Wellington high rain

Länge ville jag skaffa mig nya gummistövlar, så när dessa sattes på rea så slog jag till häromveckan. Igår hämtades dom ut och den regniga vädret idag kom helt lägligt då det möjliggjorde invigningen. Gillar det faktum att dom är så stilrena och ser ut som vanliga höststövlar, man måste liksom komma en aning nära för att upptäcka att det faktiskt är gummistövlar.

Klassisk svensk husmanskost

Vad dagarna flyger. Nu när jag inte jobbar lika mycket längre och knappt kör dubbelpass på helgerna, så kändes det verkligen nu i helgen när jag körde dubbel. Tanken var att jobba året ut, men eftersom situationen med N nu kommer att förändras lite så började jag redan igår att söka nya tjänster. Annars var L här idag, besöket blev kortare än jag hade föreställt mig. Jag hade tänkt bjuda på lite klassisk svenskt husmanskost, men vi anlände samtidigt hemma hos mig så hann ej fixa klart innan han åkte iväg. Han skulle dock komma förbi jobbet imon, ska ta med mig maten så vi kan käka det till lunch tillsammans.

Blodpudding med fläsk, potatis och lingonsylt. Och så min goda iskalla vatten med citron, ingefära och gurka.Hehe det var faktiskt första gången jag åt blodpudding. Tyckte inte det var särskilt gott och inte smakade det äckligt heller. Det gick liksom att äta, och åts ju liksom tillsammans med annat.

Outfit details

Minnet på min dator är typ överfull nu så jag går igenom bilderna och raderar dom jag anser vara onödiga. När man väl håller på så hittar man gamla godingar. Den här bilden är från 2013 på ett event. Och bältet har jag faktiskt kvar – såå fint.

Inte ens kärlek i sig räcker till

Min mur som jag så omsorgsfullt hade byggt upp, lyckades han hitta nyckeln till. Mellan oss skapades ett band så mentalt starkt att vi nog hade kunnat se in i varandras själar. Dag efter dag kan vi prata i flera timmar om allt möjligt utan att varken tröttna eller få slut på ämne att samtala om. Det händer att vi ofta tänker på exakt samma saker samtidigt och avslutar varandras meningar. Glädjen över att ha funnit varandra på ett så mentalt starkt och djupare plan varade dock inte så länge. Snabbt ersattes det mot något jag utifrån vår nakna kommunikation inte ens hade kunnat föreställa mig. Halvsanningar och lögner som inte tycktes ta slut. Känslor av svek tog mig som ett slag i ansiktet. Följt av ett brustet hjärta och totalt krossat tillit.Vad tar man sig till när bandet ännu är starkt, om inte starkare och människan i fråga är ens bästa vän?

Samtal som hellre lämnar en med fler frågor än ger utförliga svar, tvivel som får en att ifrågasätta allt som sägs. Jag må ha förlåtit men tycks inte vilja glömma. Det är ett känslomässigt berg och dalbana, ett inre krig med tankar av obehag som är nästintill omöjliga att fly ifrån. Ett ständigt pendlande mellan kärlek, trygghet, saknad, hopp, längtan, ilska, sorg, förtvivlan, lättnad, skuld och glädje. En avgrundsdjup sorg över något som aldrig fick chansen att gro. Jag sörjer dock inte det som hade kunnat bli, utan den delen av mig som jag i allt detta tvingats att begrava. Den mur som jag nu byggt upp vägrar jag låta honom passera. Jag älskar honom något så vansinnigt mycket, men trots det så vill jag inte släppa in honom.

Och det gör så fruktansvärt ont i mig att se honom så krossad. Det känns som om jag skulle förlora en stor del av min egen självbild om jag lät honom passera. Ibland så känns det som om jag håller på att bli galen. När något så äkta och naket med ett så starkt band ändå kan krossas på ett så sorgligt sätt, är det för mig ett bevis på att inte ens kärlek i sig räcker till.

Kasta inte roten, återodla den istället

DSC_2281Förutom basilika som jag ”odlar” på fönsterbrädan i köket så är jag numera en sucker för selleri. Har dock svårt för att äta den rå, men gör ofta juice utav den tillsammans med ingefära och citron och använder den flitigt i matlagningen. Läste någonstans att man inte skulle kasta roten och istället återväxa den. Testade att sätta det i vattnet och efter några dagar började den blomma. Tyckte det var häftigt haha. Tänkte jag skulle plantera den i en stor kruka och göra samma sak med romansallad. Så där har ni ett tips. Det fick mig att fundera på att glasa in balkongen så jag kan få ha ett litet grönsaksland där.

