Annorlunda jobb..

Som vanligt senaste tiden har jag pysslat med många saker. Utöver jobb planerar jag nu för att fira att boken kommit. Idag fick jag för första gången se boken i verkligheten och imorgon släpps den på internet. Jag har litat fullt på förlaget med form, glans eller matt och visste faktiskt inte innan jag såg den idag. Vilken overklig känsla att ta i den, häftigt.

Den skulle komma till mig imorgon, mina och Rositas böcker, en kvinna som släpper via samma förlag och bor i närheten av mig. Böckerna kom precis innan jag hade ett tandläkarbesök och killen som körde den stora lastbilen släppte pallen utanför min port så fick rätt bråttom då det duggade lite. Oj vilken träning det blev i armar och ben. Det blir några intensiva dagar nu och i helgen ska jag försöka umgås så mycket det går med min son som kommer hem igen. Lördag har han dansuppvisning bland annat, terminen är slut.

lastbförpbokenkar

Release på fredag

Nu på fredag den 21/11 är det release för min biografi på internetbokhandlar. Ni som redan förbeställt borde ha era böcker i början av nästa vecka. Jag väntar själv med spänning på att känna på ett verkligt ex. Vill du också vara en av de första läsarna?

Beställ här: http://www.idusforlag.se/under_hypnos_

Hoppas att några av er som läser min blogg eller följer mig på Instagram vill läsa den, vill så gärna höra era åsikter.

Hemska, vidriga sjukdom!!

Jag följde med min mamma ut till Bålsa för att hälsa på min mormor som är dement och varit i många år. Idag var första gången hon med säkerhet inte kom ihåg vem jag är. Hon minns min mamma som är där väldigt ofta. Idag då vi kom in till henne var hennes första mening:

”Oj, vad lika ni två är!”

Min mamma svarade med att jag är hennes barnbarn varpå likheten. Hon var busig och glad tills jag busade med min mamma som bara var ”hennes Nina”. Hon blev faktiskt lite småsur på mig men det var svartsjukan som talade som faktiskt var lite gulligt. 

Då min mormor har problem med närminnet testade vi att äta sura godisar. Först tyckte hon inte alls om de sura godisarna, då v bjöd 5 minuter senare var dom helt ok att äta. Tänk vad snabbt hon ändå glömde.. 

Den här träffen glömde hon inte bara de sura godisarna utan även vem jag är..

Vilken fruktansvärd sjukdom att behöva få..

Min morfar sa en gång att hans stora fasa i livet var cancer och tragiskt nog var det också det han skulle dö av. Min mormor pratade om att hon aldrig ville ha demens, det var precis det hon fick. Trots många minnesfulla år med sjukdomen ser jag nu att det börjar bli så pass mycket värre, jag känner med min mamma som har den där superkontakten som jag och min mamma har. Livet är allt bra orättvist ibland..

Jag och min mamma hade en trevlig stund där men också en fantastiskt trevlig långpromenad på väg hem och stannade till med vattnet där vi hälsade på ankorna..

Mys

Jag har hängt med min mamma idag. Jag har hjälpt henne att rensa ut sina klädskåp då hon ska flytta i vår. Nu ska jag se till att städa undan här hemma också. Jag förstår inte hur det kan bli stökigt så fort, jag städar ju jämt..

Jag har fått lite mys-energi av min mammas kissar så det ska väl gå trots en lördag..

Resultatet av musikvideon

För ett tag sedan lockade jag med mig mina vänner Jonas och Sören som statister till Mohombis nya musikvideo. Från början frågade en god vän mig om jag kunde ställa upp som statist vilket jag ställde upp på men då det drog ihop sig visade det sig vara ont om arbetarfolk. Jag är en person som gillar att hjälpa så jag hoppade av statistrollen för att kunna hjälpa till vid produktionen. Helt ärligt så satt jag mest och vaktade ett tält, inte fullt så roligt och dessutom passade jag nog inte så bra som en skrämmande och krallig vakt. I några sekunder fick jag även hålla i en rökbomb, inte så spännande men däremot träffade jag många spännande människor. Mohombi har jag träffat innan då jag skrev en intervju för Finset. Mohombi är oerhört ödmjuk.

I videon ser ni bland annat bloggerskan Foki och storyn påminner mig om Andreas Carlssons Dandy. Klicka er in på videon för att se Mohombis nya video och den här gången på svensk mark, spännande va!

Puss

Jag har fruktansvärd huvudvärk ikäll som hör till vanligheterna nu för tiden.

Vi säger där med puss och god nattsömn..

Gosgubbe!

Jag har världens mysigaste gosgubbe hos mig…

Vi har gjort en önskelista till tomten och pratat om julen. Jag längtar lite jag med faktiskt, inte till julafton dock för då är han inte hos mig =( 

Jag längtar efter att gå på julmarknad tillsammans, julpynta, göra snöänglar, baka julbak och julpynta ihop. Förmodligen blir det en hel del julsånger hemma med. 

Nu ska vi mysa lite till och ta vara på kvällen tillsammans, dagarna känns så korta nu..

7 år utan alkohol..

Jag surfade in på en blogg idag som länkat till en kort videosnutt som berörde.

Jag har under många perioder i mitt liv haft människor omkring mig som blivit personlighetsförändrade till det negativa, både som litet barn och som vuxen person. Då jag väntade min son beslöt jag mig för att inte dricka alkohol mer även om jag knappt har gjort det i mitt liv. Jag ser inte njutningen i alkohol och dessutom är läsk så mycket godare i mitt tycke. 

Jag har många gånger sett hur folk tittar på mig, tar som givet att anledningen till att jag inte dricker är för att jag kör bil men i själva verket avskyr jag alkohol. De förstör mer än det gör nytta och jag mår så bra av att inte druckit en enda drink på 7 år. Jag har absolut tagit en klunk för att skåla och vara artig men inte mer än så.

De som kan dricka utan att bli knäppa är det ok med men inte i barns sällskap, det är inte lämpligt.

Det absolut värsta är hur negativt alkohol i åtminstone för stor mängd påverkar oss. Att se människor förvandlas till helt andra personligheter eller faktiskt de som både jag och många andra sett supit ihjäl sig i för ung ålder. Mer om detta kan ni också läsa i min bok som har release den 21 november.

Att ha ett samhälle där AW blir allt vanligare ser inte så lovande ut.. 

Sugen?

Är någon sugen på min svarta bulle?

Jag hade lagt in en bulle från frysen till lite eftermiddagsfika men det gick åt skogen. Mitt minne är ganska dåligt faktiskt och idag glömde jag bort att jag hade en bulle i ugnen.

En dålig sida hos mig är att jag stressar upp för lätt och då jag är i stressade perioder glömmer jag lätt. Post it lappar är bra att ha men hjälper inte då man ska värma en bulle. Jag kanske skulle ha en ringklocka vid spisen…

Samtidigt är detta det värsta som hänt under dagen så jag har det rätt bra ändå =)

Julkalendern 2014

Visst kan det vara skönt med en lugn dag hemma ibland också?

Vi har varit ut på en liten höstpromenad innan solen försvann, annars har vi bara varit hemma, spelat spel, dansat ätit och tittat på en gammal serie som jag såg på då jag var barn- Ebba och Didrick. Vi hann inte med hela serien men vi har börjat. 

Jag tittade i kalendern och den är redan 9 november, galet fort det går nu. Vi är snart inne i december och julkalendern börjar. Vi har tjuvtittat på den och tycker den verkar bra. Speciellt kul är det då jag köpt en fin skattkista åt Vincent i julklapp redan. Har ni hunnit köpa några julklappar än?