Kasta inte roten, återodla den istället

DSC_2281Förutom basilika som jag ”odlar” på fönsterbrädan i köket så är jag numera en sucker för selleri. Har dock svårt för att äta den rå, men gör ofta juice utav den tillsammans med ingefära och citron och använder den flitigt i matlagningen. Läste någonstans att man inte skulle kasta roten och istället återväxa den. Testade att sätta det i vattnet och efter några dagar började den blomma. Tyckte det var häftigt haha. Tänkte jag skulle plantera den i en stor kruka och göra samma sak med romansallad. Så där har ni ett tips. Det fick mig att fundera på att glasa in balkongen så jag kan få ha ett litet grönsaksland där.

5 Kommentarer

  1. Bra tips 🙂 Basilika har ju även jag… fast min ”bor” just nu i växthuset, den får troligtvis flytta in i köket snart
    Selleri… äter man det 😉 Det har jag aldrig gjort.

    • Kul att du med odlar basilika, upplever den som lätt att odla och så blommar den jämt. Ja selleri äter man. Ganska nytt för mig med, gillar dess doft och juicar mycket med den och har den i maten som sagt. Men inte lärt mig att äta den rå än. Ta och testa vet jag. ^^

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.