Vardagsrum: före och efter bilder

Och här kommer före och efter bilderna på vardagsrummet. I samband med inlämningsuppgiften och hela inredningen har jag köpt nya prylar som tex den stora växten, den vita golvlampan, mattan i sovhörna och lite små saker. Utgångsläget var dock att utgå från den befintliga inredningen och skapa en ganska stor förändring genom enkla och små ändringar.

Plockade bort det jag ansåg onödigt, köpte hem några prylar, flyttade runt lite möbler – vissa av dom är sånt som befunnit sig i andra rum. Tex som skrivbordet och bokhyllan som egentligen är tösens. Just skrivbordet hade hon absolut inget emot att byta då det för henne innebär mer plats/förvaring. Alltså jag ser så fram emot att påbörja steg 2. Såsom jag förstod det så får jag min diplom till homestylingen och kan då börja att jobba som diplomerad homestylist och inreda lägenheter/hus inför försäljningar. Sen fortsätta till steg 3 och 4, lära mig 3D programmet sketchup, göra en 6 veckors praktik och blir då certifierad inredare och kan jobba med alla inredningar oavsett omfattning. Om jag längtar?? JAAA!!

FöreDSC_3377EfterDSC_3522DSC_3539DSC_3546FöreDSC_3378EfterDSC_3534FöreDSC_3380EfterDSC_3557

Sovrum: före och efter bilder

Tidigare idag var jag hemma hos någon som jag kommer att hjälpa till att inreda om hennes lya. Var där, kollade igenom och diskuterade hennes smak och förväntningar. Så så fort hon är redo att inhandla det vi kom överens om så ska jag sätta igång med stylingen. Och nu när jag även fått min feedback på min senaste inlämningsuppgift, tänkte jag ta och dela med mig utav före och efter bilderna. Valde att styla om vardagsrummet och min sovhörna som ju ”hänger samman”.

Före bilderna är ju lite sådär, men egentligen är det bara bra – ju fulare/skitigare före bilder desto mer ser man skillnaden på efter bilderna haha. Här kommer sovhörna, själva vardagsrummet tänkte jag skulle få ett eget inlägg.

FöreDSC_3447DSC_3453EfterDSC_3473DSC_3471FöreDSC_3448EfterDSC_3482DSC_3480FöreDSC_3455EfterDSC_3475DSC_3476FöreDSC_3450EfterDSC_3484Sådär ja. Alltså vilken skillnad. Flyttade vissa möbler/prylar och vissa tog jag bort. Ville ha så lite som möjligt. Det enda ”mindre bra” jag gjorde enligt läraren var att sladdarna syntes. Mest på bilderna på vardagsrummet. Och inför lägenhetsvisningar ska dom helst tas bort och inte synas på bilderna alls. Så där lärde man ju sig något.

Min nya stilrena skrivhörna

DSC_3534

Alltså vad jag diggar min nya skrivhörna. Skrivbordet hade jag köpt till tösen min på jysk under black friday – så fick den på typ halva priset. Men nu i samband med inlämningsuppgiften ville jag ha det enkelt med så få saker som möjligt. Så gav henne mitt skrivbord och tog detta. Och den coola tavlan som låg på golvet precis tv:n fick hängas upp. Är så nöjd med resultatet. Det enda som saknas nu är en ‘allt i ett’ stationär dator från HP med pekskärm som jag bara måste införskaffa.

Bänk vid fotändan av sängen

DSC_3478DSC_3503Just nu pluggar jag som sagt till certifierad inredare och diplomerad homestyling och ägnade en del av tiden i helgen, åt min sista inlämningsuppgift i första steget. Med L som assistent så gick det rätt smidigt. Här får ni en liten sneak peak över hur jag inrett sängbänken i min lilla sovhörna. Den pallen stod i vardagsrummet tidigare. Gör sig dock bättre där den nu står.

Nyttigt snacks – ugnsbakade morötter

Vilken vecka! Har varit ledig i princip veckan ut. Ägnade det mesta av tiden till städningen – vände upp och ner lägenheten, gick igenom mina saker och rensade ordentligt. Nu är det fint och fräsch, precis så som jag vill ha det. Sen så spenderade L och hans barn helgen här. Tidigare idag gjorde vi bland annat lite nyttigt snacks i form av ugnsbakade morötter.

