Hembakat formbröd

Jag känner mig lika slut som midsommars helgen. Firade med att jobba dubbelpass både i fredags och lördags och kväll idag, så jag har fått vila ut lite. Kom faktiskt hem för snart en timme sen. En snabb och uppfriskande dusch med iskallt vatten som avslut har jag hunnit med. Så känner mig trots allt en aning pigg och gör det jag gör bäst, nämligen att äta haha.

20170515_193650Nu ligger jag i min säng och njuter av det hembakade formbrödet som jag hade bakat för ett tag sen. Brukar skära den i skivor och frysa in. Sen är det bara att lägga den i brödrosten och på med smör och gräddost – fett gott.DSC_2749Njuter utav det rostade formbrödet med en röra av snabbmakaroner med räkor och pesto, toppad med basilika.

Ett omättligt behov av egentid

20170622_155916Ett omättligt behov av egentid – det är något slags ”sjukdom” jag verkar lida av. Jag är nästintill beroende av egentid för att överhuvudtaget funka som människa. Jag måste stundvis kunna få vara själv och liksom bara få vara. Vissa perioder är behovet av egentiden väldigt stark. Och egentligen spelar det ingen roll vad det är som görs, det viktigaste är att jag är ensam och gör det helt på egen hand. Det kan vara allt från att boka ett bord och njuta av en god middag, ha en ”ta hand om mig själv” helg, ta ett långt bad med lugna melodier/klassisk musik i bakgrunden, gå på en långpromenad, läsa en bok, laga en trerätters till mig själv, ha filmmys hemma eller som idag, gå på ett spontant biobesök efter besök och se en film som jag verkligen sett fram emot. Haha såna där filmer ser ju alltid jättespännande ut på trailer när dom klistrar ihop dom allra bästa scenerna. Fast jag är ju en sucker för fantasi och så lite action på det. Så det var en film helt i min smak….

Kickstartade dagen med en grön detoxjuice

När jag var som sjukast blev jag mer medveten om vad jag stoppade i mig. Jag undvek skräpmat och mejeriprodukter (som jag har en viss överkänslighet mot). Intog inget yoghurt i över ett halvår och bytte bort creme fraiche och grädde mot garants kokosgrädde. Cola och andra läskedryck var inte ens att tanka på. Men så fort jag blev ”frisk” och färgen kommit tillbaka mer och mer, har jag slutat med alla mina rutiner. Började äta yoghurt och gräddost igen, först i små mängder, för att numera äta det i stort sett varje dag. Har även återigen börjat äta ute ofta och alla slags mat som jag gjorde förr. Dock har jag tidigare varit rätt bra på att basa och rensa kroppen med min varma citronvatten när jag ätit en massa olika maträtter. Något som jag tyvärr varit väldigt dåligt på att göra på sistone och det har lämnat sina spår –  har nu i snart tre veckors tid haft en bråkig och orolig mage. Misstänker därmed att jag nu återigen är försurad. Egentligen hade det varit bäst för mig att juicefasta i några dagar men har inte riktigt den energi och dessutom är jag en riktig matälskare och vill kunna äta all det jag är sugen på. Så länge jag håller kroppen någorlunda basisk så tror jag faktiskt jag kan fortsätta att äta det mesta. Liksom allt annat här i livet så handlar det om balans. Det ska aldrig vara för mycket eller liten utav något, utan lagom är bäst som det så fint heter.

Pictures24Idag kickstartade jag min dag med en ordentligt grön juicedetox av selleri, gurka, grönt äpple, lime, citron och ingefära. Och förutom ett päron, ett äpple och lite kycklinghjärta som jag gjorde en sås av med lite lök och massor av vitlök samt lite sallad (isbergssallad, cocktailtomater och gurka med salt, olivolja och svartpeppar) och två skivor rostade bröd, så har jag faktiskt inte intagit något mer än denna detoxjuice under dagen. Den både doftar och smakar grönt och friskt.

When you’re single but also in a relationship

Detta är nog mitt längsta inlägg ever. Och inte för att jag ens är skyldig någon en förklaring. Men jag har ett par kompisar som ju undra det faktum att jag ändrat min status på fejjan. Och i och med att samtliga läser min blogg och jag inte riktigt velat prata om det, så skriver jag upp det här, när jag ändå känner ett visst behov att skriva av mig.

” Smärtan har alltid varit en del av mig. Tidigt fick jag lära mig att förlita mig på ingen annan än mig själv. Trots det är jag en öppen, varm och kärleksfull person som för det mesta sprider glädje runtomkring mig. Och trots min något enorma öppenhet så är jag nästintill omöjligt att komma in på djupet. När livet ställt till det och plågat en, så har jag kämpat och krigat i tysthet. På egen hand. Således är det väldigt få saker människor som tror sig vara nära mig känner om mig.

Denna gång när livet ställde till det så visade det sig vara något jag omöjligt kunde vinna på egen hand. När människor jag trodde var mina vänner, människor som jag alltid har ställt upp för, vände mig ryggen när jag för en gångsskull behövde dom. När hela min värld, mitt liv höll på att rasa samman mitt framför näsan på mig och jag inte ens kunde göra ett skit åt saken. Precis då, från ingenstans kom du in i mitt liv. Även om jag utåt sett fortfarande var pratglad, fnittrig och mitt vanliga jag. Så höll jag innerst inne på att sakta men säkert gå under, jag var självmordsbenägen och livslusten försvann. Medan andra hade tillgång till min glada jag, fick du ta del av den hemska sanningen. Du fick ta emot allting – mitt gnäll, min ilska, mina mörka tankar, min smärta, mina humörsvängningar och mina häftiga utbrott. Jag försökte driva dig så långt bort ifrån mig som möjligt. Men du stannande kvar, stadigt stod du vid min sida igenom det hela. Under behandlingen, depressionen, biverkningar. När jag inte kunde gå och istället halkade mig fram räckte du mig handen och hjälpte mig fram när vi var ute. När det var som värst kunde jag inte alls komma ut, jag kröp mig fram i lägenheten. Jag minns vad du sa till mig ” du må ha gett upp om dig själv och du får bli hur arg du vill på mig men jag kommer aldrig att ge upp om dig”. Du har haft en enorm tålamod, ringt mig varje dag, torkat mina tårar, gett mig all stöd jag behövde. När jag inte orkade kämpa längre, blev du min styrka, när jag inte längre kunde gå bar du mig, när smärtan blev för mycket för mig att bära och jag ville avsluta mitt liv, gav du mig anledningar till att leva.

