Paketkalender

Tänk att vi nu redan gått in i december. Och därmed bär året mot sitt slut, nästan så jag har separationsångest och samtidigt ser jag fram emot nästa år. Min första december har varit en härlig dag. I tid var jag, till och med tidigare – en halvtimme tidigare på den nya arbetsplatsen. Vanligtvis är brukar man vara nervös men kände inget av det och hade faktiskt inga förväntningar alls. Kysste L hejdå och gick mot huvudentrén med inställningen om att jag skulle in där och visa vad jag går för haha. Vilket jag med gjorde. När gruppledaren ba: ”Gud vad grym du är Vanissa, på första dagen dessutom” hehe ja, nästan så mina fötter lämnade jorden för en kort stund där. Det var upplärningen och jag har redan kommit in i det. Så skönt är det!

En annan rolig sak idag var ju att det var dags att börja öppna paketkalender. Gjorde som sagt en i år, till mina två älsklingar. N var överlycklig och ser så fram emot att öppna ett paket varje dag nu framöver. I hennes första lucka låg det ett färgglatt halsband i trä. Det blev ingen öppning för L idag då han redan hade öppnat den förra veckan, där låg en vinterjacka. Han kommer dock på söndag och sover över så då får han öppna både lucka nr 2, 3 och 4 på måndag morgon. Har även slagit in klart det mesta utav dom övriga julklappar. Bara några luckor kvar till L som jag inte hunnit fixa.

Lansering – Team Tigerbalsam

Förra onsdagen bjöd Erwikcommunication till lanseringen av Team Tigerbalsam och produkten NECK & SHOULDERS inne hos  Dbrand & Friends.

Vad är då Team Tigerbalsam undrar ni då. Såhär beskrivs det på deras hemsida: ”Team Tigerbalsam är ett koncept som Bingo Rimér, entusiastisk hobbyidrottare och entreprenör föreslog till Tigerbalsam Sverige under hösten 2016. Bingo och hans teammedlem, Emma Igelström, mångfaldig medaljvinnare inom simning i bland annat VM och EM blev de första representanterna för Team Tigerbalsam när de deltog i Koster Swimrun under oktober 2016. Inspirerade av Emmas och Bingos trevliga rapporter från Koster bestämde vi oss på Tigerbalsam Sverige att ge flera idrottare, såväl hobby- som elitidrottare möjligheten att tävla under #teamtigerbalsam i olika tävlingar, på alla nivåer. Vi har valt att inte begränsa oss till någon speciell idrott, alla olika typer av idrottsprestationer är lika viktiga, det är du som person som definierar dina mål och vart du vill nå. Vi är däremot upptagna av att du brinner för det du har satt upp som mål, så som vi brinner för att ge alla våra ambassadörer samt alla er som har en Tiger inom sig den bästa upplevelsen utan skador. Tillsammans är vi starka, Tigerbalsam kan hjälpa dig när det gör ont i musklerna efter ett tufft träningspass och om vi alla stöder och uppmuntrar varandra genom träningen så får vi en bättre upplevelse.”

Vi fick under eventet bekanta oss med ambassadörerna i Team Tigerbalsam, vilka är bland annat: Jonas Colting, Bingo Rimér, Hanna Johansson, Sebastian Ruthström, Fredrik Erixon och Emma Igelström.

Det bjöds som vanligt på god mat och dryck.Bland utställarna kunde man hitta Smart in the dark som säljer accessoarer med reflex med hög modefaktor.Även Foci som är en sockerfri och koffeinfri energidrink, var på plats – väldig goda och uppiggande.Goodiebagen – vi fick den produkten som lanserades. Den är nu en av luckorna till min paketkalender.

Back to Nature by Better You

Förra veckan på torsdag bjöd Erwikcommunication till ett lekfullt och inspirerande event med Better You, som har som filosofi: ” att kosttillskott bör harmonisera med naturens eget sätt att förpacka sätt. Genom detta förhållningssätt till helnäring, behövs inga konstgjorda ingredienser.”

Det bjöds på nyttigt mat och dryck.Det här var rätt god och skålet diggade jag verkligen. Påminde om skalet på en kokosnöt.Sebastian Pisano som är fysiopraktor, sportkinesiolog och tränare bjöd på en miniföreläsning på temat: Naturen vet bäst. Mer om temat kan ni läsa här på en krönika som han skrivit.

Bland Better You ambassadörer som var på plats kunde man hitta Bobby Oduncu som marknadsförde hans nya kosttillskott vid namn Bobbys superslim.
Mingelbilden: N var min +1 den kvällen.Alla fick vi med oss Här har ni goodiebagen som vi fick med oss hem. Kan skriva ett inlägg med mer info om varje produkt.

Exklusiv presentation av Monte Cristo Deleggend

Onsdagen spenderade jag i stan. Hade ett par ärenden att uträtta, bland annat ett jobbintervju i en bransch jag verkligen ville komma in i och jobbet är nu mitt, hehe ibland så har man flyt. Möte sedan upp L för sen lunch och lite stros bland alla julsaker, för att slutligen dra på ett event på Nikolaj d’Étoiles inne på NK. Det är Mille Centrum Parfums nya parfym som presenterades. Montecristo Deleggend som är producerad av Mille Centrum Parfum, är en exklusiv eau de parfum i världsklass som nu gör sitt entré i Sverige. Den finns i tre olika underbara dofter och kommer att säljas inne på butiken Nikolaj d’Étoiles som ligger på plan 2, avdelningen NK herr. Internationellt så ligger priset på 215 euro, men vi fick lite tur i Sverige då det är billigare här, om jag minns rätt så ligger dom på 1700 nånting kr.

