Välkommen Tessanbakar! – Finest.se

PSX_20150919_133305Nu är vi glada att få presentera Therese Salmi (Tessanbakar) som ny toppbloggare på Finest! Med en stor passion för bakning och kreativa ideér  kommer ni få ta del av magiska bakverk och recept på hennes blogg. Från och med nu kommer ni dagligen få smarriga recept som passar alla tillfällen, högtider som enkel gofika. Vi tog en pratstund med Therese där hon berättar mer kring bakning och sina egna favoritrecept.

Hej Therese! Välkommen till Finest, hur känns det att vara en del av Finest-familjen?
Tack!! Det känns jättebra och väldigt spännande. Jag har kikat runt en hel del här på Finest och det finns verkligen ALLT!! Lite för lite sötsaker dock men det ska jag ändra på.

–  Vad kommer vi få ta del av på din blogg?
Som namnet på bloggen antyder så bakar jag en hel del, så det blir väldigt mycket recept på kakor, tårtor, bullar, godis, efterrätter… Ja ni förstår. Någon gång ibland kan jag inte låta bli att slänga in nåt privat inlägg med mina fantastiska barn men huvudsakligen bakning och recept. Självklart inspiration och tips inför högtider, nu närmast så är det ett stort Halloweeninlägg på gång. Jag kommer också se till att ingen missar alla goda temadagar som finns i kalendern. Det finns otroligt många dagar tillägnade bakverk.

bild4

– Du lägger upp fantastiska recept på din blogg, var får du din inspiration ifrån?
Ibland undrar jag nästan själv. Det går i vågor kan man säga. Kommer jag på ett nytt recept så inspirerar det mig ofta till ytterligare 3-4 recept som jag får spara på mig. Sen när idétorkan infinner sig så har jag lite recept att baka av.

Ofta så får jag för mig att jag vill baka med en viss ingrediens och då bildgooglar jag. Jag är lite smårädd för att kopiera recept men jag söker väldigt gärna inspiration i form av bilder. Annars kan det vara någon speciell tävling jag vill vara med i (jag älskar tävlingar) där man måste baka med en viss produkt och helt plötsligt poppar idéerna upp. Sen är det verkligen en process. Från idé till färdig kaka kan det hända väldigt mycket.

– Du la upp ett inlägg med dina favoritchoklad recept för en stund sedan (länk), allt såg så smarrigt ut – då kommer vi till frågan: vad är ditt absoluta favoritrecept ?
Tills bara nyligen så var det helt klart mina kokosfyllda chokladcookies (Recept länk), som såklart fanns med i det inlägget :-). Lättare än man tror att baka och alla jag vet som smakat dem är helt sålda. Sen för en månad sen så fick jag för mig att göra en kladdkaka med samma kokossmet på och den är helt obeskrivlig så nu är det lite svårt att välja :-). Den Bountykladdkakan är dessutom bloggens mest lästa inlägg någonsin trots att det är så pass nytt. (Recept länk).

bild1
Finns det någon bakelse som du gjort och blivit extra nöjd med?
Åh, nu vill jag börja rabbla flera stycken. Men jag ska försöka hålla mig till ett par. Jag har två biskvier som blivit så där riktigt klockrena, dels en med salted caramel (Recept länk) och sedan en med blåbärsmarängsmörkräm (Recept länk)  (galet långt ord, jag vet).

Sen gjorde jag en bakelse bara för några veckor sedan när jag var med i en bakelsetävling (Recept länk). Biskvibotten med creamcheese frosting med kolarippel, den blev så där precis lagom på alla sätt. Creamcheesen fräschade upp mot det söta och sen den nötiga bottnen mot det. En riktig fullträff om man vill bjuda på finfika. Man kan nog konstatera att jag gillar biskvier ;-).

Sen vet jag inte, men rent estetiskt så blev jag helt otroligt nöjd med en bröllopstårta som jag gjorde till min bästa vän nu i höstas. Allt gick rätt och resultatet blev bättre än jag hade väntat mig. (Recept länk)

bild2temporary-image1441557812733_55ec6d382a6b225d578e9bc7
– Om man inte har så många ingredienser hemma, får spontant besök och vill kasta ihop något till fikan, har du något tips på recept som är gott men går snabbt?
Det där är ju nästan min speciallitet. Jag menar på att man ALLTID kan få ihop något. Själv lyckades jag med att konsstycket att få ihop en suveränt god päronkaka utan ägg, mjölk och smör när jag hade glömt kolla upp vad som fanns hemma.

Det första jag tänker på när jag hör snabbt och lätt är snittar. Det går snabbt, det går lätt och det går att göra på vad man har hemma. Dom här kokossnittarna (Recept länk) t.ex. är jättegoda, snabba och lätta att göra, det enda att tänka på är att man måste ha en burk kondenserad mjölk hemma. Jag har ett toppenrecept på havrekolasnittar (Recept länk) som jag har smaksatt lite olika, bl.a. med saffran och pepparkaksktyddor till förra julen, men originalet är riktigt, riktigt gott som det är.

Chokladbollar ska inte heller underskattas. Jag tror att man själv inbillar sig att det är lite för enkelt men de flesta blir galet glada om de får chokladbollar :-). Och det finns MÄNGDER av chokladbollar hos Tessanbakar (Recept länk)

bild3
– Om man behöver tips eller har frågor kring recept och bakning kan man kontakta dig då? Till exempel om man vill ha tips på en fin och god studenttårta?
Man får jättegärna kontakta mig med frågor eller för tips och råd via mail, jag försöker svara så fort jag kan. Däremot får jag ofta frågor om beställningar och det kan jag tyvärr inte hjälpa till med.

Besök Tessanbakar HÄR för fler smarriga recept!

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Nov 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Rulla till toppen