Hjälm är för töntar

Jag har ont i huvudet. Den här fastan måste man vänja sig vid och ge några dagar det märker jag det... Precis som allt annat. Tryckte just i mig två stora hamburgare med massa majonäs och sen åt jag nötkaka till kaffet. Nötkakan som Linda bakade till mammabloggalan i fredags är fortfarande väldigt god! Godare efter sex dagar skulle jag säga...!

Trodde ni på allvar att jag skulle sätta på Ringo hjälm? Kommer inte att hända så ni kan lika gärna släppa det. Jag har aldrig haft en hjälp på mitt huvud, inte vid cykling, skidåkning eller vad det nu kan vara så jag anser det inte nödvändigt. Så får ni ju bråka om det bäst ni vill. När Ringo blir så stor att han cyklar själv och om han då vill ha hjälm så kommer jag inte att mobba honom utan låta honom ha hjälm, men jag kommer inte att tvinga honom till varken hjälm eller ryggplatta. Herregud vad vi mobbade de stackars ungarna vars föräldrar tvingade dem att ha hjälm när de cyklade jag minns det som igår. Ringo är inget mobboffer han är en mobbare. Ja men va fan kom igen det är så mycket tjafs och tjat om att barn inte ska mobbas men jag kan faktiskt inte se allvaret i lite hälsosam mobbing. Jag har blivit mobbad av min pappa och mina killkompisar hela mitt liv och jag känner mig jävligt nöjd med det idag. Hade de inte mobbat mig hade jag varit en sån där mespropp som inte kom någon vart i livet så jag ställer mig för mobbing. Inte våld och inte mobbing så det får allvarliga konsekvenser naturligtvis men att mobba varandra tror jag gör att man blir tuff. Det blir skön debatt av det här det inser jag ju med detsamma så jag lämnar er.

ps. Jag har ALDRIG sett eller hört någon som ramlat på cykel och skadat sig mer än ett par skruppsår. Definitivt inte någon som landat på huvudet.

Skapad:
10 May 2012, 12:57
Läst:
144611 ggr
Dela:
  Dela med Messenger
Anmäl

Kommentarer (281)

1024 tecken

(Kommentarer loggas med IP-nummer, datum och tid.)

 • Namn
  2014-04-28, 01:15

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • M
  2014-04-26, 15:24

  Gäst

  Oj jag blir verkligen rädd för sveriges framtid när såna här inlägg uppstår. Hoppas hoppas verkligen att någon med IQ över 50 stoppar denna site från att sprida detta vidare. Att skriva att man tycker mobbing är bra och hoppas att en barn blir mobbare borde ju vara skäl nog för socialen att ingripa och personen ifråga omyndigförklaras.

 • Namn
  2014-04-26, 10:37

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Hanna
  2012-06-07, 01:42

  Gäst

  Ok, jag fattar att du bara provocerar och vill ha uppmärksamhet men att folk kommenterar här som har förlorat barn och familjemedlemmar i cykelolyckor borde ju tom får en person som dig att skämmas för ett sånt här inlägg.

  Blogg: http:/exiback.blogg.se

 • ellenenmamma
  2012-06-04, 10:18

  Gäst

  När jag var liten körde jag upp på en trottoarkant med min cykel, den var hal och cykeln rammlade omkull... jag rammlade och slog i huvudet UTAN HJÄLM på en liten sten som låg på trottoaren och fick hjärnskakning av den snällen! Så Det kan visst hända! Använd alltid hjälm, det är dessutom lag på det!!

 • Namn
  2012-06-03, 00:05

  Gäst

  Du är beredd att gå hur långt som helst för att få uppmärksamhet.... Att tycka att mobbning är ok gör mig vansinnig, du borde vara en förebild med tanke på hur många läsare du har.....

 • sandra linder
  2012-05-24, 00:01

  Gäst

  hahahahahha sååå klockrent inlägg.

  Btw, som någon skrev. Har du kollat på denna? lär provicera ännu mer

  http://www.hovding.se/

  Hövding är en cykelhjälm olik allt som finns på marknaden idag. Airbagen blåser upp och omsluter huvudet vid en olycka....

  Blogg: www.sandralinder.blogg.

 • Helena
  2012-05-20, 16:50

  Gäst

  Nu är du ju helt galen! Jag är arbetsterapeut och träffar dagligen barn, tonåringar och vuxna som har varit med i cykelolyckor utan hjälm! Men om du hellre riskerar att din son ska förlora kognitiva förmågor, inte minnas dig, kunna tala och att du hellre vi köra honom i rullstol och att han får gå på särskola! Visst upp till dig! Du borde inte ha barn om du är så oansvarig morsa! Sen när blir en två åring mobbad för att ha hjälm? Haha! Han blir nog tyvärr mer mobbad dreglandes i en rullstol! Tyvärr..

 • Liinnea
  2012-05-19, 18:38

  Gäst

  Ja _hade_ en kompis som sprack hela huvudet för han inte had hjälm.....

 • Katja
  2012-05-19, 15:59

  Gäst

  Rätt kul att du skriver att man inte kan landa på huvudet när man cyklar, hände lillbrorsan två dagar sen och jag lovar dig; har aldrig sett honom så ledsen som då. Och jo, han kan cykla men när det är ojämna vägar så kan vad som helst hända. Som tur var hade han hjälm på sig, annars hade det blivit mycket värre. Ett 5 centimeter brett sår under ögat, ett litet under näsan samt på händerna. Så det du skriver är med andra ord bullshit. Tycker bara synd om din son som har en mamma som inte inser faran.

  Blogg: Katie91@live.se

 • Helen
  2012-05-19, 15:35

  Gäst

  NEJ, JAG HÅLLER MED KATRIN FULLSTNÄNDIGT! Det klart att det är viktigare hur frisyren ser ut eller att man inte ser löjlig ut, än att skydda sig! Och när det kommer till barn: Barn ramlar ju väldigt sällan, så de behöver ju inte ens hjälm. Jag menar tänk vad pinsamt och töntigt med en tvååring som har hjälm! Ok, det finns risk att barnen ramlar riktigt illa, blir påkörd av någon annan eller ev en bil och 1) dör, 2) skadas så illa att han aldrig blir sig lik, men tänk då på att HAN SÅG JU I ALLA FALL INTE TÖNTIG UT NÄR HAN RAMLADE!

 • Namn
  2012-05-18, 17:25

  Gäst

  jag tror att du blandar ihop att retas och att mobbas katrin! och en av mina kill kompisar hoppade i skidbacken men landade fel och bröt lårbenet och drog på sig en hjärnskakning, om inte han hade haft hjälm så hade han antagligen dött. tänk på det du! killar tar gärna onödiga risker och tror att dom kan mer än dom faktiskt kan så även om du inte har gjort illa dig så kan ringo mycket väl göra det!

 • Casey
  2012-05-17, 13:14

  Gäst

  Ursäkta, men jag måste fråga, Är du verkligen helt dum i huvudet? Herregud, vet du ens vad mobbning är?
  Du påstår att du blev "mobbad" av din pappa och dina killkompisar, men jag tror på riktigt inte att det var riktig mobbning.
  Jag själv var mobbad ifrån 6-8 i skolan, Det pågick alltså i ungefär 2-3 år, dag in och dag ut. Jag vart nedslagen och kallad för hora, slampa, emo, äckel. Varenda dag.
  Det du kallar för "hälsosam mobbning" är inte mobbning, det är små skämt, så som man säger "HAHA men jävla tönt " inte "hej äckel, ska du inte gå och cutta dig nu ditt emo?", För hade du varit med om det så skulle du nog inte sitta och säga som du gör just nu.

  Och det här med att du aldrig sett eller hört om någon som ramlat på cykel och inte skadat sig mer än ett par skrubbsår, Det har stått i tidningar ett flertal gånger om människor som ramlat och slagit i huvudet i stenar och spräckt skallen, det har stått om folk som blivit påkörda och DÖTT.
  Snälla, skärp dig och ta tag i ditt liv istället.

  Blogg: bitchslaper.blogg.se

 • Julle
  2012-05-17, 11:37

  Gäst

  Tycker synd om din son som antagligen kommer att bli lika rubbad som du..

  Blogg: skeleton.blogg.se

 • Amanda
  2012-05-16, 20:33

  Gäst

  Katrin, jag hoppas att du inte är seriös med detta inlägg? Blir faktiskt chockad och förvånad över att en vuxen människa som du har dessa åsikter, och anser dig ha rätt dessutom.

  Därför får du här har du lite länkar: (Eftersom jag anser att du behöver läsa på lite).

  http://www.gp.se/motor/1.937251-hjalm-hade-raddat-vartannat-barn?m=print

  http://media.trygghansa.se/2010/06/08/tva-tredjedelar-vill-ha-lag-pa-cykelhjalm-%E2%80%93-men-bara-halften-bar-hjalm/

  http://www.vll.se/default.aspx?id=59422

  Och är man tät, och inte vill ha en hjälm på huvudet kan man ju alltid investera i en sådan här:

  http://www.hovding.se/

 • Namn
  2012-05-16, 19:55

  Gäst

  Nä, men hjälm är inte så viktigt. Hade min bror haft hjälm på huvudet när han cyklade ikull för 6 år sen hade han ju levt nu. Så hjälm är fullkomligt oviktigt.

 • kjell ekhage
  2012-05-16, 17:45

  Gäst

  Ursäkta mig Katrin, men vilken planet kommer du ifrån? Det du skriver är inte ens i närheten av vad du vet om hur mobbare beter sig, hur de som blir mobbade uppfattar det eller ngt annat. Du verkar spy ur dig ett hat som iaf jag inte trodde fanns hos, som jag uppfattar det, en vuxen människa och mamma. Hur många ggr blev du som liten tappad i golvet av dina föräldrar? Måste ha varit väldigt många eftersom du helt verkar sakna hjärna. Vfr tror du föräldrar sätter på sina barn en hjälm när de cyklar eller åker skidor? Inte för att det är högsta mode men det kan och har räddat liv! Att du har ont i huvudet förvånar mig! Du kan ju inte ha ont i ngt som du inte har? Eller skriver du detta bara för att väcka uppmärksamhet? I så fall är det ett synnerligen osmakligt sätt att visa upp sig på. Du borde tänka efter en smula med det som är kvar i ditt huvud INNAN du ger dig in i en diskussion som du inte på något vis har skuggan av en chans att vinna! Det kallas retorik! Titta i Wikipedia så får du en förklaring.

  Blogg: kjell5230@hotmail.com

 • josefin
  2012-05-16, 16:50

  Gäst

  jag vet själv två stycken som dött när dom ramlat med cykel och inte haft hjälm på sig, den ena for ner i ett dicke och spräckte skallen på en sten. Att du inte vill ha hjälm är en sak men tycker att det är väldigt oansvarigt av dig att inte sätta på lillkillen en hjälm, är det lika töntigt med hjälm den dagen DU KAN VARA SKYLDIG till att han kanske dör eller får allvarliga hjärnskador för livet för att det var så himla töntigt med hjälm. Du kanske säger som småbarn man kan inte ramla, äch det blir bara skrubbsår okej bra men tänk på att det kan vara fler som orsakar en olycka.

 • Isabelle
  2012-05-16, 14:37

  Gäst

  Hej!
  Vet att det kanske är lite sent att kommentera, men jag blev iallafall chockad över att se detta. Tycker att du verkar som en smart tjej och jag måste säga att om det inte vore för hjälm skulle jag varit död idag. Har själv blivit påkörd av en bil i ung ålder och tack och lov hade jag hjälm. När man är liten så har man inte utvecklad syn och det är alltid bättre att vara på den säkra sidan. Oerhört korkat inlägg av dig faktiskt, hoppas du tänker om! Vill inte se lilla Ringo bli allvarligt skadad. // Isabelle

 • monica
  2012-05-16, 13:47

  Gäst

  Det var sista gången jag läste din blogg. Tycker synd om Ringo som fick dig till mamma..

 • dijana
  2012-05-16, 13:42

  Gäst

  Hej Katrin..
  Jag gillade inte heller hjälm när jag var liten, tyckte det var töntigt att ha hjälm.
  Men för något år sedan hände något hemskt, min mamma var ute och cyklade. Plötsligt kom en mot cyklist och körde rätt in i henne trots att hon tutat och ropat så var det försent. Hon fick operera käkbenet och många andra ben på kroppen skadades.
  Det enda jag kan säga är VAR FÖRSIKTIG !
  Du är inte dålig mamma för att din son inte gillar hjälm det gör inte många..

 • sanne
  2012-05-16, 11:15

  Gäst

  Det enda sättet att ha kvar din stora blogg är väl genom provokation. Och visst, provocera på.. men mitt hjärta blöder för alla som förlorat någon som kunde ha överlevt med hjälm samt alla som varit mobboffer. Du äcklar mig med ditt orespektlösa sätt.. Du är en vidrig råtta som verkar vara okompetent och dum i huvudet. Du kanske inte är det, men det är det du visar genom sånna här idioti-inlägg. Blir sista gången jag besökte den här sketna bloggen.. Hoppas att flera gör det samma. Förhoppningsvis kommer du inte ha någon kvar att göra upprörd.

  Förresten. VÄX upp för fan!

 • Mia
  2012-05-16, 06:44

  Gäst

  Min son dog när han ramlade på cykeln. Slog i huvudet i en trottoarkant och han hade faktiskt hjälm som gick sönder.
  6 år gammal!

  Jag vet inte hur du är funtad i huvudet men om man är rädd om sitt barn så ska man väl försöka göra allt för att undvika skador. Vill du att din son ska dö eller!?

  Osmakligt inlägg!

 • jennifer
  2012-05-16, 00:25

  Gäst

  För det är ju jävligt coolt att vara en otroligt dålig mamma som riskerar sitt barns liv när ungen är sådär liten också genom att skita i hjälm! känner flera som skulle varit döda idag om dom inte använt hjälm när dom cyklat.
  Och om du nu driver i detta inlägg så känns det väl kul att folk kan anmäla dig till socialen för något du "skämtar om" i ett inlägg!
  Väx upp! du är fan pinsam och din mognadsnivå verkar ligga i höjd med en 14 åring som tycker att string, cigg, sex och supa är coolt i den åldern.

  Blogg: jenniferhujanen.blogg.s

 • Nano
  2012-05-15, 22:46

  Gäst

  Fan vad efterblivna ni alla är som kritiserar detta blogginlägget, ni förstår väl att katrin fuckar upp era hjärnor. Det roliga i detta inlägget är era kommentarer.
  Go Katrin, you go girl!

 • Anna gustafsson
  2012-05-15, 21:02

  Gäst

  Du äcklar mig Katrin, hela din uppenbarelse, ditt utseende och du som person. Vad gör jag här egentligen? Vidrigt

 • Edith
  2012-05-15, 19:39

  Gäst

  1. Alla fattar väl att hon bara driver? Självklart ser hon till att hennes barn har hjälm det fattar väl vem som helst.

  2. Jag tror inte att Katrin förstår skillnaden mellan pappor och bröder som retas med en när man växer upp, och seriös mobbning i skolan. Det är en ENORM skillnad även om det förstnämnda säkert kan vara jobbigt (men säkert hälsosamt till viss gräns). Mobbning i skolan är farligt och fruktansvärt och ingenting man skojar om.