Det bjöds på förfriskningar och tilltugg.Jag bara diggade inredningen därinne – svart och guld är ju sååå himla snyggt tillsammans.Här berättar representanter från Mille Centrum om deras idé och vision med dofterna.Även skönhetsexperten Alexander Catalan var på plats och pratade om dofter samt delade ett och annat nyttigt tips. Hans bok ‘Manligt’ som är en skönhetsguide för män släpptes ut igår, och den kan ni beställa här för endast 199 kr, en perfekt julklapp nu i juletider. Tror faktiskt jag kommer klicka hem en till L, han är i behov av en.

De tre olika dofterna. Jag är ju en sucker för snygga boxer och här lyckades dom verkligen. Och citatet är så klockrent ”Life is a storm. One minute you will bathe under the sun and the next you will be shattered upon the rocks. That’s when you shout. ”Do your worst, for I will do mine!” and you will be remenbered forever.”

Har inte hittat vad ni ska köpa till era män än så kan ni alltid ta en sväng förbi den butiken. Titta bara så mycket fint dom har.Med oss hem fick vi ett sample kit med Mille Centrums tre nya dofter.

Förhandsvisning – All inclusive

Förra onsdagen hade N och jag en mor och dotter dag. Efter att hon hade kommit hem från skolan, åt vi en liten bit mat. Sen inväntade vi min bror som gjorde snabbvisit, därefter åkte N och jag till Stockholm. Första stoppet blev H&M där hon valde hennes utklädning till maskeradfesten som dom hade i skolan i fredags. Efteråt blev det biodags som SF bjöd sina guldmedlemmar på, som den flitiga biobesökare som jag är, är jag ju givetvis guldmedlem hehe. Numera är det ju L som brukar hänga med på dessa förhandsvisningar men dom två senaste som varit familjefilmer har jag föredragit att ta med N så vi får umgås på tu man hand. Efter filmen avslutade vi vår kväll på Jensen’s Bofhus som ju är vårt ställe.

Om filmen: ” En resa till Kroatien med familjen för att fira Ingers 60-årsdag lät som en bra idé ända tills Inger kom på sin man med att vara otrogen. När charterplanet lyfter finns bara en olycklig Inger och hennes två vuxna döttrar med på resan, ordentliga Malin och struliga Tove. Det tar inte lång tid innan systrarnas rivalitet om mamman utvecklar sig till en tävling om vem som bäst kan trösta henne. Malin tror att massage och stillsamma utflykter är vad Inger behöver, medan Tove har en helt annan lösning. För att pigga upp mamma betalar hon i smyg sitt eget one-night stand, bartendern Antonio, 45, för att ta ut Inger på en dejt. Det hela går dock lite för bra och plötsligt har Tove och Malin skaffat sig helt nya problem.”

Filmen är en remake från en dansk film med samma titel. Den bjöd på en massa skratt men började undra om det var så smart att den är barntillåten, då den enligt mig hade en hel del olämpligt språkbruk. Upplevde även skådespelarna smått stela på en del scener, ska jag vara helt ärligt är det ingen film jag hade velat betala för, för att få se på bio och därmed så rekommenderar jag den inte alls. Däremot är det en film som passar en trist och regnig höstdag som ju den onsdagen var. Filmen kommer ut på bio den 10 november, den är 1 tim och 33 min, är barntillåten och är på svenska.

Bokrelease av Moscow Baby

I fredags var jag och brorsan på bokrelease av relationsromanen ‘Moscow Baby’. Eventet hölls  i regi av Erwikcommunication på Laika i hornhuset på uppdrag av Håkan Lindgren som skrivit boken. Här nedanför har ni en beskrivning av vad boken handlar om. Jag som stundvis känner mig bebissugen men inte riktigt orkar ha fler barn, så skulle jag faktiskt kunna tänka mig att vara en surrogatmamma, förutsatt att jag ibland får träffa ungen – åtminstone ett par gånger årligen.

Pariskillarna Jacob och Victor vill skaffa barn. Vägen för dem till en surrogatmamma i Moskva och ett land där homofobin ligger som en mörk dimma över deras redan svåra val. Det blir inte enklare av att deras tillvägagångssätt kan leda till både böter och fängelse hemma i Frankrike. 

Vi får följa svenske Jacobs och franske Victors både känslosamma och strapatsfyllda färd till Moskva, men det blir också en inre resa. Gör de rätt? Vad händer om och när de kommer tillbaka till Paris? Håller kärleken mellan dem? Är barnet ett bevis på deras starka band eller är drivkraften en annan? Omgivningens reaktioner och inblandning rör upp starka känslor och skapar konflikter från oväntat håll. Moscow Baby är en laddad relationsroman om kärlek, uppoffringar, rädsla och drömmar.

 

Alla fick vi varsin två öl/vinbiljett, våra första använde vi till det här. Och andra omgången valde vi en oerhört god passionsfruktsdrink – tror jag hittat en ny favorit. Inte det lättaste att hitta goda drinkar när man inte dricker alkohol. Gillade denna blöjtårta. Även fast den var ganska enkel så vart den väldigt söt och en fin detalj till temat, med tanke på vad boken handlade om.Så inredningstokig som man är så diggade jag verkligen det här – tror jag snor idén hehehHär läses ett stycke ur boken.Med oss hem fick vi ett bokpaket med tre intressanta böcker från Hoi förlag.Mingelbilden – haha jag ser då fan inte klok ut. Fy….

Förhandsvisning: Home Again – Kärleken flyttar in

Wow händelserik vecka, minsann. Som nu tack och lov lider mot sitt slut, puuuh. Tisdagen i synnerhet var fullspäckad, åkte mot stan för att uträtta en del ärenden för att sedan vända hem, hämta tösen och dra på förhandsvisningen av filmen ‘Home Again – kärleken flyttar in’ med Erwik Communication på uppdrag av noble entertainment.

