Melissa kategori: Till Minne AvSer på ett program på 4:an om kvinnor som utsattsför dödligt våld i nära relationer.
Tankarna går till min väninna Melissa som för 12 år sedan misshandlades och dödades av sin pojkvän (som jag även var bekant med). En fruktansvärd historia som känns lika overklig nu som den gjorde då...


Jag hade nyligen flyttat till Stockholm och Melissa var en av de jag umgicks med mest vid den tidpunkten, vi hade känt varann i några år och hade många gemensamma intressen och var ganska lika på flera sätt. Vi hade börjat hålla kontakt över internet och senare korsades våra vägar allt oftare och vi blev vänner. 
Vi älskade djur båda två och samma sorts musik,och brukade ofta vara ute med hundarna eller festa ihop eller hänga och pyssla med hennes många papegojor som hon hade.

Vi hade pratat om att ses den dan och jag har alltid ångrat att vi inte gjorde slag i saken.
När polisen kom och förhörde mig bland de första så hade jag - naiv som man var- aldrig kunnat ana att Torbjörn låg bakom det hela. Jag visste att hon velat göra slut en tid och tillslut flyttat men inget tecken förut på att han varit elak eller hotfull. Vi hade ändå umgåtts en hel del. Han överöste henne med presenter och vi hade varit på festival ihop den sommaren och haft skoj.Jag gick till begravningen med hennes ex som jag börjat umgås med henne mer genom. De spelade November Rain med Guns n Roses minns jag och hela situationen kändes så overklig. Jag hade mycket svårt att ta in att hon var borta, och hur det hela hade skett.

Då hade jag ännu inte varit på så många begravningar.

Hennes mamma startade sedan Melissafonden som finns och hjälper utsatta kvinnor.

Precis NU när jag skriver detta ser jagatt Melissas fall blir nästa på programmet efter reklamen! RIP Melissa.

Skapad:
24 March 2014, 23:24
Läst:
6780 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (3)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • DecemberWiklund (K34)
  2014-03-26, 18:10

  Trubblet: åh sötnöt, nämen ett trubbel tar man inte kål på så lätt:D . Fast jo det är ju tur att inget spårat ur värre än det har hitills.
  Lesson learned! #kärlek!

 • Ditt trubbel
  2014-03-26, 17:37

  Gäst

  Jag såg det där programmet.. fy fan. Att var 3e vecka blir en kvinna i sverige mördad av sitt ex/man och liknande.. Hur fan kan det gå så långt!

  Men mitt lilla trubbel, du är ju en av dom, av 3 i mitt liv, jag ständigt oroar mig för det ödet.. pga renodlade psykopater till ex.. :'(

  Beklagar Melissa, jag hoppas att hon är i ett vackert paradis nu.. kärlek.

  Blogg: www.finest.se/malenadah

 • Jontho
  2014-03-25, 10:05

  Gäst

  husker henne godt! RIP

RIP David :( kategori: Till Minne Av


Overkligt och ofattbart att du är borta. Mina tankar går till dina döttrar , din familj och alla dina vänner.

Du hade ett hjärta av guld. Skön , Ödmjuk och snäll och du kommer vara oerhört saknad. 

Vila i frid fina David 

Skapad:
7 December 2013, 18:25
Läst:
3974 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

R.I.P FräseTuss kategori: Till Minne Av

Imorse när jag vaknade kom mamma och berättade att Fräsetuss blivit överkörd under natten och var död

Jag skaffade Fräsetuss 98 då jag räddade honom ur en grannes kull - de tog sorgligt nog bort alla de andra kattungarna. Han fick flytta in med mig och mitt ex i vår lägenhet i Umeå och fick sitt speciella namn eftersom min dåvarande lurade i mig att Fräsetuss betydde kattunge på norska. =)

Fräs var dock ett riktigt yrväder med omättlig energi och med tiden när han växte blev det dock tydligt att detta inte var någon kissekatt ämnad att bo i en liten lägenhet så han fick därför flytta ut till mina föräldras villa på landet där han bott sedan dess, haft stooort revir som han krigat för och blitt ärrad -samt och fått en och annan småtuss genom åren och tillochmed lånats ut för att avla på då mammas jobbarkompis tyckte han var så vacker. Kattungarna var med i tv och en såg ut exakt som fräs =).

Han var lugn och go och grannana brukade även låna honom för att vänja sina nya hundvalpar att vara snälla mot katter.

