Livet på Mars Micael Dahlén

Jag trodde jag tappat lusten att läsa romaner, när jag av en slump fick den här boken.

Den är fartfylld, medryckande, humoristisk och underhållande. Kanske lite i ytligaste laget, men de inre bilder av kufiga ufo:n till människor som romanen inspirerade till, gjorde den värd de missade timmarnas sömn. För ja, faktiskt, för första gången på länge hade jag svårt att lägga ifrån mig boken och somna. För mig är det faktiskt det bästa betyg en bok kan få. Så ”Livet på Mars” av Micael Dahlén får fem av fem flygande tefat för den debutromanen.

Gipsavgjutning

Jag gjuter egentligen inte med gips. Jag gör en pappersmassa som jag blandar med trälim och lite andra hemliga ingredienser. Jag armerar med glasfiber. Det blir starkt och lätt. Sen är det enkelt är bearbeta ytan och måla på olika sätt, eller bronspatinerad, snyggast enligt mig. Men innan jag lagt på brons kan det se ut så här:

Babies överallt omkring mig

Jag gjuter babyhänder och -fötter i parti och minut just nu. Jag utvecklar mina talanger i konsten att charma små ungar i tremånadersåldern.

Dom är söta, annat kan man inte säga. Och deras små händer och fötter är urgulliga!

Monterade på platta


Precis lossade ur formen

Jag gjuter med alginat (samma som tandläkare använder för att gjuta av tänder) som jag blandar i en burk. Sen doppar man ner babyns hand/fot i massan. Det stelnar på en minut. Sedan lirkar jag försiktigt loss handen/foten ur burken.

När formarna är klara gjuter jag i dem med en stark akrylpolymer. Efteråt bronserar jag ytan. Och monterar på en platta, tex.

Gjuta mammas mage

Igår gjorde jag hembesök hos E och gjorde en liten twist på min vanliga gravidtorsovariant. Hon stod med tyngden på ena foten och motsatt arm upp över huvudet. En inte helt bekväm pose för en höggravid kvinna.


E var fantastiskt lugn och avslappnad, jobbet gick som en dans. Det enda jag missade var att täcka över golvet vid toaletten, så jag fick skura lite efter mig. Som tur är lossnar små gipsvattenstänk lätt från klinkergolv.


Vill du också ha en avgjutning av dig själv? Du måste inte vara gravid! Titta på foton på jobb jag gör på gipsavgjutningar på Facebook, eller på min webbsida ylva-art.com. Jag instagrammar också, ylvamariathompson #gipsavgjutningar #bodycast.

SEX i framtiden

Idag 16:00 i Pride House pratar jag med Suzann Larsdotter, Emil Rissve och Pelle Ullholm om sex i framtiden.
Just nu spanar jag för att kunna rapportera tre olika trender.
Några är ju övertydliga, så dem hoppas jag att Suzann, Pelle och Emil uppmärksammar.
Några är komplexa, dem tar jag.

Hoppas vi ses i Pride House 16:00. För framtiden.

teliaspace2

Stockholm Pride

Livet och allt dessemellan

Just idag.

Lovar mig själv att ta itu med ogräsrensning direkt i morgon förmiddag, medan det ännu är svalt.

Lovar mig själv att i sommar ska jag piffa upp både här och där. Bada i sjöar och hav så ofta det går. Måla tånaglarna. Gå på Parkteater och Stockholm Pride. Nätverka mer. Ringa alla jag borde ringt och några fler utöver det. 

Och jag som hävdar att för höga ambitioner oftast bara gör folk olyckliga.