Men först gjorde vi ett stopp på ett ställe där i närheten av biografen. Haha det var den ”inte äta ute månaden” det, valde dock blomkålstallrik så att det skulle kännas bättre. Fast friterat mat är ju värst så hade lika gärna tillåtit mig äta kebab.

Om filmen: ” Alice Kinney (Reese Witherspoon) är nyseparerad och beslutar sig för att flytta tillbaka till hemstaden Los Angeles med sina två döttrar. Under en blöt utekväll på sin 40-årsdag möter Alice tre unga aspirerande filmmakare i behov av bostad. Hon går med på att låta killarna bo i hennes gästhus tillfälligt, men hennes oväntade nya familj och nya romans får ett abrupt avbrott när hennes ex-make dyker upp. ”

N kan ju inte läsa än och trots att jag var medveten om att filmen var textad drog jag med henne dit, dels för att hon är ganska duktig på engelska och dels för jag såg det som en mysig stund för oss. Sen förstår man ju en hel del genom att bara titta på, vilket hon verkade hon gjort då hon tyckte om filmen. Den här är en film som verkligen passar i höstmörkret, har ni haft en lång dag och bara vill varva ner, skratta och få en riktigt feel good känsla… ja då ska ni iväg och se denna film. Den kom ut på bio igår och är 1 tim och 37 min lång och barntillåten givetvis.

Och där längst till höger ser ni lilla N hehe.

Förhandsvisning – Vilken jävla cirkus

Om filmen: ”Hugo har stått och stampat på samma ställe i livet sedan han förlorat sitt livs stora kärlek Agnes. Med världen på sina axlar cyklar han en dag för fort och kör omkull. Hugo faller handlöst mot marken, svimmar av, och vaknar upp på det mest udda ställe – i en cirkusvagn! Den visar sig tillhöra den vänlige och tankspridde cirkusdirektören Casall. En ny värld öppnar sig med otaliga karaktärer som lever ett liv långt bortom vardagen. En kock som inte kan laga mat, en clown som är mer arg än glad och… vackra, mystiska Anna. Vem är hon? Vad är det för hemlighet hon döljer? Långsamt öppnas dörren till ett nytt och annorlunda liv. Men vågar Hugo ta steget?”

I måndags var L och jag på förhandsvisningen av filmen ‘Vilken jävla cirkus’. Så vimsig som jag numera kan bli, så råkade jag ta fel på dagen förut. Haha släpade med mig dit L måndagen innan och precis innan jag räckte biljetten så skojade jag till det att vi antagligen gått på fel bio, varpå kvinnan ba: ”tyvärr så är det nästa måndag”. Alltså ville liksom bara örfila mig själv, men utgick från att visningen brukar vara veckan efter från den dagen man hämtat ut biljetten. Vi valde då att se den nya Kingsman filmen istället. Men men… nu i måndags så åkte vi tillbaka och fick äntligen se denna fantastiska film.

Filmen är regisserad av skådespelaren Helena Bergström som faktiskt gjorde sin debut som regissör. Brukar vanligtvis inte vara så förtjust i svenska filmer, det är väldigt få som faller mig i smaken. Men denna alltså, jäkla det gjorde hon bra. Dessutom som en debut, vilket få mig att se fram emot mer från henne i framtiden. Rekommenderar verkligen denna otrolig vackra och välgjorda film, den var inte alls långtråkig och stel utan väldigt vackert med en bra balansgång mellan glädjen, sorgen, draman och komedin – ena stunden gråter man för att skratta hysteriskt i nästa. Ur ett djupare perspektiv så handlar det om ett viktigt ämne, som tyvärr är vanligare än vad man tror och som ingen riktigt tycks vilja prata om. Syftar på självmord och just här får man ju också se det från den som lämnas kvar i livet men än viktigast så går livet vidare och att ett annat kapitel, ett underbart sådant kan mitt i allt eländet skrivas. Biopremiär den 20 oktober och är 2 tim och 5 min lång.

Wellington high rain

Länge ville jag skaffa mig nya gummistövlar, så när dessa sattes på rea så slog jag till häromveckan. Igår hämtades dom ut och den regniga vädret idag kom helt lägligt då det möjliggjorde invigningen. Gillar det faktum att dom är så stilrena och ser ut som vanliga höststövlar, man måste liksom komma en aning nära för att upptäcka att det faktiskt är gummistövlar.

Outfit details

Minnet på min dator är typ överfull nu så jag går igenom bilderna och raderar dom jag anser vara onödiga. När man väl håller på så hittar man gamla godingar. Den här bilden är från 2013 på ett event. Och bältet har jag faktiskt kvar – såå fint.

Premiär: Ronja Rövardotter

Hello you! Ah äntligen har jag kunnat gå igenom bilderna och har nu tid att blogga lite. I torsdags var vi bjudna av Erwik Communication på premiären av Ronja Rövardotter på Mälarhöjdens friluftsteater. Vi blev tyvärr väldigt sena den dagen, SL krånglade så istället för den bussen som stannar i Fittja där vi skulle hämta M, så tog vi en som åkte raka vägen till Liljeholmen och därifrån vände vi till Fittja för att hämta M sen vända tillbaka till Bredäng (något vi åkte förbi på väg mot Fittja) och så skulle vi hitta till själva stället, haha det är liksom typiskt. Trots förseningen så hann vi se en hel del innan föreställningen tog slut. Barnen tyckte verkligen om den, och jag med för den delen. Tror dock den är ännu roligare att uppleva om man vuxit upp med Ronja, det blir liksom en helt annan upplevelse med en oslagbar nostalgikänsla.