  3. Det är väl redan uppenbart att hennes son kommer växa upp till en riktigt skitunge som bara förstör och retar andra barn? Äpplet faller ju aldrig särskilt långt från päronträdet och dessutom har kändisungar en tendens att bli lite väl bortskämda och "jag äger världen"-aktiga. Så no surprise there.

  Blogg: dith.blogg.se

 • Marit
  2012-05-15, 18:09

  Gäst

  DU ÄR STÖRD

 • Mim
  2012-05-15, 15:49

  Gäst

  Nej, skydda barnets huvud och stoppa mobbning,

 • mim
  2012-05-15, 15:44

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Nina
  2012-05-15, 15:29

  Gäst

  Jag tycker människor som INTE har hjälm är töntiga isåfall. Skitcoolt att leka med döden, verkligen...

  Blogg: mondoblog.se/ninan

 • mörbult
  2012-05-15, 15:14

  Gäst

  Ja med tanke på att verken din son eller sones fader är speciellt vackra. utan riktiga "mobboffer". tycker synd om dig..vad har du för störning? uppmärksamhets hora. din son är ju byggd för att bli fet eller bredd. sen bingo är ett fuckface..

  Blogg: www.dennabloggsugerkuk.

 • sandra
  2012-05-15, 14:41

  Gäst

  jag känner ingen som dött av att drunkna,så jag ska bara gå och dränka mig nu..
  väx upp katrin. du är som en fjortis.
  / 18 årig tjej från gbg som är trött på dig.

 • Jennifer Mattsson
  2012-05-15, 14:18

  Gäst

  Jag kan meddela dig att en pappa till en av mina kompisar dog på grund av att han inte använde hjälm.

  Även om detta inlägget är ett skämt eller vad fan det handlar om så tar folk det på allvar. Mobbing = hälsosamt? Man blir självsäker och tuff genom acceptans att man får vara som man är, annars blir man blyg eller i värsta fall FALSK.

  IDIOT.

 • diana
  2012-05-15, 13:55

  Gäst

  HAHAHA DU E BÄST!!!

 • Elin
  2012-05-15, 12:11

  Gäst

  Men Katrin driver ju.. hon hade ju hjälm på ungen inomhus för bara några månader sen..
  För övrigt hade jag själv inte stått här idag om jag inte hade hjälm när jag flög över styret när jag var 6 år.. får däremot leva med ärr i hela ansiktet och sprucken höft

 • Namn
  2012-05-15, 04:51

  Gäst

  Katrin , det märks ju att du bara vill bli av med ungen ! PS. vi har nog den där lagen om cykelhjälm bara för skrubbsåren

 • Namn
  2012-05-15, 03:46

  Gäst

  Du är uppriktigt sjuk i huvudet.

 • Tina
  2012-05-14, 18:21

  Gäst

  Nej Katrin! Vad besviken ja blir när ja läser detta.. Att inte sätta på sitt barn hjälm... Varför ? Han kommer ramla så många gånger när han lär sig cykla och kommer behöva hjälmen.. Ja vet att man kan bli mobbad i skolan för att man har hjäl!! Men vem är det som gör att de blir så tro?? E de vi föräldrar sådana som du tex som uppmuntrar sånt... Barn blir retade å mobbade för mycke i skolan.. Av min erfarenhet så blev man mest mobbad när man hade glasögon.. Så va ska du göra om ringo behöver de?? Säga att de e fult så du får gå runt å se dåligt istället.. Men kom igen Katrin ja trodde mer om dig faktiskt.. Men nu förlorade du nyss en läsare!

  Blogg: Tinaholstad.blogg.se

 • Linn
  2012-05-14, 16:49

  Gäst

  Klart du inte sätter på han hjälm, om han skadar sig så får du ju ut på försäkringen och kan betala boten..

 • Josefine
  2012-05-14, 08:59

  Gäst

  Den dagen din unge trillar med cykeln och blir hjärnskadad lär han inte vara eb mobbare längre utan snarare bli mobbad. Tyvärr så hade vi en kille i min skola som blev rejält mobbad då han efter en cykeloycka(utan hjälm) blev helt knäpp och betedde sig illa. Ingen hade då överseende över att han hade fått en hjärnskada!

 • my
  2012-05-13, 20:28

  Gäst

  svar till Ulrika: jag förstår inte de heller, de finns inget positivt me mobbning!
  men som du säger, den här kärringen gör väl ALLT för lite mer uppmärksamhet
  helt sjukt! när har de gått för långt?

 • Ulrika
  2012-05-13, 19:03

  Gäst

  Skulle du vilja utveckla begreppet "hälsosam mobbing"? Jag kan inte för mitt liv förstå vad du menar med detta, jag förstår att du vill ha uppmärksamhet och läsare men detta borde väl till och med du inse allvaret i. Jag hoppas att några av komentarerna har fått dig att tänka till och att din son kommer att använda hjälm i fortsättningen!
  För övrigt vill jag även upplysa dig om att det finns dom som tar livet av sig på grund av mobbing??

 • Namn
  2012-05-13, 16:41

  Gäst

  Min bästa vän johanna, som då var 22 år, cyklade från stallet - utan hjälm. En bil körde på henne i en kurva. Idag 5 år senare sitter hon fortfarande i rullstol, inget tal, inget minne...detta önskar jag ska hända din son! Känslokalla stockholmskärring!!

 • Marie
  2012-05-13, 15:20

  Gäst

  En kompis lillebror trillade av sin cykel när han var tvungen att väja för en boll, han trillade av hade ingen hjälm, fick en hjärnblödning och blev hjärndöd. Det säger ganska mycket om hur enkelt det kan gå till och hur snabbt det kan gå. Han var på väg hem från en kompis och cyklade på asfalt på en liten väg i ett lungt område. Men han hade inte hjälm på sig och det var skillnaden mellan liv och död.

 • Jenny Lingström
  2012-05-13, 14:20

  Gäst

  Usch vad tråkigt att läsa. Jag har alltid tyckt att du har varit cool, gillat ditt sett att uttrycka dig på, skrivit roliga och intressanta inlägg, även om jag inte delar dina åsikter kring allt.

  Nu skäms jag när jag läser det du skriver. Vad är det för töntigt med hjälp? Undra om du skulle tycka samma sak om Ringo skulle ramla och slå sig rejält i huvudet, kanske bli invalid eller rent av dö?!
  Jag känner en, och har en bekant som båda gjort dig illa rejält. Den ena dog och den andra tappade minnet.

  Hjälm är coolt. Folk som har hjälm är coola och smarta. Folk som skriver som du är rent ut sagt mesar, och framför allt egoister.

  O hur fan kan man skriva "min son är inget mobboffer. Min som är en mobbare". Stackars Ringo. Nu lägger jag ner din blogg. Jag antar att du skriver som du gör för att du vill ha mer läsare, lite fjortisaktigt sådär för att locka till sig läsare. Just därför kommer jag inte gå in på din blogg något mer och jag kommer sluta rekommendera folk att läsa det, som jag alltid gjort tidigar

 • my
  2012-05-12, 23:08

  Gäst

  usch! jävla kärring
  kul om de skulle hända något me din son
  bra me mobbning? i don't think so
  hoppas du skojar, seriöst!

 • Linn
  2012-05-12, 21:46

  Gäst

  Vilken jävla tönt du är, på riktigt.

 • Sara
  2012-05-12, 21:03

  Gäst

  Nej, DU kanske aldrig har sett eller hört någon som ramlat på cykel och skadat sig allvarligt, men JAG har. Den personen avled av skadorna. Jag tänkte precis som dig innan olyckan, att jag aldrig hört talas om att någon skadats allvarligt. Men nu vet jag att verkligheten ser ut på ett helt annat sätt. Och du borde göra ALLT för att skydda ditt barn, en sån liten sak som en hjälm kan rädda hans liv. Herregud människa!

 • emelie
  2012-05-12, 19:36

  Gäst

  Det är lag på att man måste använda cykelhjälm fram tills man är 15 år.

 • Namn
  2012-05-12, 17:33

  Gäst

  Hur kan man läsa denna sinnesjuka blogg? en undran?

 • Namn
  2012-05-12, 17:25

  Gäst

  Katrin är manodeppressiv/Bipolär.Hon vet inte riktigt vad hon gör och säger nu i sin glada och pigga period.Hon är the shit och hon tycker det är helt normalt att provocera på det här sjuka sättet.Om en vecka är hon nog inte lika glad och stolt.Kram från ett annat mano som medicinerar för att må bättre,börja med det du oxå K

 • Helena
  2012-05-12, 16:07

  Gäst

  tycker det mest upprörande är att du säger att Ringo kommer bli en mobbare... precis som du redan är... kränker andra människor för att själv må bättre... shit hur är du funtad egentligen... läskigt att en människa som du ens får ha en sån stor blogg o skriva vad som helst.. man blir ju mörkrädd...
  du är ju verkligen mano som du själv säger...

  förresten om du nu varit ett mobboffer och blivit starkare av det, varför vill du att Ringo ska bli mobbare men inget mobboffer? Nu är du nog lite snurrig i dina egna funderingar... då är det väl bättre Ringo BLIR mobbad för att inte bli en mespropp som du kallar det... eller vad menar du?? SUCK!

 • Christine
  2012-05-12, 13:51

  Gäst

  HERREGUD Katrin!!! Jag hoppas verkligen med hela mitt allvar att detta inlägg är ett SKÄMT! Annars är du den mest oansvariga och PANTADE mamma jag hört! Riktigt besviken på detta inlägg och på dig som person då jag tidigare gillat din blogg!

  DET ÄR LAG PÅ CYKELHJÄLM! Jag är så uppröd att jag inte vet var jag ska ta vägen! jag har själv två barn under 10 år och för barn i deras ålder har ALLA barn hjälm! Det är inget som helst konstigt med det! Hur kan du utsätta ditt barn för den risken?????! Barn kan VISST skadas och ramla på huvudet! Hur tänker du????!
  Du vill hellre att ditt barn blir en mobbare??! Är det så du ska uppfostra ditt barn!

  SKAMLIGT INLÄGG!! Hoppas verkligen att det är ett skämt för annars har du sjunkigt totalt hos majoriteten av dina läsare!

 • Johan
  2012-05-12, 11:04

  Gäst

  Det är lag på cykelhjälm. Det räcker för en ansvarig förälder för att se till att barn har hjälm. Sluta spela så jävla mycket.

 • Nilla
  2012-05-12, 10:39

  Gäst

  Fler skadas faktiskt i cykelolyckor än i bilolyckor. Ja det är faktiskt sant, läs här:
  http://www.dn.se/nyheter/sverige/fler-skadas-i-cykelolyckor-an-i-bilolyckor

 • Ida
  2012-05-12, 09:50

  Gäst

  Då kan jag berätta för dig att för 3 veckor sen gav en liten 14 år tjejs föräldrar bort hennes njurar, hjärta och lever eftersom hon dog av en subaraknoidalblödning efter att hon ramlat på cykeln påväg hem från skolan. Sådär kul att vara sjuksköterska och ta hand om hennes föräldrar, var glad du att det inte var dig vi tog hand om. Så ok, att det ser töntigt ut med hjälm, men ibland är du för fan för dum och naiv! Hade flickan haft hjälm hade hon levt idag!
  Jag skulle aldrig önska detta till någon, inte ens till dig som är så naiv och tror att olyckor inte händer! Dumheter!

 • Sara
  2012-05-12, 08:15

  Gäst

  Vet ju att du är känd för att provosera... Har också följt din blogg nu i över två år då jag funnit intresse att följa våra graviditeter, första tiden efter förlossningen och sedan barnens utveckling då min son bara är några dagar yngre än Ringo. Men allvarligt Katrin? Står du verkligen för det här? Du har alltså aldrig någonsin hört om någon som skadat sig allvarligt på cykel på grund av att hjälmen fattats? Du som kallar dig påläst...
  Och en mobbare? istället för mobbad? och sen kontrar du med att det är nyttigt att bli mobbad? Dubbelmoral för det första, men för det andra hur mycket vet du då om verklig mobbing? Folk som tar självmord för att "de aldrig passar in" eller att vara en av dom som fått någon annan att ta självmord, hade du stöttat det? (enbart ett av miljontals exempel)
  Nej Katrin. I mycket har du varit rolig, intressant och smart men det här var inte bra!!!

 • Helle
  2012-05-12, 07:35

  Gäst

  Ja, vad säga? Att du är smart? Vissa tror att du driver med oss, men det värsta är ju att det gör du ju inte. Ser ju bilderna tom att din son cyklar utan hjälm. Men det är väl därför Bingo är ute och svänger de lurviga med betydligt smartare tjejer än dej.......

 • Namn
  2012-05-11, 23:31

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Hanna
  2012-05-11, 23:30

  Gäst

  blir oerhört ledsen när jag läser detta.
  Min systers son dog när han cyklade utan hjälm han tog cykeln utan att nän såg det rulla nedför trottoaren och ramlade slog huvudet rakt ned i asfalten och spräckte skallen. han dog på en gång... 4år gammal.
  tycker det är fruktansvärt av dig att skriva detta inlägg!

  Respektlöst och omoget och du är själv mamma
  Ta ditt ansvar!

 • Mary
  2012-05-11, 23:29

  Gäst

  Man vet ju fan inte om duhelt dum i huvudet eller bara driver med oss. Men i så fall är det bättre att tjäna pengar på andra saker än Ringo, Glöm inte att även han kan bli mobbad, kanske pga sin morsa, hur stark han än är!!

 • Ida
  2012-05-11, 22:17

  Gäst

  Du är så jävla dum i huvet!
  Ångrar att jag ens läste inlägget...

 • Sofia
  2012-05-11, 21:04

  Gäst

  Du gör ju som du vill (som med allt annat), men jag tror att du eventuellt ångrar dig den dagen din son cyklar omkull och dör. En av mina barndomsvänner cyklade omkull, landade på huvudet och dog ögonblickligen. Hon var sjutton år. Det hade inte behövt hända, vilket är anledningen till att jag banne mig ska lära mina barn värdet i att använda hjälm! Sedan är det upp till dem när de blir vuxna, men förhoppningsvis har budskapet gått fram.

 • Namn
  2012-05-11, 20:33

  Gäst

  Nu är hennes son inte bara en djurplågare, nä, utan han ska bli mobbare också. Det blir nog inga problem med de taskiga generna. Du är den sjukaste och okänsligaste människan som finns. Kan inte någon sätta på dig en tvångströja, placera dig i ett vadderat rum, låsa och slänga nyckeln i Östersjön.
  Världen behöver inte idioter som dig, din äckliga nolla.

