Välj och vraka bland Vegas restauranger | Emma Thorsell

Emma
Väl och vraka bland Vegas restauranger

I Las Vegas är det bara att välja och vraka av både mat och restauranger från alla världens hörn likaså väljer du själv vilken prislapp middagen ska ha. Jag själv gillar att variera både restauranger och prislappar.

Ett tips är att istället för att äta frukost och lunch så brukar jag äta brunch på några av Vegas alla bufféer, är det något dom har koll på i detta land så är det verkligen bufféer. Men var försiktig så du inte hamnar på dom allra billigaste där maten är uppslängd i stora bunkar och ser totalt oaptitligt ut.

Min absoluta favorit ligger i hotellet Cosmopolitan och heter Wicked Spoon. Där finns allt man kan önska sig på en buffé. Mycket av maten serveras i små söta och passande portionsserveringsskålar. Exempelvis så serveras risotton i små kastruller och den friterade kycklingen i små friteringskorgar. Den Asiatiska wokade maten får du i klassiska mini-take away förpackningar dessutom finns det sushis så lång ögat kan nå.

Frukt, grönsaker och små finurliga rätter gjorda av detta är mina favoriter. Kommer ihåg en gång när det serverades en melonrätt med reducerad balsamvinäger som var fantastisk. Frukten hittar du både som den är, som topping på yoghurt, puddingar och desserter dessutom finns det både färska smoothies och nypressade juicer.

Du beställer lätt en nygjord omelett innehållande exakt det du önskar hos kocken eller så besöker du nästa kock där du får helstekt kött uppskuret á la minute.

Dessertbordet är kanske det som fotas mest av allt i matsalen och med det så lämnar jag ämnet till din fantasi. Dessertstationen är heaven om du gillar sötsaker.

I buffépriset som ligger på ca 35 dollar ingår allt i buffén, softdrinks och kaffe. Vill du ha en Bloody Mary eller kanske en Mimosa beställer du för ca 15 dollar en “Bottomless” vilket innebär att du under hela ditt besök på buffén får den påfylld och har du kvar i glaset när du ska gå får du en take away-mugg till det.

BILD1

Vill du ha en bra buffé som är en aningen billigare och i en finare matsal så hittar du den på hotellet Wynn och den heter helt enkelt The Buffé.

Del av matsalen på The Buffé

IMG_0798

Middag äter jag gärna på Tao Restaurant som har en underbar förrätt nämligen Imperial Wagyu Tartare Tempura för 23 dollar eller så går jag gärna till Sushi Samba som har fantastisk sashimi. Jag som älskar just sashimi ger denna restaurang minst ett besök varje gång jag är i stan. Båda dessa restauranger ligger i hotellet The Venetian.

tao

Sushi Samba

Vill du äta på en Guide Michelin finns det i dagsläget en restaurang med 3 stjärnor, restaurangen heter Joël Robuchon och finns på hotellet MGM. Maten ser ut som konstverk och restaurangen är smakfullt inredd, men smakar det så kostar det här får du slänga upp dryga 3 000 kr för en avsmakningsmeny och då tillkommer dryck. Vill du ändå äta på en Joël Robuchon restaurang kan du välja L’Atelier de Joël Robuchon som ligger på samma hotell och har ”bara” en stjärna i Guide Michelin då blir det något billigare.

Jag har ätit på Aureole på hotellet Mandalay Bay som då hade en stjärna i Guide Michelin jag åt en fantastisk tonfiskstartar till förrätt och drack vin personalen hämtade genom att repellera i deras vintorn som finns i matsalen.

the-michelin-guide-2017

Är du istället sugen på en riktigt schysst hamburgare till ett pris som inte gör hål i plånboken ska man besöka någon av Gordon Ramsays restauranger, jag gillar den i hotellet Caesars Palace där har både service och burgare varit grymma när jag varit på plats.

gordon ramsey

Vill du äta lite annorlunda tapas gör du ett besök på Jaleo. Där kommer en av rätterna serverad i en sko och du får specialis från LA i din gin and tonic som dom arbetar fram med mängder av kärlek i baren, denna restaurang finns på Cosmopolitan. På samma hotell hittar du även det kända stekhuset STK.

Jaleo

Är du en köttälskare som gillar att äta mycket? Då ska du ta en taxi till Texas de Brazil som är en churrascaria. För er som inte ätit på en churrascaria innan så kan jag kort förklara det så som att du har fri tillgång på ca 15 olika sorters nystekt kött som personalen går runt med på spett. När du är hungrig har du grön sida upp på lappen på bordet. Vill du vila lite vänder du den till rött och vänder tillbaka till grönt när det är dags att äta igen. Naturligtvis finns det tillbehör till köttet och på bordet får du olika potatisrätter och som att det inte vore nog så har du en buffé på över 50 olika tillbehör där du kan välja och vraka bland grönsaker, såser, ostar, inlagda godsaker, sallader och kallskuret.