Han var jättesnäll och lätt det mysigaste djur jag ägt genom tiderna och ville alltid ligga i knäet och spinna samt  sova med en under täcket... Trots att han var okastrerad hane så vandrade han aldrig iväg  som de ju kan göra , utan kom alltid hem för att äta och mysa med familjen.

Är jätteledsen över hans bortgång och nu kommer våra liv här i strand bli mycket fattigare utan denna sköna personlighet som var en riktig familjemedlem. =(

Tack för 15 fina år Fräs!

Rest In Peace

/Matte

 

Foto: RIP Fräs.. 						
			
	</div>
    	<div class=

Skapad:
3 September 2013, 14:30
Läst:
7069 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Dödens År 2012 kategori: Till Minne Av

R I P SebbeAnd it goes on..2012 äter liv.

Förra veckan begravdes en väns lillebror, idag fick jag veta att sköna sthlm-liraren Sebbe har gått ur tiden ::R::I::P .
Tankarna går till alla deras nära och kära.

För egen del vill jag bara att detta kaotiska helvetesÅr skall ta slut någon gång.... Eller ja, snarare allt kaos än själva året.. men Hell - ni fattar.

Skapad:
26 December 2012, 22:25
Läst:
3055 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Minnet av en Vän kategori: Till Minne Av::Äntligen lite egentid och en chans att bryta ihop::

Jag funkar bara så.... bryter ihop för mig själv och med mig själv. Så har jag alltid varit för just i det läget är det ingen tröst jag vill ha.

Den här tiden på året tänker vi ju lite mer på våra döda. Besöker deras gravar med blommor och tänder ljus för dem. Det brukar vara en ganska mysig och glad högtid - Alla helgona. Jag brukade älska att vara ute och gå på kyrkogården med min dobermann Garou på Allhelgona natten.. Fridfullt och mysigt med alla ljus och det värmde på något sätt att se alla minnas sina döda och hedra dem. I år känns AllHelgona mörkare än någonsin... Garou har sedan länge försvunnit från min sida - även om jag tycker mig höra hans mjuka tassar följa mig ibland.. Och med honom har alltförmånga andra följt sen dess. För Många. Fem familjemedlemmar och ett snart oräknerligt antal vänner och bekanta. 

Imorgon begraver vi Cliff, stampbanditen. En rolig och omtyckt kompis som man haft jäkligt skoj med det knappa året vi kännt varann. Nån man har garvat med, snöat över livets väsentligheter, hittat på ett antal dumheter och överlag diggat jäkligt hårt. Cliff får framöver en speciell plats i Allhelgona-helgen och denna tid på året är det nog särkilt honom man kommer att tänka på lite extra.

Ta hand om varandra - Alla ni däruppe. 

We Only Part To Meet Again
::Death is just the beginning::

Skapad:
25 October 2012, 15:34
Läst:
4090 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Kryckan
  2012-10-25, 20:48

  Gäst

  Fint ...

  Eftertanken med fina minnen är jävligt skön att glida in i ..., kokonga in sig i. Och som Du skriver - man vill inte bli tröstad ..., inte bli störd ... B a r a v a r a ....

  Kryckan

R I P Lamin kategori: Till Minne Av

..Göteborg..

Ännu en mäniska jag kände har mött sitt öde här hemma i "Gamla goa" Gbg under tiden då jag var på Ibiza.

Har chillat sen jag kom hem och inte pratat med så många utan fick veta idag genom internet. Han var en rolig, intelligent och mycket artig kille. Jag minns första gången jag träffade honom, han var med bekanta till mig - Jag var på dåligt humör, (mina fördomar gjorde väl inte saken bättre heller), och jag orkade inte ha upp fler folk i lägenheten och var hyfsat otrevlig mot honom. Andra gången vi sågs mindes jag honom först inte, men vi hade jäkligt roligt och han fick mig nästan omedelbart att ändra min uppfattning. Sedan dess har vi alltid kommit bra överens och haft väldigt kul när vi festat. Sist bara ett par veckor innan han mötte sin död och blev ihjälskjuten på brilliantgatan här i Gbg.

Sjukt och otroligt tragiskt. 

Än sjukare är att man ju knappt ens reagerar  längre...ingen shock, ingen panikartad förtvivlan...givetvis tungsinnt sorgsenhet över att det bara fortsätter och en realitycheck IGEN att man får ta till vara den tid man har med de sina.. - den blir i så många fall otroligt mycket kortare än man hade räknat med.

Här i Death City har medvetenheten rotat sig i periferin om att var dag mycket väl kan vara den sista 

Act on That.