 • Namn
  2012-05-11, 20:29

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Ninisen
  2012-05-11, 20:20

  Gäst

  Vet oxå en som dog på fläcken av att landa på huvudet.

 • Namn
  2012-05-11, 19:02

  Gäst

  KATRIN FÅR BETALT NÄR VI KOMMENTERAR..KLART RINGO HAR HJÄLM... Så jävla koko är inte en kz

 • Fia
  2012-05-11, 16:27

  Gäst

  Tror att bloggen inte går som den ska... måste få fler trogna läsare va?

  Stackars.....

 • Isabelle
  2012-05-11, 15:37

  Gäst

  Finns många som dött av att inte ha hjälm, och lagen i Sverige säger att barn upp till 15 år MÅSTE ha hjälm så det är väl inte mycket att diskutera.

  Du som är så överbeskyddande, hjälm är väl en självklarhet att barn ska ha.

 • Anna
  2012-05-11, 14:38

  Gäst

  idiotjävel

 • Marie
  2012-05-11, 14:10

  Gäst

  Hade heller aldrig sett någon trilla av en cykel och använde själv inte hjälm förrän:
  Framhjulet på en killes cykel vek sig ( i en brant nedförsbacke) och han vurpade ner framför mig och landade på huvudet, Hans hjälm trycktes in till huvuvdet och hade han inte haft hjälm hade hans hjärnsubstans sprutat rakt över mig. Han skade sig väldigt mycket ändå men han överlevde, det hade han inte gjort utan hjälm. Sedan den dagen har jag hjälm när jag cyklar. Hellre vid liv och mobbad än död eller hjärnskadad.

 • Lina
  2012-05-11, 14:09

  Gäst

  Hahaha!!!
  Det finns väl ingen som tar det här på allvar!?...Eller? I så fall är det ju synd om människorna.

 • Pia
  2012-05-11, 14:09

  Gäst

  Trodde det var lag på cykelhjälm upp till 15 års ålder.. Har en kille på jobbet som cyklade vält utan hjälm, han låg på sjukhus i över 2 år och han har inte blivit normal efter det..
  Nä skydda ditt barn med det du kan.

 • Charlotte
  2012-05-11, 14:09

  Gäst

  Hej Katrin!
  Jag gillar dig men nu har du nog tänkt lite galet! fast jag tvivlar på att du är seriös. Du är smartare än så här.

  En granne som skulle cykla till affären blev påkörd av en moped vilket resulterade i ett år på sjukhus och ett förstört liv. Hon blev sjukpensionär i 40årsåldern. Hon ramlade åt sidan och slog huvudet i trottoarkanten så ja - man kan landa på huvet. Med hjälm hade hon dock bara haft några skrapsår. Det finns flertalet sådana historier där en hjälm hade räddat livet på både barn och vuxna (men det vet du nog redan)

  Att tycka hjäm är töntigt eller nånting man skulle mobbas för är endast ointelligent sagt.

 • Annika
  2012-05-11, 12:26

  Gäst

  Hrm, correct me if I´m wrong, but: Var det inte du K som ville ha hjälm på Ringo när han var bebis och inte kunde gå ännu? Det tyckte jag var lite töntigt, att ha hjälm inomhus. Utomhus på cykel är det en god vana att lära sig har jag fått lära mig.

 • Namn
  2012-05-11, 12:24

  Gäst

  Skriv en kommentar
  Och vad fan är ett skruppsår???
  Lär dig stava idiot!
  Men hjärnan har väl krympt på dig i takt med kroppen....
  Det brukar bli så.
  Men har man inga högra värderingar än att
  smal = lycklig så...

 • Namn
  2012-05-11, 12:18

  Gäst

  Nä, har Ringo ärvt din intelligens har han ju inte mycket att skydda så jag håller med om att hjälm känns lite onödigt!

 • Linda
  2012-05-11, 11:13

  Gäst

  Där jag bor sätter alla välutbildade föräldrar hjälm på sina barn.

  De som inte gör det är white trash folket som inte sköter sina barn. Det är snarare så att de barn
  utan hjälm märker ut sig som annorlunda..

 • Annica Nilsson
  2012-05-11, 11:12

  Gäst

  Jag har skrivit det förr: du vill framstå som smart men när du yttrar dig så här verkar du bara puckad. Vill du provocera, välj något mer sofistikerat! Jag jobbar inom räddningstjänsten och kan bara meddela att allt som gör att vi kan undvika uppenbara risker (som att bära flytväst på sjön samt att ha cykelhjälm när man tar sig fram på två, eller tre, hjul) är just smart och intilligent. Att så arrogant vägra hjälm för att sonen kommer att bli mobbad är verkligen inte smart i en tid när i stort sett ALLA andra barn har hjälm. Dels för att det är lag, dels för att de flesta av oss vill undvika uppenbara risker för olyckor. Kom igen Katrin!

 • xoxo
  2012-05-11, 10:56

  Gäst

  haha det bästa tragikomiska inlägget på länge... men alla här som blir upprörda: vi får väl se vad som händer när Ringo väl börjar lära sig cykla och hur hon kommer att reagera när han väl ramlar?! för ramla av cykeln gör alla barn. Haha fan vad roligt, för då blir det andra bullar. Precis som alla andra exempel det finns när Katrin först har tyckt en sak och sedan ändrat sig. Go Katrin och go ramla av cykeln!

 • sabina
  2012-05-11, 10:13

  Gäst

  Jaha va tråkigt, tyckte din blogg var kul, har själv ett barn i Ringos ålder och tycker att det är viktigt att lära barn tidigt att ha hjälm på sig. Tänk när han ramlar och slår skallen i asfalten, vilken han troligtvis kommer göra nån gång.
  Nu tänker jag inte gå in på din blogg längre, det här var för lågt.
  Ok om du själv inte har hjälm, men ditt barn.. ?

 • Mia
  2012-05-11, 09:53

  Gäst

  Endera så har du helt tappat förmågan att provocera på ett vuxet sätt eller så har du blivit totalt tom i huvudet. I vilket fall som helst kanske LCHF dieten har fått hjärnan att gå på sparlåga?

 • Namn
  2012-05-11, 09:52

  Gäst

  Vad har Bingo för uppfattning? Ringo är ju inte bara ditt barn!
  Tycker du verkar manisk för jämnan, återuppta din medicinering innan soc kommer på besök!

 • Karin
  2012-05-11, 09:47

  Gäst

  Själv har jag aldrig sett någon tjej som blivit våldtagen! Därför går jag alltid omkring nattetid på folktomma platser i
  kortkort och högklackat. De som är rädda om sig är ju LOSERS!

 • ae
  2012-05-11, 09:33

  Gäst

  Ann: Jag skulle inte heller ha hjälm på min son om han cyklade trehjuling & vi bodde ute på vischan där det knappt kör bilar alls, men cyklar man i stan så finns det både bilar och andra människor som inte hinner märka eller tänker sig för när det kommer ett litet barn cyklandes. Så även om jag inte tror att min son trillar av cykeln själv så vet jag ju aldrig vad som kan hända om det kommer någon annan som cyklar eller kör bil. Dessutom kan man slå sig rätt illa om man trillar ner från trottoaren.

 • ae
  2012-05-11, 09:29

  Gäst

  Även om det här inlägget enbart är till för att provocera så är det nog det mest idiotiska jag nånsin läst. Ingenting känns okej. Vet du hur många som mår dåligt och till och med tar livet av sig för att de blivit mobbade? Och vet du hur många olyckor som sker på cykel varje år? Som jag skrev tidigare, även om Ringo inte trillar av cykeln så kan han bli påkörd. Sätter du dig själv före ditt barns säkerhet så bör du kanske fundera på att tänka om. Nu vill jag gärna tro att du bara driver med oss när du skriver sånthär, för väljer man att sätta hjälm på sitt barn när barnet lär sig att gå, men inte när det cyklar så är man väldigt fel ute.

 • Kattia
  2012-05-11, 09:26

  Gäst

  Läkarna på våra akutmottagningar landet runt kan nog påvisa en annan bild än din när det gäller skallskador orsakade av omkullkörningar med cykel.

 • Ann
  2012-05-11, 09:22

  Gäst

  Ok att mamman är korkad men Pappan verkar ju lite vettigare, hoppas att han kräver hjälm på barnet. Tror iof Katrin också sätter hjälm på Ringo sen när det gäller 2 hjuling, kan ju hålla med om att hjälm på en 3 hjuling är att ta i liiite men....

 • Johanna
  2012-05-11, 09:21

  Gäst

  Tja
  Du som bryr dig om barn som har det svårt och som lider. (ref. tidigare inlägg på bloggen) Hur kan du vara så naiv och säga att man bara får skrubbsår om man trillar? Visst trillar barnet själv så....men om man ex. blir påkörd av en annan cyklist eller bil och hamnar på huvudet då kan det bli rullstol resten av livet. Googla lite så hittar du en massa exempel på cykelolyckor som gått illa. Förstår att du vill skapa sådana här inlägg jag kunde inte låta bli bara.....

 • Namn
  2012-05-11, 09:17

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Johanna
  2012-05-11, 09:17

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-05-11, 09:13

  Gäst

  Och med det här inlägget skrivet Katrin så kommer jag aldrig mer att läsa din blogg. Det var bland det mest jubelidiotiska jag någonsin läst!

 • Namn
  2012-05-11, 09:02

  Gäst

  Hon får ju knappt inga kommentarer längre så d är väl klart hon måste skriva nåt som retar gallfeber på folk så hon får lite klirr i kassan. Och eftersom Ringo va tvungen o ha hjälm när han pr började gå så är d väl klart att hon sätter hjälm på skallen när dom cyklar! Känns bara så löjligt med ett såhär provocerande inlägg som faktiskt kan handla om liv eller död! Löjlligt Katrin!

 • Namn
  2012-05-11, 09:00

  Gäst

  Undrar om din ketospolare Andreas Eenfeldt håller med dig..

 • Namn
  2012-05-11, 08:57

  Gäst

  Är du dum i huvet på riktigt???
  Ta ett snack med en ambulansförare som kommit till platsen där ett barn ramlat med cykel, utan hjälm!!
  Ta även ett snack med en neurolog el läkare för att få kännedom om vilka skador din unge kan få.
  Men det skiter väl du i ?? Vill du att han ska bli ett kolli eller? Du borde fan inte skaffat barn!!
  Säger som nedanstående, din blogg är kul men nu räcker det, dina värderingar suger verkligen. Väx upp för helvete!!

 • Namn
  2012-05-11, 08:52

  Gäst

  Trist resonemang från en mamma. Du och Ringo kanske skulle göra ett besök på neurologen så kanske ni ändrar uppfattning om bärandet av cykelhjälm. Jag trodde faktiskt också du var en coolare tjej, det här bevisar motsatsen. Det har varit kul att läsa din blogg men nu känner jag att den är alltför pinsam att läsa. Väx upp och inse att du inte är odödlig!
  Hälsninar från Kristin

 • Linda
  2012-05-11, 08:51

  Gäst

  Provocerande? Ja.
  Roligt? Nej.
  Smart eller charmigt? Nej.
  Idiotiskt? Ja.

 • Ellinor
  2012-05-11, 08:51

  Gäst

  Du är ju sinnessjukt dum i huvudet, på allvar..... Tragiskt att såna människor som dig har barn. Fruktansvärt. Du borde skämmas... Du förtjänar all olycka i livet.

 • Namn
  2012-05-11, 08:43

  Gäst

  Kände också en person som slog i huvudet och dog...

 • Moa
  2012-05-11, 08:41

  Gäst

  Jag tror jag förstår vad det är du menar med att "mobbing" inte behöver vara så farligt. Dock tror jag vi har olika definition av mobbing. Jag tycker inte att lite "retsamhet" osv, så som barn ÄR, är så farligt heller. Dock anser jag att mobbing är mycket mer än så och fullkomligt oacceptabelt. Jag hatar mobbing, och har sett på nära håll hur det kan bryta ner en människa totalt (och det beror inte på den mobbade i fråga). Jag tror du får många mot dig när du talar om just mobbing på det sättet, men det gäller väl att man kan läsa lite mellan raderna och förstå din poäng. Men, ett smart drag för att skapa debatt, det får jag säga

 • Kia
  2012-05-11, 08:38

  Gäst

  Du är fan-i-mej inte sann!Det var det värsta hittills!

 • Christina
  2012-05-11, 08:36

  Gäst

  Det här måste vara ditt i särklass sämsta inlägg nånsin!!!
  Ärligt talat så trodde jag faktiskt inte att du var så DUM! Inte att NÅN var så dum.

  http://books.google.se/books?id=GWWpRvPtYukC&pg=PA277&lpg=PA277&dq=sv%C3%A5ra+cykelskador&source=bl&ots=FcTHKvpg-R&sig=xW7l156T1KDK8x4n5ukE7LCXZR8&hl=sv&sa=X&ei=kbSsT7HPB6qK4gS_yrjkAw&sqi=2&ved=0CGUQ6AEwBQ#v=onepage&q=sv%C3%A5ra%20cykelskador&f=false

 • Frida
  2012-05-11, 08:22

  Gäst

  Du kan ju inte vara seriös i detta inlägg, kommer inte Ringos säkerhet före din skämms faktor?
  Sedan så har ungdomar en helt annan syn nuförtiden angående hjälm. Åker du till fjällen så har säkert 90% av alla hjälm, det är snarare så att har du inte hjälm så känner du sig som den konstiga, även när det kommer till cykelhjälmar så används det mycket mer idag. Tycker du bör tänka om och tänka på Ringo!

 • Sarah Marklund
  2012-05-11, 08:03

  Gäst

  Har man något vettigt att skydda innanför pannbenet så gör man det. Där gör du således ett val kring ditt eget huvud. Men sonens liv har du faktiskt ansvar för. Jag har alltid krängt på mina barn och mig själv hjälmar och reflexer i överflöd och idag har i stort sett alla hjälm och ingen mobber någon för sådant. Skulle någon ändå yttra något så idiotiskt som att "Hjälmar är för töntar" till mina barn, så skulle de bara skaka på huvudet. Ge din son självkänsla och mod att säga ifrån, istället för att kuva sig under eventuella mobbare, som ska leka med hans liv.

 • Maria
  2012-05-11, 07:45

  Gäst

  Jag kände iaf en som cyklade omkull slog huvudet i gatstenen och dog. Hjälm hade räddat hennes liv, men Ringo är ju fit barn och det är du som får stå för dina val.

 • Namn
  2012-05-11, 07:35

  Gäst

  Du är välkommen till transplantationen på ks - här får vi riktigt mycket mer att göra när cykelsäsongen drar igång & somliga glömmer hjälmen...

 • Brenda
  2012-05-11, 07:33

  Gäst

  Förstår vad du försöker komma fram till- att vi överbeskyddar våra barn, att vi borde låta dem utsättas lite mer så härdnar de. Varför använda bilbälte? Varför använda hjälm? Varför inte låta dem retas lite och bli retade? Men då säger jag; DEN ENDA HYSTERIN SOM FINNS IDAG ÄR HYSTERIN ÖVER ATT BLI TJOCK!

