Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av ZINAT innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Så kan du hjälpa dom drabbade i Iraq!

Så kan du hjälpa de drabbade i Irak Tusentals familjer flyr för sina liv i Irak. Många behöver skydd, nödhjälp, mat och vatten. Här är några sätt som du kan hjälpa på. Röda korset har öppnat en katastroffond. Du kan också sms:a AKUT till 72 900 så skänker du direkt 50 kronor. FN:s flyktingorgan UNHCR ger skydd och nödhjälp. Det går också att sms:a, exempelvis IRAK100 till 72980 för att skänka 100 kronor. Läkare utan gränser arbetar i Irak. Du kan också sms:a LIV till 72970 för att skänka 100 kronor. Rädda barnen har öppnat en katastroffond. Du kan också sms:a AKUT100 till 72911 så skänker du 100 kronor. UNICEF arbetar på plats i Irak och har en katastroffond. Ge en gåva på unicef.se eller sms:a LIV till 72900 och skänk 100 kronor eller via PG 90 20 01-7 eller BG 902-0017, märk med "katastrof” Svenska kyrkan finns på plats. SMS:a "Irak" till 72905 så skänker du 100 kronor till de drabbade i Irak.

Skapad:
16 August 2014, 09:47
Läst:
982 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av ZINAT innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Inredning- Stugan ❤️

Jag var så jättetrött på tapeten i vårt sovrum i Glommersträsk så jag vaknade en dag och tog saken i egna händer och tapetserade hela rummet.
Resultatet ser ni är,

Skapad:
11 August 2014, 15:26
Läst:
2006 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av ZINAT innan de syns på sidan.

SOMMAREN ÄR KORT- NATURMORGON I P1

Hör du fågelsången därute? Ser du alla nyutspruckna gröna blad, körsbärsträden bär frukt, liksom äppelträden? Sveriges natur är förtrollande, men vad händer med oss när sommaren kommer in och gör sig hemmastadd? För det mesta blir vi gladare. Ibland ser jag människor som bara går gatan ner med stora leenden, utan annan synbar anledning än att livet kan vara härligt. Det är förresten aldrig fel att le, i mitt forna hemland brukade vi säga: - Le, så ler världen tillbaka. 

I vår lilla skog i Hägersten, drar man ibland på sina smilband när jag närmar mig. Jag är nämligen skogens självutnämnda skräppolis, och håller förmaningsstal när någon skräpar ner vårt fina stycke natur. Skogen är djurens hem, säger jag, och fortsätter: - Tänk om någon kom hem till dig helt objuden och skräpade ner ditt hus? Min dotter och jag plockar själva upp och kastar skräp som vi hittar längs vägen. Hon bruka säga; - Ajabaja mamma, nu tanten glömde städa efter sig. Även hundägare som glömmer sina påsar kan få hjälp av oss, eftersom jag alltid har med mig hundgodis och toapåsar till vovvarna. Skogen utanför våra fönster är nämligen som en förlängning av min kropp och själ.

Men reaktionerna varierar. Några städar upp efter sig, och andra vägrar. Det händer också att någon svär åt mig, blir aggressiv och säger att det är inte min angelägenhet! Men jag envisas med att naturens väl är allas angelägenhet.

Trots sin skönhet kan sommaren bli extra jobbig, för med solen kommer också alla glada picknick-älskare och engångs-grillande festprissar. Med sommaren växer skräphögarna i vår vackra natur, vid våra vackra stränder och längs våra gator. Naturen själv gör absolut ingen skillnad på vem eller vad, utan fortsätter att hushålla med resurser och återvinna allt som den själv framställer. Här finns mycket att lära.

Själv har jag har aldrig medvetet skräpat ned, och jag känner mig stundvis bitter och besviken över oss människor som har så svårt att se vårt beroende av naturen, liksom vår växande skuld till den. Jag har svårt att förstå att så många av oss inte tycks kunna njuta av naturens fröjder utan att skräpa ner, och utan att skada den och tanklöst döda dess invånare.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Det finns säkert de som anser att en invandrare inte ska ta sig rätten att ifrågasätta vårt förhållningssätt till Sveriges natur. Men först och främst har jag slutat att vara invandrare, jag är bara jag, och det tycker jag får duga.

