OM HAN BARA VISSTE.

Nu ligger han där, helt söt och ovetandes om vad som komma skall. Matte har nämligen bokat tid hos en proffesionell kloklippare i eftermiddag. Oj oj oj om han bara visste.

Skapad:
9 August 2012, 05:20
Läst:
8484 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (10)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Izza (K28)
  2012-08-09, 19:54

  Micke: Ja där hade du verkligen tur! Nu valde jag ju en gatuhund så jag visste att det troligtvis skulle dyka upp något problem, men samtidigt finns värre saker än kloklippningen. Fast man vill ju såklart bespara sin hund alla problem i världen : )

 • Micke
  2012-08-09, 19:25

  Gäst

  Oj, det var inte alls någon kritik. Klart du måste prova allt!
  Det är inte utan att man saknar sin gamla limpa (taxen). Jag förstår att jag hade tur, han var i princip självgående (inte mer än något enstaka veterinärsbesök).

 • Izza (K28)
  2012-08-09, 18:05

  Micke: Först och främst är det väldigt vanligt att hundar är värre när matte eller husse ska göra saker - precis som barn kan de bli väldigt daltiga och kan faktiskt därmed sköta sig bättre med främlingar. Robson råkar vara en sådan hund som kan bli väldigt "mammig".

  För det andra har du ingen aning om vilka saker vi testat eller varför han reagerat som han gör på klopklippningen. Jag vill inte behöva söva honom (iom att det kan vara rent ut sagt farligt för hunden) och testar precis ALLT jag kan komma på innan vi når den punkten. Du kanske ska fundera lite på hur du uttrycker dig innan du kommer med uttalanden.

 • Micke
  2012-08-09, 16:52

  Gäst

  Fella:
  Ja, då måste det ha varit något genetiskt eller mycket asfalts/grusgående.
  Anledningen till att jag skrev inlägget var att jag förstod att Robson skulle tycka väldigt, väldigt illa om att en helt främmande person klipper honom med tanke på hur han reagerade redan när "matte" gjorde det. Jag läste på Izza's twitter att det var det hemskaste hon varit med om och "kommer ha ångest i ett år" efter att ha utsatt Robson för det.
  Bättre i så fall att göra det till en lek... Lättare sagt än gjort. Speciellt efter ett sådant trauma.

 • Feiia (K)
  2012-08-09, 16:42

  Min hund gräver oxå som en galning så fort han får chansen. Måste fortfarande klippa klor!

 • Susanne
  2012-08-09, 12:30

  Gäst

  Lycka till idag Robson. Berätta sen hur det gick :o)

 • Micke
  2012-08-09, 10:07

  Gäst

  Bra, jag ville ha lite debatt.
  Det skiljer för det första mycket mellan raser och även mellan individer - och fram och baktassar
  Min tax älskade att gräva, vilket säkert är en del av förklaringen.

 • Isabelle
  2012-08-09, 09:41

  Gäst

  Exakt! Klart man måste klippa naglarna på sin hund. Visst vilda hundar klipper aldrig sina klor. Men de är ute
  dygnet runt och där av sliter de ner sina klor. Man kan inte jämföra en vild hund med en tam hund. Där finns mycket som skiljer. Går man mycket på asfalt med sin hund så slipar det ner en del. Men klart måste man klippa dem:
  Går man mkt på asfalt med så är det viktigt att smörja in trampdynorna då dom kan spricka och det är nog inte
  skönt någonstans.

  Hoppas att det går bra med kloklippningen det gör det säkert.

  Lycka till!

 • Feiia (K)
  2012-08-09, 09:35

  Micke:
  Men herregud! Klart som FAN man ska klippa klorna på sin hund. Dom blir för långa i hemma miljö och hundrn får ont av att gå och kan få massa klo sjukdommar. Själv klipper jag lite och gör en ordentlig genomgång med tandborstning, massage och igenomkänning 1 gång i veckan!

 • Micke
  2012-08-09, 07:32

  Gäst

  Va, klippa klor igen?
  Jag hade en tax som blev normalgammal och den klippte vi aldrig klorna på. Han mådde prima hela tiden och klorna skötte sig själv genom normalt slitage. Djur i natur klipper heller aldrig klorna.

LEDIGA DAGAR.Idag är sista arbetsdagen innan långhelg, så himla skönt! Jag sitter just nu och avslutar några lösa trådar inför nästa vecka. Det värsta som finns är att lämna saker halvklart.

Vi har börjat kolla på bil förresten (herregud har aldrig känt mig så vuxen). Det är en väldigt intressant diskussion eftersom jag har ca 0 kunskap och han spårar ur med sina pojkdrömmar om cab och snabb motor. Jag får ta ner honom på jorden ibland och påpeka att vi kanske inte behöver någon snabb grabbig bil för att åka till ICA Maxi... ; )Skapad:
17 April 2014, 08:51
Läst:
1528 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (2)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

STALKERS, TROLLJÄGARNA OCH ANNAT.

Nu när Trolljägarna börjat gå på tv har diskussionen kring förföljelse och liknande beteenden blossat upp igen. Egoina skrev ett inlägg här om dagen och berättade hennes historia. Bloggare som Tyra och Blondinbella har även delat med sig av sina upplevelser tidigare. Jag tror, tyvärr, att detta är vanligare än man tror.