 • Namn
  2012-05-11, 07:19

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-05-11, 07:15

  Gäst

  någon skriver; "fattar ni inte att K bara försöker lura er med detta inlägg?" Lura oss till vad?! att tro att hon tycker så här? AH! ok, jaha, KUL! VERKLIGEN ROLIGT! 35 år och håller på så här är bara väldigt tragiskt! get a life Katrin!

 • kerstin
  2012-05-11, 06:59

  Gäst

  Jag är ganska säker på att du nu enbart vill provocera. För ingen kan vara så korkad som du är i denna texten. men det kanske är så ändå att du menar allvar. med dig vet man inte så noga. Att aldrig hört att någon skadats mer än ett par skrubbsår tyder på att du varken läser tidningar eller lyssnar på nyheterna.
  Att resonera som så att jag hade ingen hjälm som liten är korkad, det fanns inte säkerhetsbälte heller i de första bilarna, de var inte lag på att ha bälte heller, de fanns inga bilbarnstolar heller, barnen satt helt fritt. Gör du så också sätter Ringo helt fritt och kör utan bälte? Min son välte med sin trehjuling på en sten och fick en lätt hjärnskakning och ett sår i pannan, efter det hade han alltid hjälm. Kan man slå sig illa på en trehjuling kan man slå sig ännu värre på en tvåhjuling med stödhjul.
  Om du nu inte menar vad du skriver utan är ute efter att provocera så säger jag bara en sak: Väx upp!

  Blogg: hillsmother.blogg.se/hi

 • Namn
  2012-05-11, 06:45

  Gäst

  http://www.gp.se/motor/1.937251-hjalm-hade-raddat-vartannat-barn?m=print

 • L
  2012-05-11, 04:45

  Gäst

  Idiot

 • Hyrestanten
  2012-05-11, 04:18

  Gäst

  Egentligen tror jag inte du är seriös utan bara vill provocera men OM du är så oupplyst så tycker jag att du kan ta reda på lite fakta om cykelolyckor och skadorna. Allvarliga hjärnskador är tyvärr vanligt vid cykelolyckor. Det är därför som vissa landsting driver kampanjer för att få folk att använda hjälm. Barn under 15 år är enligt lag skyldiga att ha hjälm vi cykling. Hur har du missat det? Min farfar dog pga att han inte hade hjälm när han råkade ut för en olycka med cykeln... Jag måste säga att jag hoppas att de sociala myndigheterna får nys om dina skriverer för jag är uppriktigt oroad för om du klarar av att ta hand om din son.

  Blogg: hyrestanten.blogspot.co

 • Anna
  2012-05-11, 00:05

  Gäst

  Skärp dig! För ca 10 år sen vart jag påkörd av en gubbe på cykel. Han flög över mig och landade med huvudet rätt ner i asfalten. Han spräckte huvudet och låg i koma i nära ett år. Idag sitter han i rullstol, helkroppsförlamad och utan tal.

  Jag hoppas verkligen du skämtar!!!!!!!!!

  Blogg: hallonosvek.blogg.se

 • Maria
  2012-05-11, 00:05

  Gäst

  Skriv en kommenLl

  Allvarligt.
  Ja var tvungen att läsa om inlägget en gång till.
  Tänkte att din blogg måste blivit hackad. Nån riktig idiot som ville jävlas.
  För du kan ju inte mena allvar?!
  Hjälm INOMHUS på en liten unge som lär sig gå. Men ingen när han cyklar??
  Du kommer ju bli anmäld.
  Om du vill provocera så var det här nog den lägsta nivån av provokation jag läst. Men grattis till alla kommentarer då.

  "ja hoppas att Ringo blir en mobbare."
  Bra mamma, verkligen. Fina värderingar att föra vidare.
  Tummen upp det!

  Idiot.

 • m
  2012-05-10, 23:57

  Gäst

  Ha ha ha Jag har hängt med din blogg så länge att jag vet att du inte menar allvar. Tror du har både hjälm och ryggplatta på Ringo även när han kör trehjuling! Och så tror jag du själv har hjälm när du cyklar Så det så!

  Själv har jag inte hjälm. Gillar vinden i håret. Men visst får man räkna med att cykla på hakan. Ta en tur till ortopeden om du vill kolla hur illa det kan gå.

  Älskar din blogg!

 • Annna
  2012-05-10, 23:48

  Gäst

  Vet du vad: har du tänkt på att du ska föreställa vara en förebild för din son ?
  När han blir större o hör o ser hur du driver med folk: så kommer även han att göra det.
  För vet du: barn kan inte tolka nyanser och förstå skillnaden förrän de kanske går i mellanstadiet.

  Och hur tror du då att din son kommer att uppfattas av andra ?

  Nä du Katrin: Ta o väx upp !

 • Carina.K
  2012-05-10, 23:38

  Gäst

  Katrin!! Jag hoppas innerligt att du driver med oss alla här nu. Din svammel om mobbing tänker jag inte ens lägga ner ngn tid på. Men du är vilken dag som helst välkommen till Neurokirguren på Karolinska för ett studie besök så kan vi där visa dig runt bland patienter med skallskador, som en del har fått ifrån cykelolyckor. Du kan få välja om du vill besöka barn eller vuxna, ska nog kunna fixa vilket som för dig. Jag har jobbat med dessa patienter sedan tidigt -90 tal och sett allt för många krossade huvuden pga cykelolyckor, synd att landstinget inte längre har råd med att låta personalen åka runt till dagis/skolor och undervisa längre.

  Tycker du ska omvärdera dina åsikter och lära plutten använda hjälm tills han är stor nog att kunna ta ett eget beslut grundat på fakta.

 • maria
  2012-05-10, 23:35

  Gäst

  Hoppas du skojar nu. Jag hade ingen hjälm som barn så heller inte nu. Har däremot jobbat i sjukvården och sett allt skit. Även om man har en jäkla balans och koll på läget så kan det finnas rattfyllon som inte har. Vill du se din sons huvud krossat. Min kille är exakt lika gammal och det skulle vara det värsta att se hans lilla kropp i trasor. det värsta av allt faktiskt....Jag håller dock med om att det är töntigt med vuxna i hjälm men vafaan de kanske har så dålig motorik..

 • Kakan
  2012-05-10, 23:20

  Gäst

  Är du helt säker på att du inte skadat huvudet när du ramlat utan hjälm? Kanske fick du minnesförluster så att du inte minns det? Kan vara värt att gå tillbaka och titta i dina journaler. Ett annat alternativ kan vara att göra en hjärnröntgen. Tyvärr kan det ta lång tid att få det, men det kan väl vara värt att få veta om det finns permanenta hjärnskador? Jag vill bara ditt bästa Katrin!

  Eller är det helt enkelt så att du inte förmår locka läsare utan hjälp av provocerande uttalanden?

 • Linda
  2012-05-10, 23:05

  Gäst

  Du är rolig du:-)Allt för att provocera:-)Är därför Jag gillar din blogg!!Ni som tror att K menar allvar tror Jag är fel ute.Hon hade ju hjälm på Ringo inomhus om Jag minns rätt ifall han skulle ramla in i något.Överdrivet hönsig verkar K vara så vore konstigt om K inte använder hjälm vid cykling:-)Ta det och mobbningen med en nypa salt.Tack för en rolig och underhållande blogg Katrin!!Kommentarena är roligast:-)

 • jenny
  2012-05-10, 22:57

  Gäst

  Barn som mobbar gör det för att dom själv inte mår bra och för att de har dålig självkänsla... så visst, vill du att Ringo ska bli en olycklig mobbare, go for it!

  Blogg: www.wawoom.blogg.se

 • Jonas
  2012-05-10, 22:27

  Gäst

  OCH mobbas ALDRIG,, lär hellre barnen empati och kärlek,, det är inte så jävla roligt att vara utanför., inte roligt.. Det här inlägget var inte kul att läsa,. GÖR OM GÖR RÄTT,, inte bra..

 • Jonas
  2012-05-10, 22:25

  Gäst

  eehh hoppas detta var skrivet med ironi… ÄR inte så kul om en bil kör rätt på dig, JAG vet vad som händer då,, trust me.. OCH olyckan kan mildras något om man har hjälm.

 • Besviken
  2012-05-10, 22:20

  Gäst

  Du vill inte att din son ska bli mobbad, men att utsätta andra för mobbning tycker du är okej?
  Du tror inte dennes mamma känner likadant? Det sista man vill är väl att ens barn ska råka illa ut?
  Och ärligt talat är jag inte mest bekymrad över att han inte har hjälm, utan vilka värderingar du ger honom. Har alltid gillat dig men nu blev jag fan besviken...

  Och en sak till... Om jag inte missminner mig så fick Ringo ha hjälm på sig inomhus när han började gå för att han inte skulle slå sig? Så hur ska du ha det?

  Nej, jag tycker du ska skyda ditt barns huvud mot både yttre och inre skador..

 • lina
  2012-05-10, 22:09

  Gäst

  Borde man inte sikta på att lära sitt barn att stå upp för sig själv och vara tuff, stark och självständig utan att "mobba" andra?

 • Jenny
  2012-05-10, 22:09

  Gäst

  Arbetar som lärare och måste tyvärr ofta handskas med mobbning. Snälla lär ditt barn empati så kanske vi lärare kan få ägna oss åt undervisning istället för att uppfostra odrägliga ungar!

 • Amanda
  2012-05-10, 22:05

  Gäst

  En väns pappa gick bort efter att ha cyklat och något kom i hjulet. Han flög fram över styret och skadade huvudet så allvarligt att han inte klarade sig... Hjälmen är viktig!

 • Liza
  2012-05-10, 22:05

  Gäst

  Än en gång kommer du få käka så småningom. Du lär dig uppenbarligen inte av dina misstag. Eller så var det bara dags att provocera lite. Har du börjat tappa läsare? VILL inte tro att du menar allvar. För då känns du inte helt hundra. Helt ärligt.

 • Namn
  2012-05-10, 21:54

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • En Katrin-look-alike
  2012-05-10, 21:53

  Gäst

  Du måste ju ha proportioner på saker och ting. Och sätta saker o ting mot varandra! Vad är värst? 1.Den minimala och obefintliga risken att Ringo blir mobbad för att han har flytväst(vilket alla har!) och cykelhjälm (vilket de flesta barn har, det är inte 80-talet längre!) Eller 2. Den stora risken att han faktiskt drunknar och/eller får allvarliga hjärnskador och dör, till följd av att han inte använder hjälm?
  Svaret borde vara givet.

 • Therese 27
  2012-05-10, 21:51

  Gäst

  Så lågt! Att du ens har en enda vän och att bingo står ut med dig är ju helt sjukt! Du kan få träffa min handikappade son om du vill så kanske du håller käften sen!

 • maria a
  2012-05-10, 21:45

  Gäst

  Vilken fantastiskt omtänksam och härlig mamma du är.

 • Sanna
  2012-05-10, 21:43

  Gäst

  Jag har blivit påkörd på cykel utav en bil utan hjälm och både ambulanspersonal och läkare sa att jag hade änglavakt för att jag "bara" fick sy 23 stygn i huvudet. Bilen körde i 70 km/h och jag borde inte ha överlevt en kollision i den hastigheten.
  Vi grannbarn satte bara på oss hjälmen när våra föräldrar såg oss. Skulle inte önska någon förälder den smärtan jag såg hos mina föräldrar när dom kom till sjukhuset.
  Du blir bara värre och värre Katrin, du ska inte ha barn.

 • E
  2012-05-10, 21:38

  Gäst

  Det här inlägget fick mig att aldrig mer vilja läsa denna blogg. Hej då!

 • Gunilla
  2012-05-10, 21:37

  Gäst

  Ja eller hur!! Och det är bara töntar som har mössa...

 • Anna
  2012-05-10, 21:29

  Gäst

  Ibland är du bara så jävla korkad!

 • Mona
  2012-05-10, 21:28

  Gäst

  så förbannat löjligt av en vuxen människa att hålla på å provocera så här bara för att få uppmärksamhet och pengar. för det är väl det det handlar om. hoppas sonens pappa har mer vett i skallen å sätter på Ringo hjälm och ger honom sunda värderingar. för hälsosamt mobbande, vad är det???

 • elisabeth
  2012-05-10, 21:28

  Gäst

  Jag hoppas verkligen det är bara för att provosera du skrivet detta. Man är inte så jävla snygg i respirator heller. väx upp människa.

 • Karin
  2012-05-10, 21:22

  Gäst

  Hej! Jag har tre barn, idag 15, 19 och 21. Att bli "mobbad" av sin pappa, killkompisar osv är en HELT annan sak. I vår familj driver vi med varandra med glimten i ögat. Det är något helt annat när ditt barn kommer hem och har blivit utfryst, blivit kränkt av av elaka ungar. Jag lovar att du kommer uppleva detta med Ringo och kommer ändra din syn på saken. (man mördar gärna.. Se sekvensen i "Handen som gungar vaggan") Att han har hjälm är det ingen som bryr sig om. Det har alla nu.. Det jag menar är att ingen behöver vara mobbare för att klara sig. Jag har en son som som är jävligt trygg i sig själv. Bra på det mesta och en schysst kille. Han har "hög" status i klassen men ändå den som säger i från om det är någon som är taskig eller mobbar. Han skäms inte över sina föräldrar, gillar sina storasyrror och är allmänt trevlig! Se till att Ringo är trygg så kommer han vara en cool snubbe utan att behöva mobba, för det är fan bedrövligt!

 • Sophia
  2012-05-10, 21:18

  Gäst

  Du är jju verkligen en tönt själv! Har du fortfarande högstadiekomplex??
  Som många skriver, det är lag på att ha hjälm tills man är 15 år, skit i Ringos bilbälte också då.

  Kan säga att det är så ofantligt många, både vuxna och barn som kommer in varje månad till oss på akuten på Sahlgrenska sjukhuset.
  Ofast har de inte cyklat fort alls, vissa i gångfart. Flera tappar minnet för en stund, men får svåra hjärnskakningar, biter av sig en del av tungan, osv. Men om du visste hur många barn som ramlat med cykel på grund utav höga kanter och blöta löv så hade du varit en bra mamma och satt på Ringo hjälm.
  Om du visste hur ofta vajre månad jag möter killar som bara är något år älde än Rngo som får små små blödningar i huvudet, så hade kanske också börjat använda hjärnan.

  Hoppas han cyklar utan hjälm gång på gång och att du blir anmäld til soc. Just av principskäl.

  Man kan inte köpamsig klas, white trash finns tydligen över allt.

  Skäms på dig.