Snapchat-409642047Morotsstavar kryddade med olja, finhackad persilja, salt, svartpeppar och mild paprikapulver.Snapchat-1455036301Och efter att ha gräddats fint i ugnen. Det satt otroligt fint med grekisk yoghurt blandat med citron. Mumma!!

Premiär: Ronja Rövardotter

Hello you! Ah äntligen har jag kunnat gå igenom bilderna och har nu tid att blogga lite. I torsdags var vi bjudna av Erwik Communication på premiären av Ronja Rövardotter på Mälarhöjdens friluftsteater. Vi blev tyvärr väldigt sena den dagen, SL krånglade så istället för den bussen som stannar i Fittja där vi skulle hämta M, så tog vi en som åkte raka vägen till Liljeholmen och därifrån vände vi till Fittja för att hämta M sen vända tillbaka till Bredäng (något vi åkte förbi på väg mot Fittja) och så skulle vi hitta till själva stället, haha det är liksom typiskt. Trots förseningen så hann vi se en hel del innan föreställningen tog slut. Barnen tyckte verkligen om den, och jag med för den delen. Tror dock den är ännu roligare att uppleva om man vuxit upp med Ronja, det blir liksom en helt annan upplevelse med en oslagbar nostalgikänsla.

DSC_3401M och N som var ovanligt koncentrerad i föreställningen. DSC_3392DSC_3398DSC_3405Lite ”naket” blev det också, gick väldigt snabbt men min kamera hann fånga det heheheDSC_3408DSC_3411DSC_3426DSC_3428Gillade låten dom sjöng och dansade till mot slutet. Undrar vad den hette? Hmm…DSC_3439Lite game of thrones stil på den här stolen. Fann den jävlig läcker och försökte få ungarna att sitta på den men dom vägrade och var mer intresserad av att träffa och prata med skådespelarna.DSC_3435Här tillsammans med tjejen som spelade Ronja. Tjejerna hade verkligen sett fram emot att träffa henne så de blev jätteglada.

Min mänskliga huvudvärk till bästi

DSC_2839I söndags fyllde min mänskliga huvudvärk till bästis år. Då både knappt vill firas blev det inget märkvärdigt. Vi mötes upp, åt en bit mat, strosade runt och babblade på. Bilden är en gammal bild på oss.DSC_3373Var även lagom on point outfitmässigt – diggar solbrillorna man fick på lanseringsfesten av absolut rainbow vodka.DSC_3356Två dagar tidigare målade jag en tavla med en sminkborste då jag inte lyckades hitta mina målarpenslar. Det var min present till honom + en tillhörande dikt till tavlan som ni kan läsa på föregående inlägg. För även om han kan vara lite av en mänsklig huvudvärk (något som säkert är ömsesidigt haha) så är han samtidigt helt fantastiskt och har varit som ett ljus i mörkret.

Snapchat-819268530Vi åt en bit mat på friday’s, babblade lite och strosade lite runt i stan innan vi  slutligen skiljdes åt. Sen så har vi i veckorna varit på två filmförhandsvisningar på Skandia.20170815_165558Den här filmen tyckte jag var intressant. Jag hade ingen aning vem människan var och man får en väldig bra inblick i den världen förr i tiden samt själva människan bakom, så den filmen tyckte jag som annars är helt ointresserad av sport bra.20170815_165705Denna som vi såg i måndags vet jag däremot inte riktigt vad jag tycker om den. Tyckte den var tråkig, men att ämne var lite spännande sen blir det ett stort frågetecken kring en scen. Det blev liksom inget uppföljning och det hela skapar ett visst osammanhang –  så den hade jag definitivt inte velat betala för att se på bio.

Likt ett ljus i mörkret

DSC_3356

För snart ett år sen, en höstig dag i oktober

Svårt sjuk som jag då var med en hjärna fylld av mörka tankar

Hade jag kämpat färdig, varken ville jag eller orkade resa upp mig en gång till

Likt ett ljus i mörkret kom du in i mitt liv och lyste upp hela tillvaron

Sen dess har vi i princip varit helt oskiljaktiga du och jag

Ett starkt band med en villkorslös kärlek bortom allt vad förnuft heter 

Dagen till ära vill jag  idag ge dig denna självmålade tavla

Som för mig har en stor symbolisk värde, som tack för ditt ovärderliga stöd

Josef Frank – Against Design

Ni vet min nyvunna vän på fejjan, som jag lär mig så mycket med. Förra veckan på onsdag tog han med mig på ArkDes. Nu när jag börjat plugga till certifierad inredare och diplomerad homestylist, så tyckte han väl att jag behövde få beundra riktigt konst hehe. Så vi var på utställningen av ‘Josef Frank – Against Design’.  