DSC_3401M och N som var ovanligt koncentrerad i föreställningen. DSC_3392DSC_3398DSC_3405Lite ”naket” blev det också, gick väldigt snabbt men min kamera hann fånga det heheheDSC_3408DSC_3411DSC_3426DSC_3428Gillade låten dom sjöng och dansade till mot slutet. Undrar vad den hette? Hmm…DSC_3439Lite game of thrones stil på den här stolen. Fann den jävlig läcker och försökte få ungarna att sitta på den men dom vägrade och var mer intresserad av att träffa och prata med skådespelarna.DSC_3435Här tillsammans med tjejen som spelade Ronja. Tjejerna hade verkligen sett fram emot att träffa henne så de blev jätteglada.

Josef Frank – Against Design

Ni vet min nyvunna vän på fejjan, som jag lär mig så mycket med. Förra veckan på onsdag tog han med mig på ArkDes. Nu när jag börjat plugga till certifierad inredare och diplomerad homestylist, så tyckte han väl att jag behövde få beundra riktigt konst hehe. Så vi var på utställningen av ‘Josef Frank – Against Design’.  

Arkitekten och formgivaren Josef Frank (1885-1967), född i Österrike, är här i Sverige mest känd för sina mönster och möbler för inredningsföretaget Svenskt Tenn. Men innan han flydde till Sverige undan antisemitismen, den växande fientligheten mot judar, var han en av de främsta arkitekterna i Österrike och en av funktionalismens pionjärer. Josef Frank har ritat många byggnader, omkring 2 000 möbler och 200 tygmönster. Kan man då säga att han var ”emot design” ? Ja, Frank var emot designregler. Han var kritisk till nya former som skapades för sakens skull och standardiserad industriproduktion. Något som blivit mer och mer relevant de senaste åren. I den här utställningen presenteras alla delar av Josef Franks breda verksamhet. Vi börjar i 1910- talets Wien och slutar i Stockholm på 1960-talet.

DSC_3136DSC_3139DSC_3140Han höll som sagt inte bara på med inredingsdesign, utan han var också som ni kan se en beundransvärt arkitekt.DSC_3144Rent spontan så hade jag nog personligen inte köpt hem den där limegröna byrån men kan ändå inte sluta tycka om den. DSC_3150Hans berömda tygmönster. Wooow säger jag bara. DSC_3159DSC_3160Tygmönster på möbler – häftigt!DSC_3213En samling av några av Josef Franks kloka citat. Tog bilder på några men dom rörde sig för mycket blev dom suddiga.DSC_3224DSC_3240DSC_3243När vi ändå var där, passade vi på att kolla runt på olika arkitekturer genom tiderna. Och som vanligt är han så jäkla påläst och vet så mycket att jag matas med sååå mycket kunskap hehe. Det var verkligen ett besök i min smak.

22 timmars skärgårdskryssning

Det här med miljöombyte verkar jag ha fastnat för. Haha befinner mig i en period där jag känner ett viss behov av att ständigt vara på väg nånstans. Ville även spendera lite kvalitetstid med tösen min. Och eftersom vi inte lär resa tillsammans något mer i år, så igår/idag blev det en 22 timmars skärgårdskryssning till Mariehamn. Det är skönt att få komma bort en vardag och bara får vara, njuta av lugnet och god mat. Ju äldre N blir desto roligare är det att resa med henne. Hon är mer medveten nu, vill veta och utforska allt och verkligen vill få så mycket ut av resan. Det kommer att bli en massa roliga resor tillsammans.  

DSC_3266DSC_3267Vår hytt. Hade gärna velat ha utsikt över vattnet men ibland så måste man anpassa sig efter plånboken och prioritera annat. DSC_3272DSC_3275Efter att ha lämnat våra ryggsäckar på hytten var det dags att ta sig ut och njuta av det magnifika utsikten.DSC_3278DSC_3283Efter att ha njutit av utsikten och ljudet av vattnet blev det dags för mat, som ju är mitt jobb. Haha diggar mat tok för mycket.DSC_3282DSC_3293Till den kräsna lilla damen valde jag barnbuffé där hon åt i två omgångar och avslutade med skål fylld med glass och maränger. Jag tar alltid om möjligt buffé till henne, då hon tyvärr är alltför kräsen och sällan uppskattar mat i världsklass. Själv tog jag något ur a la carte. Och oh my God!! Det smakade faktiskt lika mycket som det kostade.

DSC_3313N ville leka en stund efter maten, vilket hon fick. Tyckte dock hon var alldeles för stor för det lekrummet haha, och det dröjde inte länge innan hon insåg det själv. Därefter blev det lite shopping i taxfreen – mest småsaker.

DSC_3299Imorse njöt vi (snarare jag, hon åt knappt något) av frukostbuffé. Jag som äälskar bacon men som jag numera försöker att undvika till vardag på grund av antibiotika resistens hos grisarna, tryckte i mig ett par stycken utan dålig samvete.DSC_3302Lite rundtur på båten.DSC_3317DSC_3323Slutligen satt vi oss därute i solen och tryckte i oss lite lunch, innan avstigningen. Det var 22 minnesvärda timmar det.

Lanseringsfesten av absolut rainbow

Denna bloggtorka verkar tyvärr hålla i sig hårdare än jag hade föreställt mig. Även intresset har svalnat något. Försöker dock att inte alls pressa mig själv, utan kommer in här när jag både har lust och tid. Jag har ju även börjat plugga och jag kommer behöva hålla mig igång i sociala medier, då det snarare är mer regel än undantag i den branschen – ja om man nu vill lyckas inom den. Så det är bara en tidsfråga innan jag snart är ordentligt tillbaka härinne. Så till er underbara trogna läsare som fortfarande klickar in här regelbundet, ni får helt enkelt fortsätta att hålla ut ett litet tag till.