Vi måste hålla vår natur ren och oförgiftad, och skydda dess liv. Skräpa inte ner i naturen - för förr eller senare kommer allt vi dumpar därute på ett eller annat sätt ikapp oss människor.
Om du tycker du som jag, att somrarna kan vara extra jobbiga med alla fritidsnedskräpare, då kan jag trösta dig med att:

Sommaren är kort

de mesta regnar bort

men nu är den här

så ta för dig

solen skiner idag

hösten kommer snart

de går med vindens fart

så lyssna på mig

solen skiner

kanske bara idag …
Zinat
Skapad:
11 August 2014, 11:06
Läst:
2051 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av ZINAT innan de syns på sidan.

Till SL....

Kära bussförare: Snälla ta hänsyn till alla äldre, människor med nedsatt rörlighet och barnfamiljer när ni startar bussen. 09:15 i onsdags tog min mor buss 514 mot Kista, men hann inte sätta sig innan bussen gasade iväg, vilket gjorde att hon ramlade och slog sig så hårt att hon har ont överallt och hennes revben är skadade.
Det gör så ont i mig att se henne i så mycket smärta. Tack ni som hjälpte upp henne och såg till att hon kommit hem.

Skapad:
19 June 2014, 08:12
Läst:
10703 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (3)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av ZINAT innan de syns på sidan.

 • ZINAT (K)
  2014-08-11, 11:11

  Till: Alexandra Norén

  Tusen tack för dina vänliga ord

 • Alexandra
  2014-08-03, 11:14

  Gäst

  Hej! Läste precis (för si sådär trettio minuter sedan) ut din bok "Fjäril i koppel" och tänkte; vilken fantastisk bok, den kommer att stanna kvar i mig länge, länge. Jag skulle vilja att hon vet om det var min nästa tanke. Genast följd av; men varför, det måste hon ha fått höra förut? Många gånger.
  Men nu skriver jag här ändå. För jag tänker att även beröm från människor vi inte känner kan vara trevligt. och trevligheter kan man aldrig få nog av. Du är grym! (Och det här är till dig och inte för att det ska komma med i kommentatorsfältet.)

  /Alexandra Norén

 • Petra
  2014-07-26, 22:36

  Gäst

  Håller med! De kan väl åtminstone vänta på att en gammal människa kan få sätta sig!!

Mårten/karin!

Medan våldet i Syrien fortsätter, EU-valet närmar sig och hungersnöd och katastrofer skördar offer ute i världen, och Sverige tillåter att iickesvenskar giftabort sina minderåriga, tagit/tar komikerbråket väldigt mycket plats i svenska sociala medier.
Men det handlar ju om så viktiga saker som jämställdhet och genusperspektiv! Gör det?
Jag känner vill vara tyst men det går inte längre.
Jag känner både Karin och Mårten. Och jag ser inte Mårten som en kvinnohatare. Och inte Karin som en hjältinna i det här.

I sitt brev nämner Mårten minst fyra kvinnor som faktiskt drar publik, även om han glömde legendariska Anna-Lena Brundin, fantastiska Lena Frisk, och dessutom lilla jag. Men han skrev helt enkelt av sig sin frustration i ett mycket privat, spontant meddelande. Som vår kollega Karin Adelsköld istället för att milt men bestämt ta honom i örat för i gruppen, valde att offentliggöra.

Du och jag, och säkert också Karin, har troligen någon gång skrivit av oss i ilska, och kanske senare ångrat vissa ordval och formuleringar. Sådana meddelanden vill man inte få offentliggjorda, och de säger egentligen väldigt lite om vem man är eller vad man står för.
Att nu göra Mårten till slagträ, syndabock och föremål för all bitterhet, ondska och svek i världen på grund av några klumpiga formuleringar är verkligen underligt.
Jag respekterar vad Karin känner men här behövs bondförnuft!
Vore det inte istället bättre att se på Mårten Anderssons handlingar?
Jag och många fler tjejer varit flitigt anlitad av Raw, även om min komedi knappast är särskilt rå.
Mårten betalar självklart bra till oss tjejer, jämfört med många andra klubbar, personligen vägrar jag ta mindre betalt än killarna och JAG HAR ALDRIG UPPLEVT HONOM SOM det minsta mansgrisig, utan tvärtom alltid som en vän som kämpar och gör massor för alla oss i komedibranschen. Oavsett kön. Ingen av mina manliga komikerkollegor har någonsin hotat mig eller varit anti-feministiska.
Det som Karin upplever just nu av våra manliga-kollegor är hennes rätt att göra och jag hoppas verkligen att de som varit dumma mot henne kliver fram och ber om ursäkt.
När jag i slutet av 2009 gick igenom en mycket svår tid, hjälpte mig min stora komikerfamilj på alla plan.
Yvonne Skattberg turnerade då med mig, och kände till min enorma utsatthet i min dåvarande relation.
Mina manliga kollegor Özz Nüjen tog sig tid, time efter time och fanns där för mig! Mike Räsänen, Aron Flam, Robin Paulsson, Anders Celin, Jakob Öqvist, Anna Lena Brundin, Melodi Farshin, Lena Frisk, Klas Åkerblom, Elin Nordin, hela Norra Brunn, Mack med flera - alla fanns där för mig, liksom min agentur bokastandup.se backade upp mig till hundra procent. Det är många fler som bör nämnas här, tack till er! ❤️
Jag kom tillbaka, och i dag är jag uppbokad ända till slutet av året, och hade t o m riktigt bra med publik på självaste mellofinalen på LOL nyligen.
Så visst kan vi, vi tjejer!!!