 • Ida
  2012-05-10, 21:17

  Gäst

  Kännde att ja bara va tvungen att lägga in en kommentar här. Cyklade med hjälm när ja va mindre och därmed tvungen till det för att sedan sluta när ja va lite äldre då det blev pinsamt att cykla med hjälm. Men sedan jag började arbeta med vuxna hjärnskadade fick jag mig verkligen en tankeställare. Vi har en vuxen man på boendet, han var en duktig cyklist och hade alltid hjälm. Trots detta var han med om en cykelolycka (påkörd eller ramlat...man vet inte hur) där han med andra ord blev hjärnskadad. Han är numera rullstolsburen, kräver totalvård (tvättar och duschar honom, torkar avföring, byter uridom och tömmer urinpåsar), han sondmatas, kan inte prata/kommunicera, har ofrivilliga rörelser (sparkar o viftar), blivit av med några fingrar, kan heller inte röra ena armen och äter självklart en jäkla massa mediciner. Sedan jag började jobba med honom har ja inte cyklat utan hjälm en enda gång för den sitsen vill jag banne mig inte hamna i! Visst, hade hade tom. hjälm men den minskar ändå risker rejält!

 • Marie
  2012-05-10, 21:15

  Gäst

  Där sjönk du rejält i mina ögon

  För det första är det lag på att barn under 15 ska ha hjälm

  För det andra om Ringo är det bästa du har så gör du allt för att skydda honom

  Att ramla av en cykel kan mycket väl ge huvudskada och hjärndöd och DÖD

  Tänk dig tanken att han ramlar av, blir påkörd eller så, han DÖR och läkaren säger att om han haft hjälm hade det räddat hans liv.
  Kan DU leva med det resten av ditt liv ??

  Fyy faaan rent ut sagt, tyckte du bar härlig och allt och älskade dina provocerande inlägg men nu är det adjö.

  /Marie en mamma som ser till att hjälmen satt där från början på alla barnen och dom använder den alltid och INGEN av dom har blivit mobbade för det. En väldigt billig livförsäkring är hjälmen

  Blogg: www.nattstad.se/dolcebi

 • Namn
  2012-05-10, 21:10

  Gäst

  Med en manodepressiv psykopat till morsa blir det säkert en fullfjädrad mobbare av Ringo!

 • Namn
  2012-05-10, 21:09

  Gäst

  förlåt katrin men är du kanske något splittrad här? (är det själv, därför jag börjar undra nu)
  Du verkar så överbeskyddande och empatisk men å andra stunden bryr du dig inte om att han måste ha hjälm eller flytväst osv.. fattar inte riktigt? Kanske bara så människor är funtade, kan likom inte var helgon dynet runt? Eller så är du väldigt präglad just efter vad dina föräldrar värderat och betett sig mot dig, som alla andra, vilket kan vara svårt att bryta sig loss ifrån, ja kanske nästan omöjligt, utan terapi.
  Tycker du borde var lite mer flexible i just detta iaf. Du har ju kunnat ändra dig i andra frågor så du är ju inte helt hopplös och orubblig där.
  När man går i terapi tex börjar man förstå att man kan inte köra med samma saker som ens föräldrar, för de är inte heller perfekta. man måste göra om och göra bättre många ggr. De är inga gudar ens föräldrar. Då utvecklas nästa generation till det bättre, när man faktiskt inser vissa fel och gör det bättre. I all välmening! KRAM

 • Namn
  2012-05-10, 21:04

  Gäst

  skruppsår?

 • jjjj
  2012-05-10, 21:01

  Gäst

  Min kompis cyklade utan hjälm, blev påkörd av en bil och hjärndöd. en hjälm hade räddat hennes liv!! så. antingen önskar du din son en död eller så är du bara fruktansvärt efterbliven!

 • R
  2012-05-10, 21:01

  Gäst

  Näe det kanske du inte sett men du är heller inte läkare på barnakut.

 • Anna
  2012-05-10, 20:58

  Gäst

  All time low for Zytomierskan... Alltså antingen älskar du att provocera och tror att du vinner nånting på detta eller så är du bara allmänt jävla blåst! Jag tror på det sista...

 • E
  2012-05-10, 20:55

  Gäst

  Ringo är inget mobboffer, han är en mobbare.. Din son kommer alltså växa upp och göra livet jävligt för något "stackars mobboffer". Vad stolt du måste vara. Att din son väljer att förtrycka och nedvärdera andra människor är ingenting att hurra över. Vad hade du gjort om ett av ringos offer mått så dåligt att han eller hon tagit livet av sig? Hade du klappar honom på ryggen då? Jag tycker det är synd att du väljer att nedvärdera dig själv och din son genom ett sådant inlägg. Gör du det bara för att provocera så är det ju bara pinsamt. Det är sådant som tonårsbloggarna håller på med, och knappt dem längre heller. Du är inte en tonåring som kan komma undan med sådant längre, sådana här inlägg är ju bara sorgliga nu.

  Resonemanget gällande hjälm är för korkat för att ens bemöta.

 • Cissi
  2012-05-10, 20:46

  Gäst

  Men läs kommentarerna innan ni skriver, om 13 st redan har skrivit att det är lag på hjälm under 15 år så räcker det väl.... Att så många orkar bli upprörda och lägga energi på att skriva upprörda kommentarer, är hon så hemsk är hon ju inte värd det i så fall. Alla har väl rätt till sin åsikt, det är väl bara att acceptera, orka bry sig vad Katrin väljer att göra eller inte göra med sin unge, lägg energin på era egna ev barn istället, dom kan ju ni göra annorlunda med (eller er själva om ni inte har några).

  Och till dig som själv inte använder hjälm för att du ju är vuxen och kan avgöra själv men dina barn absolut ska ha det för dem vill du inte förlora, tror du att dina barn är så pigga på att förlora dig pga sprucken skalle för att du inte använder hjälm, om du bryr dig om dina barns väl och ve så mycket så se till att hålla dig själv frisk och levande, annars är du ju inte till så stor nytta för dem ;-)

 • anna
  2012-05-10, 20:44

  Gäst

  Då är jag en stolt tönt :D Jag är rädd om mitt huvud och jag har råkat ut för en olycka en gång i tiden. Du kan läsa om det här http://villemo.webblogg.se/2012/march/lag-om-cyklehjalm.html
  Om jag inte hade haft hjälm då så hade jag inte skrivit detta nu.

  Blogg: villemo.webblogg.se

 • Anders Berg
  2012-05-10, 20:41

  Gäst

  Knarka lugnt.

 • Namn
  2012-05-10, 20:10

  Gäst

  Det är lag på att barn under 15 år MÅSTE ha hjälm. Men jag som är sjuksköterska på en barnakut har tagit emot alltför många döda och svårt skadade cykeloffer under 15 år (framförallt i Stockholm) för att förstå ditt inlägg. Förmodar att detta är ett sk. Provokativt inlägg, annars är du lite korkad i ditt resonemang.
  Kram Petra

 • Namn
  2012-05-10, 20:10

  Gäst

  Det är lag på att barn under 15 år MÅSTE ha hjälm. Men jag som är sjuksköterska på en barnakut har tagit emot alltför många döda och svårt skadade cykeloffer under 15 år (framförallt i Stockholm) för att förstå ditt inlägg. Förmodar att detta är ett sk. Provokativt inlägg, annars är du lite korkad i ditt resonemang.
  Kram Petra

 • Namn
  2012-05-10, 20:07

  Gäst

  ja du vill ju bara provocera som vanligt.. gäsp

 • Emma
  2012-05-10, 20:00

  Gäst

  I vilken värld lever du i? Hoppas dem sociala myndigheterna ser detta.......du är inte klok.

 • Maria
  2012-05-10, 19:59

  Gäst

  Lag på hjälm på barn under 15 år.

 • Maria
  2012-05-10, 19:54

  Gäst

  Det där resonemanget köper jag inte Katrin! Du som dessutom är så rädd om Ringo borde verkligen sätta på pojken en hjälm!

  För nån vecka sen så cyklade en kompis till mig omkull med sin cykel. Hon hade låg fat och körde in i en trottoarkant och slog i huvudet hårt. Hon följde inte med ambulansen men nästa dag blev hon yr. Åkte till akuten som konstaterade en lättare hjärnskakning. Hon var hemma och vilade ett par dagar. Sen blev hon ännu mer yr och kunde inte prata. Åkte till akuten igen och skallröntgades. Det visade sig att det hade gått av några balanstrådar i örat och det kan ta några veckor innan de växer ut igen. Hon kan inte ens nu efter över en vecka sitta vid datorn. Hjärnan klara inte av det. Då cyklade hon ändå sakta mitt på ljusa dagen!

  Hon kunde lika gärna ha fått men för livet. Man måste vara försiktig med huvudet. Man är inte och ska inte bli mobbad för att man har hjälm, det borde vara lag på hjälm för alla åldrar. Tänk om!

  Blogg: mariia.blogg.se

 • Lisen
  2012-05-10, 19:51

  Gäst

  Varje kommentar ger pengar på banken.....så fortsätt att bli provocerade....

 • Anna
  2012-05-10, 19:49

  Gäst

  Hoppas verkligen att du försöker vara rolig när du skriver detta om cyckelhjälm. Det är lag på cyckelhjälm för alla under 15 år - lagen trädde i kraft 1 januari 2005, orsaken till detta är alla svåra skallskador som kan ske vid cyckelolyckor. Jag hade samma inställning till cyckelhjälm tidigare, men efter några månaders arbete på en intensivvårdsavdelningen så skulle jag aldrig sätta mig på en cykel utan hjälm. Var rädd om din lilla goa pojk.

 • Anna
  2012-05-10, 19:39

  Gäst

  Följ med på ett pass på akutmottagningen får du se vad mycket en hjälm hade kunnat göra!

 • Namn
  2012-05-10, 19:25

  Gäst

  Du skriver, "jag har aldrig haft en hjälp på mitt huvud".
  Näää, det märks....borde nog skaffa lite hjälp åt ditt huvud!

 • E
  2012-05-10, 19:23

  Gäst

  Oj. Jag blev rentav lite rädd när jag läste det här. Det värsta är, att oavsett vad man skriver, så kommer du förmodligen inte att ta till dig informationen och reflektera. Jag tycker synd om din unge, jag tycker även synd om alla de ungar som kommer träffa din unge nu när han lär sig att mobbing är "hälsosamt".

  Ps. Bara för att DU inte har hört om någon som ramlat och skadat sig allvarligt, så betyder inte det att det aldrig har hänt. Hjälmen uppfanns inte utan en anledning.

 • Monika.
  2012-05-10, 19:22

  Gäst

  Ni är så lättlurade allihop, fattar ni inte att hon driver med er. Hur dum är ni ????? Herregud !!!!!

 • Anna
  2012-05-10, 19:19

  Gäst

  Är det inte lag på cykelhjälm för barn upp till 15år eller nåt sånt??

 • Namn
  2012-05-10, 19:17

  Gäst

  Katrin driver med er. Mer korrekt och hönsig morsa finns inte.

 • Alexandra
  2012-05-10, 19:09

  Gäst

  När man resonerar som du så kan man f*n undra om du cyklat och ramlat på huvudet flera gånger. Eller om du helt enkelt bara är så pass pantad ändå. Och i mina ögon, och öron, så säger inte en mamma "mitt barn är en mobbare". Och inte sjutton kan man säga hälsosam och mobbing i samma andetag. Mobbing kan inte vara hälsosam. Och med tanke på hur du blivit av den "hälsosamma mobbingen" som du blivit utsatt för så tycker jag synd om Ringo som har en sådan mamma. För han har en mobbare som mamma och han kan aldrig bli något annat än en människa som ser ner på andra och som tycker att han har rätt att göra det. Och även tala om det för dem vad han tycker. Stackars barn. Det är föräldrar som du som gör att det finns mobbare i skolan. Ja även på arbetsplatser längre fram i livet. Fy fan säger jag bara. Och nej hjälm är inte för töntar. Hjälm är något för dem som har något innan för pannbenet och som är rädda om det de har. Vilket säger en hel del om dig. Du verkar inte ha vidare mycket vett faktiskt.

 • David.
  2012-05-10, 19:06

  Gäst

  Du skriver att "mobbandet" av din pappa och olika killar inte påverkat dig negativt. I och med det du just skriver så kan jag inte tolka på annat sätt än att det verkligen gjort det. Fast det sorgliga är att du inte är/verkar medveten om det själv. Eller så har du förträngt det.. Jag vill inte tro att du är så jävla stupid som du i bland utger dig för Katrin.

  /Pappa med två barn!

 • Charlotte
  2012-05-10, 19:04

  Gäst

  Oj, har du inte? Min pappa är ambulanssjukvårdare och har hämtat mer än en spräckt skalle. En som satt bak på en pakethållare, när cykeln åkte ner för en trottoarkant trillade personen av och landade med skallen mot trottoarkanten. Spräckt skalle. En annan cyklade själv, såg inte nivåskillnaden framför sig och voltade ner i stenbeläggning. Spräckt skalle. Som i jättespräckt med hjärna utanför.

  Jag tycker i alla fall att det är rätt så värt att sätta hjälm på ett barn för.

 • Veronika
  2012-05-10, 18:58

  Gäst

  Men Katrin....

  Jag känner ingen som krockat och dött av att köra bil....men självklart så vet jag att det förekommer. Det är väl en självklarthet att man använder bälte när man kör/åker bil.

  Fattar inte ditt tänk där....

  Blogg: veronikalarsson.blogg.s

 • Alexandra
  2012-05-10, 18:57

  Gäst

  Min pojkväns pappa fick en kvist i sitt hjul på sin cykel för några år sen. Han hade inte hjälm. Flög av cykeln och skar upp halva ansiktet. De var så illa tvungna att plastikoperera honom, eftersom han inte hade något skinn där kvar, alls.

  Även om åren har gått så kan man idag fortfarande skymta ärret efter olyckan och där han har fått ny hud. Trist när detta hade kunnat undvikits om han bara hade använt hjäm. Ännu tristare att du inte verkar vilja skydda Ringo från allt ont så gått det går. Eller?

 • Cecilia
  2012-05-10, 18:50

  Gäst

  Du kan ju ta jobb på en rehabavdelning så får du se vilken nytta hjälmarna faktiskt gör. Du kanske tycker att du ser korkad ut i hjälm men -tro mig- du mycket värre ut med en hjärnskada(för att inte tala om död). Cykelhjälm är en i sammanhanget mycket billig livförsäkring, precis som bilbälte och brandvarnare. Och, som tidigare kommentatorer påpekat, att inte se till att ens barn har hjälm är olagligt och i mina ögen ett allvarligt tecken på bristande föräldraomsorg.

 • Excessive
  2012-05-10, 18:49

  Gäst

  Finns skitcoola hjälmar ju..........min äldsta (20 år hade ingen hjälm o han e typ normal haha),min lilla sladdis har hjälm än idag då han e 12 för "alla" har det o DET är coolt.
  Själv cyklar jag inte för det är för jobbigt,älskar min bil hahahahah!