Så förra onsdagen bjöd Erwik Communication tillsammans med Navid Kabiri och Clean Group till lanseringsfesten av absolut rainbow vodka på berns salonger. Jag åkte dit tillsammans med D och N. Stället var fullspäckat av massa glada och festsugna gäster. Knappt så man kom fram då det var full med folk överallt. Men trevligt var det med grym musik, där Velvet och Therese framförde sin nya super hit ”Don’t stop”. Det bjöds på valfria drinkar i baren och så vodkan såklart. Jag som inte drycker råkade få i mig vodkan då D råkade förväxla drinkarna till mig och N. Dessutom fick alla ögondroppar från clear eyes och så coola solbrillor med prides färger på sidorna.

20479779_115929Vodkan ‘absolut rainbow’ som lanserades. Foton är tagen av fotografen Karina Ljungdahl

” Absolut Rainbow –  en flaska för mångfald. Absolut Rainbow är en ny specialdesignad flaska som lanseras i samband med Stockholm Pride 2017. Flaskan är inspirerad av mångfald, ett av flera områden som Absolut jobbar med för att skapa en mer öppen värld.”20170807_145135Och såhär såg man ut den dagen. Byxorna köpte jag samma dag på H&M, blev förvånansvärt nöjd med dom.

Sightseeing i hornstull – kronohäktet långholmen

Snapchat-4009577Oj vilken dag min sista lediga dag blev. Spontant och positiv överraskad blev jag, verkligen. Spenderade dagen med min nyvunna vän från facebook. Är med på en hjälpsida och en dag skrev en äldre man om hur ensam han var och så. Inlägget berörde mig så djup att jag tog kontakt. Efter det så både hörs och ses vi ibland. Han kan så mycket, så jag lär mig så otroligt mycket. Mest om hur det var förut i Sverige, olika historier om olika ställen i Stockholm. Det är så givande. Idag sågs vi igen och tanken från början var att ha en liten sightseeing runt hornstull men det slutade med ett spontant besök på kronhäktet där vi besökte museet och såg hur det gamla fängelset såg ut. Ashäftigt och mäktigt på nåt sätt.

20170711_134337Båtstället i hornstull när vi började röra oss mot museet.Snapchat-623569889Kronohäktet långholmen utifrån. Dom där små fönstren på byggnaden var fängelseceller, numera ”hotellrum” då man faktiskt gjort om det till ett wärdhus. Jag fick faktiskt lust att vilja övernatta där en vacker dag hehe.Pictures23Första bilden är dom där cellerna som numera är övernattningsrum. De andra två är från museet.Pictures25Så här såg dom gamla fängelsecellerna ut. Snapchat-344631604Snapchat-761505689Bild på hur det såg ut därinne innan renoveringen. Efter renoveringen ser man på bild nr 1 på första kollagen.Snapchat-1380014816Så här såg vaktlistan ut.Snapchat-1613836866Nycklarna. Haha den där är nog den längsta nyckeln jag någonsin sett i hela mitt liv.Snapchat-409872296Fot och handbojorna såg ut såhär från 1850 talet.20170711_141912Bara en liten bit från byggnaden har man denna utsikt. Så är nog bäst att övernatta där på sommaren för då kan man även bada eller ha en picknick vid vattnet. Jag tänker då ta och göra det nån gång.Snapchat-700676786Efter museet blev det lite fika på en trevlig och urmysig cafe där i närheten vid namnet ‘Lasse i parken’ hehehe. Och så vände jag hem. Det var verkligen supertrevligt, och så både häftigt och läskigt att strosa runt i den där fängelse museet.

Äventyrsdag i Stockholm med coolaste ungen i stan

Gårdagen var en väldig lång och dyr dag. Hemmet lämnades vid 8 tiden och vid 9 tiden på kvällen var man tillbaka. När vi dessutom missade våran hållplats på vägen mot fjärilshuset så blev det en ordentligt sightseeing genom hela hagaparken i värmen haha, tur man har en tålmodig och nyfiken unge. Dock var det värt det och vi var mer än nöjd med dagen. 

DSC_2881DSC_2871Vi började vår äventyrsdag i Mall of Scandivanian i Solna med ett biobesök. Vi såg filmen baby bossen i 3D.DSC_2882DSC_2887Det var första gången för lilla damen att se den enorma gallerian och hon ääälskade det. Höll på att glida och stundvis springa runt att jag blev tokigt haha. Men hon hade sååå himla kul och jag blir ju glad utav att se henne så glad och livlig.DSC_2892DSC_2891Efter filmen åt vi buffé på en japansk restaurang. Fin restaurang med cool inredning och intressanta smaker på maten.DSC_2995DSC_2975Efter maten var det dags för överraskningen jag hade till N – ett besök till fjärilshuset. Nu var det hennes andra gång men sist var hon ett par år yngre. Och det märktes, för den här gången strosade hon runt och verkligen tog sig tiden att se precis allting. Varenda lilla grej skulle studeras och utforskas ordentligt, gärna bomba morsan med en massa frågor som jag ibland inte ens kan ge ett vettigt svar till. Men då svarar jag ärligt att jag faktiskt inte riktigt vet. 

