RECEPT
3 portioner: 

600 g sötpotatis
3 äggvitor
1 dl rismjöl/ annat glutenfritt mjöl
1 tsk bakpulver
0,5 – 1 tsk fiberhusk (går att utesluta men det binder bättre)
Salt

Koka potatisen tills dem mjuknat, tog ca 15 minuter.
Blanda alla torra ingredienser tillsammans med äggvitan och mixa ihop med potatisen när den är klar, salta extra efteråt om det behövs. Tillaga pizzabotten i mitten av ugnen i ca 30 minuter på 180 grader.

Toppa sedan med valfri topping. jag hade: 

Rökt kalkon
Paprika
Ost
Sallad
Äggula (som blev över från äggvitan)

Dock hade jag ingen tomatsås men det var smakrikt utan också Grädda i ugnen ytterligare tills dem fått fin färg, tog ca 15-20 minuter MEGA GOTT om ni frågar mig och mycket bättre alternativ än vanlig pizza!

Dela denna artikel
Hjälp till att sprida ordet