Jag har själv aldrig velat skriva om detta ämne, främst av rädsla för att det ska ta ny fart och eskalera. Jag har inte varit med om något ens i närheten av det Egoina eller Blondinbella upplevt, men man ska inte heller förminska det obehagliga i att någon går över gränsen.

Jag hade en person som ringde mig kanske 10ggr om dagen, mejlade till alla mina mejladresser från flera olika alias och till slut lämnade han även ett meddelande på mitt telefonsvar (jag har förövrigt ett automatiskt telesvar, alltså inget jag spelat in. Just för att ingen ska få bekräftat att det är mitt nummer de lyckats leta reda på). Det är något oerhört obehagligt att höra en röst på personen ifråga, det blir så nära och personligt på något sätt. Vad är det som får personer att tro att man har fri tillgång till en människa bara för att denne har en blogg eller syns i tv? Man är ju en helt vanlig människa, som har rätt till sina privata sfär precis som alla andra. Jag har även haft folk som skickat saker hem till mig eller skrivit i bloggen under flera olika alias. Jag bytte t.o.m namn på dörren för att någon kastade in lappar (och skrämde såklart min hund) när jag inte var hemma. Det var inte mordhot och det mesta har minskat med tiden (jag har ALDRIG gett respons), men likväl obehagligt. Såpass att det började kännas lite jobbigt att bo själv.

Man måste ju undra vad som får människor att göra såhär. Förstår man inte att man går över gränsen? Kan dessa personer inte kontrollera det? Uppenbarligen är detta ett vanligt och stort problem, oavsett om man är bloggare, tvprofil eller privatperson.


Skapad:
16 April 2014, 12:52
Läst:
2877 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (4)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Anna
  2014-04-17, 07:58

  Gäst

  Hej Izza! Älskar din blogg och dig eftersom du känns som en klok person. Vore superspännande om du ville skriva lite om hur du ser på politik? Inte nödvändiggvis vad du röstar på men vad du tycker och kanske lite hur du resonerar. Tack för en otroligt givande blogg!

 • Riccard Axtelius
  2014-04-16, 16:38

  Gäst

  Tror att det börjar med en svartsjuka eller liknande, en ilska i att personen är framgångsrik. Sen är där kanske en känsla av makt när man håller på sådär och då tror jag inte man tänker på var gränsen går tyvärr..

  Blogg: www.nattstad.se/riccard

 • Citrin
  2014-04-16, 15:26

  Gäst

  Blev helt chockad av att läsa Egoinas historia igår. Hur jävla galna är folk?! Tänk vad många kändisar man läst om som har haft galningar efter sig som brutit sig in med mera... Så otroligt obehagligt.

  Blogg: nolovestory.wordpress.c

 • Linda
  2014-04-16, 15:17

  Gäst

  Jag tror helt enkelt att människor som gör såhär har allvarliga problem själva.

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

SÅ JÄVLA BRA GJORT.

Tänk om du fick ett personligt besök av någon du ser upp till? Det är precis vad som hänt dessa personer. Glädje!


Skapad:
15 April 2014, 15:31
Läst:
4408 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

DOKUMENTÄR.

Jag gjorde det stora misstaget att titta på denna dokumentär igår. Jätteintressant men väldigt mycket ångest för en hundägare! Den handlar om att lämna hunden ensam och i dokumentären har dom gjort grundliga forskningar på en testgrupp av 40 hundar i olika vanliga hem. 5 av 40 (!!!) hundar var bekväma med att vara själva. Jag ska inte avslöja för mycket, men jag skulle rekommendera hundägare att titta. Man börjar fundera lite.

Såååå... nu nojjar jag över att min hund inte trivs hemma själv. Typiskt!


Skapad:
15 April 2014, 13:16
Läst:
4552 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

HATA LÅNGSAMMA MÄNNISKOR. kategori: Videoblogg

Min lista från imorse! Denna morgon gick jag på tre typer av människor:  långsamma människor, folk som tror viktnedgång och fettminskning är samma sak + relations-kritiker. Känner mig genast lite lättare nu när jag fått ut lite aggressioner ; )


Skapad:
15 April 2014, 09:58
Läst:
4842 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

MICHAEL KORS.Jag är såååå sugen på dessa sneakers. Hur feta?? Självklart är dom svindyra också... Åh, plånbok VS sko-kärlek! Att dom aldrig kommer överens :/  Jag ska fundera lite och se exakt hur oansvarig jag är hehe.


Skapad:
15 April 2014, 08:13
Läst:
4979 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

POLLEN.

Det spekuleras hejvilt på min Instagram om varför jag är så trött på bilden nedan. Än så länge är teorierna att jag är 1. gravidtrött  2. dålig i magen  3. har problem med sköldkörteln. Det är detta jag älskar med Instagram, folk har helt vilda teorier och åsikter om precis allt. Mina följare kan vara så sanslöst underhållande ibland : )

Nä hörni, det är nog faktiskt bara pollen (boooooring). Varje år glömmer man liksom bort hur otroligt trött man blir av allt pollen, men nu är det alltså dags igen. Jaja, jag får trösta mig med att det blir grönt och fint ute snart i alla fall!


Skapad:
14 April 2014, 15:45
Läst:
5990 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)