Arkitekten och formgivaren Josef Frank (1885-1967), född i Österrike, är här i Sverige mest känd för sina mönster och möbler för inredningsföretaget Svenskt Tenn. Men innan han flydde till Sverige undan antisemitismen, den växande fientligheten mot judar, var han en av de främsta arkitekterna i Österrike och en av funktionalismens pionjärer. Josef Frank har ritat många byggnader, omkring 2 000 möbler och 200 tygmönster. Kan man då säga att han var ”emot design” ? Ja, Frank var emot designregler. Han var kritisk till nya former som skapades för sakens skull och standardiserad industriproduktion. Något som blivit mer och mer relevant de senaste åren. I den här utställningen presenteras alla delar av Josef Franks breda verksamhet. Vi börjar i 1910- talets Wien och slutar i Stockholm på 1960-talet.

DSC_3136DSC_3139DSC_3140Han höll som sagt inte bara på med inredingsdesign, utan han var också som ni kan se en beundransvärt arkitekt.DSC_3144Rent spontan så hade jag nog personligen inte köpt hem den där limegröna byrån men kan ändå inte sluta tycka om den. DSC_3150Hans berömda tygmönster. Wooow säger jag bara. DSC_3159DSC_3160Tygmönster på möbler – häftigt!DSC_3213En samling av några av Josef Franks kloka citat. Tog bilder på några men dom rörde sig för mycket blev dom suddiga.DSC_3224DSC_3240DSC_3243När vi ändå var där, passade vi på att kolla runt på olika arkitekturer genom tiderna. Och som vanligt är han så jäkla påläst och vet så mycket att jag matas med sååå mycket kunskap hehe. Det var verkligen ett besök i min smak.

Lillan är inte så liten längre

Wow vad tiden verkligen flyger iväg. Alltså kan ni tänka er att jag är mamma till en tös på hela 7 år? Haha känns både roligt och skrämmande när jag tänker efter. Och då är jag ändå den där, som man alltid trott inte skulle ha några barn alls. Just av den enkla anledningen att jag värdesätter frihet högre än något annat på denna jord och ett liv med barn såg jag alltid som inget för mig. Men sen shiiit happens och man fick ett. Och det har ju gått bra, jag menar hon lever ju fortfarande haha. Nä men att vara sentimental är inte riktigt min grej så ska inte skriva en massa gulle gull skit här. N har dock förändrat mig väldigt mycket. Hon är en väldigt fin och intressant liten individ och jag är glad att just jag fick äran att bli hennes mor.

Pictures23Idag blev hon som sagt hela 7 år. Vi firade tillsammans och gjorde inget märkvärdigt. Hon önskade sig en daimtårta vilket hon fick. Sen fick hon VR glasögon samt en ny surfplatta och ett skal till den.

22 timmars skärgårdskryssning

Det här med miljöombyte verkar jag ha fastnat för. Haha befinner mig i en period där jag känner ett viss behov av att ständigt vara på väg nånstans. Ville även spendera lite kvalitetstid med tösen min. Och eftersom vi inte lär resa tillsammans något mer i år, så igår/idag blev det en 22 timmars skärgårdskryssning till Mariehamn. Det är skönt att få komma bort en vardag och bara får vara, njuta av lugnet och god mat. Ju äldre N blir desto roligare är det att resa med henne. Hon är mer medveten nu, vill veta och utforska allt och verkligen vill få så mycket ut av resan. Det kommer att bli en massa roliga resor tillsammans.  

