Galaxy Silja Line med två barn – Ida-Maria, en härligt ärlig mammablogg

Folk som hörde att jag skulle åka kryssning ensam med båda barnen kommenterade med ” att du vågar!”. Men själv tycker jag inte att det är så konstigt. Det är ju som att vara hemma själv med barnen och det är jag titt som tätt. Faktum är att jag tyckte det var enklare än att vara hemma. På båten behövde jag inte städa, laga mat, underhålla eller andra vardagssysslor. På båten hade vi buffé till alla måltider, en hytt med dubbelsäng, lekrum och låååånga korridorer att springa i, personal om dukade&städade och så vidare. Dessutom reste jag med Alfva och hennes barn vilket i sin tur betyder lekkompis till Lykka och två vuxna på fyra barn. Inga som helst problem ju! Allt är faktiskt så mycket enklare med barn så fort man kommer utanför dörren.

Galaxy var en riktigt fin och fräsch båt med alla fasciliteter. Alla våra måltider intogs i buffén, men vi fikade i cafeterian också. Buffén var bra, det fanns en särskild del för barnen med passande mat. Det enda jag tyckte var lite konstigt med buffén var öppettiderna. Frukosten var endast öppen till 8,30 (finsk tid). Så det var upp i ottan som gällde eftersom kroppen gick i svensk tid.

När vi sedan skulle äta lunch hade vi bokat till klockan 12 men detta var i svensk tid vilket blev klockan 11. Innan vi kom på detta hade vi tryckt i barnen mellis strax efter 10 så inga av barnen var hungrig vid lunchen!

I den stora konferensdelen på båten hade de byggt upp ett stort lekland som endast är öppen på sommaren. Här fanns det hoppborg, bollhalv, spelhall, bilar, spel och en massa annat kul. Här hängde vi mycket kan jag meddela! Barnen lekte medan föräldrarna antingen kunde titta på sittandes på stolar i lekrummet eller lugnt utanför i soffor.  Övrig underhållning för barnen var ansiktsmålning, tipsrundor och annat skoj. Lykka kom hem med en fjäril på kinden!

Men hytterna…ska vi prata hytter? Vi uppgraderade oss så vi fick dubbelsäng istället för enkelsängar. Bra när man reser ensam med småbarn. Det enda problematiska var att barnvagnen gick inte in genom dörren. Jag med pansarvagnen Brio Happy fick alltså problem. Jag fick fälla ihop vagnen varje gång vi skule gå in på hytten och låsa om oss. Jag rekommenderar alltså att ta resevagnen när man åker. Stod det dessutom städvagnar i korridoren kom inte jag förbi….

Men hur gick då att resa? Håller man uppe blodsockernivån hela tiden(både på barn och en själv) så har man all möjlighet att få det bra. Dessutom hade Alfva med sig ipad och iphone så barnen kunde spela/titta på film när vi åt mat. PLUS!

Men visst var vi trötta och sega när vi klev av båten. Men det var mest pga dålig nattsömn. Jag hörde allt som sas ur högtalaren under hela natten och tidiga morgonen. Lykka fick inte tillräckligt med sömn hon heller. Somnade strax efter 22 och vaknade av dammsugaren utanför vid 06,30. Vi lyckades dock pricka in en lunchvila mitt på dan så vi kunde ladda om batterierna. Skönt!

Jag tycker det gick bra att åka och skulle kunna göra det igen. Det var överhuvudtaget en lugn kryssning, inget party eller stök alls. Många barn familjer som sov tidigt

Men då vill jag kliva av i Finland på morgonen och sedan gå på igen på kvällen. Frisk luft och lite sightseeing gör nog susen!

 

 

 

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Sep 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Rulla till toppen