#enbokimånaden: Avdelning 73 av Sofie Sarenbrant – Ida-Maria


Det här är fjärde boken om Emma Sköld som jobbar som polis i Stockholm. I den tredje boken får vi följa Emma när hon är gravid och nu i den fjärde boken har vi hoppat fram ett par månader och den lilla dottern har blivit sex månader gammal. Dock har Emma varit med om en ridolycka och legat i koma i hela fem månader och det är när hon vaknar upp ur denna koma som boken tar vid. Vad är det som har hänt egentligen?

Nu får vi följa hur Emma ligger hjälplös i sjukhussängen men har ändå en känsla av att nånting inte är OK med varken sin ”olycka” i ridspåret eller med sin sambo Kristoffer som beter sig konstigt med dottern. Det är som att han döljer något som pågår hemma i lägenheten.  Tyvärr är det ingen som tar hennes oro på allvar med varken olyckan eller sambon. Den enda som till slut gör det är hennes kollega Nyllet som får i uppdrag att luska lite. Till Emmas pappa Everts förtret. Han är nämligen en gammal länspolismästare och litar inte alls på Emmas och Nyllets relation. I boken framställs Evert som ganska känslokall person.

Det jag har gillat med Sarenbrants böcker är att de är spännande, lättlästa samt obehagliga. Historierna är riktigt rysliga och creepy. Många gånger har jag blivit tvungen att lägga ner boken för jag blivit så skrämd. Till viss del håller Avdelning 73 samma nivå på spänningen och det obehagliga. Men jag saknar de invecklade historierna och det läskiga. Visst är det läskigt med sjukhusmiljön i boken men den kommer inte upp det mörka och kalla som ofta sjukhus gör.  Däremot blev jag förvånad och chockad över slutet och precis som alltid lämnas det många frågetecken. Frågetecken som jag hoppas kommer besvaras i nästa bok.

För mig personligen tycker jag Avdelning 73 är den sämsta boken i serien, då den var för jämn. För lite dramatik, för lite action, för lite rysliga scener etc. Men den är absolut en mycket bra bok och har man läst de första böckern måste man definitivt läsa den!

Om #enbokimånaden: istället för att fastna framför serier på datorn varenda kväll har jag satt igång en utmaning som lyder:  läsa minst  en bok i månaden. Detta satte jag igång nu i augusti och Avdelning 73 är den första i detta projekt. Läs mer HÄR!

 

 

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Sep 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Rulla till toppen