DSC_3266DSC_3267Vår hytt. Hade gärna velat ha utsikt över vattnet men ibland så måste man anpassa sig efter plånboken och prioritera annat. DSC_3272DSC_3275Efter att ha lämnat våra ryggsäckar på hytten var det dags att ta sig ut och njuta av det magnifika utsikten.DSC_3278DSC_3283Efter att ha njutit av utsikten och ljudet av vattnet blev det dags för mat, som ju är mitt jobb. Haha diggar mat tok för mycket.DSC_3282DSC_3293Till den kräsna lilla damen valde jag barnbuffé där hon åt i två omgångar och avslutade med skål fylld med glass och maränger. Jag tar alltid om möjligt buffé till henne, då hon tyvärr är alltför kräsen och sällan uppskattar mat i världsklass. Själv tog jag något ur a la carte. Och oh my God!! Det smakade faktiskt lika mycket som det kostade.

DSC_3313N ville leka en stund efter maten, vilket hon fick. Tyckte dock hon var alldeles för stor för det lekrummet haha, och det dröjde inte länge innan hon insåg det själv. Därefter blev det lite shopping i taxfreen – mest småsaker.

DSC_3299Imorse njöt vi (snarare jag, hon åt knappt något) av frukostbuffé. Jag som äälskar bacon men som jag numera försöker att undvika till vardag på grund av antibiotika resistens hos grisarna, tryckte i mig ett par stycken utan dålig samvete.DSC_3302Lite rundtur på båten.DSC_3317DSC_3323Slutligen satt vi oss därute i solen och tryckte i oss lite lunch, innan avstigningen. Det var 22 minnesvärda timmar det.

Lanseringsfesten av absolut rainbow

Denna bloggtorka verkar tyvärr hålla i sig hårdare än jag hade föreställt mig. Även intresset har svalnat något. Försöker dock att inte alls pressa mig själv, utan kommer in här när jag både har lust och tid. Jag har ju även börjat plugga och jag kommer behöva hålla mig igång i sociala medier, då det snarare är mer regel än undantag i den branschen – ja om man nu vill lyckas inom den. Så det är bara en tidsfråga innan jag snart är ordentligt tillbaka härinne. Så till er underbara trogna läsare som fortfarande klickar in här regelbundet, ni får helt enkelt fortsätta att hålla ut ett litet tag till.

Så förra onsdagen bjöd Erwik Communication tillsammans med Navid Kabiri och Clean Group till lanseringsfesten av absolut rainbow vodka på berns salonger. Jag åkte dit tillsammans med D och N. Stället var fullspäckat av massa glada och festsugna gäster. Knappt så man kom fram då det var full med folk överallt. Men trevligt var det med grym musik, där Velvet och Therese framförde sin nya super hit ”Don’t stop”. Det bjöds på valfria drinkar i baren och så vodkan såklart. Jag som inte drycker råkade få i mig vodkan då D råkade förväxla drinkarna till mig och N. Dessutom fick alla ögondroppar från clear eyes och så coola solbrillor med prides färger på sidorna.

20479779_115929Vodkan ‘absolut rainbow’ som lanserades. Foton är tagen av fotografen Karina Ljungdahl

” Absolut Rainbow –  en flaska för mångfald. Absolut Rainbow är en ny specialdesignad flaska som lanseras i samband med Stockholm Pride 2017. Flaskan är inspirerad av mångfald, ett av flera områden som Absolut jobbar med för att skapa en mer öppen värld.”20170807_145135Och såhär såg man ut den dagen. Byxorna köpte jag samma dag på H&M, blev förvånansvärt nöjd med dom.

Tabbouleh med baconlindad fläskfilé

20170803_181405Den när man leker wifey och fixar värsta middagen. Alltså jag borde tamigfan bli kock. Fan vad jag verkligen kan när jag vill och har tid. Det blev tabbouleh med ugnslagad fläskfilé lindad i bacon med fem pepparsås från blåband. Åh vad det satt alltså. Förutom persiljan så hade jag en hel del myntha i min tabbouleh – den kombon alltså… damn!!

20170803_181314Ugnslagad fläskfilé lindad i bacon. Bilden gör den verkligen inte rättvisa.20170803_181610Så synd att bilderna blev så dåliga, men olagligt gott var det i alla fall. 

Det var den mysstunden det

DSC_3118Satt på min balkong i lugn och ro och höll på att njuta av min soppa, hann inte ens käka upp den innan det började ösregna och åska som bara den. Elen hade den även gått i ett par minuter. Jaa vad säger man, det var den mysstunden det. Men naturen måste ju också ha sitt, alla har vi våra behov.

