Vi gör om resan till Bali i sommar! – Ida-Maria

Sommaren närmar sig med stormsteg och vi har sommaren planerad sedan länge. Vi gör en repris av förra sommaren ; nämligen Bali. Jag vet att jag sa när vi åkte hem från vår sex veckor långa rundresa på Bali förra sommaren att jag inte vill åka dit igen, men med lite eftertanke gör vi en ny resa dit i sommar. Problemet då var att vi gjorde väldigt lite research innan och hamnade på fel platser. Väl efteråt insåg vi vilka orter, gator och stränder vi borde besök för att få det som vi vill ha det. Så nu gör vi om och gör rätt. Förhoppningsvis.

Som till exempel när vi var i Seminyak. Då tyckte vi allt var väldigt dyrt här; dyra hotell, dyrt att äta och bara märkesbutiker. Men med lite underökning insåg vi att vi bodde i den dyra delen av staden. Hade vi bott lite längre bort hade vi hittat de enkla restaurangerna med plaststolar och de enklare hotellen. Ungefär så här var det hela resan. Vi bodde på fel plats eller åkte till fel orter. Vi må åka långt bort men väl på plats lever vi på budget.

Så nu gör om resan och valt ”bättre” rundresa. Vi blandar högt och lågt men har en boendekostnad på ca 500 kr natten. För den summan får vi riktigt bra boende- både LYX och medelklass under fyra veckor. Vi kommer besöka orter som Nusa Dua, Candidasa, Seminyak och Uluwatu. Vi blir borta fyra veckor med ungefär 5-7 nätter på vardera ort. Vi har varit ute i god tid när vi bokat både flygbiljetter och boende så vi har hittat bra priser.

Vi flyger med Singapore Airlines hela vägen till Bali. Förra året hade vi tre stopp på vägen och det var lite för mycket. På hemresan ställdes ena flighten in dessutom så vi satt fast i Förenade Arabamiraten och fick sova på flygplatsen. Inte kul när man har barn. Men nu blir det enklare. Från Stockholm Arlanda är det direkt till Singapore med ett kortare stopp i Moskva först. Vi måste mellanlanda där, sträcka på benen och sen in igen till samma flygplan.  Väl i Singapore byter vi till nästa plan som tar oss till Bali Denpasar.

Första hotellet blir i Nusa Dua. När vi väl landar från den långa flygpresan vill vi ha nära till hotellet. Här bor vi på Swiss-Belhotel Segara Resort:

I Nusa Dua ligger enbart stora lyxiga resorts så vi börjar med avkoppling på ett större hotell. Det finns inte mycket runtomkring så vi planerar att åka på utflykter dessa dagar. Hyra en buss som tar oss till olika stränder och sevärdheter – de dagar vi inte vill hänga vid poolen det vill säga. På det här hotellet bor vi för bara några knappa hundringar per natt.

Fortsättning följer….

 

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Sep 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Rulla till toppen