Now is the time to change

Följer man mig på snap så vet man att jag periodvis äter väldigt mycket ute, ibland flera gånger om dagen… strosar runt bland restauranger och trycker i mig mat från världens alla hörn. Det trots att jag har rätt känslig mage och verkar vara överkänslig mot mejeriprodukter. Och när det äntligen vände med min hudsjukdom, slutade jag med dom rutiner som troligtvis möjliggjorde den enorma förbättringen. För snart 2 veckor sedan bröt den ut igen, men tack och lov inte fullt ut då jag numera vet vilka produkter som funkar på utslagen, så hann därmed stoppa skiten att bryta ut rejält. Dock lär det som vanligt ta lite tid för fläckarna att försvinna. Kosten är som jag förstått a och 0 vid dessa hudsjukdomar. Så tänkte ge mig en hel månad där tanke är att rensa ut kroppen från gifter och allt skit som må finnas där. Så från och med imon i en månads tid ska jag inte alls äta ute, utan matlådor som gäller på jobbet, bara äta hembakat bröd och hälsosammare mat. Sen älskar jag ju mat för mycket så jag lär komma att fortsätta äta ute men inte i samma omfattning. Vill äta till 80 procent basisk och 20 procent sur. För antagligen är jag just nu rejält försurat, spelar ju ingen roll att jag basar kroppen med varmt citronvatten när jag sedan stoppar i mig en massa skit, blir ju typ plus minus noll. Jaa, hörni, nu kör vi. Finns typ bara grönsaker i min kyl just nu.

4 Kommentarer

 1. Helt galet vad kosten påverkar våra kroppar eller hur? Jag är allergisk mot mjölkprotein men ibland fuskar jag och äter det jag vill ute och jag får direkt konsekvenser med utslag i ansiktet och uppsvullen mage… Jag körde en utmaning med mig själv förra vintern. Äta matlådor i 30 dagar och då körde jag foodprepp varje söndag och jag mådde så mycket bättre och det syntes på min hy också. Kosten är A och O i allt, hur man mår, tränar och så vidare 🙂
  Fin blogg och hoppas det blir bättre med maten!

  • Javisst är det så. Ibland kan jag mitt i allt eländet ändå känna en viss tacksamhet över att nu fått denna hudsjukdom (pytiriasis versicolor) då det fått mig att ändra om hela min livsstil- allt från tänkandet, kosten och annat.
   Tack snälla du! Kram

 2. Intressant. Kan Du inte lägga upp en dags ätande typ matschema så jag får se vad Du äter? Jag har ju som Du vet väldans problem med min mage, allergier å eksem/utslag. Men jag orkar inte hålla ut… när det blir bättre ja då släpper jag allt å är strax tillbaka på samma sjuka, trots sjukdom noll motivation 😉

  • Absolut kan jag göra det. Äter en hel del frukter och grönsaker. Mycket vattenmelon men ska sluta med det nu, dess säsong är nu över för denna gång så det är svårt att hitta riktigt goda. Det där med att falla tillbaka efter förbättring har jag nu fått smaka på. Det är så lätt hänt och givetvis ska man få unna sig också. Bara man först lyckas neutralisera kroppen och får kontroll över syra/basbalansen så tror jag man kan äta i princip allt det man vill.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.