DSC_3008DSC_2942DSC_2937Lite av dom vackra fjärilarna.DSC_2903DSC_2919DSC_2980Förutom fjärilar så har dom en massa andra djur och till och med insekter. Där finns bland annat rovfiskar, olika andra sorters fiskar, hajar, skorpioner, spindlar, sköldpaddor som denna på bilden och såna som lever i vatten m.m 

DSC_3016Efter fjärilshuset åkte vi tillbaka till Mall of Scandinavian där ungen fick shoppa loss inne i H&M. Det blev även en sväng på systemet inför morgondagens middagsinbjudning. Och så fick hon leka av sig en hel del på lekrummet medan jag satt och laddade på min mobil. Därefter fikade vi en liten stund för att slutligen dra hem. En lyckad dag helt enkelt.

Torekällberget friluftsmuseum – en gång i tiden

DSC_2780Vi satt inte bara hemma med gästerna i helgen. Utan hann med en mysig utflykt till torekällberget friluftsmuseum. Jag och N har varit där tillsammans vid två tillfällen tidigare och så har hon varit där en hel del gånger med skolan. Det är mysigt, intressant och rolig att befinna sig där. Rida på ponny, titta på och klappa på djuren samt se på hur man levde i Södertälje förr i tiden.

DSC_2785DSC_2807DSC_2800DSC_2801DSC_2802Och så kunde husen och inredningen se ut. Ingen ipad och smart tv här inte haha.DSC_2787DSC_2788Barnen hade riktigt kul och tyckte det var spännande att få vara där.DSC_2847Alla tre barnen fick också åka på en ridtur på ponny. DSC_2816Och här har ni mig och min outfit den dagen hehe.

Releasefest av 6 in the morning

20170526_193053Hello you!! Jag hoppas allt är väl med er och att ni njuter utav det fina vädret i det mån ni kan. Jag jobbar en hel del just nu men hinner ändå njuta lite en del. I fredags bjöd erwikcommunikation på releasefesten av 6 in the morning med VAX feat Margaret på sailorbar. Grymt ordnat event som vanligt och utsikten var helt underbart.

20170526_18163920170526_181733Det bjöds på förfriskningar, godsaker och glass. Fick även drinkbiljetter där man fick beställa valfri drink i baren. 18740151_18766077_11Dessa två bilder ovanför är snodda från erwikcommunication facebooksida. Här sjunger Margaret live. Riktigt måbra låter som skulle få även den mest stela människan att börja röra på sig. Här kan ni lyssna på låten. ^^18700711Mingelbilden ^^20170526_192931

Förhandsvisning – Darkland

Pictures17Den 24 april, alltså i måndags så förhandsvisade moviezine filmen Darkland på park.

Pictures19Men innan filmen så hade jag jobbat och möte upp L efter jobbet för middag. Sen hade jag glömt bort tiden jag gav till den andra L. Helt plötsligt ringer människan och undrar vart man var nånstans. Hon fick helt enkelt komma upp dit. Då hon var lite hungrig, blev det lite snabb käk för henne också. Dessutom var det på tiden att dessa två träffade varandra hehe..

Pictures22Så här glad vart jag efter maten och att hänga med mina två L. ^^ 

Om filmen: ” Zaid njuter av livet som framgångsrik hjärtkirurg med lyxig lägenhet och en gravid flickvän. En natt får han besök av sin lillebror Yasin som desperat ber om pengar, men som han bryskt avvisar i dörren. Kort därefter hittas Yasin misshandlad till döds och Zaid översköljs med skuldkänslor. Hans sorg övergår snabbt i vrede och Zaid blir helt besatt av att hitta den hänsynslösa gärningsmannen. Som en maskerad hämnare beger han sig ned i Köpenhamns kriminella undre värld i sökandet efter rättvisa och tvingas göra slutgiltiga val som kan förändra hela hans liv…”

Trailern ovanför har engelsk undertext men filmen är på danska då det är en dansk film. Jag hade inte sett trailern innan då jag absolut inte ville ha några förväntningar. Måste dock ge danskarna mycket creed här. Vanligtvis så har jag svårt för svenska eller ja nordiska filmer när det gäller det här genren. De har liksom svårt att få ihop det riktigt – lite B över det hela. Det blir inte riktigt såsom amerikanska/engelska filmer. Men den här gjorde dom bra. Väldigt gripande och fint gjort. Filmen är 1 tim och 52 min lång, från 15 år och har biopremiär den 5 maj (nu på fredag).

Hotter than hell and sweeter than heaven

Hello.. hoppas ni hade en fin påskfirande. Och tack för era gratulationer. Jag hade som ni kunnat se en mysig förskottsfirande med tösen min. Och självaste födelsedagsdagen var väl ingen big deal. Då jag vanligtvis ändå inte firar så var det faktiskt helt okej. Förutom resan så är den allra bästa presenten juicemaskinen. Så nu kommer jag njuta utav färskpressad juice i massor. Ville verkligen ha en, då jag gärna vill dricka juice på morgonen men helst utan en massa tillsatser.

Pictures13Min heta födelsedagsoutfit har ni här –  ingen kommentar från mig hahah

Back to black

Mina gråvita flätor hade gjort sitt och är därmed borta. Faktum är att dom satt kvar långt efter bäst före datumet. Men är man sin egen frisör så orkar man inte alltid. Tar ju flera timmar att fixa och träningsvärken man får på armarna ska vi inte ens tala om. Men man sparar pengar och dessutom man ju själv hur man vill ha det. Jag diggade verkligen den färgen och kommer med största sannolikhet att ha den i framtiden. Men kanske inte just med flätor, utan som vanligt.

IMG_20170212_161529_573I fredags var man tillbaka till svartfärg. Till skillnad från flätorna tog det inte så lång tid att sy in håret. Än så länge är jag nöjd men lär blekas och färgas på sommaren.

Man ba: cash me ousside how bow dah!! Haha dom som vet, dom vet. 

