1. Uteslut kött några gånger i veckan. Om du har svårt att helt sluta äta kött, försök att åtminstone utesluta kött en gång i veckan.”Meat Free Monday” är en organisation som uppmanar oss att äta mer vegetariskt. Besök den här och få bl.a tips på vegitariska recept.
2. Ät närproducerat och vilt. Vilda djur som är skjutna i det fria är ekologiskt och rikt på näringsämnen. Ren, älg och rådjur är förslag på djur som inte är massuppfödda på stora köttgårdar. Ta reda på var köttet i charkdisken kommer ifrån, och ta det kött som transporterats kortast sträcka.
3. Ersätt köttet. Prova att äta köttliknande livsmedel, som svamp, Quorn, sojaprodukter och tofu.
4. Bli medveten. Ju mer du kan om näringslära och vegetariska recept, desto enklare är det att leva lite mer grönt.
5. Ät mycket av linser, böner, kikärtor och andra baljväxter. De håller dig mätt länge och innehåller mycket proteiner.