Det bor visst en mästerkock i mig

Vilken härlig kväll man hade igår. Ja trots att jag var rätt trött så hade vi det trevligt. ”Gubben” aka D och hans bästa vän N var här på middag och sov över. Jag är glad över det faktum att D och jag fortfarande kan hänga ihop såsom vi gör trots vår  ”stormiga” 2 åriga on/off relation. Alla som träffar och hänger tillsammans med oss, säger alltid att vi är som ett gammalt gift par, vilket verkligen stämmer. Med tanke på hur det sett ut mellan oss ibland, är det ett under att vi ens klarar av att hänga ihop, flera skulle inte gjort det. Men vi har alltid tjafsat/bråkat bra. Respekterat varandras åsikter även när man inte hållit med, men viktigaste av allt diskuterat sakfrågan när man varit förbannad på varandra istället för att fokusera på själva människan och såga varandra som så många gör. Sen så har vi ju alltid haft roligt och har en massa fina och tokiga minnen ihop. Det tror jag bidragit till att vi fortfarande kan hänga ihop och ha roligt som vilka kompisar som helst.

DSC_3019Dukningen. Rätt enkelt men fokuserat på detaljer.

DSC_3022Skippade förrätten och hade tilltugg och så en väldig god cava till det. Haha dricker ju inte alkohol men hade fått bra hjälp av personalen på systemet. Hon sa att det var perfekt för den tilltänkta tilltugget och rätt hade hon ju. Valde dock att ha det som en del av dukningen. När dom väl kom så flyttade jag brickan till soffbordet i vardagsrummet. Så fick vi prata en stund innan själva middagen. DSC_3025DSC_3026Jag är en sucker för vita tulpaner och rosor. Så en färsk vit ros inlindad i en vit servett var det första som poppade upp i skallen på mig och det blev ju asbra – fin i sin enkelhet.

DSC_3027Till varmrätt serverade jag: hasselbackspotatis med en enligt mina gäster perfekt tillagad fläskfilé med två blad kronärtskocka och så kantarellsås på det. JÄÄÄKLA vad det satt fint. Det bor visst en mästerkock i mig.

DSC_3037Och till efterrätt serverade jag en citron cheesecake – hemmagjord såklart och otroligt god. Nästan lika god som en själv. ^^

1 kommentar

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.