JAG VILL ATT NI SKA VETA HUR DET LIGGER TILL MED MAMMA – Nicoline Hedlund Beletic

Nu ska jag berätta något som jag aldrig trodde att jag skulle skriva här på bloggen..

Har ni hört talas om ”Status quo”? 

Vet ni inte det, då förklarar jag mer än gärna.
Det är den diagnos man sätter på en person med cancer vars värden ser BRA UT! Läget ska se bra ut och alla värden och prover och röntgenbilder ska se bra ut. Man ska med andra ord inte ha någon pågående aktivitet i kroppen över huvud taget. Läget ska också vara oförändrat efter en lång tids undersökningar och tumörmarkörer ska vara nere på normal nivå. Då kallar man det för ”Status quo”
Och som ni kanske vet så drabbades min mamma av skelettcancer för exakt två år sedan. Man räknar i snitt med att man lever ca två år efter att man fått en sådan diagnos, mer eller mindre. Förjävligt!

Igår ringde min mammas läkare som har följt henne under hela hennes resa och varit med sedan dag ett. Vet ni vad han sa? Jo ni, mina älskade läsare, han sa – GRATTIS MIA, den status och sammanfattning vi satt på dig nu är STATUS QUO! Alltså förstår ni vad det innebär?!!!???????
Min mamma har alltså krigat sig igenom den här jävla cancer skiten ännu en gång och visat på att ett riktigt jävlaranama inte bara får dig att orka leva med cancern ett tag, du kan även få skiten att SLUTA sprida sig, sätta skräck i hela jävla familjen och förlänga ditt liv med många år till.
Mycket har självklart att göra med att hon tränar lika mycket som en elitidrottare och äter inget socker och helt strikt diet. Jag är helt övertygad om att det beror på hennes livsstil.

Jag måste också förklara att ”Status quo” i mammas fall betyder att viss del av cancern sitter kvar. Den är liksom där men den är inte aktiv. Så hon kommer att gå på täta uppföljningar, röntgen och provtagningar med jämna mellanrum. Allt detta för att vara helt säkra på att det stannar i det här stadiet. Men så länge det är så, då är det ju safe.

Jag kan inte riktigt sätta ord på det här för det känns så ofattbart. Det känns som att jag drömmer. Det känns som om man har vunnit den största vinsten i livet. Jag och min familj. <3
Nu ska vi fira livet! Ta det aldrig för givet, aldrig någonsin. Var alltid tacksam och ödmjuk och lev varje jävla dag som om det vore den sista.

Jag älskar dig mamma, jag kommer alltid att vara gladast i världen över att just jag fick bli din dotter <3

 

Starta en blogg och tjäna pengar på Finest!

Registrera dig idag på Finest – Sveriges största bloggnätverk. Skapa och skräddarsy din egen blogg som du tjänar pengar på, att bli medlem och blogga på Finest är gratis!
Oct 2024
Mo
Tu
We
Th
Fr
Sa
Su
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Rulla till toppen