Skärpning SL! | Ina – Livets Vändning

Eller ISS Facilityr services AB eller vilket skitbolag ni än anlitar för att kontrollera färdbevis hos era trafikanter!

Ett barn åker glad i hågen kommunalt två gånger i veckan till sina efterlängtade fotbollsträningar då föräldrarna inte hinner köra de 12 milen varje gång.

Direkt efter skolan hoppar han på först en buss sedan ett pendeltåg och därefter byte till ytterligare ett. Ja, vi bor på landet. Våra barn är kanske inte lika härdade som storsdads-kids med att åka kommunalt eller att stöta på kontrollanter. Jag vet inte. Men som det gick till idag borde det verkligen inte få gå till!

Vi har fyra SL-kort med automatisk påfyllning för att barnen inte plötsligt ska stå där och ha slut på pengar (reskassa). Jag som förälder betalar detta så det finns ingen vinning i att planka och spara egna pengar.

Han blippade sitt SL-kort på buss 784 från Hölö, en kontrollant blippade återigen på pendeln från Järna och sa vad han hade kvar för reskassa och såg att han hade automatisk påfyllning.

Några kompisar hoppar på längs vägen mot Stockholm. Och så även två kontrollanter.

Den ena säger att mitt barn inte har giltigt färdbevis (vilket hans kompisar har). Min son försöker förklara hur han gått tillväga under resans gång, men blir inte alls lyssnad på. Kontrollanten hävdar att hans färdbevis var stämplat kl.11.36 (när han fortfarande var i skolan!!!) Han ber att få ringa sin mamma, men får inte. Han ber kontrollanten dubbelkolla färdbeviset med kollegan, men han vägrar vara behjälplig. Kontrollanten slänger alltså av min son från tåget i Flemingsberg om han inte vill ha en bot på 1.500 kr. Hur kan man göra så? Hur kan man döma alla människor som lögnaktiga plankare utan att lyssna på motparten? Och dessutom ha ett sjukt otrevligt bemötande? Är man rätt man på rätt plats då? Går de inte någon utbildning i hur man bemöter barn/tonåringar eller är det bara en maktmissbrukare som tycker om att sätta dit oskyldiga?

Där sitter han alltså, mitt barn, hulkandes och vet inte vad han ska göra. Han missar träningen och är helt förstörd.

Som tur var kunde vi denna gång åka och hämta hem honom, men vad händer nästa gång?

Nu blir det ”bara” en polisanmälan även om jag helst skulle göra något värre just nu! Gah!!!

Och jag hoppas att han vågar åka vidare med SL och att mina andra tre barn, som även de blev skärrade av situationen, vågar åka.

Och ingen hjälp kunde jag få från kundtjänst då klockan var över 17 när det hände… Imorrn kommer jag ringa runt till varenda jävla chef och jag ska ha NAMN på idioten!

Så här står det dessutom på SL´s hemsida:

Alla verksamheter som finansieras av landstinget ska aktivt arbeta utifrån FN:s konvention om barnets rättigheter. Enligt barnkonventionen ska barnets bästa vara vägledande i allt beslutsfattande och vid alla åtgärder som gäller barn.

Sorgligt SL!

 

 

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Oct 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Rulla till toppen