Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Ställas inför fullbordat faktum.. kategori: Jul

Redan tidigt i höstas frågade jag om det var ok att kanske ta med dotra till Finland efter nyår om jag kunde få någon dag ledigt och det var ju lugnt för exxet. Sedan, samma dag som jag fått semestern beviljad, så dumpar ju min gubbe mig och där sprack alla planer för vi hade ju ingenstans att bo. 

Började fundera på en kryssning till Helsingfors för att hälsa på min kusin. Men alla dessa timmar på båten och sedan bara traska runt i stan kändes så där så jag började fundera i andra banor och det slutade med att vi åker två dagar till Gotland. Bor på hotell, valde ett med tjocka stenväggar ifall hon skulle få något utbrott... :-)

 

Men så kom då exxet... Det som var lugnt tidigare i höstas, vi skulle ju tom kunna byta helg om det skulle vara så - det var nu att ställas inför fullbordat faktum!! Jag blir så förbannat trött!!

För nu hade ju hans föräldrar funderat.. Nyårsaftonen skulle inte hon vara med sin far då? Ärligt talat visste jag inte ens själv vems nyårsafton det egentligen var men det visade sig vara hans. Nå skit samma för HAN JOBBAR HELA NYÅRSNATTEN!  Precis som vanligt.

Så ska man se det krasst så är det väl jag som bara får gilla läget varje nyår. Inte så att jag har någon valfrihet.

Men nu hade väl de funderat ut att hon skulle vara hos farmor och farfar. Och då kom jag och hade talat om för exxet att vi far till Gotland och att vi inte har något som helst firande här. Kommer att väcka dotra för att se fyrverkerierna men sedan ska hon i säng igen. Inget gratiskäk här mao för exxet. Sedan kunde jag ju dessutom berätta för honom att vi åker redan på nyårsdagen.

Sedan sket det sig för honom.

Efter hans förra helg så kom hon hem helt slut för att hon inte kunnat sova hos honom och nu skulle helgen innan nyår vara hans.. Jag hann säga att hon kan ju aldrig sova hos dig den helgen för då pallar hon inte med nyår och resan sedan smällde han av. ´

Åter igen var det bara att försöka nöta in i hans skalle att han faktiskt själv godkänt att vi skulle åka även om resmålet ändrats. Och varför bråka om en nyårsnatt när han ändå är ute och jobbar? Och att han mycket gärna får ha henne dagtid helgen innan, jag vill också ha en andhämtningspaus, men sover gör hon hos mig! Och det tyckte ju han lät bra..

 

Men innan vi kom så långt... Han krävde att få veta vilka dagar under jullovet som var hans men vi har ju inget sånt avtal. Vårt avtal sträcker sig till julafton/juldag och nyårsafton + nyårsdag. Och jag var som sagt var mycket tydlig med att jag jobbar. Men INGEN av dem hade ens ifrågasatt var hon skulle vara fram till avslutningsdagen. Och helt plötsligt så ska hon vara hon farmor och farfar men ingen jäkel kan besvära sig med att fråga mig innan de pratar med dotra trots att det är mig hon bor med. Men det är väl bara ytterligare ett sätt att visa hur lite jag är värd.

Så vem som ställs inför fullbordat faktum kan verkligen ifågasättas..

 

 

 

 

 

Skapad:
25 December 2013, 23:06
Läst:
7106 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Julen för mig kategori: Jul

Vi hade inte särskilt mycket pengar när jag var liten men till jul skulle det ändå vara lite extra. Julmaten skulle vara där även om det kanske inte var i överdrivna mängder. Men det städades extra noga, dukades med finporslinet och nysilvret. Man klädde sig snygg och uppförde sig därefter.

Julaftonen skulle vara fest. Det skulle vara något alldeles särskilt.

Och allt eftersom vi växte upp så var det kul att göra eller köpa julklappar. Saker man visste skulle glädja eller bara vara en kul grej, något att skratt åt. Det var nästan det allra roligaste - att ge.

Och så har jag fortsatt i mitt eget hem. Visst har jag ibland klagat över allt jobb men samtidigt så är det ju känslan jag är ute efter. Det ska ju fortfarande vara lite extra.

