Okej, jag åt världens godaste chokladbollar i Båstad, dock var dom inte nyttiga så jag tänkte att jag skulle testa göra egna med bättre näringsämnen, mindre fett och högre proteinhalt och jag tror jag lyckades :)!
RECEPT 6 stora bollar:
3 dl havregryn
1 dl vassleprotein från tyngre, jag använde smaken kärleksmums men kladdkaka funkar nog säkert lika bra också. Direktlänk HÄR.
1 msk stevia
1 tsk snabbkaffe
1- 1,5 dl varmt vatten
2 tsk jordnötssmör
Blanda alla torra ingredienser, häll i kaffet och eventuellt några extra droppar vatten när du rör om. Havregrynen binder vätska så smeten blir fastare ju mer du rör om. Sist blandar du i jordnötssmöret och ställ in i kylen 10- 15 minuter. Jag rullade mina i protein crisps och pumpakärnor 🙂 Klart!
111 kcal per boll utan topping
10 g protein
3 g fett
11 g kolhydrater