Appar

Har haft lite tid över idag så jag har roat mig på App Store. Hittade några kul appar som jag vill tipsa om BraceFace är underhållande. Kul att se hur folk (och hundar) ser ut med tandställning. WordPhoto är en rolig effekt på bilder. ColorSplash är lite pyssel med men ger vackra bilder och Face in Hole ett underhållande tidsfördriv Litet tips bara. Jag vill ladda ner fler roliga appar så tipsa gärna!!

Skapad:
9 August 2012, 04:54
Läst:
4081 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Inte så glammigt

Nu är jag äntligen tillbaka. Flyttat ut ur lägenheten, hyran går upp och upp för varje år och det blev alldeles för dyrt. Jag har sprungit Manhattan runt och letat nya men det är inte lätt. Har en jävligt tuff vecka och jag kämpar i motvind. Just nu är jag inneboende hos Rosie i SoHo. Burit och kånkat på väskor hela dagen. Jag är helt slut. HELT SLUT! Bara bita ihop hoppa in i en dusch och jobba resten av kvällen. Livet är en uppförsbacke just nu men med lite jävlar anamma, hjälp från vänner och en gnutta tur ska jag nog komma in på ett nytt bättre spår snart. Kändes vemodigt att stänga dörren till min lägenhet och lämna tillbaka nycklarna. Trivdes så himla bra där men på samma gång känns det spännande med ett nytt blad. What doesnt kill you makes you strongner!

Skapad:
14 October 2014, 22:36
Läst:
9851 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (6)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

En bal på slottet...Anders och jag bjöd på middag på slottet i onsdags. Vi var 13 tjejer, Anders och Seanie BananieVI gjorde det bekvämt för oss och beställde mat från restaurang. Oxfilepasta och SkaldjurspastaEfter middagen tog vi en gruppbild. Har länge velat ha en fin bild på mig och mina flickor som jag kan rama in. Fotot är på redigering, ni får se resultatet så fort jag fått den!:-))

Det spökar på slottet och ingen ville sova själv. VI klämde ihop oss 4 st i varje säng! Jättemysigt:-)

Skapad:
10 October 2014, 12:34
Läst:
17246 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (1)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

 • Michaela
  2014-10-11, 07:57

  Gäst

  Hej Lina!
  Jag har följt din blogg hur länge som helst! Såg dig ute i Norrköping och det kändes som jag kände dig, men det är bara för jag följt dig så länge :D Jag älskar din blogg, dina ärliga inlägga och dina åsikter. Tror Tillochmed jag gråtit till din blogg när jag läst vissa inlägg.
  Hoppa du inte slutar skriva!

  Jag har en fråga. Jag och min man(!) åker till New York på vår "honeymoon" 23 okt. Och undrar hur det är med nattklubbar att komma in. Har läst en del när jag googlat att det är svårt att komma in för killar, om de inte har "köpt" ett bord. Men hur är det att komma om helt "random"? Är ser värt att ta sig in på nattklubbar? Eller tror du det är kört för
  Oss?

  Ha det så bra!
  Kram
  Michaela

Möte

Det börjar dra ihop sig för avfärd. Mycket att styra med och planera. Lina S & jag hade ett superbra möte på Magnentus. Vi smider planer för våra kommande intervjuer och reportage. Ni får veta mer om det när allt är påbörjat!Idag är en dålig dag. Ont i magen och känner mig allmänt deppig. Men det vänder snart igen. Ställde mig på vågen. Gått upp 5 kilo. I November ska jag ta tag i det. Vill trivas i mitt eget skinn igen. Ska nog börja med spinning igen tror jag. Saknar det lite ibland. Men det har varit värt vartenda gram. Finns nog inget jag njuter så mycket av som svensk mat. Ikväll ska Danne och jag bjuda på middag. Vi ska laga tacopaj! Hoppas jag kan känna mig lite piggare och gladare ikväll.....
Skapad:
10 October 2014, 12:26
Läst:
17249 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Gästbloggare

Min kära mor har bett om att få orden ytterligare en gång. Det har varit uppskattat tidigare gånger så varsågod, here she is!
Livserfarenhet.

 

Under barnaåren ser man fram emot att äntligen uppnå rättigheten att kallas ”ungdom”.  Därpå hägrar benämningen ”vuxen”. Dessa önskningar- eller snarare krav- avlöste varandra inom en tidsrymd på 3-4 år. 


Själv upplevde, jag likt många andra ungdomar, att jag redan i min ”gröna ungdom” var vuxen och ville få respekt för min mognad och det jag då trodde var livserfarenhet. I backspegeln har jag förvisso sedan länge insett hur fel jag hade.

Och nu vid 72 års ålder tycker jag mig ana en viss livserfarenhet, som ev. skulle kunna ge mig rätt att ingå i de vuxnas skara. Nu, då nedräkningen har börjat och jag oftast möts av ungdomars förakt och känslan av utanförskap är den starkaste inom mig, får jag sällan vara med.