I 7 månader har du varit min bästa vän med allt vad det innebär. Det har varit 7 månader av oändligt mycket kärlek. Jag älskar dig något oerhört och är så tacksam över att ha dig i mitt liv. Tack för allt du gett och ger mig, din kärlek, din tålamod, din omtanke, din tid, ditt stöd. Och nu när vi är ett par och planerar att bygga upp ett liv tillsammans. Så lovar jag dig inte gröna skogar. För även om vi knappt bråkar på grund av att vi har en så stark och transparent kommunikation där vi diskuterar fram till lösningar. Så vet jag att vi en vacker dag lär komma att rycka ihop. När den dagen kommer så vill jag at du kommer ihåg varför vi blev ett par. Nej jag lovar dig inte ett perfekt förhållande, men det jag däremot kan lova dig är att så länge du gör din del så kommer jag att ge dig mitt allt och göra det som krävs av mig för att få det att funka. Samt vara en så bra flickvän till dig som möjligt. Men framförallt en lika bra och fantastisk medmänniska som du ju är mot mig”.

Texten ovanför skrevs av mig och publicerades på fejjan den 23 maj. En dag efter det att vi blev ett par, efter 7 månader av ren vänskap. Knappt en månad har gått och jag har uppdaterat min status till singel. Ett beslut vi absolut inte alls är överrens om.

När ens väg korsas tillsammans med en person som utseendemässigt inte motsvarar det man söker hos en eventuellt framtid partner. Men att man ändå väljer att inleda en vänskap där omständigheterna leder till att man bygger ett stark band. Som i sin tur leder till att man börjar se personen bakom det ytliga, som ju för övrigt har alla dom egenskaperna man gärna vill ha hos en partner. Personen blir ens bästa vän, en relation där man har en otrolig transparent, öppen och stark kommunikation. Där man hellre diskuterar fram lösningar, istället för att bråka. Och så börjar man förälska sig i personen som redan varit förälska i en innan denna ens fått träffa en. Och bara kort därefter börjar alltid rasera. Synen man haft på ens kommunikation visar nu sig vara en illusion?? Då alldeles för mycket saker nu sett dagsljus.

Jaa det är exakt det som hände. Så detaljskadad som jag är har jag såklart märkt av flertalet utav dessa saker under vår vänskap. Vilket jag givetvis tagit fram men fick aldrig logiska svar och eftersom jag numera inte orkar med onödiga diskussioner med folk så har jag kunnat släppa det. Men i egenskap av flickvän så kan jag inte det och därmed ställde krav att alla kort skulle läggas på bordet. Vid två tillfällen har jag varit vansinnigt arg och krävt vettiga svar. Trots att min magkänsla sa något annat LOVADE han mig att han hade tagit upp allt. Vilket såklart inte var hela sanningen. Droppen har varit det jag fick reda på efter helgen han och barnen spenderade hos mig. Allt detta har gjort att känslorna som jag hade fått, sakta men säkert började att avstå. Och dom allra sista försvann dagen jag var på den senaste eventet. Alltså att passa en bebis som inte ens är ens eget mot sin vilja? Mitt i natten när man vill sova för att dennas mamma befinner sig i en kyrka kl 00:11 (?) och man inte har en aning när människan ens kommer tillbaka? I min värld är det helt oacceptabelt. Att tillåta att ens exfru kör på en på det sättet tyder på brist på respekt på ens egenvärde. Då kan man inte påstå sig älska någon annan när man uppenbarligen inte älskar sig själv tillräckligt. Man kan liksom inte ge någon annan något man själv inte har. Och för mig är det inte bara oacceptabelt, men även oattraktiv och rent utsagt avtändande. Där och då dog känslorna jag hade kvar. Det är en sak att vara för snäll och rent utsagt en toffel. Det sistnämnda verkar vara fallet här.

Och eftersom man bör känna till bakgrunden för att förstå någons beteende, så har jag ju åkt dit vid två tillfällen och sa att han skulle ta upp allting som jag borde känna till. Därför att jag så gärna ville förstå situationen, hur det blev så och för att jag inte ville gå runt och ha en bild som kanske inte riktigt stämmer. Men alltså jag blir inte klok, hela situationen är ett stort jäkla skämt. Jag må vara den mest snällaste, hjälpsammaste och givmildaste person som jag känner till. Men även jag har mina gränser. Och jag är allergisk mot sånt här vidrigt beteende och översittar beteende. Jag är heller inte den där som ska svälja och vara tyst. Och jag skulle under inga omständigheter tillåta eller acceptera sånt trams. Det enda Jag kan se av vår framtid är: en tillvaro fyllt av konflikter med en man som är för feg för att sätta ner foten. Och med tanke på att det finns barn inblandade här därav varför jag valt att kliva av. Ingen barn ska behöva ha det så och det är absolut inget jag vill utsätta min tös för. Dessutom har jag varken några känslor eller tillit kvar. Hans liv är helt enkelt för rörigt för mig och det är inget jag vill vara en del utav. I allt denna röra har vi en trip inbokad. Något vi både såg fram emot förut men jag tyckte att det inte riktigt var läge med tanke på hur det ser ut mellan oss. Men men….

