Kastrerad – Lina Dolk

Äntligen är denna blogg igång igen, blir gråhårig snart på denna.

Lazzie är nu hemma igen efter sin operation som hon gjorde på Mälarkliniken Sigtuna. Vi lämnade henne där i tisdags sen eftermiddag, operationen var i onsdags och igår hämtade jag hem henne. 24h innan operationen var hon tvungen att fasta, förstå hjärtat på en själv att se sin fina älskade häst i ögona men inte få ge henne mat.

Själva operationen som gjordes igenom titthålsoperation var lyckad. Nu ska Lazzie få gå i en sjukhage för att begränsa henne lite med rörelserna. Ni vet ju hur denna dam älskar att busa till det i stora hagar och det får hon inte göra just nu. Får komma ut och promenera två gånger om dagen.

Har fått 1000 frågor om varför vi gjort detta ingrep och hur dumma (!) vi är som tar bort denna fina häst ifrån aveln. Här måste jag stoppa! En häst som mår dåligt vid brunst vill inte jag avla på. Och vi gjorde inte det för vår skull utan för Lazzies såklart! Sedan är Lazzie kanske inte den bästa hästen att avla på, lite lång rygg och spetsigt kors. Jag anser att många avlar på fel hästar, och Lazzie är en fantastisk tävlingshäst men till avel är hon inte lika eftertraktad.

Håll nu tummarna att det läker bra och att Lazzie snart får börja träna som vanligt

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Sep 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Rulla till toppen