  Blogg: www.excessive-excessive

 • Malin
  2012-05-10, 18:41

  Gäst

  Intressant att så många blir provocerade till den milda grad att ni börjar med massa påhopp och glåpord. Vuxna människor, dags att skärpa sig! Ni sitter med pekpinnar och åsikter och det verkar ta hus i helvete om någon tycker annorlunda - tänk i stället på att ni är förebilder för barn och ungdomar som också surfar runt och ser att nätmobbning är fullt accepterat.

 • Linnea
  2012-05-10, 18:35

  Gäst

  Jag ramlande som 9åring med cykeln in i en buske och fick en vass kvist som skar upp hela kinden på mig. Från örtippen hela vägen upp till mitten av huvudet. Jag har idag ett stort ärr som (tur nog) täcks till det mesta av håret. Att man ska ramla in i en buske med cykeln och skära upp hela kinden känns högst otroligt när man hör det, men det hände mig och jag vill bara säga att detta hade kunnat förhindras med en hjälm.

 • Namn
  2012-05-10, 18:19

  Gäst

  Har aldrig heller haft hjälm men nu använder ju alla hjäm, det e ju mer tufft än mesigt. Precis på samma sätt som det var tufft att röka för 15-20 år sedan där man nu ser "ner" på en människa som står och röker... Du skall nog ta och läsa lagen om cykelhjälm. Alla under 15 år skall bära hjälm när de cyklar eller blir skjutsade. När min son kommer hem med en kompis och kompisen inte har hjälm undrar jag alltid vad det är för en idiot till förälder som inte förebygger med det mest enklaste för att skydda sitt barn. Jag kan förstå din tanke men tror du kommer ändra dig när det e dags för det har du ju gjort med det mesta när det gäller Ringo. Min son ramlade framåt i en backe och med huvudet före, hade han inte haft hjälm hade det nog blivit allvarligt med tanke på att jag köper bra kvalité på hjälmarna till mina barn och den gick i två delar.. Ha en bra kväll

 • Råttan
  2012-05-10, 18:18

  Gäst

  Nu har jag kollat. Lagen om hjälm gäller inte barn på trehjulingar. Tack för mej!

 • Mirjam
  2012-05-10, 18:12

  Gäst

  Det är annorlunda idag än när du var ung katrin. Jag är född i slutet på 80 talet och när ag var liten hade alla hjälm tills man gick i 5an eller möjligtvis 6an. Idag är det lag att man måste ha hjälm när man cyklar tills det att man är 15 år. Så alla har hjälm. Vill också berätta att en av mina vänner drällde omkull med cykeln när hon var 13 år. Hennes huvud sprack och dessutom hade hon ett jack som gick från pannan till mitten av huvudet. Du som verkar vara så rädd om ringo annars?

 • Lisa
  2012-05-10, 18:09

  Gäst

  Jag hade hjälm fram till 5:e klass. Det hade alla i klassen då så när man fick sluta kände man sig stor. Men fram tills dess hade vi hjälm. Är född 85. Men mitt barn måste självklart ha hjälm som liten. Man kan ju kolla runt när kompisarna får sluta med hjälm om man inte vill att sitt barn ska vara annorlunda. Men att låta min 4 åriga dotter cykla utan hjälm vore ju fruktansvärt och att låta så små barn cykla utan hjälm borde anmälas tycker jag! Blir så besviken för jag gillar verkligen din blogg men det här stör mig något otroligt. Känns inte ens som något som skulle vara kul att provocera med!

 • Teres
  2012-05-10, 18:06

  Gäst

  Det är ju heldumt att Ringo har bilbälte och bilkudde, att han har flytväst... stackarn kan ju bli mobbad!

 • jojo
  2012-05-10, 18:01

  Gäst

  Eeeeeh... om du känner dig nöjd med att ha blivit mobbad för att det gjort dg stark vore det väl toppen om Ringo också blev ett mobboffer?

  Så att han också blir stark menar jag.

  Låt oss hoppas att Ringo blir ett riktigt hälsosamt mobboffer!

  Hjälp till i processen!

  Sätt på honom hjälm vettja!

 • Anna
  2012-05-10, 17:48

  Gäst

  Min morbror blev påkörd av en rattfyllerist, hade han inte haft hjälm hade han inte levt idag. Men det är ju som sagt dit val att låta ditt barn cykla utan hjälm.

 • Namn
  2012-05-10, 17:47

  Gäst

  Trodde du var smart, men du är ju en idiot!

 • Sara
  2012-05-10, 17:46

  Gäst

  Min halvsyster blev påbackad av en bil när hon cyklade och tog fart i en moped. Hon höll på att dö, hennes liv hängde på ett hårstrå. Nu lever hon med bestående hjärnskador. Hjärnskadorna hade kunnat förhindrats om hon hade haft hjälm på huvudet. En tankeställare.....

 • Malin
  2012-05-10, 17:40

  Gäst

  Min man lider just nu av illamående och är väldigt trött efter att cyklat omkull för 4 veckor sedan. Och han hade tom hjälm. Det önskar jag ingen. Han har verkligen lidit mycket av det.

 • Jenna
  2012-05-10, 17:36

  Gäst

  Jag blir väldigt upprörd av att du skriver att du aldrig sett eller hört om nån som ramlat på cykel och skadat sig mer än skrubbsår...
  Bara för att DU aldrig hört om det så betyder ju inte det att det inte händer.

  Min sambo var med om en fruktansvärd olycka förra hösten då han cyklade i mörkret (utan hjälm) och cyklade nerför en 2 meter hög avsats och landade på huvudet.
  Hela hans skalp fläktes upp, från ögonbrynet till bakhuvudet (ca 30cm sår), dvs skallen var synlig och han var tvungen att stå och hålla ihop de två flikarna på huvudet medan han själv ringde efter ambulans.
  Han hade bara tur som inte blev medvetslös och förblödde på plats eller fick permanenta hjärnskador.
  33 stygn i huvudet fick han och ett enormt ärr resten av livet - ännu flera månader efter olyckan kände han sig väldigt trött och yr efter smällen och hans närminne har påverkats en del...

  Jag kan skicka foton om du vill, så kanske du tänker om angående cykelhjälm på Ringo och dig själv.

  Blogg: www.jennaharenblogg.wor

 • Gunilla
  2012-05-10, 17:34

  Gäst

  Min egen dotter som går i högstadiet är generad över att jag tvingar henne använda cykelhjälm och reflexväst när hon cyklar till skolan. Det här gör jag inte för att jag vill vara elak och utsätta henne för mobbning. Jag gör det av kärlek till min egen dotter och för hennes eget bästa. Jag kommer just från en hjämdiskussion med min dotter så det här har jag förklarat för henne. Som mamma skulle det vara väldigt oansvarigt av mig och dålig uppfostran att inte kräva cykelhjälm. Hellere uppfostrar jag mina barn att bli självsäkra och självständiga istället för att gå efter mobbarnas pipa. Jag tycker att alla skall bära cykelhjälm och undrar hur sjutton man beslutade när inte vuxna behöver det.

 • Amanda
  2012-05-10, 17:30

  Gäst

  Det här var bland det dummaste jag hört från dig. Riktigt puckat.

 • Michelle
  2012-05-10, 17:22

  Gäst

  Åh vilken jävla mess du är Katrin, du vågar inte ha hjälm för du mobbade dom som hade!

  Min granne son dog av en inre blödning i huvudet som inte gick att stoppa, han bucklade med sina kompisar ute efter middag och håller sig vid kanten av väggen inget konstigt med det, men en bil kommer körande bakom dom och
  Tuttar på dom han blir rädd och vinglar till och kommer för nära bilen som precis kör om och blir på körd, pojken blev bara 12 år gammal!!

  Men what the fuck eller hur! Du bryr dig inte...
  Men hade han haft hjälp hade han bara fått en hjärnskakning.....

 • Jessica
  2012-05-10, 17:17

  Gäst

  Det är lag på cykelhjälm tills man är 15 år :D hoppas du får många böter!

 • Namn
  2012-05-10, 17:13

  Gäst

  men, ärligt, om detta inlägg är till för att provocera och driva med sina läsare så undrar jag vad det är som är kul med det? att se kommentarerna? att få sitta och fnissa när man skapar inlägget? vad fan är det här för råtråkig töntblogg?! Vad har K för syfte med att blogga? ÄR detta hennes personlighet? Jag fattar faktiskt inte den här typen av humor, ÄR detta humor? suck!

 • Råttan
  2012-05-10, 17:00

  Gäst

  Jag förstår att Katrin driver med oss. Hon är som hon är.
  Men jag undrar: från vårt köksfönster ser jag en förskolegård. Barnen där har inte hjälm när dom kajkar omkring på trehjulingar. Måste man det? Bör jag polisanmäla dom?

 • Namn
  2012-05-10, 16:54

  Gäst

  Uvisa genast detta drägg tillbaka till Polen!

 • Marianne
  2012-05-10, 16:45

  Gäst

  Fast det finns väl inga barn som mobbar varandra för att de har hjälm idag? Det är väl snarare tvärtom, att ha föräldrar som bryr sig. Vi bor i Vasastan och mina barn har alltid tagit hjälmen med sig, som självklart. Jag har aldrig behövt säga något. Så se upp så inte Ringo tror att du skiter i honom det skulle mina barn ha trott.

 • Z
  2012-05-10, 16:43

  Gäst

  Ja, man kan ramla på cykeln och då kanske man bara får skrubbsår men det kan också vara så att man möter en bil och vem som sitter i den bilen vet man aldrig. Som cyklist är man alltid väldigt sårbar. T.ex. vintertid är cykelhjälm definitivt ett måste om man aldrig använder det annars eftersom man väldigt lätt åker omkull eller räcker det med grus på vägen så trillar man. Jag tycker definitivt att du ska tänka till en gång till innan du tillåter att dit barn inte använder cykelhjälm, hur försvarar du det om något händer honom? Vill du ha en son som blir skadad för livet eftersom du tillät att han inte använde cykelhjälm? Kan du då se dig själv i spegeln med gott samvete? Då är det ingen bra ursäkt att säga att du gjorde det för hans skull, för att han inte skulle behöva bli mobbad... Jag hade en lärare en gång som cyklade omkull, det blev sjukskrivning väldigt länge och jag tror att denne fick men för livet efteråt, även min svärmor cyklade omkull och slog sig ordentligt. Båda använder cykelhjälm idag.

 • Vad är det för fel på dig, Katrin?
  2012-05-10, 16:40

  Gäst

  Jag fattar att det ligger i ditt varumärke att provocera fram reaktioner hos dina läsare (tyvärr är din begåvning så begränsad att detta är ditt enda grepp för att engagera publiken), men att skämta om mobbing mot barn? På allvar?

  Överväg för en sekund hur livet skulle se ut om Ringo blir söndermobbad och börjar skära sig i armarna. Ni kan gå på samtal hos bup några gånger i veckan och ge honom mediciner mot ångesten som mobbarna har planterat i honom. Du kanske kan gå runt med en klump i magen i några år och hoppas att han inte har tagit livet av sig när du kommer hem från jobbet. Är mobbingen tillräckligt effektiv kanske han blir så hämmad att han aldrig kommer fungera i samhället. Han kanske blir en sådan där typisk mespropp som du ser ner på.

  Det är så otroligt stört att skämta om något sådant här, när man vet att det sitter hundratals BARN och funderar över värdet i sin egen existens på grund av något så fundamentalt onödigt som mobbing. Skärp dig.

 • Namn
  2012-05-10, 16:12

  Gäst

  Hon trollar bara,,,,,

 • Namn
  2012-05-10, 16:06

  Gäst

  Men katrin. Det är bara fattiga manniskor som inte köper hjälm till sina barn.:-)

 • Namn
  2012-05-10, 15:53

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Lina
  2012-05-10, 15:46

  Gäst

  kan ju då berätta att jag har hört om flera fall, bl.a pappas arbetskompis som blev förlamad när han ramlade med cykeln och han HADE ÄNDÅ HJÄLM, hade han inte haft det så hade han dött. Har hört många liknande grejer också och tycker det är för jävligt att inte se till det bästa för sitt barn. Dessutom för en sån knäpp sak som att hjälm skulle vara töntigt. Alltså egentligen är ju det du säger att du hellre ser ditt barn dö utan hjälm än att leva och bli mobbad med? Eller nej det du säger är att han ska cykla utan hjälm så länge han inte dör??? Det är ju något du tyvärr inte kan styra över. Tycker du borde tänka över dina värderingar lite.

 • Sofia
  2012-05-10, 15:43

  Gäst

  Jag hoppas att du är ironisk.. Annars är du inte den vassaste kniven i lådan.

 • Namn
  2012-05-10, 15:43

  Gäst

  Skriv en kommentar

 • Namn
  2012-05-10, 15:39

  Gäst

  Det är väldigt 80-tal att tycka att cykelhjälm är töntigt. Precis som att det var coolt och snyggt att röka på 80-talet så är det vice versa nu.

  Jag och några vänner brukar prata om personer som var coola på högstadiet och gymnasiet du var nog det Katrin. Men så vill du så förbaskat gärna hålla kvar vid det så det du tror fungerar för att vara en människa andra ska se upp till är att betee sig som du gjorde då. Genom att prata om att supa, provocera, svära, banta etc. Var en classy lady någon gång. Du skulle gilla det och jag är övertygad om att du skulle passa som det.

 • Sewsa
  2012-05-10, 15:28

  Gäst

  Innan du ställer dig för mobbning bör du kanske först och främst lära dig att stava till det och sen kommer du nog få en tankeställare när Ringo är stor nog för att bli mobbad. För så som du daltar med honom så kommer han att bli det. Det tror jag i alla fall!

  Dessutom finns det, precis som någon nedan skrivit, en lag på att alla under 15 år ska ha hjälm när de cyklar eller eventuellt blir skjutsade på cykel. Kanske borde göra lite research?
  Att du inte sett eller hört något om det betyder väl inte att faran inte finns, eller du är allvetande och allsmäktig?
  Pyttsan! En släkting till mig trillade på sin cykel och fick allvarliga skallskador och har fortfarande problem med minnet då och då.

  Ytterligare en sak du bör lära dig att stava till är tydligen: skruBBsår.

 • h
  2012-05-10, 15:27

  Gäst

  Du lät ju Ringo ha hjälm när han var yngre och lärde sig gå?

  Du körde på en cyklist för ett tag sedan väl?

 • Petra
  2012-05-10, 15:22

  Gäst

  Önskar lite att jag hade ett foto av min kära vän efter att hon vurpat med cykeln. Då hade jag skickat den till dig. Hon gjorde en "lätt" vurpa i rullgrus och for över styret, utan hjälm. Hon klarade sig bra vilket innebar trasigt ansikte och hjärnskakning. Hon var blåsvart i fejan i flera veckor och sjukskriven 2 månader. Minnesförlust, synstörningar osv osv. Verkligen inget man önskar sina nära oc kära, allra minst sitt barn.

  Mobbing - dina "åsikter" är så idiotiska så jag utgår från att du "skojar"...?!

  Tack för en blogg som väcker känslor, åt alla håll!

