06 | februari | 2018 | Ina – Livets Vändning

Inte mycket klokare om Mejas nuvarande mående blev jag tyvärr.

De anser inte att sköldkörteln spökar så pass mycket att det skulle ge några symtom, men tar för säkerhets skull några antikropps-prover? Annars räcker det att följa de något förhöjda TSH-värdena årsvis eller halvårsvis.

De ser inget endokrinologiskt kring hennes mående speciellt som vi uteslöt kortisol-brist i höstas.

Däremot blev det en del snack kring hennes kommande pubertet som troligtvis inte kommer att starta av sig självt. Hypofysen har börjat sända startsignaler till hennes äggstockar i låg dos men de kommer i sin tur aldrig att svara pga all högdoscytostatika som förstört dem. Hon kommer få samma problem som kvinnor får vid klimakteriet. Och hon kommer att behöva östrogenplåster.

Läkaren frågade när vi vill starta hennes pubertet??? Hallå vaddå inte vet jag?! Tydligen bestämmer vi det själva… sköt i alla fall upp allt minst 1 år! Väntar tills resten av kidsen åtminstone passerat början av puberteten!

Annars ligger hennes rygglängd inom det normala, skönt!, den kan nämligen bli kortare än normalt pga strålning mot några kotor.

Han var dock mer orolig kring hennes ”fettansamling” i bebis/småbarnsåren. Att hon inte tappade babyhullet vid ett års ålder som normalt utan inte förrän 3-4 årsålder. Hon var ju en liten köttbulle som liten vilket vi var glada för sen när hon blev sjuk. Då hade hon ju lite att ta av. Men det var tydligen inte alls normalt…

Just nu ligger hon i alla fall på sin mors längd! (Skulle ju ha blivit längre egentligen, med tanke på en lång pappa, men har hoppat ner några steg på kurvan).

Och hennes stackars mor verkar vid 41 års ålder ha börjat krympa! ;( 157 cm mot det ”riktiga” 158,5! Va fasen händer?! Kommer ihåg hur jag i tonåren skrev 160cm i passet, när man fick fylla i sånt själv, och var sååå nöjd! Hahaha

Meja mår just nu bra och går förhoppningsvis till skolan imorrn! (Har mått dåligt och varit hemma två dagar). Så just nu ser det ut som vi är tillbaka på det ”normala” 50% och ruta ett. Men det känns ändå som en seger! ❤️

Passa på att köpa änglar till Alla Hjärtans Dag! Ovanstående exempel kostar 100kr/st Maila mig på [email protected]

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Oct 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Rulla till toppen