Titthålsoperation – Lina Dolk

Idag gjorde vi det som tankarna har legat på ett tag, en titthålsoperation till Lazzie är nu bokad. Vi kommer att sterilisera henne, för hennes egna bästa. Fasiken vad solen/ljuset påverkar brunsten mer, allt har gått super de mörka månaderna. Trodde kulan fortfarande verkade, men den är borta märker vi solklart på fina Lazzie.

Och även om jag skulle velat ta föl på henne senare i åren om hon skulle vara kvar i mina händer så är det inte sjyst. Lazzie mår dåligt vid brunst, vilket visar sig i att hon äter sämre, är sur mot de andra hästarna, hyper känslig i ridningen. Det är verkligen som natt och dag att träna henne med och utan brunsten. Lazzie älskar att träna alla andra dagar, men brunsten tar för mycket av oss. Nu får hon bli kvitt med besvären och Elin säger att hon kommer blir som en lugn valack!

Denna hyfsat enkla ingrepp kommer att ske redan på måndag. Vi har vänt oss till Mälarkliniken i Sigtuna.

Har ni gjort ett sådant ingrepp? Vad säger ni om det hela?

Då det är en rätt enkelt ingrepp även om det kanske inte är så vanligt så beräknas det att hon behöver vila i 3 veckor efter denna operation. Sedan har vi 3,5 veckor till SM. MEN jag kommer absolut inte skynda mot SM för hennes del. Är hon redo så startar vi sjävklart, annars har Lazzie andra roliga tävlingar detta år.

Lazzie har visat ännu mer att hon är påväg mot att bli min U25 häst, så därför känner vi att nu gör vi detta! Lazzie ska må bra alla dagar om året.

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Sep 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Rulla till toppen