april | 2011 | Diamond Dogs

…ska inte missförstås en sådan här dag eftersom det då kan bli hett i småbyxorna.

Igår frågade en kompis vad som var skillnaden på ”Valborg” och ”Sista April” och jag förklarade att det är samma sak och var lite förundrad över frågan tills någon förklarade för mig att Valborgsfirandet inte är lika stort i hela Sverige och att det handlar om var i landet man kommer ifrån.

Hur har jag kunnat missa detta?!

Jag trodde ALLA släpade ihop rishögar på sista april och sedan tuttade på och smällde av smällare så det bara smattrade om det…

Neråt i landet firar man knappt Valborg enligt honom och de enda brasor man ser är sin egen om man har en fickspegel till hands och så klart de som SVT visar omgivna av falsksjungande och dödspackade studenter.

Jag kommer från Gävle och där säger man ”På sista April tänder vi Maj-kasen” och på stockholmska blir det ungefär ”På Valborg tänder vi Maj-brasan”.

I en del förorter till Göteborg misstolkade man hela grejen för något år sedan och trodde att det betydde ”den här helgen ska jag tutta eld på en Volvo istället för en Saab” så allting handlar väl kanske om geografi i slutändan.

Märk väl att jag inte drog ännu ett underbältet-skämt med anledning av ”slutändan”…

Sitter på landet och beundrar min egen brasa och tycker att den är mycket ståtlig i vårmörkret och längtar just nu inte tillbaka till Stockholm även om det hade varit kul att se Danny Saucedo på Kolingsborg ikväll.

Showtime klockan 01.00 för alla partysugna braständare!

Nu ska jag förskona dig från ännu ett dåligt Valborgs-skämt och önskar dg en underbar Valborg!

En Maj-brasa?

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Sep 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Rulla till toppen