Årets viktigaste dag – Fadimegalan 2017

Det här med att återigen ha vänt om dygnet helt och även börjat jobba dag igen, har redan börjat kännas ordentligt. Så jobbigt. Direkt när jag kom hem efter jobbet så sov jag. Tänkte mig en timme men blev ju flera timmar och nu är jag helt pigg men måste sova för ska upp vid 5 tiden. Nej alltså tänker återgå till att jobba kvällar nästa vecka. Med tanke på min hudsjukdom och alla rutiner jag har just nu så blir det bara stressigt och jobbigt att göra sig i ordning på morgnarna.

20170122_165315Igår söndag var D och jag på Fadimegalan som arrangerades av Erwik Communication. Nog årets viktigaste dag och event. Ett minne till Fadime (och alla dom som fallit offer för hedersmord) som för 15 år sedan blev mördad av sin egen far för att hon förälskade sig i en svensk kille och vägrade gifta sig med en kusin som pappan hade valt. . Det var så svårt för att inte bli berörd och Sara Mohammad grundaren av organisationen GAPF mot hedersrelaterat våld och förtryck, vilken kvinna!! När jag hörde hennes historia så förstår jag verkligen hennes kamp och den enorma engagemang hon lagt/lägger i organisationen. Jag blir helt glad att frågan lyft upp och att kunskapen om hederskulturen blivit utbrett. Det går långsamt men framåt. Bland gästerna fanns även Jan Björklund och Annie Lööf som dessutom höll ett tal. Och jag hoppas innerligt att det bara inte var prat, att det verkligen kommer bli förändringar på RIKTIGT. Ingen människa ska behöva dö för friheten att leva sitt liv på sina egna villkor, ännu mindre mista det för rätten att välja sin livspartner. Säg nej till hedersrelaterat våld och förtryck du också och stöd GAPF (Glöm aldrig Pela och Fadime) genom att bli medlem. Det gjorde jag och det kostar endast 200 kr per kalenderår, en struntsumma som nästan alla har råd med. Läs mer om hur du kan bidra här.

20170122_165743Min outfit. Måste fixa ny frilla, bäst före datum för denna har redan gått ut.20170122_17484720170122_182143Efter eventet åkte D och jag till Jensen’s Bofhus för en sen middag.

16300032Mingelbilden.

Tack Alexander Erwik på Erwik Communication för inbjudan och Sara Mohammad samt alla andra eldsjälar därute som kämpar hårt för att sprida kunskapen om hedersmord, för ett ovärderligt jobb.

 

Mingelbilden från Snövit the musical

FB_IMG_1483712654485Hur sockersöt var inte min lilla prinsessa här? Bilden ifrån den 23 december på VIP -förhandsvisning av nypremiären av snövit the musical. Eventet arrangerades av Erwikcommunication på uppdrag av Dröse & Norberg. En magisk musical i världsklass som ni bara måste om ni har möjligheten. De är just nu på turné runt om i landet och biljetterna hittar ni här!

VIP-Förhandsvisning – Snövit The Musical

Bättre sent än aldrig! Så här kommer inlägget på eventet vi var på den 23 december, förra året (haha missbrukar ordet förra året dessa dagar, låter så kul hehe). Fast dom som följer mig på snapchat har ju såklart redan sett videoklipper om det. Erwik Communication arrangerade en VIP-förhandsvisning till nypremiären av snövit the musical och man blev inbjuden. Som jag tidigare skrivit så blev jätteglad över denna inbjudan då jag var väldigt nyfiken på musikalen och planerade att ge den som julklapp till N. Musikalen motsvarande verkligen mina förväntningar, fett nice. Om ni har möjlighet att se den så tycker jag att ni ska ta och göra det. Här får ni en liten fotobomb.

20161223_150248En förväntansfull N strax innan musikalen skulle sätta igång. Det var en väldigt lycklig tös efteråt, än idag så pratar hon fortfarande om det. ( Ett år efter, haha ja lite dålig humor men ääh vad fan..)20161223_15200820161223_152038Snövit som liten…20161223_152108Här berättar kungen att han är kär (i den elaka drottningen) och vill att hon ska flyta in.20161223_152250Drottningen flyttar in.20161223_154833Snövit är nu stor och spelas av Amy Diamond, hon bor nu med dom sju dvärgarna.20161223_171032Dom sju dvärgarna och prinsen som spelas av Erik Segerstedt.20161223_171807Snövit har ätit äpplet och fallit i den evighetssömnen.20161223_171734Missade kyssen… den var väldigt snabbt hehe.20161223_17175020161223_17220620161223_17240720161223_17253720161223_17254620161223_17255020161223_172650

Årets sista event

Jag var väldigt nyfiken på denna föreställning och hade tänkt ge den som julklapp till N. Men hann inte riktigt köpa biljetter och fick då en VIP inbjudan till föreställningen.

20161222_161836

Alltså kan ni föreställa er lyckan? Bästa julklappen ju. Så tidigare idag drog tösen och jag till Maximteatern och såg den. Årets sista event för min del. Fantastiskt bra och lyckan i tösens ögon –  ååh helt priceless. Tog en hel del bilder så det kommer komma upp ett eget inlägg om eventet.

För tre veckor sedan var jag på en annan event. Peter Englund hade en releasefest för sin låt ‘Disconun’ … trevlig event och en nice låt. Hade riktigt kul den kvällen. Men det roliga varade inte särskilt länge, åkte till akuten med ambulans. Så fort jag klev av pendeltåget fick jag svåra bröstsmärtor, hade svårt att andas, hade väldigt högt blodtryck och kippade efter luft. Alltså trodde seriöst att min tid hade kommit. Men så var inte fallet, so I’m still alive.

