Emma
Snacka om att syrran har lyx

Att ha en man som är uberduktig kock kallar jag lyxigt. Tomas har/jobbar som kock på topprestauranger och att han var hemma i lördags och fixade en 4-rätters till oss klagade jag inte alls på. I och för sig hjälpte jag och syrran till med desserten, lite alla fall.

Vi åt följande:

Innan middagen:
Kallskuret från Undersåkers Charkuteri och gudomligt picklade grönsaker

Förrätt:
Älgcarpaccio rullad i sotad purjolök med färska lingon från deras bakgård, en västerbottencream och harsyra
Vin: Ti Amo nr 76777, 99 kr
En Primitivo från Italien

Varmrätt:
Älgentrecote med murkelsås, rostad färskpotatis från deras land med kål och broccoli gjord i ugn. Plus att vi hade mammas egengjorda gelé
Vin: Tommasi nr 22350, 295 kr
En Amarone della Valpolicella Classico 2013 från Italien

Dessert:
Chokladfondant även där med bär som dom plockat själva det var hjortron och blåbär, plus att vi spetsade desserten med vaniljglass

Innan maten

Förrätt

Varmrätt

Dessert

Viner

Dela denna artikel
Hjälp till att sprida ordet