DSC_3119DSC_3113Är inne i en sån där period där jag bokstavligen missbrukar vattenmeloner. Äter det varje dag.DSC_3117Denna otrolig vackra blombukett lämnade L utanför min dörr tidigare idag. Antagligen som en ursäkt, men jag är för sur och smått besviken för att ens tänka klart. Den fick mig i alla fall att le.

Perfect is the enemy of the good

20170725_172755

Tyckte att jag var rätt ”duktig” som hängde med kollegan till gymmet på rasten idag. Det belönades med ett glas mousserande samt vattenmelon så fort jag kom hem. Haha mellan 2014-2016 var jag medlem på fitness 24/7 och dök upp där vid högst 3 tillfällen under dom två åren. Nu för cirka en månad sedan blev jag medlem igen och idag pallrade man sig dit. Kollegan fick tjata rätt länge, men när jag väl var där kändes det rätt bra. Hann faktiskt med en del under den halvtimmen.

På tal om att ta tag i saker så har jag dekorerat om på mina soffbord. Är nöjd so far!

The winter is here

Damn vad epic första avsnittet av game of thrones sjunde säsong var. I år kom den ju väldigt sent så man har fått gått och längtat i vad som kändes som en evighet. Jag var så spänd igår att jag skulle ha sprängt utav spänning vilket sekund som helst. Dreamfilm levererar och det är kul att ha något att se fram emot nu när jag sagt upp mina tv kanaler, palla betala för något man nästintill aldrig tittar på. Men på grund av N har jag skaffat mig netflix. Igår kväll var man on point, skulle träffa min bästi och knäppgök L. Blir inte riktigt klok samt förstår mig inte på honom ibland. Mina nerver och tålamod prövas verkligen hårt ibland och nu på sistone har jag fått påminna mig om att det inte är värt fängelsetiden. Men tur att han faktiskt är en urgullig och underbar varelse. Annars hade jag förmodligen redan suttit inne vid det här laget haha.

För övrigt så är jag onödigt glad idag hehe. Den där utbildningen som jag tänker gå på, så kommer det jobbas väldigt mycket i både 2D samt 3D och sketchup är en program man efter utbildningen kommer kunna att bemästra. Laddade därför ner en 30 dagars prov version av programmet på engelska. I början fattade jag inte ett skit, men youtube is the shiit så har nu kommit igång. Håller på att rita en massa hus och leker mig fram. Finner det både fascinerande, coolt och otroligt häftigt, därav varför jag är sååååå onödig glad. Alltså ni kan inte förstå hur mycket jag längtar efter att gå den här kursen. Det är lite oklart om jag börjar nu i hösten, vilket jag givetvis önskar mer än något annat just nu, men den ansvariga verkar vara på semester.

20170718_141109

Sightseeing i hornstull – kronohäktet långholmen

Snapchat-4009577Oj vilken dag min sista lediga dag blev. Spontant och positiv överraskad blev jag, verkligen. Spenderade dagen med min nyvunna vän från facebook. Är med på en hjälpsida och en dag skrev en äldre man om hur ensam han var och så. Inlägget berörde mig så djup att jag tog kontakt. Efter det så både hörs och ses vi ibland. Han kan så mycket, så jag lär mig så otroligt mycket. Mest om hur det var förut i Sverige, olika historier om olika ställen i Stockholm. Det är så givande. Idag sågs vi igen och tanken från början var att ha en liten sightseeing runt hornstull men det slutade med ett spontant besök på kronhäktet där vi besökte museet och såg hur det gamla fängelset såg ut. Ashäftigt och mäktigt på nåt sätt.

20170711_134337Båtstället i hornstull när vi började röra oss mot museet.Snapchat-623569889Kronohäktet långholmen utifrån. Dom där små fönstren på byggnaden var fängelseceller, numera ”hotellrum” då man faktiskt gjort om det till ett wärdhus. Jag fick faktiskt lust att vilja övernatta där en vacker dag hehe.Pictures23Första bilden är dom där cellerna som numera är övernattningsrum. De andra två är från museet.Pictures25Så här såg dom gamla fängelsecellerna ut. Snapchat-344631604Snapchat-761505689Bild på hur det såg ut därinne innan renoveringen. Efter renoveringen ser man på bild nr 1 på första kollagen.Snapchat-1380014816Så här såg vaktlistan ut.Snapchat-1613836866Nycklarna. Haha den där är nog den längsta nyckeln jag någonsin sett i hela mitt liv.Snapchat-409872296Fot och handbojorna såg ut såhär från 1850 talet.20170711_141912Bara en liten bit från byggnaden har man denna utsikt. Så är nog bäst att övernatta där på sommaren för då kan man även bada eller ha en picknick vid vattnet. Jag tänker då ta och göra det nån gång.Snapchat-700676786Efter museet blev det lite fika på en trevlig och urmysig cafe där i närheten vid namnet ‘Lasse i parken’ hehehe. Och så vände jag hem. Det var verkligen supertrevligt, och så både häftigt och läskigt att strosa runt i den där fängelse museet.