Övergången från vuxenlivet till ålderdomen har smugit sig på mig och jag har missat att mentalt förbereda mig. Nu sitter jag här och försöker inse att jag befinner mig där. På ett sätt är det ändå behagligt. Jag får ligga hur länge jag vill varje morgon t.ex. Nu- då jag älskar tidiga morgnar! Inget jobb att stressa iväg till! Men var finns arbetskompisarna? Och nu finns tiden att umgås med barn och barnbarn. Nu- när de antingen inte vill eller inte  har tid med en avdankad mamma!

 

Min dotter Lina med det leende jag alltid hoppas hon ska få ha i framtiden

 

 


Men då har jag haft nöjet att ha Lina hemma i snart 2 månader och hon drar med mig in i sitt liv. Visserligen är tempot mycket över vad jag mäktar med, men det är underbart att inte bli bortvald ,att bli tillfrågad och att vara delaktig i hennes olika  val genom livet.

 


 

 


Stort tack till er Linas vänner, som låtit oss föräldrar delta i era aktiviteter! Det har varit upplivande månader. I tidigare gästinlägg från mitt senaste New Yorkbesök kommenterade jag bl.a. tjejernas klädbestyr och sminkvarianter i badrummet. Denna gång skulle mobilterrorn  kunna vara ett tema. Den omöjliggör nästan all kommunikation med såväl Lina som vännerna .Eran (mobilanvändarens ) uppmärksamhet är uppkopplad till alla otaliga kompisar var dessa än befinner sig och oavsett vad de sysslar med. Är det att leva i Nuet? Att föra ett vettigt samtal är svårt, att möta blicken på den man tror sig samtala med är omöjligt. SMS-andet kräver koncentration! Dock- glädjen att få vara med överglänser allt !!!


Nymodigheter i form av iphone, skype, instagram m.m. förvirrar mitt dagliga liv. Det skulle kännas skönt att slippa hänga med och stället bara vara måltavla för kommentarer om att ”åldern tar ut sin rätt” att ”glömskan och seniliteten har slagit klorna i mig”. Ty det har den verkligen gjort! Informationsflödet som drabbar oss alla varje minut är enormt  och t.o.m. plågsamt för en hjärna som redan har fullt upp med att försöka memorera alla koder, mobilnummer, namn på facebookkontakter och instagramvarianter. Aktivt testar jag att sortera bort alla uppgifter, som inte har relevans i mitt dagliga liv. Kanske kan det benämnas inskränkthet. Det får i så fall vara det! Utöver detta söker jag gärna upp tystnaden och njuter av den. Hjärnan återhämtar sig lite. Att sträva efter balans mellan aktivitet och passivitet har blivit ett mål.


Med risk för att verka mossig har jag velat visa tacksamhet för allt kul Linas pappa och  jag har fått vara med om under denna period.  Glöm inte att förbereda er på att - i bästa fall – kommer ni alla att drabbas av ålderdomen. Och då vill jag ge er ett konstigt råd! Lär er att spela bridge så fort som möjligt. Ni kommer att ha glädje av det den dag när tid finns och när ensamheten vässar sina klor. Då kan ni träna era hjärnor. Kropparna kanske inte vill hänga med längre och ni kan likafullt hitta ett nytt socialt sammanhang. Och det är väldigt kul! Men det tar lite tid att lära sig och hjärnan behöver vara ”vigulanter”!

 


 


Från min barndom har jag många positiva minnen. De senaste dagarna har jag kännt doften av nyplockade äpplen, som förvarades i en snedgarderob, varsamt nerplockade och lagda på tidningspapper ett och ett. Vi barn fick sedan dela på 1 äpple varje kväll ( vi är 4 syskon). Doften i garderoben och smaken av äpplet varje kväll var sagolik. Nu, när jag blivit fallfrukt, funderar jag ska man göra för att bli behandlad såsom äpplena hemma blev? Att slippa fallet och stöten mot marken med åtföljande skador! Och sedan alla rynkor, som ju bara är på ytan och inte behöver skämma smaken. Men förruttnelsen inifrån är inte kul och gör att smaken blir totalt förstörd. Tänk så många fallfukter som nu ligger på gräsmattor och ruttnar – visserligen inte ensamma - men kallt och hårt!


 Ikväll ska Linas pappa och jag få följa med Lina hem till Anders och Sofie och njuta av dom och deras gulliga barn. Det känns nästan som att ligga på äpplehyllan i Fars garderob.

Och på söndag flyger Lina härifrån igen. Och vi får följa henne varje dag i hennes tankar och förhavanden.


Stort tack för det och mycket annat!