Det bor visst en mästerkock i mig

Vilken härlig kväll man hade igår. Ja trots att jag var rätt trött så hade vi det trevligt. ”Gubben” aka D och hans bästa vän N var här på middag och sov över. Jag är glad över det faktum att D och jag fortfarande kan hänga ihop såsom vi gör trots vår  ”stormiga” 2 åriga on/off relation. Alla som träffar och hänger tillsammans med oss, säger alltid att vi är som ett gammalt gift par, vilket verkligen stämmer. Med tanke på hur det sett ut mellan oss ibland, är det ett under att vi ens klarar av att hänga ihop, flera skulle inte gjort det. Men vi har alltid tjafsat/bråkat bra. Respekterat varandras åsikter även när man inte hållit med, men viktigaste av allt diskuterat sakfrågan när man varit förbannad på varandra istället för att fokusera på själva människan och såga varandra som så många gör. Sen så har vi ju alltid haft roligt och har en massa fina och tokiga minnen ihop. Det tror jag bidragit till att vi fortfarande kan hänga ihop och ha roligt som vilka kompisar som helst.

DSC_3019Dukningen. Rätt enkelt men fokuserat på detaljer.

DSC_3022Skippade förrätten och hade tilltugg och så en väldig god cava till det. Haha dricker ju inte alkohol men hade fått bra hjälp av personalen på systemet. Hon sa att det var perfekt för den tilltänkta tilltugget och rätt hade hon ju. Valde dock att ha det som en del av dukningen. När dom väl kom så flyttade jag brickan till soffbordet i vardagsrummet. Så fick vi prata en stund innan själva middagen. DSC_3025DSC_3026Jag är en sucker för vita tulpaner och rosor. Så en färsk vit ros inlindad i en vit servett var det första som poppade upp i skallen på mig och det blev ju asbra – fin i sin enkelhet.

DSC_3027Till varmrätt serverade jag: hasselbackspotatis med en enligt mina gäster perfekt tillagad fläskfilé med två blad kronärtskocka och så kantarellsås på det. JÄÄÄKLA vad det satt fint. Det bor visst en mästerkock i mig.

DSC_3037Och till efterrätt serverade jag en citron cheesecake – hemmagjord såklart och otroligt god. Nästan lika god som en själv. ^^

Äventyrsdag i Stockholm med coolaste ungen i stan

Gårdagen var en väldig lång och dyr dag. Hemmet lämnades vid 8 tiden och vid 9 tiden på kvällen var man tillbaka. När vi dessutom missade våran hållplats på vägen mot fjärilshuset så blev det en ordentligt sightseeing genom hela hagaparken i värmen haha, tur man har en tålmodig och nyfiken unge. Dock var det värt det och vi var mer än nöjd med dagen. 

DSC_2881DSC_2871Vi började vår äventyrsdag i Mall of Scandivanian i Solna med ett biobesök. Vi såg filmen baby bossen i 3D.DSC_2882DSC_2887Det var första gången för lilla damen att se den enorma gallerian och hon ääälskade det. Höll på att glida och stundvis springa runt att jag blev tokigt haha. Men hon hade sååå himla kul och jag blir ju glad utav att se henne så glad och livlig.DSC_2892DSC_2891Efter filmen åt vi buffé på en japansk restaurang. Fin restaurang med cool inredning och intressanta smaker på maten.DSC_2995DSC_2975Efter maten var det dags för överraskningen jag hade till N – ett besök till fjärilshuset. Nu var det hennes andra gång men sist var hon ett par år yngre. Och det märktes, för den här gången strosade hon runt och verkligen tog sig tiden att se precis allting. Varenda lilla grej skulle studeras och utforskas ordentligt, gärna bomba morsan med en massa frågor som jag ibland inte ens kan ge ett vettigt svar till. Men då svarar jag ärligt att jag faktiskt inte riktigt vet. 

DSC_3008DSC_2942DSC_2937Lite av dom vackra fjärilarna.DSC_2903DSC_2919DSC_2980Förutom fjärilar så har dom en massa andra djur och till och med insekter. Där finns bland annat rovfiskar, olika andra sorters fiskar, hajar, skorpioner, spindlar, sköldpaddor som denna på bilden och såna som lever i vatten m.m 

DSC_3016Efter fjärilshuset åkte vi tillbaka till Mall of Scandinavian där ungen fick shoppa loss inne i H&M. Det blev även en sväng på systemet inför morgondagens middagsinbjudning. Och så fick hon leka av sig en hel del på lekrummet medan jag satt och laddade på min mobil. Därefter fikade vi en liten stund för att slutligen dra hem. En lyckad dag helt enkelt.

Food is my true love

FB_IMG_149704076833020170510_160341

Det här skämt till väder får mig verkligen att sakna Mallorca. Jag saknar maten, och allra mest saknar jag våra frukoststunder på den stora soliga balkongen. Haha det roliga är att N tjatar om att återvända dit och tror på allvar att vi kommer att flyga dit efter skolavslutningen nu på onsdag. Jag förstår henne men vi lär inte resa mer i år, i alla fall inte tillsammans. Däremot kanske man reser inom landet. Men något skojigt ska vi såklart se till att göra. 

På mitt soffbord

DSC_2404Har tröttnat på det dekorationen på soffbordet och känner att det nu är dags för en förändring. Så här ser det ut just nu, minus en ljusstake, den tog ungen sönder. Så bara en som står där nu. Det var fem stycken i början, och jag tänkte ta och köpa ett nytt set.