Begränsa inte dina utmaningar, utmana dina begränsningar

Min ledighet lider nu mot sitt slut. Min sista lediga dag är imorgon, sen är det back to work. Även fast jag inte gjort något märkvärdigt (ja förutom trippen till Riga då) så är jag nöjd med ledigheten som helhet. Det har varit välbehövligt och nödvändigt för mig att ha fått vara ledig vid just denna tidpunkt. Nu när jag samlat in ny energi är planen att jobba en hel del denna månad för att sedan vara ledig och hitta på nåt med N i augusti strax innan hon börjar skolan och ishockeyskolan. Jag har även efter att ha velat fram och tillbaka mellan olika skolor och utbildningar kommit fram på vad jag vill plugga till. Eftersom inredning är ett stort intresse hos mig och att jag har ett öga för detaljer, så vill jag mer än gärna kunna jobba med det. Ska därför inom kort påbörja en yrkesutbildning till certifierad inredare och diplomerad homestylist. Haha vetskapen om att fleeeera tusenlappar av mina sparande pengar kommer att gå till detta gav mig lite ångest ett tag där, jag ogillar att inte ha en viss summa sparat, samtidigt ser jag detta som en investering. Att inreda är ju något jag tycker är så himla kul, då det plockar fram min kreativa sida. Så detta vill jag, pengar kommer och går, det är liksom bara att fortsätta spara.

Snapchat-1008319100Snapchat-139114726220170709_191910Spenderade kvällen igår med D. Vi åt kinesisk käk och babblade en massa. Och jag verkligen ser fram emot att få inreda och vända hans lya upp och ner. Det lär komma att bli extremt skojigt men även lite av en utmaning. Taggad som få är jag hehe.

Bildbomb från minitrippen till Riga

20170708_104510DSC_3108Då var man hemkommen från minitrippen till Riga. En liten minisemester på fyra dagar tillsammans med L. En kryssning med två nätter ombord och en övernattning på hotell i Riga, vi åkte i onsdags och kom hem nu idag lördag. På grund av omständigheterna oss emellan och det faktum att jag kan vara väldigt impulsiv samt är intensiv i mina känslor så var jag orolig hur stämningen skulle bli om vi blev osams. Men det gick bra. Och vi hade en trevlig stund. Bara det faktum att få komma bort, byta miljö och spendera tid med min bästa vän gör mig på gott humör.

Snapchat-526942143Att äta är som ni vet vid det här laget, mitt jobb –  på onsdag kvällen njöt vi av en god middag på en onödig dyr restaurang därinne i båten. L tog dock potatis. Vi satte oss vid fönstret och hade en fin utsikt.20170705_215010Efter maten tog vi en sväng på däck som bjöd på en magisk utsikt. Sen strosade vi runt i båten. 20170706_094724På torsdag morgon njöt vi av frukostbuffén, också det vid fönstret. Haha jag måste ju bara få njuta av en sån härlig utsikt. Det bästa med utsikten var ju ändå att få vakna till det, något fönstret på vår A-hytter möjliggjorde. Snapchat-1404842269Efter frukosten klev vi av båten och köpte biljetter till spårvagnen som skulle ta oss till hotellet.DSC_3043DSC_3046Men innan vi tog spårvagnen valde vi att gå runt i den fina parken som låg mitt emot spårvagnsstationen. Här tog jag fram min systemkamera. Enda gången jag fotade med den för orkade inte släpa runt den, så övriga bilderna är tagna med mobilen, vilket jag ångrar lite grann. DSC_3066DSC_3065DSC_3096DSC_3091Så småningom var vi framme på hotellet. Vi stannade på tallink siljas egna hotell – Tallink Hotel Riga

