I september förra året lanserades Café Operas drinkbok, ett smakfullt verk framarbetat av Café Operas Jonas Ghauri och fotografen Bruno Ehrs. Boken blev snabbt en stor succé och mycket uppmärksammad. I januari belönades dessutom drinkboken med det prestigefyllda kokbokspriset ‘Best wine and spirits photography/illustrations book in Sweden 2007’. I och med priset fick boken en plats som Sveriges representant vid den internationella tävlingen World Gourmand Cook Book Awards i London i april. Totalt deltog 100 länder och Café Operas drinkbok hamnade på en 3:e-plats. Totalt var 35,000 böcker med och tävlade;
– Det är naturligtvis väldigt roligt att boken blev så väl mottagen och att det gick så bra i London, säger Jonas Ghauri som redan är aktuell med en ny bok i handeln.
– Vi har gjort en bok om GI-drinkar tillsammans med författaren Ola Lauritzson och fler böcker är på gång, säger Ghauri till finest.
Boken ‘Olas bästa GI-drinkar i samarbete med Jonas Ghauri’ finns redan att köpa i butik.