Nä nu jävlar får ni förklara för mig | Katrin

Ringo avskyr mössor men han måste ju ha mössa på sig såklart så jag har köpt mössa efter mössa efter mössa i hopp om att hitta en mössa som han ska godkänna. Nej, jag kan inte tvinga honom att bära mössa han har alldeles för hett temperament för att det skulle kunna gå. Så jag har letat och hittat. Den enda mössan som Ringo godkänner är en fleecemössa som jag hittat på ellos.se. Glad i hågen skulle jag naturligtvis köpa på mig ett gäng av dessa mössor exakt precis just då som jag insåg att han gillar den och har den på sig. Men då var den slut. Mössan fanns inte i svart som jag hade köpt till Ringo utan den fanns bara i rosa på ellos lager. Hmmm…tänkte jag och sen köpte jag tre stycken av den rosa mössan. Inte kan väl en tvååring ha koll på de fruktansvärda könsroller som råder i världen, inte kan väl en tvååring veta vilka färger som associeras med flicka och med pojke och då jag gillar att ge mitt barn en nyanserad och inte konservativ bild av könsrollerna tänkte jag att det här kommer att gå bra.

Det gick inte alls. Igår kom mössorna. Jag visade upp dem för tjejerna på kontoret, sen för Bingo och barnflickan. Alla tyckte att de var fina och alla var överrens om att Ringo absolut kan gå i en rosa mössa. Alla förutom Ringo. Tvååringen som bara leker med bilar, bussar, grävskopan, pistolen, svärdet och Pippi trots att jag fyllt hans rum med dockor, vagnar, kök mm.

Jag fick just veta. Jag fick gå in till jobbet tidigare då jag ska resa bort vid lunch och det sista som jag sa innan jag lämnade mitt hem var ”Älskling, ta på honom den nya rosa mössan för den svarta är i tvätten!”, sen gick jag. ”Inte rosa mössa, blå mössa. Rosa mössa Nova, Ringo blå mössa”. VAD FAN SÄGER NI HEN-ENTUSIASTER NU DÅ?! Är det mitt fel?

Jo en sak till som jag hittade igår. En bra text om de fega små bajsnödiga annonsörerna. Den är skriven av Anders Ericson som är VD på Sveriges Annonsörer. Läs den!


Märkligt att han inte fattar skillnaden mellan Musse och Mimmi?!

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Oct 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Rulla till toppen