DSC_2406Framifrån…. tänkte att jag kanske plockar bort böckerna och ställer dom på bordet bredvid. Och bara låta ljusstakarna stå där, alltså när jag köpt ett nytt set. De är i olika höjder så blir nog snyggt. Hoppas kan man ju alltid.DSC_2410DSC_2411Jag liksom N har en hel del böcker, men dessa tre är mina favoriter. DSC_2402Jag har två soffbord och på den andra som är lite lägre och fyrkantig står denna fina vas med potpurri med dofter av både äpple samt vanilj och så mina naturtrogna rosor. Får se om jag låter den stå kvar eller lägger något helt annat där.

Och på tal om förändring så lär utseendet på bloggen komma att förändras inom kort.

Mysig promenad runt om Bellevue

Dagen innan vi skulle resa tillbaka hem till Sverige från Mallorca, så tog vi en ganska lång promenad runt om i Bellevue som är området där vi bodde. Väldigt fint och barnvänlig område som är nära till det mesta. Det fanns ett litet område där man gick i en smal väg mitt i en sjö. De som följer mig på snap fick möjligheten att se och njuta av utsikten. Jag hade ju köpt internet för en hel vecka för både mobilen och datorn (till N och bloggen) så var ganska flitigt på snapchat.

DSC_2692DSC_2695DSC_2696DSC_2699Den här lekplatsen gapade konstigt nog tomt under nästan hela vår vistelse där.DSC_2701Men N gick gärna dit och lekte vid ett par tillfällen.DSC_2709DSC_2713Ååh dessa två bildder ovanför är mina favoritbilder från den fotopromenaden.DSC_2717Efter promenaden var det dags för en bit mat. Denna restaurang som ligger precis vid lägenhetshotellet åt vi på varje dag. Trerätters till mig och tvårätters till N, för ett förmånligt pris. Men hela det område, alltså Bellevue kan jag varmt rekommendera. Vi trivdes där verkligen.

Strandhäng i Porto Cristo och likörprovning

Hundra år senare, kommer den tredje och fjärde delen av dom fyra sevärdheterna. Men ni vet som man säger. Bättre sent än aldrig. Så den tredje är strandhängen i Porto Cristo, vi var där i nästan en timme. Väldigt fint, det gick en en del båtar därifrån på andra sidan. Och så massa turister. Någon härinne ville veta namnet på stranden, ifall du fortfarande hänger här så heter stranden Porto Cristo efter själva området. Jag hade ingen aning om att vi ens skulle ha vägarna förbi en strand, annars hade jag packat med mig badkläder till N.

DSC_2636Glass fick hon i alla fall mumsa på medan hon njöt av utsikten och betraktade vattnet.DSC_2640DSC_2641Sen hittade hon något intressant som hon tydligen ville ta en närmare titt på.DSC_2645Till slut kunde hon inte låta bli att doppa in fötterna i vattnet.DSC_2648Sen fick hon äta färdigt glassen innan vi tog en snabb rundtur runt stranden.DSC_2673Den fjärde sevärdheten var egentligen inte så mycket för min del då jag ju inte konsumerar alkohol. Det var likörprovning i en keramikaffär. Medan dom andra åkte runt såna här (bild ovanför –  det stod en hel del där) och provsmakade på likörer så tittade N och jag runt på all keramik dom hade. En massa häftiga och udda saker hade dom, men vi köpte inget med oss.

Torekällberget friluftsmuseum – en gång i tiden

DSC_2780Vi satt inte bara hemma med gästerna i helgen. Utan hann med en mysig utflykt till torekällberget friluftsmuseum. Jag och N har varit där tillsammans vid två tillfällen tidigare och så har hon varit där en hel del gånger med skolan. Det är mysigt, intressant och rolig att befinna sig där. Rida på ponny, titta på och klappa på djuren samt se på hur man levde i Södertälje förr i tiden.

DSC_2785DSC_2807DSC_2800DSC_2801DSC_2802Och så kunde husen och inredningen se ut. Ingen ipad och smart tv här inte haha.DSC_2787DSC_2788Barnen hade riktigt kul och tyckte det var spännande att få vara där.DSC_2847Alla tre barnen fick också åka på en ridtur på ponny. DSC_2816Och här har ni mig och min outfit den dagen hehe.

Spontant biobesök

18882236Efter jobbet idag drog jag på ett spontant biobesök och såg Wonder Woman. Jag är ju en sån som njuter av mitt eget sällskap, och anser det vara väldigt viktigt att ta hand om sig själv på en själisk nivå. Och just idag var jag i behov av att spendera tid med mig själv. Och filmen, ja alltså en grym sådan, verkligen. Rekommenderar den varm och ångrar lite att jag inte såg den i 3D. 

Lyckad tacokväll och frukostmys

I helgen fick tösen och jag besök av L och hans söner. Jag som stundvis får huvudvärk av ett enda barn, undrade hur det här skulle gå till. Men gick faktiskt bättre än jag hade förväntat mig. Vi hann även med en utflykt igår till Torekällberget friluftsmuseum och grillade mot kvällen. Det är faktiskt första gången jag träffat barnen och dom varandra. En lyckad helg med andra ord.

DSC_2765DSC_2751Ni vet hur väl jag tycker om att omhänderta mina gäster. Hade helst velat bjuda på en riktigt god trerätters som jag ju brukar. Men när merparten av gäster är barn så är det onödigt att anstränga sig allt för mycket haha. Och tacos brukar ju barn tycka om. Så det bjöd jag på.

DSC_2769Lördags morgon bjöd jag på en ordentligt frulle. Där barnen var mer intresserad utav att leka med varandra vilket är förståeligt. Men det blev ingen ordentligt frukost imorse. DSC_2775Och en frukttallrik såklart.DSC_2778Gjorde ett försök att göra en blomma med hjälp av ägg, kycklingkorv samt gurka haha.

Fuck this shit

Alltså har sån jävla rövhålsmärta att man skulle kunna tro att jag börjat ta den i tvåan. Haha är det så här det känns så kan jag lika gärna omedelbart flytta tillbaka det från min ‘testa innan jag dör’ till ‘nej aldrig’ lista… haha krigade nog lite väl på toan igår. Och tur för mig att jag slutade redan vid 1 tiden idag. Orkade även handla lite inför helgen –  vi ska nämligen få fin besök.