Har förmedlat detta vidare till min dotter. Hon är van att allt detta görs inför jul. Även om det bantats ner lite när det gäller maten och även om våra tidigare traditioner ändrats lite så har vi i alla fall behållit det där med att det ska vara något alldeles särskilt.

 

Men så har vi då smolket i glädjebägaren. De vuxna som blir sura om jag ger för "vi hade ju bestämt att inget ge till varandra"  Jo tack ni bestämde en vecka innan julafton men jag köpte julklapparna 3 veckor innan.. Det tar bort glädjen med att ge.

Istället blir det dotra som får julklapparna. Hon är ett barn och bryr sig inte ett jota om vad julklapparna kostat det är fortfarande antalet julklappar som är viktigt. Det behövs inte en eller två svindyra julklappar utan många billiga. Köpte dvd-filmer för 99 kr för två... Reagrejjer. Osv.

Farmor och farfar fattar inte det där, varför städa och pynta och en julklapp räcker väl.. Den var ju dyr..

Men nu blir det annorlunda. De får göra vad fan de vill. Jag kan köpa vad jag vill til dotra. Och pynta hur mycket jag vill.

 

De har gjort valet.. Deras förlust, min vinst.

Skapad:
25 December 2013, 22:46
Läst:
7101 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Dagen idag - juldagen kategori: Jul

Efter gårdagens prövning så kände jag mig rätt tom idag. Hjälpte min dotter att klä upp sig för att fira juldagen hos sin pappa men med en bitter eftersmak.

Sedan satt jag här och försökte att låta bli att tycka synd om mig själv. Det gick så där...

Hade han inte totalsabbat min relation med min familj så hade jag inte behövt vara ensam. Men han har förstört så förbannat mycket och gör ingenting för att rätta upp det han gjort fel.

När dotra kom hem så berättade hon att ingen gran var klädd, inget pynt men det var så pass rent att det gick bra att äta där....

Han klagar hela tiden över att han minsann inte har lika mycket tid som mig att fixa saker för han måste ju gå och lägga sig så tidigt, han kan inte vara uppe till 10.. Nej men han slutar före 15 på dagarna, jag är hemma tre timmar senare och då ska jag fixa mat och få unge i säng.. Men jag ska hinna ändå. Och jag hinner även om jag fick ta till nattskiftet på slutet för att få ihop det.

Men gran skulle han ha.. Men klä den.. Den står tom ute på balkongen. Han tror visst inte att någon ska se en stor gran som står där i sitt nät..

 

Men men det är inte mitt problem. Även om det påverkar min dotter och på så sätt även påverkar mig.

 

Idag gick det upp för dotra vad som menas med det julfirande som de nu vill ha dvs uppdelat varannan julafton resp juldag. Hon hade trott att vi alla skulle fortsätta fira ihop men nu bara byta ställe varje år. Och hon blev jätteledsen när hon insåg att så skulle det minsann inte vara. Och så sa hon att hon skulle ha jättetråkigt varannan julafton - direkt trodde ju jag att hon syftade på de med bara mig men så var det inte. Hon sa att varannan julafton blir det ingen riktigt jul för att pappa inte fixar något innan. ..

 

Jag är inte bättre än att jag kände en viss skadeglädje när hon sa så.

Och idag hade de varit helt ensamma hon och hennes pappa. Först imorgon skulle han över till dem för att äta osv. Så hon klädde nog upp sig alldeles i onödan.

Skapad:
25 December 2013, 22:37
Läst:
7104 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Julafton kategori: Jul

Jag kan gå genom berg (inte bara eld) för min dotter! Och det var väl egentligen det jag gjorde på julafton.

Höll masken, var så trevlig och julig jag bara kunde. Och de uppförde sig som folk.

Dotra var helnöjd. Men så hade hon ju planerat och gjort godis som hon skulle bjuda dem på. Hon hade slagit in paket och verkligen sett fram emot julen.

Men fy fan vad det kändes in i benmärgen för mig. Att veta att min fd svåger ogillar mig så starkt att han inte ens ville komma till mig. Och för vad vet jag inte.

Och mindre än 3 timmar innan de kom fick jag bekräftat det jag känt de senaste åren: mina fd svärföräldrar ogillar mig också för JAG har varit otrevlig mot dem. Va? Ja jag har försökt protestera mot dem när de hoppat på mig och anklagat mig för sånt jag absolut är oskyldig till.  Så de ville inte heller vara här..

