Återbesök med bra och dåliga nyheter

Idag var det dags för återbesök på öron/näsa/halsmottagningen och Dr Dahllöf med Walther. Allt ser fint ut. Inga irritationer eller så. Kändes såå bra. Och det är alltid en lättnad när dr säger att det ser bra ut!!

Fick svar på Walthers hörseltest. Han har en måttlig hörselnedsättning på vänster öra, det örat som varit så sjukt.

Det är bekymmer, Walther själv tycker det är jobbigt att inte alltid höra. Men det funkar ok. 

Tidigare har Dr Dahllöf sagt att vi ihop med Walther får avgöra OM hålet på trumhinnan ska opereras ihop eller inte. Det är 90% chans att det blir bra läkt om man opererar. Men hörseln är det 50/50 att det ger förbättring om man gör denna operation. Det kan likaväl bli tvärtom. 

Vi frågade om det fanns någon risk med att låta hålet vara. Och medicinskt sett egentligen inte. Men när Walther duschar eller badar måste han ha fetvadd eller sina öronproppar och band runt huvudet för att inte få in vatten i örat. Har han inte det så är det stora risker för nya infektioner. 

Just nu är jag kluven. Men vi behöver inte bestämma just nu. Ska tillbaka om ca 6-8mån på återbesök och då kan det vara bra om vi bestämt oss.

Som jag förstod läkaren så var det så att skulle Walther behöva hörapparat så är det bäst resultat om hålet är opererat. Och det finns risk att han kommer behöva hörapparat. 

Det är inget jag är orolig för. Jag är uppväxt med en pappa som är hörselskadad och jag har inga minnen av min pappa utan hörapparat. Så det är inget konstigt. Jag har en hel del kunskap inom detta område, så jag är inget orolig.

Men som sagt jag är kluven för operation. Kommer ju troligen att bli 1-2dagars inläggning i samband med operation. 

Walther var ju i skolan en stund innan vi åkte till sjukhuset idag. Och med sig från skolan hade han en lampa och en lampskärm han gjort själv! Så fint!!

Ära vare Gud i höjden den har Walther gjort i slöjden!

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Oct 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Rulla till toppen