Nya tillskott i skafferiet – majs och kokosmjöl

Det här med att äta basisk till största delen och undvika alla möjliga tillsatser och annat onödigt tillägg i maten, har gjort att jag vill göra det mesta själv. Jag har slutat köpa hem bröd och bakar eget en gång i veckan, både till mig och N. Just till henne använder jag vetemjöl men blandar ca 30% av degen med majsmjöl. Och till mig gör jag ren kokosbröd och så frukostfrallor med kokos och mandelmjöl. Majs, mandel och kokosmjöl är nya tillskott i mitt skafferi, visste inte ens att det fanns. Det finns tydligen  så mycket därute och en massa nya smaker att utforska.

Formbrödet till vänster är kokosbröd gjort av bland annat ekologisk kokosmjöl, ägg, fiberkusk och havssalt, dom runda är frukostfrallor med kokos och mandelmjöl och baguetten samt formbrödet till vänster som även råkade stanna lite längre i ugnen är bakat med vetemjöl till största delen och även majsmjöl. Det är det brödet jag bakar till N då hon inte riktigt gillar mitt, som jag för övrigt älskar att äta med avokado och så riktigt smör.

1 kommentar

  1. Så duktig Du är som bakar själv. Imponerande. Verkligen. Jag har tänkt massor av gånger att jag ska testa baka matbröd, men längre än en tanke har det aldrig blivit. Kan hända därför att både J och Elin föredrar köpt bröd 😉 Att baka bara till mig har känts överdrivet. Mandelmjöl går ju bort pga allergi. Men ska kolla vad det finns för mjöl på ICA.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.