Min poäng är att utan bröderna och systrarna i min komikerfamilj skulle jag aldrig kommit dit där jag är i dag.

Karin är en inspirerande kollega som jag gillar av hela hjärtat, men just nu tycker jag att hon orättvist låter Mårten klä skott för allt ont män gjort genom tiderna.

Vi som känner Mårten vet så väl att han är allt annat än en kvinnohatare. Det är så ironiskt att just han nu är föremål för en hatkampanj.
Jag vill att detta bråk tar slut, och att vi kan dra lärdom av det, och önskar av hela mitt hjärta att Karin och Mårten blir sams igen, för bägge behövs i branschen och tillsammans är vi starkare!

Gissar att anledningen att tidningen Amelia stängde av Karin beror kanske helt enkelt beror på att det var ett etikbrott att publicera ett internt mail. Vet att Amelia är mycket principfast.

Förresten har jag för mig att hela idén till Amelia Comedy Queen kom från just Mårten, den påstådde kvinnoförtryckaren. Så sluta bråka nu älskade kollegor, systrar och bröder. Vi är familj. Låt oss tillsammans fokusera på hur vi faktiskt kan vända på den dåliga försäljningen Mårten pekade på.
Vi behöver tänka på nya sätt och arbeta långsiktigt för att förändra synen på kvinnliga komiker ute i publiken, inte slå in huvudet på Mårten bara för att han i sitt arbete med att få in fler tjejer blev frustrerad över att just det arbetet går så trögt och lättade lite på trycket i ett internmeddelande till sin grupp. Det borde vara en mänsklig rättighet att trampa i klaveret ibland i goda vänners lag utan att behöva känna att man kanske skulle ha en jurist som går igenom varenda rad man skickar. Kom igen - kiss and make up så att vi kan ge järnet tillsammans!
Tillsammans är vi starka och Media snälla lägg oxå lite fokus på att lyfta fram behovet av en lag mot barnäktenskap i Sverige!
Låt ge alla våra ungdomar oavsett kön, religion och härkomst samma rättigheter som vår svenska barn. "Låt invandrare ha sina traditioner" håller inte längre!
När traditioner trampar på mänskliga rättigheter och ungdomarnas rätt till sina liv, kropp och själ, då traditionen är ett brott och måste behandlad därefter!

Kära läsare om ni vill hjälpa mig och vill att vi tillsammans sätter stopp för barnäktenskap i Sverige och vill ni veta mer om detta, vänligen kontakta Linda Nordin på Svenska FN-förbundet!
http://www.fn.se
Tack

Skapad:
23 May 2014, 07:49
Läst:
19925 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av ZINAT innan de syns på sidan.

 • elinnjl (K21)
  2014-06-09, 16:22

  Ha en fin dag!