Forever Living produkter som jag testat

DSC_2060En väldig duktig säljare lyckades övertala mig att testa detta märke. Och ärligt talat så vet jag inte riktigt vad jag tycker. Aloe vera gelen drack jag en halv dl varje morgon på tom mage i typ 20 dagar och jag har inte märkt att något skulle ha förändrats. Fast nu dricker jag varmt citronvatten istället, nog ett bättre och billigare alternativ.

Den där läppbalsamet är inte bättre än mina vanliga från yves-rocher, same shit. Den där propolis krämen däremot, den kan jag rekommendera även om jag kan tycka att 258 kr är lite too much för den. Men eftersom den är så pass bra så är det väl värt det, använder den som ansiktskräm. Enda nackdelen är att den är ganska dryg och bli så kladdig, brukar då blanda det lite med kokosolja eller Aloe First, som är om jag förstod det rätt Aloe Vera i flytande form. Eftersom jag gillade propolis krämen så köpte jag även tabletterna… 360 kr haha allt på bilden går på över 1000 kr så lite överpris är det men men….. 

Julminglet förra veckan

Läser slutet på mitt förra inlägg och inser att jag tagit meningen ” vi hörs troligtvis imon” till en hel ny nivå. Imon blev en hel vecka, ännu längre till och med. Men nu är jag här. 

20161108_174230Förra veckan i tisdags bjöd Erwik Communication på uppdrag av Cleareyes Sweden och Cetaphil, på en liten julfest på d.brands & friends inne på NK passagen. 20161108_180646Här har man en paneldebatt med inbjudna experter som ger tips och trix, om hur man håller sig snygg, återfuktad och fokuserad under den mörkaste tiden på året.20161108_17472220161108_174748Det bjöds på förfriskningar…..20161108_17495620161108_175405…. och käk från sushishop.20161108_17491320161108_17451020161118_152207Goodiebagen och dess innehåll. Jag har inte hunnit testa produkterna men min kompis som följde med på eventet, har testat ansiktskrämen och tycker om den.14947429Gillade inte mingelbilden på mig. Haha fett ful men kameran ljuger ju inte sägs det hahahha. Men där ser ni mig, tror att jag antingen la undan eller tog upp mobilen i väskan.

VIP-premiären av The Music of Motown

20161104_153124I fredags anordnade Erwik Communication på uppdrag av Dröse & Norberg en galapremiär av ‘The musik of motown’ på dieselverkstaden, med bland annat Afro -dite (Blossom Tainton, Gladys Del Pilar, Jessica Folcker) speciell gästen Boris René och en stor ensemble som bestod av bland annat Simon Lingmerth, Maria Franzén, Caroline Johansson Kuhmunen, Bill Sundberg, Anja Björck, Mattias Olofsson.

Det här var fett awesome, en riktig feel good känsla får man under hela showen. Och publiken var helt fantastiskt, inte så där stel som det lätt kan bli. Om ni har möjlighet till det så tycker jag att ni verkligen borde unna er det här, passa så bra nu i höstmörkret. De hade nypremiär nu i lördags på Conventum i Örebro, de ska på Sverige turné under 2017 så bor man nån annanstans i landet så har man även chansen att få se showen. Mer info och biljett priser hittar ni här.

14890572Mingelbild på mig och Alexander Erwik. 20161104_15432820161104_15451420161104_154520Det bjöds på goda chips, bubbel och läsk. Blev cola för mig som inte dricker. ^^

20161104_16074920161104_160800Jag har inte så mycket koll på denna sorts av musik men många låtar hade man ju hört förut. Särskilt från filmen dreamgirls som jag har här hemma.20161104_161422Boris René, vilken röst den mannen har.. wow!!

20161104_16502220161104_17153720161104_17165920161104_17170320161104_16102020161104_17172720161104_17183420161104_172734Synd för taskiga bilder, det gör dom inte rättvisa. Borde vara kriminellt att ha en så bra kamera och inte kunna använda skiten. Får nog börja släppa på systemkamera för även om jag suger på att fota så blir dom alltid lite bättre med systemkamera – bättre ljus i alla fall. Aja vi hörs troligtvis imon, nu måste jag hinna sätta på mig ett ansikte och dra på julminglet som även den arrangeras av Erwik Communication. Ha en fortsatt trevlig tisdag! ^^

Förhandsvisning: Kärleken är störst

Om filmen: ” Advokaten Diane får ett telefonsamtal från Alexandre som hittat hennes borttappade mobil. De får direkt nära kontakt och ses dagen efter. Diane tycker att Alexandre är charmig, rolig, attraktiv och snäll – det enda problemet är att han är 137 cm lång. Omgivningens fördomar och hennes egna inre kamp färgar hennes känslor.”

I tisdags var jag på förhandsvisningen av denna franska filmen som arrangerades av Erwik Communication på biograf Park. Den är verkligen sevärd och jag kan starkt rekommendera den. För mig som kan franska var det ännu roligare för oftas som översätts ju inte alls och ibland är dom översatta orden inte ens i närheten av det som faktiskt sagts. Man får sig faktiskt en liten tankeställare med filmen.

Tänk att man faktiskt ger upp en relation där man faktiskt älskar någon, som kanske inte riktigt passar i normen som samhället har satt upp bara för man både tänker och bryr sig om vad alla andra kommer att tycka? Jag personligen skiter fullständigt över vad folk tycker och tänker, det är liksom ändå inte dom som det handlar om. Jag fick ju massvis med skit när jag dejtade gubben, men jag bryr ju mig inte och står alltid för mina val så det var lätt att bara skaka av sig all skitsnack. Är du också omringad av människor som ständigt ska lägga sig i och tycka en massa. Ja då borde du verkligen se denna film. Den är 1 tim och 38 min lång och hade biopremiär idag.