Snödjupet minskar, babys hand och fot växer

Det är kul med snö. Ser så fluffigt och mjukt ut. Så som det ska kännas i en nybäddad säng med duntäcke och dunkuddar.

Så som själva livet borde vara. Fluffigt och mjukt…

Jag har tur som jobbar hemma idag. Babyhänder och -fötter som ska retuscheras, bronseras och monteras.

Igår fick jag besök av lille N som var lugn och medgörlig när vi doppade hans ena hand och ena fot i avgjutningsmassan. Det stelnar på ett par minuter, så det krävs inte så väldigt mycket tålamod, men barn saknar ju tidsuppfattning, så det gäller att passa på när de är lugna, mätta och nöjda. Idag är avgjutningarna nästan klara, ska bara slipa lite till med det allra finaste sandpappret.


Jag gjuter i Jesmonite, en slags akrylpolymer, men kallar mitt jobb för ”gipsavgjutningar” av gammal tradition. Akrylpolymer är mycket mer hållbart…

Efteråt lägger jag på brons- silver- eller kopparpatinering så de ser ut som om de vore gjorda av metall.


Vill du också ha avgjutningar av din baby’s händer och fötter?

Maila mig på ylva@ylva.com så skickar jag en prislista!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte.