väger nästan 90 kg och mäter 176 cm. Jag har 120 cm i midjemått och jag kämpar ärslet av mig dagligen för att det ska gå under 100 cm, eftersom jag vet att mitt midjemått kan bli min död om det fortsätter. Det är min största drivkraft till att gå till gymmet varje dag och gå därifrån drypandes av svett, eftersom jag vet att min enda väg till god hälsa är att jobba med mig själv. Fetma kan man nämligen göra något åt. Det finns inte en jävel som tycker synd om mig för att jag är tjock, varför skulle de göra det? Sitta tycka och synd om sig själv kan vem fuck som helst göra när fuck som helst och av vilken anledningen fuck som helst, men ingen annan kommer att göra det. Ingen tycker heller synd om mig för att jag är halvfinne och halviranier, spelar fuck ingen roll vilka fördomar som finns om vare sig finnar eller iranier.

Man är den man gör sig själv till. Så har det alltid varit och så kommer det alltid att vara.

Peace!

Skapad:
18 juni 2014, 15:30
Läst:
2873 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • DrZamani (M31)
  2014-06-19, 22:46

  Corruptus Interruptus!

 • Namn
  2014-06-18, 19:00

  Gäst

  ohhhh fyyy faaaan SAM, fyfaaan va du är korrupt. Sluta fucking blogga, skaffa dig ett riktigt liv. INGEN, då menar jag verkligen INGEN, bryr sig om det du skriver.

  MVH

  Han som har fått dig att gå ner från 98kg till dina nuvarande 89.5, din drill sergeant

  El Battlero!!!

Yoshi's Woolly World

Fotorealistiska ulliga texturer, en spelmotor som påminner starkt om den i Yoshi's Story, och så en massa gulliga Yoshis kan knappast vara en dålig kombination och det är det inte heller. 

Yoshi's Woolly World är precis denna kombination och det är supergulligt! 

Allt ser alltså ut att vara stickat. Och det är ju helt enkelt lysande. XD

Peace!

Skapad:
17 juni 2014, 16:51
Läst:
2671 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Ahhh... ze glory of mechanical soccer

Jag hatar verkligen hur Tyskland spelar, de är som robotar. Det är inte det minsta fel att snacka om ze glory of mechanical soccer. Alla vet varför och det är inte konstigt. 

Tyskland spelar ren robotfotboll. De är stora, de är kraftiga och de spelar som de har läst en instruktionsbok.

De spelar verkligen mekanisk fotboll... och det räckte ju för att förnedra Portugal.

Peace!

Skapad:
16 juni 2014, 23:45
Läst:
2354 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Hämnden är ljuv

Ponera att du har träffat någon ett tag och allting är så jävla nice med denna någon, men så visar det sig att denna någon är gift och dessutom bedrar både en själv och sin äkta hälft med en yngre.

Ja, du vet nog vart jag är på väg. The Other Woman som går på bio nu hadlar precis om detta. Carly Whitten (Cameron Diaz) är en jurist i New York som lever efter strikta datingregler. Hon blir kär i Mark King (Nikolaj Coster-Waldau) som är en affärssnubbe. Carly är dock helt ovetande om Marks fru Kate King (Leslie Mann), en tvättäkta husfru i Connecticut. Det visar sig sedermera att Mark bedrar både Carly och Kate med en till tjej, den unga och helsnygga Amber (Kate Upton). 
De tre kvinnorna slår ihop sina påsar för att krossa Mark och blir på kuppen goda vänner. De får dessutom reda på att han förskingrar pengar från jobbet och att han gjort sin fru till målvakt som chef för alla bolag som han registrerat.

Men med en jurist som Carly Whitten på sin sida kan det nog aldrig gå helt fel för Kate King.

I rollerna har vi: 
Cameron Diaz - Carly Whitten
Leslie Mann - Kate King
Kate Upton - Amber
Nikolaj Coster-Waldau - Mark King
Nicki Minaj - Lydia (Carlys sekreterare)
Don Johnson - Frank Whitten (Carlys farsa)
Taylor Kinney - Phil (Kates brorsa)
Olivia Culpo - Snyggingen på Bahamas

I bakgrunden:
Nick Cassavetes - Regi
Julie Yorn - Produktion
Melissa Stack - Manus
Aaron Zigman - Musik
Robert Fraisse - Bild
Jim Flynn & Alan Heim - Redigering

Studio och Distribution:
LBI Productions
20th Century Fox

Peace! 

Skapad:
15 juni 2014, 23:19
Läst:
2284 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.