 

 

Skapad:
7 October 2014, 13:35
Läst:
22178 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (9)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

 • asavesterlund (K15)
  2014-10-18, 19:37

  Vilken go mamma du har! ❤️

 • linaaxmacher (K30)
  2014-10-14, 22:32

  Hej Carl! Maila mig på linaaxmacher@gmail.com

 • Peter
  2014-10-13, 15:06

  Gäst

  Nästa år skjutsar jag ner henne hela vägen till S:t Anna, så får jag även träffa Er mamma och pappa, så jag får se vem som uppfostrat henne till denna fantastiska tjej?:-)

 • Carl
  2014-10-13, 10:45

  Gäst

  Hej Lina

  Mitt företag kommer snart lansera våra senaste eleganta modeprodukter och göra en exklusiv förlansering till större bloggare och kändisar.

  Eftersom du bloggar om mode och har en cool stil som passar vårt varumärke får du gärna välja ut en modell och färg som du vill gillar.

  Maila mig om det hade varit intressant så kan jag berätta mer och skicka bild på våra produkter

  Ha en bra dag!

  Carl

  Blogg: carl@sudio.se

 • Ingalill
  2014-10-10, 12:23

  Gäst

  Så fint skrivet, många tänkvärda ord! Så är det dags återvända till US of A!

 • Lilla jag
  2014-10-09, 15:20

  Gäst

  Tänk vilken lycka att ha en sån mamma, och vilken lycka att ha dig som dotter

 • Madde
  2014-10-08, 17:23

  Gäst

  Underbart inlägg!

 • Sara
  2014-10-07, 17:39

  Gäst

  Vilken fin mamma du har, Lina!

 • Erika J
  2014-10-07, 15:18

  Gäst

  Men Gud va gulligt!!

Tjejmiddag

Häromdagen kom jag på en kul ide. Imorgon ska den bli verklighet!

Jag har bjudit in några tjekompisar som kommer både från Stockholm och Norrköping. Anders och jag ska bjuda på middag, vin och övernattning. Blir nog en kul kväll på spökslottet!

 Idag ska jag gå på stan och se om jag hittar ngt kul att ha på mig!

Skapad:
7 October 2014, 12:12
Läst:
22285 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Hemma bäst

I veckorna har jag lugn och ro hemma, det är så skönt. Kom med tåget i söndags eftermiddag. Vovvarna hade fiskat hemma på landet och gjort en god middag.Jag skulle aldrig kunna bo någonstans utan årstider. Det är underbart när det skiftar mellan varm och kallt, ljust och mörkst, grönt och gulbrunt. Längtar efter vinter, julskyltning, snö och lucia!Som jag sagt förut så är motivationen lika med noll att äta nyttigt och motionera. Men det gör inget. Jag är periodare och njuter lika mycket av att äta gott som jag njuter av att senare gå ner i vikt. Finns det något godare till frukost än varma baguetter och te?

Var och handlade på Willys igår för veckan. Jag ska äta grillad kyckling, potatisgratäng, lax med citronsås och massa annat gott. Det är livet just nu att ha det lugnt och skönt och äta god mat. Det är livskvalite för mig just nu!Vi bor ute i skärgården men har även en lägenhet i Söderköping. Här kommer jag tillbringa veckan. Jag får mycket gjort när jag är ensam och inte bli störd. Här skriver jag artiklar, mailar, bokar möten, fixar donar och bloggar. Cash & Flow kramar mig på samma gång. Det är så mysigt:-)Ikväll ska jag möta Lina S. En jätteduktig frilansjournalist och vi har en projekt på gång. Kommer bli jättekul!!!
Skapad:
7 October 2014, 12:00
Läst:
22286 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.

Fun in Stockholm

Har fått en hel del bra gjort i veckan. Varit på bra möten, håller på och jobbar på en serie intressanta intervjuer med kända amerikaner. FIlar och knåpar på hur jag ska kunna få till detta på bästa möjliga sätt.Lunch på Nobis Hotell med Novel. Han är musikproducent i LA och världens roligate kille. Vi är båda tvillingar i stjärntecknet och förstår varandra på alla sätt. Jag har haft en riktigt riktigt bra helg. Tack vare alla mina fina vänner!
Hemma hos Kika & Pillan har vi bastat, lagat mat och haft jättemysigt!I "Kollektivet" på Herkulesgatan:-))


I lördags var vi på UFC-galans efterfest. 23 tjejer var vi, möttes i baren på Nobis hotell där vi bleve hämtade av en buss som körde ut oss till kalaset!
Pillan och Novel håller hov!Jimmy är stylist, vi träffades för första gången nu i helgen och klickade på en gång!
Pillan, Nicholine, Madde och Kika:-)

Jag är inte alls på skrivhumör just nu. Har så mycket att tänka på och miljoner stressmoment som stjäl all min energi och motivation. Jag är lite av ett kontrollfreak och tycker om när saker och ting faller på plats. Just nu är det rörigt i mitt liv och jag har en del press på mig. Hoppas allt ordnar sig och jag kan slappna av igen. Men det ordnar sig nog....
Skapad:
6 October 2014, 19:49
Läst:
23405 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (0)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

Alla anonyma kommentarer måste godkännas av linaaxmacher innan de syns på sidan.

Inga kommentarer än.