20170706_202605Mot kvällen käkade vi buffé på hotellets restaurang. Utbudet var väldigt liten, dock jävlig god mat. Dessutom talade desserten och jag samma språk. Jag har ätit så mycket skit med socker under denna tripp att jag kommer att behöva detoxa kroppen ordentligt nu dom närmaste dagarna. Pictures21Efter att ha intagit hotellfrukosten bar det av för utforskning och sightseeing av Riga. Till skillnad från när jag var i Mallorca och Lesbos så kändes det inte riktigt som om jag var utomlands. Faktum är att Riga påminde mig väldigt mycket om gamla stan i Stockholm. För min del kändes det som om jag befann mig i en annan stad i Sverige med ett främmande språk på skyltarna m.m hahah … älskade dock det faktum att dom hade såå många fina och vackra parker.20170708_084942Som med allting här i livet, så finns det ett avslut. Njöt av vår sista frukostbuffé i morse och satt där länge och babblade.20170708_092909Som utsikt hade vi bland annat det här vid frukostbuffén, en sväng däruppe på däck blev det också. Magisk vackert!!

Future food

What’s up? Det var inte igår…. Som ni kan konstatera så lever jag fortfarande, men har inte orkat blogga eller göra något vettigt ens en gång. Till och med event som jag vanligtvis tycker är skitskojigt har jag inte alls velat gå på, så alla inbjudningar som trillat in på senaste har jag inte ens svarat på. Jag har haft ett litet jobbigt känslomässigt berg och dalbana, där man känt av alla möjliga känslor på en och samma gång. Är nu i alla fall ledig veckan ut och imon ska L och jag dra på en 4 dagars minisemester. Och jag hoppas innerligt att vi trots omständigheterna ska kunna njuta utav resan.

20170612_204543Annars så håller jag på att planera lite till nästa middagsbjudning. Har även fått två nya intressanta receptböcker, dels denna ovan av L och en med en massa lyxiga trerättersrecepter med intressanta ingredienser från D.

19146164Denna smarriga bricka jag gjorde på förra middagsbjudning, var inspirationen hämtad från receptboken ovanför. Det ska bli intressant att se vad jag pysslar ihop till nästa gång. Jag verkligen tycker om att både experimentera och skapa med maten.

När man absolut inte vill ha några syskon

DSC_2709Häromdagen höll jag på att driva lite med N. Jag talade om att vi snart skulle få en liten bebis.

Hon: då flyttar jag härifrån.
Jag: varför då, vill du inte bli storasyster?
Hon: nä jag orkar inte… nu går jag och packar mina saker och flyttar härifrån.
Jag: varför säger du så?
Hon: jag tänker inte bo här om det ska bo en bebis här.

Haha och så gick hon runt i lägenheten samtidigt som hon gav mig den där döda blicken samt vägrade prata med mig.

Måste dock erkänna att hennes starka reaktion var lite oväntat. Att hon liksom jag inte är så förtjust i barn är ingen nyhet men den reaktionen var väldigt olik det jag fått tidigare vid liknande skämt. Haha misstänker att den senaste filmen vi såg tillsammans (baby bossen) har bidragit till reaktionen. Fast sensmoralen av filmen tyckte jag ju var fint. Dock tur för henne att denna mamma som länge funderat med att sterilisera sig kanske äntligen ta tag i det. Vi får se… tidigare har jag ju varit öppet för en till mest för hennes skull då jag gärna ville ge henne ett syskon. Men nu när hon ändå inte vill ha så är det tveksamt att jag ens vill skaffa en till. Däremot skulle jag faktiskt kunna tänka mig att adoptera. Gärna från ett år och uppåt men absolut ingen bebis och definitivt bara en – att ha en stor familj är inget som lockar mig. Bara tanken på en massa skrikande och gapande ungar ger mig rysningar haha. Jag som ogillar kaos, skulle fan bli tokigt.

Hembakat formbröd

Jag känner mig lika slut som midsommars helgen. Firade med att jobba dubbelpass både i fredags och lördags och kväll idag, så jag har fått vila ut lite. Kom faktiskt hem för snart en timme sen. En snabb och uppfriskande dusch med iskallt vatten som avslut har jag hunnit med. Så känner mig trots allt en aning pigg och gör det jag gör bäst, nämligen att äta haha.

20170515_193650Nu ligger jag i min säng och njuter av det hembakade formbrödet som jag hade bakat för ett tag sen. Brukar skära den i skivor och frysa in. Sen är det bara att lägga den i brödrosten och på med smör och gräddost – fett gott.