Vila i Frid Lamin

Skapad:
25 September 2012, 16:56
Läst:
5815 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (7)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Cissi
  2012-10-02, 13:55

  Gäst

  Tycker ofta du skriver om människor du känner som dör... Ibland undrar man lite hur det kommer sig att du känner så många som går bort av olia anledningar. I min egna "umgängeskrets" är det väl om någons farmor dör. Antar att mitt liv inte är lika intressant som ditt.

 • bell
  2012-09-29, 18:53

  Gäst

  a men du din kyliga känslokalla idiot,du är väll nyutexaminerad snut elr ngt? spelar faan ingen roll vad han hade för livs stil..skit i va andra gör å håll dig undan för det kommer alltid finnas människor som inte lever efter stora tjocka lagboken.hade förstått ditt hat mer om det hade handlat om en pedofil elr sjuk sexbrottsling...världen kommer nog aldrig se ut som du önskar om du inte flyttar till ngn liten by i övrekalix elr varför inte flytta till en Amish by??

 • John
  2012-09-27, 14:02

  Gäst

  Att personen i fråga var yrkeskriminell och allmän samhällsparasit räcker gott för att jag ska känna glädje i hans bortgång. Förhoppningsvis (och sannolikt) kommer fler av hans "vänner" följa efter.

  Det respektlösa i sammanhanget är att ens sörja en så pass värdelös person som Lamin var. Lamin var en knarklangare som dömts både för misshandel och vapeninnehav.

 • bell
  2012-09-26, 19:43

  Gäst

  till John: om du inte hade ngt personligt ont i mot honom så verkar du fruktansvärt kall och känslomässigt handikappad!!!! tur att du inte är ngn vän till mig!
  till Dez: så ledsen,känner mig alltid så sorgsen när människor rycks från livet alltför tidigt.kände honom inte men önskar honom det bästa där han befinner sig nu och sörjer för hans nära och kära.massa kramisar

 • DecemberWiklund (K34)
  2012-09-26, 17:07

  John: du får givetvis anse vad du vill, men att du skriver det här är bara respektlöst mot hans vänner och familj som sörjer.

 • John
  2012-09-26, 09:39

  Gäst

  En mindre kriminell i gbg alltså, trevligt.

  Det är nästan att man önskar att man trodde på ett liv efter döden så att man kunde gotta sig i att han inte skulle få vila i frid.

 • Namn
  2012-09-25, 16:32

  Gäst

  Fint skrivet Dec......Lamin vila i frid

Ännu en Väns Begravning... kategori: Till Minne Av

Kom precis hem från Sisos begravning i Björlanda kyrka.

Jag och Malena tog oss tillslut fram efter stora besvär, stress, stängda blombutiker ,felaktigheter i adresser och en taxichaufför som slog sönder sin GPS.... Givetvis typiskt att allt detta ska hända just oss en dag som denna... Fast som vanligt löste det sig även i sista sekunden och vi kunde också delta i begravningscermonin och lämna varsin vit ros på hans kista.

Jag känner mig alltid så underlig på begravningar...Får sådana overklighetskänslor när man tittar på en kista och vet att ens vän eller familjemedlem ligger däri... Det är svårt att ta in.

 Det var en fin tillställning och  många av hans familj och vänner hade samlats för att ta ett sista farväl idag att det inte fanns plats för alla och folk stog tillochmed utanför kyrkan.

Har nog aldrig varit med om en liknande uppslutning på en begravning någonsin... Han var otroligt omtyckt och kommer att vara saknad av alla.

::Gone but Never forgotten::

 

Vila i Frid nu gubben

Skapad:
30 January 2012, 14:35
Läst:
6658 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

:::R.I.P SISO::: kategori: Till Minne Av

Det känns helt Ofattbart det som skett.

Sån mysig och godhjärtad ung kille. Vi ägnade ett par dagar och firade in det nya året tillsammans, du jag malena, belle, malin och zola... Vi skrattade och skämtade, var ute på uppdrag, pratade om framtiden och drömmar, sjöng och busade omkring i gbg som fan. En rolig fest ....det var ditt bästa nyår och efterfest ever berättade du. Vi hade så jävla kul att vi aldrig ville sluta . Senast i förrgår pratade vi om att du hade gillat Brasilien och du ville hänga på next time..... Nu ses vi i livet efter detta istället.

Vila i Frid fina Siso. 

Göteborg Äter Liv....

Gone but Never forgottenSkapad:
21 January 2012, 17:32
Läst:
5822 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (3)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)