Nu ska jag strax börja tvätta sen greja lite i tösens rum som ser ut som en krigszon.

18622631Annars så funderar jag på att testa ögonfransförlängning. Tror det hade passat mig, om inte annat så hade det varit skönt att få vakna upp med helt perfekta fransar. 

Lidl levererar

18891551Efter jobbet idag så hann jag inte med den bussen jag hade tänkt ta. I väntan på nästa buss hem, gick jag in på Lidl för att fördriva tiden. Och titta vad jag hittade därinne!! Ett påslakanset i min smak. Och såå stort dessutom. Haha Lidl av alla ställen, ibland så levererar dom verkligen. 

Releasefest av 6 in the morning

20170526_193053Hello you!! Jag hoppas allt är väl med er och att ni njuter utav det fina vädret i det mån ni kan. Jag jobbar en hel del just nu men hinner ändå njuta lite en del. I fredags bjöd erwikcommunikation på releasefesten av 6 in the morning med VAX feat Margaret på sailorbar. Grymt ordnat event som vanligt och utsikten var helt underbart.

20170526_18163920170526_181733Det bjöds på förfriskningar, godsaker och glass. Fick även drinkbiljetter där man fick beställa valfri drink i baren. 18740151_18766077_11Dessa två bilder ovanför är snodda från erwikcommunication facebooksida. Här sjunger Margaret live. Riktigt måbra låter som skulle få även den mest stela människan att börja röra på sig. Här kan ni lyssna på låten. ^^18700711Mingelbilden ^^20170526_192931

Grottvandring på droppstengrottorna

Den andra sevärdheten som egentligen var den huvudsakliga med utflykten är droppstensgrottorna även kallad för drakgrottorna. Grottorna ligger under jorden. Det var lite läskig då vissa vägar var väldigt smala och man även fick gå upp och nerför trånga trappor.

Men ack så vacker och fascinerande. Ville verkligen se det och blev så glad att jag fick chansen att göra det. Även N tyckte att det var otroligt häftigt.

DSC_2611DSC_2612Här ni man precis hade anlänt där och var på väg till porten/dörren till grottan. Vi var ett helt gäng, alla från skandinavien. 

20170508_11572220170508_12052320170508_120602Några utav bilderna jag tog på grottan. Man fick inte fota med blixten på. Det är mobilbilder förresten. Bilderna gör det inte rättvisa, finare i verkligheten.

20170508_120734Efter att ha gått ett tag kom vi fram till en liten fantastisk vacker sjö.20170508_121124Det blev helt mörkt och så kom det en båt samtidigt som det började höras opera sånger. 20170508_12131420170508_121338Vandringsturen avslutades med en spektakulär visningsshow på taket med opera sånger. Alltså har man väggarna förbi är denna utflykt ett måste. Det är sevärd och var värt varenda euro.

Majorica factory shop and exhibition

DSC_2585Nu känns det verkligen att man är tillbaka till vardagen. Har fullt upp just nu. Nu innan läggdags tänkte jag komma in här och skriva om den första sevärdheten utav fyra på vår utflykt. Första stoppet tog oss till Majorica Factory shop, där majoricapärlor framställs. Förutom pärlorna så säljs där även andra typer av smycken. Inte nog med det så är det även ett museum där man får lära sig mer om just majoricapärlorna och dess historia.

DSC_2582DSC_2576DSC_2571DSC_2566Det var faktiskt intressant att går runt där och ta del utav en över 120 års historia. Och tänk att de fortfarande tillverkas där för hand. Åk gärna dit och ta en titt, om ni åker till mallis.

Find what you love and let it kill you

För att vara en typiskt vädur så tänker jag tok för mycket. Vilket fick mig att kolla upp mitt personliga horoskop och alltså jag har en del planeter i andra stjärntecken dock mest i väduren. Men jag har min ascendent i fiskarna. Haha fuck me. Som tur är, så är jag en periodare när det kommer till i stort sett allting. Och just nu är jag inne i en sån.

Faktum är att jag varit i den här skiten i snart 2 månader nu. Så ligger här med en huvudvärk deluxe som jag fått av allt tänkande och tänker på min framtid. Snart ringer L som även har ett eldtecken. Till skillnad från N så är han inte en typisk lejon. Men vi kommer löjligt bra överens. Vi liksom kompletterar varandra. Det jag både gillar och kan störa mig mest på är när han pushar mig att ta tag i en massa. Haha jag tror att jag stör mig på det då jag gör exakt likadant med honom. Väduren och lejon är ju rent generellt bossiga människor. Så känns som man vill ta kommandot i varandras liv. Det positiva med det är ju att vi får saker att hända genom att pusha varandra att ta tag i saker man velat men inte riktigt orkat genomföra. Jag vet t ex att jag är anledningen till att han sagt upp sig och startat eget, kommit igång med kosten och annat tråkigheter.

För min del så finns det massor jag vill men ville inte ta tag i ett skit innan jag åkte på min resa. Nu är jag tillbaka och det är dags att möta verkligheten och då är det skönt att han är där och trycker på. Även om jag just då upplever honom som jobbig. Jag vet att han snart kommer att sätta igång. Så här ligger jag och tänker på vad jag vill med mitt liv. Är dock inte helt säkert på vad jag vill egentligen. Det är så himla mycket jag vill, att jag inte riktigt vet vart jag ska börja. Beslutsångesten blir för tung. Däremot har jag gjort upp några små delmål. Och det är först och främst att skaffa ett nytt jobb. Helst i en helt ny bransch och gärna närmare. Skaffa mig ett gymkort – haha hade ju en mellan 2014-2016 och gick endast dit vid högst 3 tillfällen. Är ju redan vältränad att varenda en tror att jag gymmar. Men jag vill göra det för hälsan och testa lite styrketräning.

