Åh så himla gott med broccoli i gratänger, det fyller ut så bra utan att öka kalorierna nämnvärt. Detta recept tar ca 45 minuter att göra och ger ca 5-6 portioner.
Protein: 48 g Fett: 17 g Kolhydrater: 13 g
INGREDIENSER:
1 kg kyckling
300 g broccoli buketter
3 dl matlagningsgrädde 15%
3 ägg
1 dl maizena – majsstärkelse
1 kyckling buljongtärning
100 g mager riven ost
2 stora tomater
Kryddor: Salt, Italian basilico och Mango curry från Santamaria.
Sätt på ugnen på 220 grader. Tina kycklingen och dela i mindre bitar och lägg det på en hög ugnsform tillsammans med broccolin och krydda. Vispa ihop ägg, grädde, maizena, kryddor och buljongtärningen och häll över kycklingen. Toppa med skivade tomater och riven ost. Tillaga i ugnen i ca 35 minuter.
Tips: för att göra fyllningen matigare i konsistensen kan man mixa i 150 g vita bönor eller riv i lite potatis.