The Nest by Scandic Downtown Camper

Posted in Event, Frukost, Hotell

Då bloggen varit avsvimmad i några dagar så kommer här lite i efterhand ett inlägg om den fantastiska pressvisningen utav den nya spa och wellness-avdelning The Nest beläget högst upp på 9:e våningen i det forna Scandic Plaza där idag
Scandic Downtown Camper huserar!

Så otroligt välplanerat och fint de har gjort det i denna nya lounge/wellness-avdelning på hotellet.
– En urban retreat som de själva uttrycker sig-
Och utsikten därtill! Jag har varit runt på de flesta ”skrymslen” här i Stockholm och sett de flesta vyerna från alla möjliga olika väderstreck, men detta var något helt nytt..! En helt otroligt utsikt över takåsarna, och mitt i city!
Ni kan skymta en liten teaser till utsikt på några utav fotona nedan, men för att kunna insupa och känna av den känsla jag försöker beskriva så får ni helt enkelt ta och besöka det själva.
För folk som inte bor på hotellet kostar det 595 sek/person att gå in och få nyttja alla härliga faciliteter och godsaker,
bor du på hotellet så kostar det bara 395 sek/person (!)

Jag rekommenderar verkligen ett besök hit, varesig du går själv, vill ta med dig din partner eller hela familjen.
Det är verkligen jättemysigt!

Tack till Bindefeld AB för inbjudan!

Lämna en kommentar

Det var det..!

Posted in Allmänt

2017 års sista dag! Nyårsafton!

Känns ju helt otroligt. Men jag är väldigt glad att 2017 är slut faktiskt, jag är otroligt peppad inför 2018!
2018 är året då väldigt mycket kommer hända för min del. Så håll utkik! 🙂

Jag tänkte i detta inlägg göra en liten tillbakablick på året som gått, enjoy!

Nordic Sea Winery
Minnen
SommarFood Truck SM i Kungsan
Saltsjöbaden <3
Helgfrukostar
Folkölsbutiken
Nybliven morbror!
Jättesnabba bilar på Mantorp
Semester i Montenegro
Laga mat över öppen eld
Min själsfrände och jag på San Pellegrino Young Chef Awards 2018
Sensommar smultron hos mina bästa vänner
Klass-reunion från gymnasiet. 10 år sedan studenten (!)
Behind the scenes
Spännande projekt
Max fyllde 18
Jag är lycklig påväg hem från Fjäderholmarna
Kvalitetstid med fellow nerds
Slutade på ett utav mina bästa jobb hittills där jag bland annat hängde med dessa dagligen <3
Midsommar med mina närmsta vänner
Studiebesök i Mackmyra
Föreläsare på Restaurangakademin
Häng med några utav de bästa
Kopi Luwak öl
Holmen <3
Julbord & weekend på Högberga Gård
Spännande utveckling på Yasuragi
Julbord på Enskede Värdshus
Nästa växel.
Glass

… och MYCKET MYCKET mer såklart!

2018, jag är redo för dig. Nu jävlar. 😉

 

Lämna en kommentar

Banana Bread

Posted in Baka, Jul, Recept

Hallå där!

Här får ni, helt gratis, ett utav mina recept på ett Banana Bread som jag tycker är sjukt gott!

Börja med att värma upp ugnen till 175°c (ca. 165°c om ni har varmluftsugn).

Plocka sedan fram:
– 2 nästintill övermogna bananer
– 2 ägg
– ½ dl mjölk
– 75 g smör
– 1 tsk malen kanel
– ½ tsk malen kardemumma
– 1 tsk vaniljpulver
– 2 dl strösocker
– 3 dl vetemjöl
– 1 tsk bakpulver

-Med detta recept borde du få ut ca. 16 skivor saftigt härlig kaka-

Börja med att smöra’ och bröa’ en avlång form.
(Väljer ni en stor form blir kakan mer kompakt,
väljer ni istället en lite mindre och högre så är det lättare att få den saftig)

Smält långsamt smöret i en kastrull och tillsätt mjölken.

Vispa ägg och socker pösigt separat i en bunke.

Skala och mosa bananerna på en skärbräda (eller i/på princip vad som helst).

Rör ner bananerna, sikta (hälla genom en finmaskig sil så att det inte blir några klumpar)
ned alla de torra ingredienserna i bunken med äggblandningen.

Tillsätt även mjölkblandningen till bunken och häll sedan smeten i formen du valt.

