Jakob Öqvist om Stockholm Live On The Moon – Finest.se

Vad tyckte du om er premiärkväll?
– Vi är supernöjda! Hade bara publiken hälften så kul som vi på scenen så hade alla jävligt kul. Det var länge sen jag hade så roligt. Det kändes lite som en New York-klubb, vilket var lite vår ambition då vi har varit där och kollat en del. Först var all fokus på standup och sen ett jävla party, och det är exakt det vi vill åstadkomma med Stockholm Live On The Moon.

Förut körde ni på Södra teatern, hur skiljer det sig?
– Det här är nattklubbsversionen. Antingen kommer man förbi på en afterwork, eller förfest, humor, mingel, mat…sen tokfest!

Ni filmade i fredags, kommer det sändas på TV?
– Jag tror att vi är först i världen med att livestreama från en standup-klubb. Det går att se live på stockholmlive.se i realtid. Man kan sitta i Kiruna, Hong Kong eller Flen och se oss live! Nu får fler nya fräscha komiker chansen att nå en ny publik och behöver inte vänta på att någon seg TV-kanal ska våga satsa. Det är skithäftigt!

Kan man även se inspelade klipp i efterhand?
– Nej, det är bara live! Andra har filmat och visat i efterhand. Det är redan gjort. Vi är fräscha och aktuella. Vi skämtar om det som händer nu – Daniel och Victoria förlovar sig, perfekt – vi bjuder på det som är här och nu! Plus att vi får en större publik. Om det är 350 personer i publiken och sen 25 000 till vid datorn blir det plötsligt jävligt stor show!

Kommer ni att köra varje fredag på Blue Moon Bar framöver? Fram till vilket datum?
– Vi kommer att köra varje fredag. Och inte bara i Stockholm. Blue Moon Bar finns i snart tolv städer. Så vi kommer köra månadsavslutningar – sista fredagen i varje månad kör vi i tre eller fyra städer samtidigt med olika shower, vi kallar det för Superfredagar! Vi kör fram till sommaren så folk har något att se fram emot till uteserveringarna öppnar.

Vad är det roligaste du vet?
– Att gå av scenen efter en toklyckad stand upp-kväll där allt funkat och man känner att livet leker. Som jag sa, det var länge sen jag hade så roligt som i fredags.

Har du varit med om att publiken inte förstått dina skämt och det blivit pinsamt tyst?
– Har man inte varit med om det har man inte kört standup. Det som skiljer en bra komiker från en dålig är hur man tacklar det och vänder det till något kul. Om man hela tiden vill utveckla sin akt så måste man våga testa nya skämt och man vet inte om de funkar förens man kört dem inför en publik. Men även om det inte fungerar på ett företagsgig med femtioåriga kostymnissar så kanske det funkar perfekt för en yngre stryktåligare nattklubbspublik på Blue Moon Bar. Så man ska inte ge upp direkt.

Vilka kör nu på fredag 6 mars?
– Nu på fredag kommer man bland annat se Soran Ismail från Parlamentet, Paul Tilly från Ica-reklamerna, Janne Westerlund, Martin Lagos, Svenne Brundin och Jari Rautsalainen.. DJ Qute står för musiken och håller igång pulsen och stämningen.

Har du några andra bokningar framöver som du är extra stolt över?
– Özz Nujen, Kristoffer Appelquist, Tomas Järvheden för att nämna några få och så gillar vi att visa upp den nya generationen som kom efter Björn Gustafsson. Ungt vågat fräckt coolt roligt. Vill man se det gamla gardet får man gå på andra klubbar.

Det har pratats en hel del på Vakna med The Voice att Josefin Craaford ska köra standup. Kommer hon köra hos er?
– Josefin Caraaford ska köra på vår måndagsklubb där ny färskingar får köra try outs, samma gäller för er bloggerska Katrin Zytomierska. Om det går bra för dem där har publiken på Blue Moon Bar något ytterligare att se fram emot längre fram!

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Oct 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Rulla till toppen