 • Namn
  2012-05-10, 15:17

  Gäst

  Ketoshjärnan har talat.....

 • Elon
  2012-05-10, 15:11

  Gäst

  Det är lag på att barn under 15 ska ha hjälm. Och det är väl en självklarhet att skydda de man älskar. Även om inte Ringo cyklar vält kan ju nån köra på honom.
  Och han och du har väl bälte när ni åker bil??

 • anonym
  2012-05-10, 15:02

  Gäst

  Kommer ihäg en gång. Jag och min syster hade köpt cykelhjälmar. Jag en blå hon en lila. Såna med klistermärken på. Den dagen skulle polisen komma till min 6-års verksamhet. Så min dagmamma följde med mig dit och jag var så stolt. Nu har jag hjälm. Vad säger hon? Jo att hjälmen satt fel, för långt bak på huvudet för att ha en bra funktion.. Min första närkontakt med en polis. Roliga typer!!
  Nästa gång var det en som gnällde om att alltid när de kom ut till byarna så reagerar pojkarna på att en tjej är polis...
  Får man då säga Polis polis potatisgris??

  Alltid då 1990-tal kom nån besservisse ut till ens stolthet, ens by och hade någonstans att peka med sitt pekfinger.

 • Namn
  2012-05-10, 15:01

  Gäst

  Jag tror att du får googla på ordet mobbing...du tror att du "vet "så mycket. Du kan ju knappt stava så hur kan man begära att du kan förstå innebörden av begrepp?? dumt av mig...Sätt dig i skolbänken innan du kastar ur dig kommentarer om sådant som faktiskt människor tar livet av sig för...osmakligt! Vad hade du..hm..30 gamla högskolepoäng? Back to school

 • Pia
  2012-05-10, 15:00

  Gäst

  Någonting händer som gör att Ringo knuffas/ramlar i backen och slår skallen i bitar. Inte nog med att du ska leva med det restan av livet. Alla vi som läser din blogg (det är väl några) kommer veta att det inte hade behövt hända om DU hade använt DIN hjärna.

  Du skriver länkar till barn som ska dö och vill att vi ska skänka pengar. Du orkar knappt läsa om det hemska.

  Vad tror du skulle hända om Ringo for illa? Alla skulle veta att det är mammans fel och vi skulle gråta ögonen ur oss för att hon lät det hända. Medvetet dessutom. Ett oskyldigt barn med en ovanligt ansvarslös mamma. My god, jag skulle avsky min mamma om jag fick veta att hon resonerat så om mig när jag var liten.

 • Fia
  2012-05-10, 15:00

  Gäst

  Du verkar vara satt på denna jord ENBART för att provocera?

  Föräldraansvar? Inget?

  Min kollegas man ligger för närvarande på intensiven då han igår blev påkörd av en bil. Vem som gjorde "fel" - spelar mindre roll, han - utan cykelhjälm mår sämst som läget är nu.

  Måtte du skoja när du skriver såhär.. annars blir även jag mörkrädd.

  Diskussionen om mobbing - den ger jag mig inte ens in i... för som läget är - du har inte fattat nåt.

 • saea
  2012-05-10, 14:53

  Gäst

  :o

 • Maria
  2012-05-10, 14:52

  Gäst

  Då känner du inte många som cyklar! Jag skulle aldrig sätta mig på en cykel eller åka ett offpist åk utan hjälm för jag är rädd om det som jag har innanför pannbenet. Visst får alla göra som de vill men bara som en liten passus så är det dem som inte har hjälm som blir mobbade idag!
  Min lillebror, en riktig sladdis, och hans kompisar skulle aldrig drömma om att inte ha hjälm i skidbacken, när de åker downhill, slopestyle eller för den delen när de är ut och cyklar på våra gator. När han var i Alperna första gången, han var väl sådär 14 var hans intryck av den första dagen att det var ett gäng idioter ute i backarna för de hade ju inte hjälm!

 • Tina
  2012-05-10, 14:52

  Gäst

  Läs på hjärnfonden.se och sök på cykelolyckor så får du lite mer fakta. Själv bestämde jag mig för att mina barn inte skulle behöva mata sin mamma i rullstol( i alla fall inte pga att jag inte hade hjälm). Självklart kan man inte skydda sig mot allt ont i livet men man får väl göra det man kan och speciellt när det gäller ens barn.
  Min pappa säger att : Den som inte använer hjälm har inget att skydda.

 • Laurence (M)
  2012-05-10, 14:32

  Jag ska inte lägga mig i... oops, too late! Jag tror inte man behöver ha egna barn för att fatta att ungen ska ha en jävla hjälm ÄVEN om det kan se mobbat ut, men köp en riktigt snygg och OMOBBAD hjälm till lilla Ringo då?! Jag kan däremot bara gissa vilken ångest en förälder skulle få om ens barn skulle råka ut för en olycka i backen och skada sig rejält bara för att man tyckte hjälmen man köpte till sin unge var ful och mobbad. Eller Katrin? Smartare än så här är du ju och det fattar vi också...

 • Jenny
  2012-05-10, 14:47

  Gäst

  Hoppas att du inte menar allvar men vill ändå säga följande: När jag och min syster var små trillade hon med cykeln på en grusväg, hjälmen slogs itu och hon fick ett stort hack i hakan som fick sys. Hade hon inte haft hjälmen hade det varit hennes skalle som slogs mitt itu.
  Själv cyklade jag och trillade när jag var liten och fick ett stort hack i pannan

 • mizzc
  2012-05-10, 14:38

  Gäst

  eller så driver du med oss och dig själv på ett dåligt sätt....tycker jätte bra om dig men ibland ....koko.....

 • Namn
  2012-05-10, 14:38

  Gäst

  OJ vad du kommer att få äta skit för det här inlägget. Jag är också hjälmhatare och hade hellre varit ond än utsatt i skolan. Men alla änglar på jorden kommer att rasa mot dig nu.
  Fast du borde nog tänka om ang hjälmen, om du inte var ironisk. Jag hade en kille i min klass som cyklade, föll, landade på huvudet och blev invalid (dreggel dreggel - grönsak) för resten av livet. Små barns huvuden är särskilt ömtåliga. Keep up fröken!

 • mizzc
  2012-05-10, 14:36

  Gäst

  du lär ju blivit tappade i golvet ett par gånger för mycket, sorry katrin men jag tycker just nu att du är helt koko....

 • Lotta
  2012-05-10, 14:36

  Gäst

  Katrin larvar ju sig! Kommer ni inte ihåg att ringo hade hjälm på sig inomhus när han var liten! Överdrivet åt andra hållet! Eller det kanske var larv då oxå?!

 • Gabriella
  2012-05-10, 14:33

  Gäst

  Mobbing är inte att retas lite och hacka på varandra.
  Mobbing är när man retar och hackar och fryser ut så att den utsatte mår dåligt av det. Så du mobbades inte av din pappa och dina kompisar, utan de retades med dig, och det är väl kul och bra. Mobbing är inte bra.

 • Camilla
  2012-05-10, 14:33

  Gäst

  Tänk om lilla Ringo ramlar omkull på sin nya fina cykel och faller så olyckligt med huvudet rätt ner på trottoarkanten och -pang! så finns inte sötnosen längre. Hemska tanke! Skulle inte en töntig hjälm vara bättre då?

  Tycker också hjälm ser astöntigt och tråkigt ut men mina barn ska definitivt ha en sådan på huvudet ändå! Skulle aldrig våga riskera något annat!

 • Lisa
  2012-05-10, 14:32

  Gäst

  Anja:

  Bara för att du överlevde och klarade dig oskadd betyder det inte att alla gjorde det. LÄS PÅ hur många fler barn som skadades och omkom i olyckor på 70 talet jämfört med nu!

 • Namn
  2012-05-10, 14:31

  Gäst

  Är jag den enda som tycker att det enda bra med den här bloggen är just kommentarerna?

 • Namn
  2012-05-10, 14:29

  Gäst

  *LOL* 14:28 så klockren kommentar!

 • Namn
  2012-05-10, 14:29

  Gäst

  Här visar Katrin att Kissie är så mycket intelligentare än henne, därför hon hoppar på henne titt som tätt.

 • År 2012: Ringo kommer bli mobbad som enda barnet utan hjälm.
  2012-05-10, 14:28

  Gäst

  Nej, det blir ingen debatt. Bara ett konstaterande av att din hjärna sitter bak- och fram.

  Förmodligen efter fallolycka från cykel..

 • Anna
  2012-05-10, 14:25

  Gäst

  Låg på sjukhus för två år sen och hade två "medpatienter" som blivit allvarligt hjärnskadade av cykelolyckor. Den ena hade blivit påkört av en annan cyklist i låg fart på Vasagatan. Ett par månaders sjukhusvistelse och som egenföretagare blev det en sjukt hård smäll ekonomiskt.

  Bestämde mig då att aldrig cykla utan hjälm. Och eftersom jag tycker hjälp är fult och töntigt och förstör frisyren, blir alltså konsekvensen att jag inte cyklar. Logik!

 • Namn
  2012-05-10, 14:22

  Gäst

  Dumhuvudet Latrin har talat, skål!

 • Anja
  2012-05-10, 14:22

  Gäst

  Ja det är faan konstigt hur vi 70-talister överlevde utan nojjiga, överbeskyddande föräldrar!

 • Carra
  2012-05-10, 14:22

  Gäst

  Alla gör väl som de vill, men jag skulle aldrig förlåta mig själv om det hände något och barnet skadade sig för att han inte hade hjälm. Måste han inte ha det redan från början så kommer han adrig sätta på sig hjälm. men men det är ditt liv och din söta unge... ha en fortsatt bra dag!

 • Anna
  2012-05-10, 14:16

  Gäst

  Jag hoppas VERKLIGEN att du provocerar nu !

  För du hade hjälm på Ringo då han var liten.
  Han har flytväst i båten .

  Och du: det är faktiskt lag på att barn upp till( antingen är det 13 el 15 år) ska ha hjälm på sig när de cyklar.

  Och inga skador ?
  Du : vill upplysningsvis tala om att NUS( Norrlands Universitets sjukhus i Umeå) gör uppföljningar på ALLA inkommande akutfall, mer än 50 % står för cykel olyckor utan hjälm OCH konstaterat att olyckor med hjälm hade kunnat sluta ännu mer illa än att de "överlever men med div. hjärnskador" i en del fall.
  Och den professorn som leder denna utredning sedan många år är även nationell samordnare kring denna typ av olyckor.
  TYcker du ska göra ett studiebesök på en akut o vara lite mer ödmjuk kring det här.
  För är det så att du provocerar i ämnet så är det inte ens kul på så sätt. Skämmas skulle jag.

  Undrar om vettet går ut i samma fart som dina kilon försvinner ????
  Håller med den som skrev: jag hoppas att Bingo är mer vuxen och har mer bakom pannbenet.

 • Anna-Panna
  2012-05-10, 14:15

  Gäst

  http://www.transportstyrelsen.se/sv/Vag/Trafikregler/Cyklist-mopedist-motorcyklist/Lagen-om-cykelhjalm/

 • Kristina
  2012-05-10, 14:15

  Gäst

  Jag hoppas och tror att du vill provocera extra mycket med det här inlägget!För inte är du väl ändå så jä**a
  korkad att du på allvar menar att du inte tänker sätta hjälm på ditt barn samt uppmanar till en "lindrigare" form av
  mobbing?.
  Men du är kanske så ignorant-du lät ju hunden midshandlas, varför inte låta barnet få ta sina smällar också,
  ramla kommer han ju göra iallafall,men det kan handla om ingen hjärnskakning alls eller lindrig till svår!

 • Linda
  2012-05-10, 14:13

  Gäst

  Jag vet flera som skadat huvudet/nacken...min sambo sitter numer i rullstol efter att ha brutit nacken i en cykelolycka. Dock antar jag att du skriver ett så urbota idiotiskt inlägg enbart för att provocera & få fler läsare & tjäna pengar. Å det du skrivit om mobbing får mig att vilja spotta dig rakt i ansiktet faktiskt! Man skriver ta mej fan inte vad som helst bara för att få läsare! Det är INTE roligt för fem öre om du nu trodde det, men du gör visst allt för lite publicitet. Tragiskt
  Det mest tragiska är att Ringo får växa upp med en morsa som är känd för att vara en provocerande mediakåt kossa som inte är bra på någonting, utom att vara elak och korkad

 • Namn
  2012-05-10, 14:12

  Gäst

  Hahaha Jag hoppas att du skämtar med detta inlägget.
  Jag var tvungen att ha hjälm när jag var liten och ramlade inte en enda gång och slog i huvudet. Men tro fan att när jag var 14 och mamma inte längre kunde tvinga mig så ramlar jag med cykeln för att en jävla hund sprang in i framhjulet. Ramlade så klart och det blev en dunderhjälnskakning och 10 stygn i huvudet. Jag hade svimmat av en stund på vägen med så jag antar att jag hade tur att det inte kom någon bil just då. Nu så behövde jag ju "bara" sy lite och ha ont i huvudet ett bra tag.

 • Förvirrad...
  2012-05-10, 14:11

  Gäst

  Du vet att det är lag på cykelhjälm tills barnet är 15 år va? Du riskerar inte bara hemska skador på ditt barn som du säger är det käraste (vilket är mycket märkligt med tanke på att du skriver som du gör, du risker också böter.. men det bryr du väl dig säkert inte om eftersom du är villig att risker hans liv. Eller du kanske vill att han ska bli ett kollie så att du kan passa upp på honom hela hans liv?

 • Namn
  2012-05-10, 14:05

  Gäst

  Du är så motsägelsefull. Du skulle inte ha flytväst på ungen heller..eller hur vad det nu? Tönt!

 • Namn
  2012-05-10, 14:04

  Gäst

  Du är ju för fan helt jävla störd!!!

 • Namn
  2012-05-10, 14:03

  Gäst

  Nej nu tappade du en läsare! Har följt din blogg i flera år nu har du gått för långt!

 • kossan
  2012-05-10, 13:59

  Gäst

  Ont i huvudet, pms-besvär..Med rätt kost så kan man ofta lindra besvären, sluta misshandla din kropp....snart så kommer du på det...det gjorde jag

 • Lotta
  2012-05-10, 13:59

  Gäst

  Katrin,vad håller du på med??? Har du inget annat att skriva eftersom du måste provocera!!!!???? Klart att det blir reaktioner!!! Men tycker faktiskt att det är en jävligt löjlig provokation i så fall.....skoja om något annat istället då som upprör!!! SKULLE du mena allvar så undrar jag hur fan du tänker....ärligt???

  Blogg: www.nogg.se/lillalotta

 • Namn
  2012-05-10, 13:58

  Gäst

  Du hade ju hjälm på Ringo när han lärde sig gå?! DET är väl töntigt om något.

 • Karlshamnare
  2012-05-10, 13:57

  Gäst

  Hur kan man inte sätta på en cykelhjälm på sitt 3-åriga barn?! Är du verkligen seriös?

  Den dagen Ringa ramlar och får en hjärnskada pga hans mamma saknar allmänbildning, kommer du ångra att du inte köpte en hjälm till ungen.

  Det är 2012, inte 1960 (eller 70, whatever) när du växte upp och folk inte VISSTE bättre.

  Herregud, bara att hoppas att Bingo är smartare än dig...

 • Mudhoney
  2012-05-10, 13:53

  Gäst

  Ska man ens bemöda sig att kommentera det här eller är det bara provocering? Min snart-femåring cyklade i nedförsbacke och körde över en liten sten så att hjulet plötsligt hoppade till hela cykeln svänge. Min dotter fortsatte dock att flyga framåt. Det gick så snabbt att hon inte hann ta emot med händerna utan landade PÅ ansiktet och kasade en bra bit på grusig asfalt. Näsan vara bara ett stort sår och hela framsidan på hjälmen var helt uppfläkt. Hade hon inte haft hjälmen så hade hela hennes skalle varit helt uppfläkt. Men visst, det kanske är coolt.

 • Nina
  2012-05-10, 13:52

  Gäst

  Ifall du nu skulle ångra Dig beträffande cykelhjälm så såg jag ett företag som hette activekids.se på sista Loppi Eventet. Dom hade riktigt coola och roliga cykelhjälmar som dom skulle börja importera nu.

  http://blogg.alltforforaldrar.se/niiinis/2012/04/21/loppieventet-fran-igar/ ----- på länken här finns några bilder.

  Ja, IFALL du nu skulle ändra dig alltså... annars kan du skita i´t.

  Blogg: blogg.alltoforforaldrar

 • Namn
  2012-05-10, 13:52

  Gäst

  Lite "sila mygg och svälja kameler" blir det när du är beredd sälja sommarhuset för att han hostar.... men vägrar hjälm trots skallskaderisk finns. Nja, provokationen håller inte hela vägen....

 • Kattis
  2012-05-10, 13:50

  Gäst

  Men så blev du ju som du blev också?

 • Oliviaportnoff (K22)
  2012-05-10, 13:50

  Haha okej, men tänk OM en annan cyklist eller bil skulle krocka med Ringo, vad händer då? Det är ju rätt bra att ha hjälm ändå..

  Blogg: finest.se/oliviaportnof

 • Bajstanten!
  2012-05-10, 13:47

  Gäst

  Vaddå driver med oss??? Då kan hon ju skriva att man blir smal av att äta avföring! Det är ju iaf roligt!

 • Louise
  2012-05-10, 13:46

  Gäst

  Till F som säger "De som inte förstår att hon driver är ju helt intelligensbefriade.". Har ingen betydelse. Har IQ 125 och tycker ändå det är sjukt töntigt att ens försöka skoja om mobbing och barns säkerhet.

 • Pernilla
  2012-05-10, 13:45

  Gäst

  DU ÄR EN TÖNT! SÄTT PÅ UNGEN HJÄLM!

 • Mia
  2012-05-10, 13:44

  Gäst

  Cyklade och trillade med cykeln när jag var 11 år och bröt armen, cykelhjälmen (som jag tack och lov hade) sprack av smällen men den räddade mitt huvud. Men är du inte rädd om din son ? Det är mycket som kan hända när barn är ute på vägarna och cyklar som man inte kan styra över.

 • Louise
  2012-05-10, 13:43

  Gäst

  Har läst din blogg rätt länge nu men det här var det dummaste jag någonsin läst. Finns inte en chans jag tittar in på din blogg igen om du inte har bättre vett än det du skriver ovan. Gillar din annars väldigt öppna och medvetet provokativa framtoning, men det här är ju bara dumdristigt och riktigt jäkla 80-talstänk. Hejdå!

 • Mirja
  2012-05-10, 13:41

  Gäst

  Som Sjuksköterska på neurokirurgen där man behandlar hjärnskador så tycker jag att du bara är att beklaga.Du är beredd att riva halva sommarhuset o tom. sälja för att ditt barn hostar.
  Att hosta är som skrubbsår jämfört med förlamning o svåra hjärnskador.
  Du pratar som en person utan intellekt.Men tyvärr tror jag att du är så cynisk att jag tror att du är beredd att provocera med detta blogginlägg för att vinna fler kommentarer Riktigt lågt sjunket.
  Givetvis borde jag själv undvikit att kommentera,men det är ett allt för allvarligt ämne för att bara låta dig vara oemotsagd

 • Mansens Blogg
  2012-05-10, 13:41

  Gäst

  Lugna dig Kartin. Jag är ändå 22 år och liberal, men att ungen skall ha hjälm är väl ganska självklart. Han må vara grym biker, men det finns fortfarande idioter som kör bil - berusade, utan körkort, höga, arga.
  Tänk ett steg längre. För övrigt. Ungen är inte 14 eller? Utan typ 3? Osmakligt.

  /Mansens Blogg

  Blogg: mansens.wordpress.com

 • Namn
  2012-05-10, 13:40

  Gäst

  Har sett både vuxna och barn dö efter att ha jobbat på akuten i tio år. Och när det är cykel olyckor är det övervägande de utan hjälm som skadas mest/dör. Borde vara tvång med hjälm och grymma böter. Men jag antar att du skulle ändra uppfattning om någon i din närhet skadade sig allvarligt. Fast ditt löjliga inlägg är väl provokation antar jag. För så korkad kan väl ingen vara

 • Anna
  2012-05-10, 13:37

  Gäst

  en nära vän till mig förlorade sin son på 9 år när han cyklade utan hjälm , han blev påkörd . Läkarna sa att han med största sannolikhet hade klarat sig om han hade haft hjälm. Hade du förlåtit dig själv ??
  Jag upplever det mer vanligt att använda hjälm idag än vad det var när jag var liten ,är det inte till och med lag på det nu ??
  jaja , mina barn använder hjälm , en tuff fin hjälm som dem själva valt och för dem är det en självklarhet att använda hjälm just för att den skyddar något omtåligt och värdefullt,
  Med ditt resonemang så kan man ju strunta i bilstol till barnen också , för hur ofta kör man och krockar ??!!
  jag gillar dig starkt , men i detta avseendet håller jag inte med dig för 5 öre , men vad gör det =)

 • Mia
  2012-05-10, 13:33

  Gäst

  Jobbar som sjuksköterska på en rehabiliteringsavdelning vilket innebär att jag rehabiliterar människor som varit med om traumatiska olyckor. Så många människor som kommit till oss för att de varit med om cykelolyckor där de slagit i huvudet och därför inte kan gå, stå, äta, prata o.s.v. Som tur är får DE FLESTA bara skrapsår när de ramlar av cykeln men tänkt OM det blir just Ringo som slår i huvudet och aldrig mer kan prata?

 • Linnea
  2012-05-10, 13:33

  Gäst

  Det är lag på hjälm! Vill du att Ringo skall få en hjärnska och bli skadad för livet! Jag är sjuksköterska och jobbar på en rehab avdelning för just hjärnskadade! Ingen vill ha hjärnskada det kan sätta sig på minne och kognitiv förmåga. Större risk att han blir mobbad om han har de problemen än att han är frisk! Måna om din son han förtjänar hjälmen. Stor risk föreskrapsår vid fall. Men man vet aldrig vad bilar gör när man är ute och åker på cykel.

 • Lisa
  2012-05-10, 13:28

  Gäst

  Då är jag kanske den första då, trilla med cykeln när jag var 11 ocha landa rätt på huvudet. Konsekvensen blev helikopter ambulans till Uppsala med hjärnblödning .idag 28 år gammal har jag fortfarande en bula kvar i pannan.kan va bra med hjälm ibland

 • C
  2012-05-10, 13:27

  Gäst

  Oj oj oj....är det nån som har cyklat omkull och slagit i huvudet så är det nog du, fast du har säkert tappat minnet av smällen. Förstår att du vill provocera med det här inlägget men ändå......*suck*
  Vi snackar omoget inlägg!

 • Amanda
  2012-05-10, 13:27

  Gäst

  Till Katrin:
  http://cederling.multiply.com/journal/item/73/73?&show_interstitial=1&u=%2Fjournal%2Fitem

 • Kers
  2012-05-10, 13:24

  Gäst

  Zzzzzzz.. Fan vilket tråkigt inlägg. Saknat den gamla Katrin som provocerade på riktigt, inte sånt här crap. "För mobbning?" kom igen, jag somnar här. Zzzzzzz...

 • Nettan
  2012-05-10, 13:23

  Gäst

  Jag tar själv aldrig på mig hjälm när jag cyklar - jag är vuxen och bestämmer över mitt liv. Jag ser däremot till att min son har hjälm, jag har ansvar för hans liv och skulle aldrig förlåta mig själv om han skadade sig. När han är 18 bestämmer han själv. Vidare känner (kände) jag två personer som faktiskt ramlat av cykeln och dött! Trots det tar jag aldrig på mig hjälm själv.... Men olyckor händer och frågan är hur mycket man skulle klandra sig själv.
  Barn mår aldrig bra av mobbing, jag vet att du skriver detta för att provocera - så dum i huvudet är ingen!

 • cisie
  2012-05-10, 13:22

  Gäst

  1300 läggs in på sjukhus varje år i sverige för huvudskador resulterade av cyckling. Blev först provocerad av inlägget men just den kommentaren om att ingen ramlar på huvudet är så dum så jag inte ens tror att du verkligen tror det. Bara ett försök att få läsare till din numera rätt tråkiga mamma-bantar-blogg

 • Annapanna
  2012-05-10, 13:21

  Gäst

  Om han cyklar på trehjuling där det inte är andra cyklister eller bilar, ok utan hjälm. Men när han åker på din cykel eller när han börjar cykla själv är det en självklarhet att han ska ha hjälm! När jag gick i mellanstadiet så cyklade en lärare omkull och fick svåra hjärnskador. Han kom aldrig tillbaka som lärare. När min sons.kompis morfar cyklade ned för en brant cykelbro kraschade han med en annan cyklist och dog. Min kompis är op.sköterska och hon har sätt hemska skador efter cykelolyckor. Hon har alltid hjälm. Det är också lag på hjälm för barn under 15 år. Vi skattebetalare vill inte betala en massa skattepengar för sjukvård för de som inte brytt sig att ta på sig hjälm !Det kostar oss massor av pengar idag!

 • Linda
  2012-05-10, 13:21

  Gäst

  Det är väl med glimten i ögat du skriver detta... mobbning och ingen cykelhjälm. Haha!

  Det är inte olagligt att inte ha cykelhjälm på trehjuling, men på vanlig cykel måste barn under 15 år ha det, och det är ju bra. Vi hade dock hjälm på vår grabb även på trehjulingen, så man gör det till en vana liksom. Jag tycker att man kan mobba alla idioter utan cykelhjälm istället, tills de ramlar på huvudet och blir riktiga paket, då är det ju inte riktigt lika roligt längre.

  Jag har förresten ramlat på huvudet från cykel en gång. Flög över styret och med huvudet först rakt ner i asfalten. Hade hjälm, som det blev stora repor i. Tur att jag hade hjälm!

 • Namn
  2012-05-10, 13:19

  Gäst

  Hon driver med oss.

 • Sanna
  2012-05-10, 13:18

  Gäst

  Men Katrin! Jag brukar älska din frispråkighet men nu är du bara blåst. troligtvis överdriver du också. Barn ska lära sig hyffs och i hyffs ingår att man är snälla mot varandra. Man kan inte tycka om alla men respektera varandra ska man ta mig fan göra.

  Gällande hjälm vet jag tack och lov inget fall där personen dog av avsaknad av hjälm (men självklart finns de säkert) Däremot har jag två rätt nära bekanta som definitivt inte funnits bland oss om de inte använt hjälm.
  Sen som folk redan nämnt, det är LAG på hjälm för barn under 15 år så du behöver inte ens ta ställning i frågan, det har regeringen redan gjort åt dig.

 • F
  2012-05-10, 13:16

  Gäst

  De som inte förstår att hon driver är ju helt intelligensbefriade.

 • Mini
  2012-05-10, 13:15

  Gäst

  Som någon skriver, det finns lag om detta och de flesta skolor tillåter inte barn cykla till skolan utan hjälm.

  Det är faktiskt förenat med enorma risker att låta barn /och vuxna) cykla och t ex rida utan hjälm.

 • Namn
  2012-05-10, 13:13

  Gäst

  Du önskar att du vore cool Katrin men du är genomskådad! Inte många som har hjälm på en unge som lär sig att gå men det hade DU. Ringo kommer att ha DUBBLA hjälmar så fort han byter ut trehjulingen till en riktig cykel.

 • Namn
  2012-05-10, 13:10

  Gäst

  oj! beklämmande... har en bekant vars barn slog sitt huvud precis på en trottoarkant när han föll av sin cykel (utan hjälm), om du visste hur det barnet har det idag skulle du aldrig skrivit ditt inlägg. Min dotter har hjälm när hon cyklar och rider, för oss är det en självklarhet, (speciellt när man har någon i ens närhet att relatera till). Hoppas du ändrar dig Katrin OM olyckan skulle vara framme, du skulle nog aldrig förlåta dig själv då, ja, om nu Ringo är dig så kär som det ändå verkar här på bloggen.

 • Cissi
  2012-05-10, 13:08

  Gäst

  Hej Katrin, gillar dig och din familj (även fast jag inte känner dig, sett karln din på tuben nån gång men aja). Jag tänkte inte tjaffsa om vikten i att ha hjälm för jag har aldrig haft hjälm heller och det har inte jag lidit av, som du säger, mest skrapsår och det är inte ofta man landar på huvudet. Man vet ju ofta om man tappar kontrollen och ungar fattar att de ska ta emot med sina händer. Men sen finns ju de andra, människorna som kanske inte ser de små liven där de cyklar och åker skidor och sparkcykel för glatta livet, och så är det nån som kör in i ungen (gud förbjude). Själv har man ju koll på både sig själv och sitt barn, men det finns ju de som inte har det... Better safe than sorry som de säger over there, kanske...

  Blogg: nope

 • Jess
  2012-05-10, 13:05

  Gäst

  Men Gud som du kämpar för att få igång en debatt, naivt och mesigt försökt till att provocera.
  Nu är det LAG i Sverige att man ska ha cykelhjälm tills man fyllt 15 år. Så kliv du nu ner från dina höga hästar och försök vara rädd om ditt barn!!! På med hjälmen annars kan ha gå! Basta

  http://annorlundaunderbara.wordpress.com
  Underkläder

  Blogg: annorlundaunderbara.wor

 • maria
  2012-05-10, 13:04

  Gäst

  Idiot. Så.

 • Debbie
  2012-05-10, 13:02

  Gäst

  Min mans kusin ramlade av cykeln när han var liten och fick en hjärnskada.
  Det kan alltså hända, och vill man ha det på sitt samvete resten av livet så är det ok för mig!
  Men bara så du vet det kan tyvärr hända =(