Banoffee Pie | baakochmaat

Här om dagen så var jag så sugen på banan, kolasås, grädde och choklad och vad passar då bättre än banoffee pie ? Det var faktiskt första gången jag gjorde en sådan här paj och kan ju säga till er att det inte är sista gången, mina smaklökar verkligen hurrade. Detta är så där barnsligt enkelt och då blir det ju liksom roligare. Så har ni inget annat för er i helgen och är lite sugna på en god paj är detta verkligen något för er.

IMG_0697

IMG_0701

Och givetvis ska ni få mitt smarriga recept !

Pajdeg:

Du behöver:

* 125 g smör

* 2,5 dl vetemjöl

* 0,75 dl strösocker

Gör så här:

1. Värm ugnen till 160 grader. Dela smöret i en bunken och häll i vetemjölet, blanda tills du får en smulig deg.

2. Häll i sockret och rör en stund. Samla ihop degen och tryck ihop till en stor deg. Ta fram en form ca 20 cm i diametern och tryck ut degen i formen, tryck upp degen till kanterna.

3. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter, pajskalet ska få en gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna.

IMG_0708

Fyllningen:

Du behöver:

* 3-4 bananer

* En burk karamelliserad mjölk

* Vispgrädde

* 1 hackad dubbel Daim

Gör så här:

1. Häll den karamelliserade mjölken över pajskalet, ställ i i kylen ca 1 h.

2. Skiva bananerna och lägg ovanpå den karamelliserade mjölken. Vispa upp grädden och portionera ut över bananerna. Hacka Daimen och strö över grädden.

Sedan är det bara att servera denna underbara skapelse !

IMG_0698

IMG_0702

IMG_0699

IMG_0709

 

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Nov 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Rulla till toppen