Sen kommer jag troligtvis att börja plugga nästa år. Till vad, är oklart i dagsläget. Lutar åt inredning och design. Vill dock bli helt säkert innan jag går och ger 25 lax eller vad det nu kostade. Grejen är att jag behöver få jobba med något konstnärligt. Jag är väldigt kreativ som människa. Så det bästa för mig vore att ha ett jobb där jag får skapa. Nu när jag var i Mallorca har jag skrivit en del och även gjort en hel del skiss så ska återuppta min målning. Perfekt nu när jag är i behov av en hobby. Yes, det är lite av det jag planerat. För övrigt så kommer jag att resa en hel del.

1492216466-10411Och tänk att det nu gått en månad sedan man blev hela 26 år. Här får ni en opublicerad bild ifrån 2014 då jag i min hjärna inbillar mig att jag fortfarande är 24 år heheh.

Borta bra men hemma bäst

IMG_20170513_160640_772Tidigt imorse var vi äntligen hemma. Det kändes så skönt att få kliva in i min lya och få sova i min egen säng igen. Inläggen om resan och dom olika sevärdheter vi var på kommer att poppa upp när jag har tid att skriva dom. Nu blir det att packa upp och vila ut lite.

Frukost hos Purowool

20170508_074615I måndags innan vi åkte vidare mot vår utflykt så gjorde vi ett stopp hos purowool där vi bjöds på en god frukost. Vi var ett helt gäng, alla från skandinavien men mest danskar har jag för mig. Hon som ledde utflykten och mannen som berättade om purowool var både danskar, men pratade på ett sätt som möjliggjorde att vi andra kunde hänga med. Fast ibland så fattade jag ingenting haha.

Om Purowool: ” Purowool startade på Teneriffa 2009 av André Pehrson, som fortfarande äger företaget. André, som är svensk/dansk, började sin utlandskarriär som reseledare hos den danska researrangören Spies. Där jobbade André i 12 år, och var i många av de åren destinatonschef på flera destinationer i Europa för Thomas Cook Northern Europe, den internationella resekoncern, som Spies är en del av. I många år, och på många soldestinationer runt om i Europa, har ett stort antal företag jobbat med liknande koncept. Det började i charterresans ungdom, då upplevelsen vägde mer än kvaliteten. På Purowool har vi jobbat hårt för att förbättra konceptets image och har hela tiden fokuserat på kvaliteten, både på produkterna  vi säljer, men absolut också på de presentationer och föredrag vi håller. Vi berättar och informerar om hur viktig din sovkomfort är, och hur du kan förbättra den. Det gör vi på ett lätt och underhållande sätt och det gillar våra kunder – de är ju trots allt på semester ”.

Läs mer om purowool genom att trycka här!!

Det viktigaste jag snappade upp där var att ull är neutral. Jag har haft för mig att det är ett varmt material, vilket alltså inte stämmer. För att backa upp det påståendet så fick vi en demonstration där en isbit virades in i en ull kuddfodral och en annan isbit fick sitta kvar i en skål. Efter en halvtimme hade isen i skålen börjat smälta medan den som fanns i ullen var sig lik. Så fort mannen tog isbiten i sin hand så började isen att smälta. Alltså är ullen varken kall eller varm, utan neutral. Vi upplever den nog som varmt då vi normalt har en ganska varm kroppstemperatur som isoleras när vi tar på oss ullkläder. Det är alltså vi som är varma och inte ullen, den bara bevarar den ursprungliga temperaturen och isolerar den – så att vi behåller vår egen kroppstemperatur.  

DSC_2564Där N sitter är den madrass från ikea eller om det nu var jysk, någon utav dom i alla fall, och en bäddmadrass från purowool och till höger en madrass från purowool. Det behövs tydligen inte en bäddmadrass om man har deras madrasser. Det var i alla fall en stor skillnad. Deras madrass följer kroppen och formar sig efter den. Jag blev sugen på en. Dock tok för dyr för min plånbok även när det var 50%. Men som min mamma säger så har hälsan ingen pris. Så bara börja att spara. Man ska se det som en investering. Tro mig, det är inte roligt att leva på äldre dar med pajat rygg. 

DSC_2561DSC_2565Förutom sängar så säljer dom annat också. Ångrade verkligen att jag inte köpte med mig en nackkudde, särskilt nu när jag kommer att resa en hel del. Får helt enkelt köpa därhemma.

20170508_094001Besöket avslutades med att alla fick en godisbit (?) varsitt likör glas att skåla med. 

Våra måltider i bilder

”Eating is my job” brukar jag skoja om. Helt ärligt så ligger det faktiskt en sanning i det. Jag äälskar mat även fast jag har en rätt känslig mage. Brukar skita i det och bara trycker i mig ordentligt. Sen möter jag gladeligen konsekvenserna med bravur. Det lär bli min undergång, men jag hoppas att jag åtminstone hinner åka iväg på en matresa.

På väg hit tänkte jag att jag skulle komma att frossa i mig en massa tapas och liknande, men tihi fick jag. Verkar inte finnas något sånt här runt om resorten. Kanske om man drar till centrum, men det orkar jag inte riktigt med. Haha N och jag åkte ju vilse i Grekland men vi hittade snabbt hem. Det var bara det att vi hade gått på motsatt riktning. Det är då man blir tacksam över sin taskiga engelska. Dock har ving en telnr som är öppet 24/7 därav varför jag helst reser med dom hehe. Men här får ni lite bilder på allt vi hunnit käka hittills.

Lördag20170506_09013820170506_090844Detta fick man på flyget. Jag hade hellre ätit köttbullarna som N fick – de var rätt goda.DSC_2542När vi väl anlände till lägenhetshotellet så handlade vi och gjorde iordning en sen brunch.

