Här om dagen så var jag så sugen på banan, kolasås, grädde och choklad och vad passar då bättre än banoffee pie ? Det var faktiskt första gången jag gjorde en sådan här paj och kan ju säga till er att det inte är sista gången, mina smaklökar verkligen hurrade. Detta är så där barnsligt enkelt och då blir det ju liksom roligare. Så har ni inget annat för er i helgen och är lite sugna på en god paj är detta verkligen något för er.
Och givetvis ska ni få mitt smarriga recept !
Pajdeg:
Du behöver:
* 125 g smör
* 2,5 dl vetemjöl
* 0,75 dl strösocker
Gör så här:
1. Värm ugnen till 160 grader. Dela smöret i en bunken och häll i vetemjölet, blanda tills du får en smulig deg.
2. Häll i sockret och rör en stund. Samla ihop degen och tryck ihop till en stor deg. Ta fram en form ca 20 cm i diametern och tryck ut degen i formen, tryck upp degen till kanterna.
3. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, pajskalet ska få en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.
Fyllningen:
Du behöver:
* 3-4 bananer
* En burk karamelliserad mjölk
* Vispgrädde
* 1 hackad dubbel Daim
Gör så här:
1. Häll den karamelliserade mjölken över pajskalet, ställ i i kylen ca 1 h.
2. Skiva bananerna och lägg ovanpå den karamelliserade mjölken. Vispa upp grädden och portionera ut över bananerna. Hacka Daimen och strö över grädden.
Sedan är det bara att servera denna underbara skapelse !