 • Lars Magnusson
  2014-05-27, 16:41

  Gäst

  Vi känner varandra så där halvbra som så många komiker gör, man ses en kväll, pratar, reser vidare. Jag har alltid gillat dig, inte mer än nån annan, men inte heller mindre än nån annan men nu... nu har du stigit många steg på min beundrarskala. Dina inlägg i den här debatten är verkligen kloka. Nyanserade och markerande. Kram på dig...eller förresten, den ska du få handgripligen nästa gång vi ses :-)

Min krönika för P1! ❤️

Jag kan inte sluta att häpna över och hänföras av naturen och dess många magnifika skapelser som människor och fyrfotingar, fåglar och fiskar. Sen vår tvååriga dotter Banoo föddes är jag alltid så vaksam och närmast överbeskyddande, men med tanke på att hon är enda dottern och minstingen i en syskonskara om fem pojkar, är min oro inte alltid helt obefogad. Det kan ibland vara rätt tuffa tag mot lillasystern, även om där finns mycket kärlek också, så jag lämnar aldrig lillan utan tillsyn. Men hur skyddar djuren sina barn? Jag minns att en fågel som kallas Skärsnäppa, eller Calidris Maritima för att vara exakt, är en överdängare på att skydda boet och ungarna, med – hör och häpna - skådespeleri. Alltså om någon kommer för nära boet kan Skärsnäppan först spela skadad för att locka bort rovdjuret från boet, och sedan springer den iväg fort som en sork medan den hungrige står kvar med lång nos. Det är många djur som skyddar sina ungar med sina egna liv. Om till exempel en elefantflock blir attackerad, sätter de osjälvisk sina ungar i mitten av flocken medan de själva ställer sig i en ring runt om för att skydda dem. Och att ta till våld för att skydda sina ungar är ofta en självklarhet i naturen. Det finns många kloka visdomsord som en skogsvandrare bör ha med sig i ryggsäcken, och ett ovanligt tydligt sådant är väl att man aldrig ska gå emellan en björnhöna och hennes ungar, men varför inte också lägga till en älgko och hennes kalvar och en vildsvinssugga och hennes kultingar, medan vi ändå håller på. Så enkelt är det. Katter kan klösa och slåss, och hundar bits för sina ungars skull. Det sistnämnda har jag faktiskt egen erfarenhet av med tillhörande ärr. Jag glömmer aldrig hur jag som femåring blev jagad av en arg tik som missuppfattade min kärlek till hennes gulliga unge med fluffig päls, och det hela slutade med att jag sprang runt gården med valpen i famnen tills den ömma mamman kom ikapp mig och tog ett stort bett i min bara vad. Den gången blev jag själv räddad av min egen mamma, och tiken fick behålla sin unge för sig själv. I Iran är många hundar gathundar, och eftersom mamma blev orolig för vad hunden kunde gå och bära på för sjukdomar tog hon mig till den lokala vårdcentalen där jag fick några stygn och en rabiesspruta, medan mamma noga inpräntade i mig att man aldrig ska lyfta upp valpar eftersom hundmamman då kan tro att man vill skada ungen, vilket resulterar i en attackerande vildhund om det vill sig illa. Det var bara synd att hon inte hade lärt mig det tidigare. Jag är glad att mina egna barn växer upp i ett land där vi värdesätter djurens rättigheter, även om det egentligen är underligt att vi inte har några hemlösa hundar medan vi har så många hemlösa människor i dagens Sverige. I naturen kämpar djuren för sina ungars liv mot rovdjur och människor, medan vi inte sällan i våra liv som föräldrar slåss med varandra vid separationer. Sådana tvister kan bli rätt smutsiga, och det är tyvärr inte alltid helt tydligt om föräldrarna kämpar för sina barns bästa – eller bara använder barnen som ursäkt för att bekämpa varandra. När min lilla dotter lekte under bordet häromdagen upptäckte hon ärret på min högra vad, och sa aj aj mamma. Jag sa att det inte var någon fara, bara en arg vovve som en gång tog en munsbit av mammas vad. Sen tänkte jag att med tanke på hur många mumsiga bitar naturen erbjuder människan, kan jag väl förlåta vovven för biten den tog av mig. En sak vet jag dock idag, att ju mänskligare värld vi lever i, desto snällare är vi mot djuren, och mätta, älskade och trygga djur bits inte så ofta. Så det där med öga för öga och tand för tand passar nog bäst på historiens skräphög, eller hur

Skapad:
11 May 2014, 07:19
Läst:
21308 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av ZINAT innan de syns på sidan.

Värkdsföräldrar

Bli #Världsförälder. Ring 099-90 990 eller SMS:a UNICEF till 72 401. Tack och sprid gärna vidare! #Humorgalan

Skapad:
1 May 2014, 21:06
Läst:
22372 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av ZINAT innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.