Söndag20170507_15491220170507_162305Dagen efter, alltså i söndags så hittade vi vår restaurang. Haha ”vår” därför att det är det enda ställe vi går och äter på. Tvårätters till N. Bönorna gillade hon inte alls.20170507_15484320170507_160051Snapchat-2046483143Trerätters till den stora damen. Var så mätt ändå upp till rövhålet att jag knappt kunde gå.

MåndagDSC_2672I måndags var vi ju iväg hela dan på utflykt. Så vi åt där och vad, ser ni på bilden.

TisdagSnapchat-2012938447I tisdags var vi tillbaka på vårt ställe, för en två respektiv trerätters. Alltså fan vad dom älskar pommes här. N beställde spaghetti bolognese men fick pommes på köpet.Snapchat-2098100728Även jag fick skiten på köpet när jag valde biff med curry och ris till varmrätt. Och till efterrätten var det samma sak som i söndags. Dock glassen utan sås för N denna gång.

Onsdag20170510_160341Och igår var det enkelrätt, orkade verkligen inte med mer pommes.

TorsdagDSC_2717Och idag var vi tillbaka med våra två/trerätters. Alltså N är ju bara… älskade unge <3.DSC_2724DSC_2729Kycklingsallad som var fööör saltig till förrätten, och fläsk till varmrätten. Bad om att få den välstekt då jag inte gillar när det är rosa/röd inuti. Så var det med min lamm i söndags, och jag tyckte inte alls om det. DSC_2733DSC_2731Vi fick en någorlunda efterrätt idag. Det var faktiskt rätt gott. Nu är det bara några få dagar kvar innan vi reser hem så vi får se vad det blir för maträtter under dessa dagar.

Frukost på balkongen i värmen

DSC_2545Det bästa jag vet just nu är att starta morgonen med en härlig frukost på balkongen i värmen. Utsikten är heller inget att klaga på. Hehe gäller ju att passa på och njuta ordentligt.

Vi har ju som sagt inga måltider men gör mitt bästa, för att ge oss en någorlunda hotell liknande frukost. Vi har hittills ätit ute en gång om dagen, därefter har jag lagat något lätt på kvällen. 

DSC_2556DSC_2553DSC_2554Det här vattenmelon är bland det godaste jag någonsin ätit. Så mycket rik på smak. ^^

Fyra sevärdheter i en enda utflykt

Hola como estas?? Hahaha alltså känns som jag hälsar ‘hola’ till allt och alla här – men är ju på så jäkla bra humör. Är även rätt flitigt med användningen utav dom några få spanska ord jag känner till. Annars är det ju engelska som gäller. Pratar det inte så bra, mitt uttal suger men kan tillräckligt för att göra mig förstådd. Det roliga är att jag både läser och skriver det rätt bra.

Men i alla fall. Vad är en resa utan en utflykt? Så vi var på en heldagsutflykt igår. En utflykt som bjöd på fyra sevärdheter. Först åkte vi en sväng till purowools kontor där det bjöds på en god frukost, en föreläsning av deras produkter som vi sedan fick testa och känna på. Därefter åkte vi vidare till Majorica factory där majoricapärlor framställs. För att sedan ta oss vidare till vackra droppstensgrottorna som slutade med en spektakulär visningsshow med opera låtar.

DSC_2640Därefter åkte vi till en strand vars namn jag inte kommer ihåg, men vi var där i typ 45 min –  vi åt glass och strosade runt. Passade även på att ta lite bilder på N. Sedan vidare till en mysig restaurang för lite käk. Och slutligen avslutades utflykten på en keramik och liköräffar där man gick runt och provsmakade på en massa likörer. Jag avstod från detta då jag ju inte dricker alkohol. Jättenöjd med utflykten –  tänkte ta och skriva samtliga sevärdheter i ett inlägg var för sig.

Vår tvårumslägenhet i Alcudia, Mallorca.

Nu befinner vi oss äntligen i Mallorca. Bästa födelsedagspresenten ever, det här är verkligen något som jag behövde och längtade efter – att få komma bort och byta miljö. Just nu chillar N och jag i min säng. Är lagom slut men vi är ju här för att ladda om batterierna hehe. Strax efter kl 4 i morse kom L och hämtade oss hemma för att sedan skjutsa oss till flygplatsen.

Resan gick bra men det har varit en lång dag. N är så entusiatisk och glad att det smittar av sig. Nu ska vi bara lata oss, se oss omkring och bara njuta så mycket vi hinner med.

20170506_151023Vi befinner oss i Alcudia i Mallorca och bor på lägenhetshotellet Apollo i Bellevue.

Det är en tvårumslägenhet. Egentligen lite för stor för oss två men är ju bara bra med mer space. Här nedanför har ni bilderna på hur det ser ut.

DSC_2514DSC_2515N tyckte det var kul att dom hade ett badkar då hon tycker om att bada.DSC_2517Mitt emot badrummet har N sin lilla sovplats.DSC_2521Precis efter hennes säng, har vi matplatsen och vardagsrummet.DSC_2522Vardagsrummet med en stor balkong som sträcker sig ända till sovrummet.DSC_2523Vårt lilla kokvrå, lagom och rimlig.Pictures23Brödrost, vattenkokare, kaffekokare, porslin och det nödvändigaste….DSC_2528Sovrummet med dubbelsäng  och två garderober.DSC_2531DSC_2532DSC_2533Skjutdörrar till sovrummet. Men den ena funkar inte riktigt bra så har det öppet. Lika bra det ifall om N bestämmer sig för att sova i sin egen säng.DSC_2534DSC_2535DSC_2537Vyn från vår stora balkong. Vi har ett bord och tre stolar.DSC_2542Vi har inga måltider, så vi har varit och handlat hem en hel del. Tanken är att laga det mesta själv och äta ute lite då och då.

