Oväntat gott faktiskt, fräsch och krämig i konsistensen trots så låg fetthalt! Man kan byta ut matlagningsgrädden till en mjölkfri variant också om man vill ha det ännu mer veganskt.
RECEPT ca 3 portioner:
1 liten lök
200- 250 g soyafärs/ quornfärs
100 g tomatpuré
300 g krossade tomater
2 dl matlagningsgrädde 15%
ca 200 g torr pasta ( eller efter anvisningarna på förpackningen, en portion 85 g )
Kryddor:
Salt
Peppar
Vitlökspeppar
Curry
Färsk basilika
Tillbehör:
Kokt broccoli ca 100 g.
Börja med att fräs löken med tomatpurén och den frysta färsen. Sedan tillsätter du de krossade tomaterna och grädden, kryddar och låter koka ihop. I slutet smular du ned den färska basilikan. Under tiden allt tillgas kan du koka pastan och tina broccolin så det blir klart ungefär samtidigt.