Jag rekommenderar att gå dit när du är riktigt hungrig och har gott om tid.

Grönt betyder hungrig

BILD5

Om du som jag gillar att beställa mindre rätter och dela på så är La Cave Wine and Food Hideaway ett bra ställe att besöka. Dom har enligt mig en av dom bästa och annorlunda carpacciona jag ätit (så god att jag glömde fota). Sen kan man beställa istället för ett glas vin 4 mindre glas med olika viner. Det gillar jag. Du väljer själv om det ska vara rött, vitt, bubbler, blandat eller kanske går du på sommelierens rekommendationer.

Mina bubbler i 4 olika glas

TKFT4402

I Las Vegas finns det inte alltför många uteserveringar även om du inne på nästan alla stora hotellen kan hitta restauranger som har något som ser ut som en uteservering fast inomhus. Ja med det så menar jag att det ser ut som att man sitter på en uteservering men det är inomhus.

Det är en målad himmel som ger intrycket av en fantastisk kväll och du sitter på en byggd uteservering precis intill restaurangen där du kan dricka ett glas vin och äta något från restaurangens meny samtidigt som du tittar på människor, brudpar och möhippor som passerar i strid ström under hela kvällen. Väljer du en ”uteservering” på The Venetian så har du dessutom kanalerna med gondoler och dess sjungande gondoljärer i din närhet. Då kan du också få uppleva ett och annat friande eftersom att det inte är alltför ovanligt att någon uppfinningsrik man faller ner på knä i gondolen och friar till sin käraste med busvisslingar och applåder ifrån publiken som bildats längst med kanalen.

Sussie som jag åkte Gondol med friade inte till mig. Men vi hade kul med vår sjungande gondoljär och vi avslutade vårt besök på en av The Venetians ”uteserveringar” och passande nog åt vi en carpaccio.

The Venetian

the venetian

Men det finns några uteserveringar och vill du äta massa mat á la USA mått mätta så ska du besöka den mexikanska restaurangen Cabo Wabo som ligger längs med The Strip bredvid hotellet Paris eller mitt emot Cosmopolitan om man så vill. Där finns bl.a. en ceviche med massor av koriander som jag tycker är en perfekt middag samtidigt som jag kollar in alla uppträdandena längs med gatan och andra fantasifulla människor som rör sig en kväll på The Strip.

BILD6

Vill du äta mycket på riktigt? Då ska du besöka Peppermill som ligger på Stipen men ganska långt norr ut, närmaste hotell är Encore som du ska passera norr ut så har du det på högersida. Men det är bara att informera taxichauffören att du ska dit för det finns ingen som inte har koll på vart det ligger.
Peppermill serverar frukost, lunch, middag och drinkar dygnet runt.
Jag har vetat om restaurangen ganska länge men aldrig besökt den för ens nu. Anledningen till besöket nu var för hotellet vi bodde på inte låg så långt därifrån. Samma dag vi skulle åka dit slog det mig att hon Morgan och Ola-Conny nog var där under en av inspelningarna av deras program. Så jag googlade och mycket riktigt så var det så och förlåt men jag höll på att garva ihjäl mig när jag kollade ett klipp jag hittade från deras besök. Spola fram till 2:55 om du bara vill se besöket på restaurangen.

Jag skulle beställa en banana split men vart avrådd av servitören eftersom han sa att den var för 4 personer, så jag frågade om dom hade en dessert för en person. Svaret var nej så jag sa att jag tar den minsta desserten….. Ja du ser den på bilden…..

peppermill

Vill du äta billigt och spendera pengar på annat får då du byta coola restauranger i hotellen längs The Strip och antingen slinka in på någon Amerikansk diner såsom Dennys eller kanske snabbmat som Mc Donalds. Billiga bufféer hittad du garanterat i Down Town Vegas där det mesta faktiskt är lite billigare. Men som vanligt får man vad man betalar för och jag skulle faktiskt hellre välja att besöka en matvaruaffär där det finns massvis med färdigpackade maträtter och snacks som både är nyttigare och godare.

BILD7

Jag älskar att äta i Vegas eftersom valmöjligheterna är oändliga. Har du kanske några tips till mig nästa gång jag åker dit? Troligtvis blir det i september jag åker igen.

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Oct 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Rulla till toppen