Och dessutom skulle då dotra till exxet på juldagen men icke att jag ens skulle bli tillfrågad om jag ville komma över fast jag då har stått för hela kalaset tre julaftnar i rad! Visst jag skulle med största sannolikhet säga nej men att inte ens bli tillfrågad.. det var ytterligare ett bevis för att jag inget är värd.

För att klara julaftonen var jag tvungen att gråta ut i duschen innan de kom. Så dotra inte skulle märka något.

 

 

 

Skapad:
25 December 2013, 22:18
Läst:
7106 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Förbannade svärföräldrar! kategori: Jul

Redan i november så undrade exxet hur vi skulle göra med julen, var och en för sig eller fortsätta att fira gemensamt? Vi hade ju gjort upp det så att första julen skulle vi fira ihop allihopa. Förra året skulle vi egentligen ha varit uppdelade och hon skulle ha varit med sin far på julafton och mig på juldagen. Men han kom och tiggde att vi skulle vara här hos mig allihopa eftersom han inte hade en chans att få någon ordning på något innan jul. Klart att jag gick med på det jag fick ju vara med dotra under julaftonen!

Men i år var det jag som var lite tveksam. Svärföräldrarna har ju varit så konstiga mot mig det sista året och jag var väl inte särskilt pigg på att tillbringa hela julaftonen med dom. Men så frågade han då om vi inte kunde fira tillsammans här hos mig. Och jag gick med på det men hade inte tänkt bjuda ens honom på julmiddag men han bjöd mer eller mindre in sig själv. Läste mellan raderna, han skulle inte få någon julmat alls annars.

Så jag bakade för att vi skulle vara 6 st på fika - inte 2. Jag handlade mat och förberedde för en till på julmiddag. Handlade tom maten när jag vi ändå var ute och handlade julklappar ihop till dotra. Ja vi köpte inte klapparna och gav gemensamt men jag ville ändå styra upp honom lite grand. Ge fina vinkar osv. Annars skulle hon säkert få ficklampor och annat konstigt.

Han visste mycket väl att vi bakade och stod i inför julen.

Mindre än en vecka innan kommer det: Han var uppenbart pressad från sina föräldrar för han brukar skälla på  mig och komma med rena stolligheterna då så jag vet precis när det har hänt.  Och nu hade de fått för sig att julafton var hans och hon skulle fira den med honom och dem hemma hos honom.. Och han skällde på mig att jag ställde honom inför fullbordat faktum..Och han hade tom pratat med dotra om att det var hans tur att han henne för jag hade ju minsann haft henne två jular i rad och hennes rättvisekänsla sa ju att då skulle hon ju vara hos honom..

För det första skulle han ha tagit denna diskussion med MIN inte dottern.

För det andra var det HAN som ville fira gemensamt.

För det tredje var det min julafton.

Och för det fjärde: Man kommer inte mindre än en veckan innan jul och totaländrar planerna!!

Ringde upp honom och sa mitt hjärtas mening om honom och hans beteende och det slutade med att han backade. Men inte utan att upplysa mig om att hans bror inte ville komma till mig av någon anledning. Och kommer inte han så kommer inte hans föräldrar. Men han skulle höra med dem.

Efter en stund kom svaret: Alla kommer till mig.

Mitt svar var bara: Kommer alla att uppföra sig som folk eller kommer dotra att känna vibbarna hela kvällen?

 

Skapad:
25 December 2013, 22:08
Läst:
7118 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Carin
  2013-12-26, 10:36

  Gäst

  Det gör ont i mig att läsa vad du skriver som din dotters far o hans föräldrar beter sig emot dig.
  Hade jag känt dig bättre hade jag anonymt anmält din fd make till soc att han har så smutsigt i sitt hem samt inte ger dottern mat när hon är där mm mm.
  Gjort det med min granne, anmält anonymt. Jag var visst inte ensam om att göra det. Nu har han mist vårdaden pga massa saker.

Mötet med skolan kategori: Skolan

Läraren var brutalt ärlig: Jag har ingen möjlighet eller utbildning för att hjälpa er dotter. Jag vill men kan inte. Beslutet är ert.  Så kan det sammanfattas.

Samtidigt som jag uppskattar hans ärlighet och rakhet så gör det ont. Samtidigt som jag faktiskt väntat på just det här samtalet, har ju förstått. Men samtidigt känner jag det som om de ger upp henne. Han satsar mer på att stärka hennes självförtroende nu än att han pressar henne med studierna. Ja men studierna då?

Även om exxet var med, även om vi diskuterade ämnet specialskola och tom åkte förbi en och kollade så verkade han på något sätt inte ta in det som sades.

Men nu måste jag ta tag i detta med specialskola också. Men jag vill inte. Känns som om det är att ge upp henne och inte ge henne den chans som hon förtjänar. Och samtidigt känns det som om specialskola är hennes enda chans. Låter det stolligt, ja gissa då hur det snurrar i skallen på mig!!!  Läraren sa att hon är smart, hon snappar avancerade mattetal på första förklaringen och inte tredje eller fjärde som han är van vid. MEN.. hon stänger av i klassen, blir så störd av stöket runt omkring att ingenting funkar.

Försökte plantera tanken i dotterns huvud efter det samtalet. Åkte bara förbi den skola exxet och jag tittat på och sa: vet du vad detta är? En skola, visst verkar den mysig. Och då kunde hon ju lugnt säga att jo att där skulle det vara kul att titta in. Diskuterade bara löst om skolan. Konstaterade att jag inte vet vad som krävs för att få gå där eller vilka klasser det handlar om men att jag kan kolla upp. Då var hon positiv. Hon vill ju egentligen visa att hon kan men har inte förmågan.

Så lika väl som det kändes som hela världen rasade när hon fick sin diagnos ADHD lika tufft var det att konstatera att hon inte kan gå kvar i en normal skola.

 

Men som läraren sa: I varje klass finns en fjärdedel som inte klarar av skolan. En fjärdedel som kanske tom blir utan betyg. Men högsta hönset i skolverket säger att alla elever får det stöd de behöver för att klara skolan... SKITSNACK.

Han var väldigt kritisk. Med rätta.

 

Skapad:
25 December 2013, 21:50
Läst:
7098 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.

Ont ont ont kategori: ADHD

Den här veckan har varit överjävlig. Dotra har varit ¨på ett helsikes humör. Morgon, kväll och däremellan på telefonen. Hon har skrikit, slagit i dörrar, slängt saker, stampat och så ännu mer gapande. Förbannade ADHD!!

Jag vet inte vad som har tagit åt henne nu men den här hösten har genomgående varit väldigt väldigt jobbig. Och jag är färdig att lämna bort henne några veckor för att hämta andan. För att hitta mig själv. Få ro. Ladda batterierna. Call it what you want.

I torsdags var det så illa att jag inte ville komma tillbaka upp från tvättstugan bara för att jag visste att hon var så tokig.

 

Och skolan ska göra ett åtgärdsprogram. Dags igen. Men den här gången har vi inte ens haft ett möte. Men jag vet ju, det går åt helvete med skolan med pukor och basuner. Hon ligger efter med ALLT och mycket också. Och läxorna blir aldrig gjorda med exxet.

 

Hade ett snack med honom i torsdags för att få honom att fatta hur illa det är men jag tror att han bara tror att jag ska fixa det ändå. Jag klagar lite men så löser jag det ändå.

Men det här gången vet jag inte.  På fredagsmorgonen när hon vägrade gå till skolan och det slutade med att jag nästan släpade henne dit och kom 30 minuter för sent till jobbet så sa jag tom att nu packar jag väskan och så får du flytta hem till pappa för jag orkar inte mer. Trodde hon skulle hajja till och kanske ändra stil men ingen reaktion.

 

Idag betalar jag priset för den här veckan - vaknade med ont i nacken och ont i huvudet. Det var så illa att jag spydde och det brukar jag inte göra så ofta. Låg däckad större delen av dagen och sedan fick jag några timmar som var okej. Men nu känner jag att smärtan kommer tillbaka. Värktablett, vetekudde och sängen väntar.

Skapad:
30 November 2013, 23:01
Läst:
8238 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Inga kommentarer än.