Mälarkliniken + mätning – Lina Dolk

Idag har jag varit i stallet ifrån 05:45-21:15. Jag började dagen med att släppa ut hästar och mocka boxarna. Sen for jag och Biggles till Mälarkliniken, Biggles har fått grön stämpel att ladda till tävlingen i Danmark. Vi kollade inte Dokki då han inte behöver samma täta kontroller som den äldre herren.

Ska göra en vetcheck med Dokki efter SM har vi bestämt. Hela tiden försöka ligga steget före ev överansträngningar eller vad det kan vara smygandes ibland.

Lazzie ska in och kolla hennes bakknän på tisdag (nästa vecka) samt ta bort stygnen. Eftersom hon behandlades i bakknäna för några månader sedan vill vi ha koll på dom. Då ska även Roosa med för att besiktas.

Sen hem och lunchfodra samt lasta Firren som fick åka till Mantorp för att mätas. 135 cm mättes han in på. Firren fick beröm för exemplariskt uppförande. Han är så snäll att hantera, han står där man ställer honom hehe. (Till salu!)

Hem och träna Firren, sen hade jag lektion för Ebba & Ove innan jag hoppade upp på Dokki. Elin gjorde alla höpåsar, kvällsmockade samt mockade även hagarna glad för det annars hade jag varit klar vid midnatt hehe

Lazzie och Biggles har gått sina 5 promenader sammanlagt. Men Elin har hjälpt till både innan hennes jobb och när hon slutade. Utöver detta har Biggles, Dokki, Laxen, Firren, Lazzie och Kurre blivit skodda av vår hovslagare Ida, så hela gänget är snygga om sina hovar nu. Vi valde att ta av Kurre sina skor, känns onödigt att han ska ha skor när han inte rids. Älskade älskade Kurre <3 det var verkligen inte såhär det skulle bli ..

Ifrån att utvecklas som tåget och var redo för 6 års klasserna i november till att inte kunna rida honom alls. Jag har inte suttit på Kurre på 6 månader nu. Och denna tvist mellan mig och säljaren tar väldigt mycket längre tid än vad jag kunde tro, jag har inga besked alls ännu. Mer än att jag köpte Kurre för ca 500.000 kr och ett år senare står jag med en häst som inte kan ridas. Plus alla kostnader att sko, foder, box, pass, vaccinationer, tilläggsregistering, tävlingar, träningar, CT-röntgen, utrusning och ja tid ifrån januari 2017 till nu maj 2018. Så orättvist och sorgligt. Allting var för bra för att vara sant, den saken är verkligen glasklar.

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Sep 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Rulla till toppen