Grädda i nedre delen av ugnen om ”traditionell ugn”,
om varmluftsugn vart som helst i ugnen,
i  ca. 45-50 minuter.

Lämna en kommentar

Vilken skillnad!

Posted in Event, Restaurang, Vegan

Kanske har ni gått runt och varit lite oroliga i själen på grund utav att ert favoritspa Yasuragi ute i Nacka varit stängt under en tid?
Då är ni nog inte ensamma kan jag endast trösta er med, men nu kommer det återigen att bli ordning på torpet inom väldigt kort!

I förra veckan hade jag och Nathalie nämligen äran att få en sneak peek på självaste Yasuragis nya spa-avdelning och totalt nya restaurang Saishoku!

Vi blev skjutsade från Cityterminalen inne i stan (Stockholm) tillsammans med Bindefelds fantastiska medarbetare som är de som styrt upp detta evenemang och vår lilla ”tjuvkik” på den totalt nyrenoverade anläggningen 🙂

Väl på plats så blev vi omhändertagna utav flera ur Yasuragis ledning och blev hänvisade till en utav deras möteslokaler där vi fick ett välkomnande utav Yasuragis VD Sunniva Fallan Röd och även en presentation utav Mats Hansson och Jenny Johnfors från DAP Arkitekter vilka är de som tillsammans med gänget på Yasuragi skapat denna nya mötesplats och oas.

Man berättar bland annat att man tillsammans gjort en studieresa till Japan för att hämta hem inspiration och kunskap rörande på vilka sätt man skulle kunna göra om och utveckla sin verksamhet stämning/känsla, också för att kunna referera till samma saker vid diskussioner kring hur saker och ting skall se ut osv.

Jag personligen tycker att man gjort ett otroligt bra jobb och kan knappt bärga mig tills man öppnar och jag får testa alla nya bad, te-ceremonier och behandlingar.

Man kommer även att öppna en ny restaurang kallad Saishoku (Grönsaksätare på Japanska) som bland annat serverar en vegansk och en helt rå meny (!). Detta nya matkoncept är utvecklat av Bettina Bossard och Anna Sundevall på Yasuagi i samarbete med matkreatören Maja Grönblad som bland annat jobbat för Sally Voltaire & Systrar innan.

Anna Sundevall, Kökschefen på Yasuragi säger såhär om hennes nya restaurang:
”-Vi vill locka både invigda och oinvigda, finsmakare och nyfikna. Alla har en självklar plats i Saishoku. Vi är glada att på detta sätt få visa de härliga alternativen till animaliskt protein.”

Man har även skapat nya restaurangmiljöer i båda de befintliga restaurangerna som fanns sedan innan.


Då varken spaavdelningen eller restaurangen var riktigt färdigbyggda ännu då vi fick chansen att se projektet i ett så tidigt skede så fick man inte ta några kort inifrån anläggningen, men titta förbi deras hemsida för att se hur det kommer se ut och passa även på att boka in en övernattning eller två 😉

 

Man öppnar igen 1:a Januari, så in och boka!

Stort tack till Bindefeld AB för inbjudan att få se detta spännande projekt!

Lämna en kommentar

JULAFTON! You Backwoods Bastard!

Posted in Julkalender, Öl

Bakom julaftons lucka så finner vi detta Amerikanska otroligt duktiga bryggeri, Founders Brewing!
Närmare bestämt Backwoods Bastard (sjukt bra namn) från deras Barrel Aged Series.

Utseende
Ganska mörkt, ungefär som Coca Cola i färgen, med stabil skumkrona.

Doft
Massor med bränt socker, karamell och lite lakrits.

Smak
Tydlig smak utav bourbonfaten (ek) det legat och lagrats på samt en del honung och vanilj.

Flask/burkdesign
Riktigt cool! Älskar allt i från namnet innehållandes ”Bastard” till figuren på etiketten samt deras karaktäristiska flaskdesign. 10/10!

#BeeryChristmas
Nu har ni varje dag fram tills idag, julafton,fått ta del utav de olika öl som döljt sig bakom luckorna samt en lite recension kring hur jag upplever dem 🙂

Men nu har vi som sagt nått till vägs ände och det är julafton!
Så hoppas att ni haft det lika trevligt som jag under december månad fram tills nu, så firar vi jul och om en vecka är det nyårsafton och ett HELT NYTT ÅR väntar!

Och inte nog med det, 2018 har jag nämligen bestämt skall bli det bästa året i mitt liv hittills, så det ser jag fram emot otroligt mycket!

GOD JUL!

Lämna en kommentar