Weekend update

Nisse ligger som vanligt i mitt knä och spinner medan jag bloggar. Helgen har gått väldigt fort och förmodligen beror detta till största del på att jag mellan fredag och lördag sov ca 19 h i sträck. Jag vet – helt stört – men å andra sidan har jag ju gått upp så förbannat tidigt alla andra dagar, så jag antar att det jämnar ut sig på nåt sätt.

Jag ska naturligtvis uppdatera er om filmen igår – recension kommer som sagt i ett inlägg under dagen!

Idag är det städdag i trapphuset och vi röjer i grovsoprummet. Har extremt mycket att göra så jag har verkligen inte tid; får ta någon extrauppgift vid senare tillfälle, jag förstår verkligen inte varför vi inte tar in en städfirma. Försöker att vara så tyst som möjligt så grannarna tror att jag är borta. Lustigt att man beter sig som ett sånt prakt-freak när det gäller grannar…

Damp!

Jag får panik!

ritalinPehr är ledig idag och trots att jag vanligtvis gillar hans umgänge driver han mig nu till vansinne.

Han är en energisk man, Pehr. Lite för energisk för att jag ska orka med honom. Jag springer fortfarande som en skållad råtta mellan toaletten och sängen (möjligtvis även datorn emellanåt…) och då är man inte så pigg på att leka 20 frågor (dessutom frågor av typen ”varför då?”, ”varför tycker du så?”, ”är jag jobbig?”, ”vad ska vi göra?”) eller att lyssna på hur han för vilda konversationer med sig själv och då och då skäller på tv:n som inte visar något som intresserar honom.

Doctor’s orders: Ritalin

Helkväll

Helkväll är bara förnamnet. Trevligt med mingel – det är det alltid. Framförallt om evenemanget signeras Bindefeld… Jag tänker naturligtvis redogöra för kvällen i mer utförlig form senare, men just nu vill jag bara förmedla en känsla.

481030

Vi vet alla att ”kändisvärlden”, eller dess svenska motsvarighet (i mitt tycke finns det knappt några ”riktiga” kändisar i Sverige) är ytlig. I sammanhang som kvällens ställs allt på sin spets. Sällan ser man väl den svenska gräddan köa för att komma in någonstans. Fashion weeks invigningsfest är ett undantag.

Så otroligt mycket människor, så många ambitioner, drömmar, leenden, handskakningar, kramar och kindpussar som ryms under ett tak. Men där ryms också också förtal, oräkneliga möten som man helst var utan, samma leenden men utan värme, missunsamhet, ärelystnad och rent och skärt hat.

I vardagen, bland ”vanligt folk” frodas samma känslor – positiva som negativa, men aldrig bakom en sådan påklistrat lycklig fasad som på dessa kändisfester. Ingen skulle någonsin få för sig att börja bråka eller slänga käft om gamla oförrätter i dessa sammanhang. Ett syrligt leende, en tvärvändning vid det oönskade mötet eller en viskning till vänninan är allt man kan urskilja. Resten döljer sig bakom porslinsfasader, smink och kvällens outfit.

Så behärskat. Så polerat. Så lögnaktigt…

Och vi älskar det. Aja det börjar bli sent och jag ska hjälpa Cissy med hennes flyttstädning imorgon så jag ska gå till sängs.

Orkar inte mer

Adjö, grymma värld…. Ja, så skulle jag ha kunnat inleda det här inlägget om jag hade haft svagare nerver, för det är fanimej ingen lek att vara magsjuk. Har sovit bort större delen av eftermiddagen förvisso, men jag har nu vaknat till det som är min vedervärdiga tisdagkväll:

goodbye-cruel-world
Pehr pratar fortfarande lika mycket (om inte mer)
Vet inte om jag ska slå upp ett litet mystält i badrummet eftersom det är där jag tillbringar merparten av tiden
Börjar (trots illamåendet) bli hungrig – hur ska jag kunna äta när allt kommer i repris fem minuter senare (antingen i fast forward eller i rewind om ni förstår hur jag menar)

Torkar man sig tillräckligt många gånger där bak på en dag blir lilla rumpstumpen öm, det är jag nu varse.
Inget på TV. Har iofs. inte kollat… Men det är det inte (tillåter mig själv att vara cynisk idag)

Sjuk-TV

Alltjämt kräkig. Blä!

Blir förmodligen hemma resten av veckan. Förmiddags-tv:n var en grym besvikelse. Jag skiter i Ab-tronic – visa nåt vettigt istället!

Kommer alltså att blogga desto mer så nu har ni något att gôtta er i hela dagen. Tänker bland annat skriva om min trevliga måndag på en massa glammiga event samt svara på frågorna i frågelådan. Jag tar fortfarande emot frågor så passa på att ställa frågor om ni har något på hjärtat!question