Nej… jag är nöjd med boendet och området. Vi ska utforska mer imon. Dessutom har jag fixat wifi till både datorn och mobilen för hela veckan, för 30 euro. Så jag har internet i hela området och är ganska flitigt på snap. Kan även hålla kontakten med L, vi är vana att prata dagligen,

En och en halv dag kvar

Pictures21Wihoo, tänk att det nu är en och en halv dag kvar tills jag och tösen min drar till vår efterlängtade resa till Mallorca. En välbehövlig vecka utan ett enda måste, utan bara lata  soliga dagar på stranden, hänga på tu man hand med N och utforska det spanska köket – ja vi tackar!!

Nu till något helt annat. Idag var det första gången jag åkte hem hos L efter ca 7 månader. Var bjuden på middag och skulle jobba kväll. På väg till jobbet var det nära att jag sket ner mig haha. Vi hoppade av i centralen där man tog sig snabbt in på toan och uträttade sina behov. Fan att man ska ha en sån känslig mage alltså. Tål ju knappt något längre, usch.

Förhandsvisning – Darkland

Pictures17Den 24 april, alltså i måndags så förhandsvisade moviezine filmen Darkland på park.

Pictures19Men innan filmen så hade jag jobbat och möte upp L efter jobbet för middag. Sen hade jag glömt bort tiden jag gav till den andra L. Helt plötsligt ringer människan och undrar vart man var nånstans. Hon fick helt enkelt komma upp dit. Då hon var lite hungrig, blev det lite snabb käk för henne också. Dessutom var det på tiden att dessa två träffade varandra hehe..

Pictures22Så här glad vart jag efter maten och att hänga med mina två L. ^^ 

Om filmen: ” Zaid njuter av livet som framgångsrik hjärtkirurg med lyxig lägenhet och en gravid flickvän. En natt får han besök av sin lillebror Yasin som desperat ber om pengar, men som han bryskt avvisar i dörren. Kort därefter hittas Yasin misshandlad till döds och Zaid översköljs med skuldkänslor. Hans sorg övergår snabbt i vrede och Zaid blir helt besatt av att hitta den hänsynslösa gärningsmannen. Som en maskerad hämnare beger han sig ned i Köpenhamns kriminella undre värld i sökandet efter rättvisa och tvingas göra slutgiltiga val som kan förändra hela hans liv…”

Trailern ovanför har engelsk undertext men filmen är på danska då det är en dansk film. Jag hade inte sett trailern innan då jag absolut inte ville ha några förväntningar. Måste dock ge danskarna mycket creed här. Vanligtvis så har jag svårt för svenska eller ja nordiska filmer när det gäller det här genren. De har liksom svårt att få ihop det riktigt – lite B över det hela. Det blir inte riktigt såsom amerikanska/engelska filmer. Men den här gjorde dom bra. Väldigt gripande och fint gjort. Filmen är 1 tim och 52 min lång, från 15 år och har biopremiär den 5 maj (nu på fredag).

Lyxfrukost

Idag min enda lediga dag denna vecka, spenderades med tösen min. Då vi vaknade lagom sent eller ja snarare steg upp till slut. För min del vaknade jag redan vid 6 tiden men la om mig och vaknade igen vid 8 tiden, och gick och la om mig igen för att slutligen stiga upp någon gång vid 11 tiden. Haha fett knasigt!! Men det har varit en riktigt slapp dag som vi började med en liten lyxig frukost / brunch. Alltså fan vad jag äälskar min juicemaskin, så mycket som jag njuter utav färskpressad juice. Idag körde vi med både apelsin och ananas tillsammans – supergott.

DSC_2498Och självklart hade vi med nutella, vi både har en förkärlek för det tillsammans med jordgubbar. För övrigt så diggar jag våra mat/frukoststunder när jag är ledig. Att bara kunna äta i lugn och ro och lyssnar på allting lilla damen delar med sig. Guldvärd är bara förnamnet.  

DSC_2503DSC_2500

Den kommande veckan

Hello you! ”Long time no see” … känns som hundra år sedan man var inne här. Precis när jag tänkte att jag skulle bli lite mer aktiv här så började min laptop leva sitt eget liv. Usb ingången reagerar inte längre. Det blev en jäkla projekt när jag överförde dit bilderna nedanför där jag firade min födelsedag med N. Vilket även påverkade kvaliteten på dom. Då jag inte gör mer än att jobba och sover inte så många timmar, har jag inte riktigt haft orken att ta tag i det. 

Snapchat-43497896Men ja annars så lever jag fortfarande. Gör inget mer än att jobba verkar det som. I torsdags efter jobbet mötte jag upp L i Skärholmen centrum över en fika. Vi fyller år en dag efter varandra, men hade inte möjlighet att ses just då.Snapchat-745117732Hon hade köpt en hel del heta underkläder till mig från Hunkemöller – hehe hon vet exakt vad denna dam gillar . Efteråt joinade även N oss och vi hade väldigt intressanta konversationer hehe.Snapchat-1149654947Och Dagen efter (i fredags) var jag ledig och L kom förbi en stund. Han tog tag i min bokslut och deklaration. Så nu är det äntligen gjort, puh… Jag bjöd på en lätt grönsallad med rostad bröd och färskpressad apelsinjuice till det. Åh missbrukar min juicemaskin en aning. Så nöjd över den.

Nästa vecka är fullspäckat med en massa jobb. Endast ledig på fredag. Dock har jag ändå lite att se fram emot. Efter jobbet imon, ska L och jag på förhandsvisningen av ‘Darkland’ …. på tisdag eller onsdag blir det troligtvis brunch/middag med brorsan och co. Det är dock inte spikat än. Och på fredag är jag och en annan bjuden på middag hemma hos L. Ja det är den veckan den.